BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #296024 przez kala321
kładę się,bo zmęczona jestem po tej niewyspanej nocce,mam nadzieję,ż ePAtryk da mi dziś pospać normalnie.
Jutro mamy pierwsze spotkanie w szkole rodzenia
miłego wieczoru,a tym co idą spać słodkich snów;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #296331 przez kala321
witam:) spalam dziś;D
od razu lepiej się czuję;)
maluch obudził się razem ze mną,daje znać kopniaczkami
a co u Was?
my dziś zaczynamy szkołę rodzenia a na dworze mróz -17 bry

12 lata 11 miesiąc temu #296359 przez szolrak1
KaLUŚ to dobrze że spałaś!!! też mi sie udało :) jakie to cenne hehe ;] ja wczoraj na szkole rodzenia miałam temat kapiel noworodka :) było cudnownie !! miłych zajęć Ci życzę !!! :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #296441 przez kala321
o super,a ty byłaś na pierwszych czy już chodzicie jakiś czas?

12 lata 11 miesiąc temu #296482 przez nelka
fajnie dziewczyny macie że chodzicie na zajęcia do szkoły rodzenia, nam się niestety nie udało ze względu na $ ale może spotkamy się z położną na takim indywidualnym spotkaniu... zresztą najwięcej rzeczy to pewnie nauczymy się w szpitalu i w domu na żywej dzidzi, ja mam zamiar ściągnąć do siebie mame na pierwszy tydzień :blink:

a u mnie dzisiaj ze spaniem masakra :huh: znowu mi nogi dokuczały i nie mogłam zasnać, odkąd biore te tabletki do mi gin zalecił i tak jest lepiej ale dzisiaj to myślałam że prawą sobie odrąbie!

miłego dnia mamuśki :woohoo: u mnie też mróz -13 ale ja lubię taką pogodę, tylko śniegu mi brakuje :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #296535 przez szolrak1
nelus!!!! ale ty możesz iśc za darmo!! ja nie płace za szkołe rodzenia ani centa!! wybierasz szpital jaki chcesz ale z twojej miejscowosci i masz zajecia za darmo. ja jestem zameldowana w bytomiu ale mieszkam z powodu pozaru w piekarach. jako Bytomianka chodze do bytomskiego szpitala i nic nie płace mam dalej ale za free, a gdybym poszła do piekarskiego płaciłabym 50 zł za 45 min. Zorientuj sie kochana!!! poszukaj na necie szkoły rodzenia w twoim miescie :) :) :) :) :) :) sciskam!!!!!!!!1 madzia

12 lata 11 miesiąc temu #296538 przez kala321
u nas dzisiaj sie wszystko dowiem,ale z tego co się orientowałam kobieta u nas nie płąci,tylko osoba towarzysząca,ale nie wiem chyba własnie 50 zł-dziś wszystko bedę wiedzieć to napiszę

właśnie kończę robić gofry,tak mnie naszło;)

12 lata 11 miesiąc temu #296578 przez ewelinda83
Czesc dziewczyny
Jakos nie moglam sie wczoraj zebrac do pisania :(
Lekarz stwierdzil, ze moje malenstwo nie rosnie prawidlowo ( taka sama diagnoze dostalam od lekarza w Polsce ) ze obwod brzuszka jest mniejszy w porownaniu z reszta ciala. Skonsultowalam winiki odrazu z moim lekarzem z Polski ( mieszkam w Irlandii ) i lekarz stwierdzil ze jest to poczatek Hipotrofi, musze duzo odpoczywac, lezec na lewym boku i byc pod stala opieka lakarza ( wizyty mam dwa razy w tygodniu ).
Staralismy sie o dzidzie 4 lata,, ciaza przebiegala bez komplikacji.
Teraz siedze i czytam na ten temat ale moza ktoras z was sie spotkala z podobna diagnoza.

12 lata 11 miesiąc temu #296624 przez nelka
ewelinda niestety nic nie słyszałam o tej hipotrofi :( ale powiedz mi czy wcześniej też były jakieś podejrzenia że coś może być nie tak? jeśli problem został szybko zdiagnozowany i będziesz przestrzegać wszystkich zaleceń lekarza to powinno być wszystko dobrze! najważniejsze żeby szybko zacząć działać i pomóc dzieciaczkowi, będziemy trzymać za was kciuki :woohoo:

szolrak sprawdz to ale w moim mieście za darmo umarło ;)

12 lata 11 miesiąc temu #296651 przez kala321
ewelinda-niestety nie spotkałam się z tym,trzymam za Was i pomodlimy się,aby wszystko było dobrze,odpoczywaj i stosuj się do zaleceń

12 lata 11 miesiąc temu #296660 przez szolrak1
nelus to faktycznie słabo... u nas jest za darmo a jesli ktos jest z innego miasta i płaci to po porodzie dostaje zwrot. Szczerze mówiac gdybym była na twoim miejscu tez bym wolała wizyte połoznej ktora i tak to samo ci przekaze . przykro mi myslałam ze wszedzie tak jest.

ewelcia napewno bedzie wszystko dobrze najwazniejsze abys wypoczywała i bardzo dobrze ze dowiedziałas sie wczesniej . Trzymam za Was kciuki i wierze ze wszystko sie uda.... nie ma innej opcji ...

12 lata 11 miesiąc temu #296677 przez ewelinda83
Pierwsza diagnoze dal lekarz z Polski 23.01 a wczoraj potwierdzili to lakarze z Irlandii, za bardzo nie udzielili mi rad tylko kazali sie zglaszac dwa razy w tygoniu do szpitala. Dlatego tez skontaktowalam sie z moim lakarzem, ktory mnie troche uspokoil i kazal sie bardzo pilnowac i odpoczywac.
Dzieki za wsparcie :)

12 lata 11 miesiąc temu #296682 przez kala321
Ewelinda,a ty masz termin na kwietnia jak my prawda? może te 2 miesiące poleżysz i będzie dobrze

12 lata 11 miesiąc temu #296778 przez ewelinda83
Tak, termin mam na 4 kwietnia ale wszystko wskazuje na to ze malenstwo bedzie szybciej.
Byle tylko zdrowe :):):)

12 lata 11 miesiąc temu #296802 przez nelka
ewelinda to tylko trzymaj się tego lekarza z Polski i dbaj o siebie!

ale się dzisiaj objadłam, zaraz pękne :ohmy: a drożdówkę po obiedzie to zjadłam z łakomstwa :huh:

zauważyłam pewną zależność że jak mało pije to Zośka się mniej rusza..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka