BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #292022 przez Karola1990
ja mam w planach kopytka później zrobić ale to po praniu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #292051 przez nelka
szolrak to naprawdę nieciekawa historia, mam tylko nadzieję że wasza sytuacja mieszkaniowa jakoś się ustabilizowała a wasz synuś da wam kupe szczęścia i wszystko wynagrodzi :lol: dobrze że masz lekarza który o ciebie dba!

ja też zrobiłam rozeznanie i macie rację nadmiar kosmetyków nie jest wskazany, mydło lub emusja do kąpieli, oliwka ale też nie w nadmiarze bo skóra się przyzwyczaja do natłuszczania i później może się przesuszać, krem na odparzenia, krem do buźki na dwór i właściwie więcej nie potrzeba...
za dużo nie warto kupować bo dopiero jak dzidziuś będzie na świecie to się okaże co się przyda dla niego i dla nas.

u nas dzisiaj domowy obiadek ziemniaczki, klopsy i brukselka:)

12 lata 11 miesiąc temu #292056 przez nelka
Moniq ty polecałaś chyba emolium, używałaś emuslsji czy olejku do kąpieli?

12 lata 11 miesiąc temu #292985 przez Moniq
cześć Dziewczyny!

Madzia, jak to szczęscie kwitnie wnieszczęściu, tu niby wszystko się wali i taki dar-maluszek. teraz to już musi być wszystko dobrze. :)

nowe ciuszki też powinno się porządnie wyprać, bo mają na sobie mnóstwo chemii.

my stosowaliśmy emoilium emulsję do ciała, ale dopiero po pierwszym miesiącu, bo mieliśmy problemy ze skórą, a teraz mam zamiar stosować od początku, żeby w razie czego nie mieć znowu problemów ze skórką maluszka; i mam zamiar przez pierwszy miesiąc gotować wodę do kapieli; przy pierwszym dziecku miałam tego nie robic ale okazało się to blędem, więc teraz zapobiegawczo będę. chusteczki nawilżane uzywaliśmy tylko poza domem, sporadycznie a tak myłam pupę; sudokrem nie jest najlepszy do pielęgnacji pupy, bo to leczniczy krem i bardzo uzaleznia skóre, potem trudno go zmienić, powinno się go stosować jak już się odparzy pupina; chociaż najlepsza na odparzenia jest mąka ziemniaczana- nic nie pomagało córeczce a mąka uporała się z odparzeniem praktycznie od razu:)))
a i na początku mylismy mydełkiem Bambino i stosowalismy krem Bambino-wciąz go stosujemy

12 lata 11 miesiąc temu #292988 przez szolrak1
nelciu sprawa odszkodowania zajeła poł roku dostalismy 30% tego co niestety zostało całkowicie spalone... inspektorat budowlany zamknal nasze mieszkanie do odwołania.... czekaja nas 3 sprawy w sadzie zeby odzyskac mieszkanie części stałe i ruchome, samochód ( bo stał pod domem i dach na niego spadał- do kasacji) nie mowiac juz o stratach moralnych i zdrowotnych. Wspolnota do czerwca płaci za nas czynsz do czerwca, zatem mam 5 miesiecy aby za 30% odszkodowania wyremontowac 150m2 od podstaw. Mieszkam u tesciowej z mezem i juz nie moge sie doczekac wyprowadzki do tego jednego pokoju ktory sie uda zrobic :laugh: moj i Bruncia pokoj :) :) :) i napędzam sie do przeodu teraz bedzie juz tylko lepiej:D!!!!!!

dziekuje karola :) dzisiaj mam wizyte u mojego mistrza G ;] . Ja juz tez poprałam ubranka zostało mi prasowanko;] ale to słodkie i cudowne zajęcie . :woohoo: tak mało nam zostało;]
ściskam madzia

12 lata 11 miesiąc temu #293006 przez Karola1990
hejka :) dziewczyny a macie takie ubranka które farbują? ja mam jedną taka bluzeczkę która zabarwiła wodę w misce. Na szczęście prałam ubranka kolorami. Ale trochę się zdenerwowałam. W sumie to do końca nie jestem pewna czy ona farbuje czy to tylko w pierwszym praniu się tak zrobiło.

Za chwilkę biorę się za prasowanie bo wiem że wszystkiego na raz nie machnę :P
Zawsze przy desce do prasowania puchną mi dłonie i stopy, robi się słabo i muszę robić przerwy.
Później ręczniczki i poszewki na kołderkę. Będę gotowa :)

Tak pomyślałam sobie że oprócz piżam do szpitala muszę kupić sobie jeszcze jakiś dresik. Teraz chodzę w treginsach a w szpitalu na pewno nie będę zwłaszcza dlatego że wyglądają ja dzinsy.
Ale to w marcu bo nie wiem ile jeszcze urosnę. Już wyglądam jak słoń.

To zdjęcie było robione w sylwestra. Teraz brzuch jest większy. Ja też. Pochwalcie się brzuszkami ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #293013 przez Karola1990
no i się nie udało... może później

12 lata 11 miesiąc temu #293024 przez kala321
witam;)
mnie Patryk wczoraj tak kopał,że bolało,mały brojek;) mamy nie słucha,że łądnie ma lezęć i nie kopać w bok,ani żebra

12 lata 11 miesiąc temu #293227 przez zora85
karola, do szpitala tylko koszule. Nie dasz rady sciągnąc bezbólowo dresow do badania. Możesz sobie przy tym szwy pozrywać

A mnie dzis tak nerka nachrzaniała że szok. Badanie moczu wyszlo ok więc nie wiem co to. Może mały naciska na jakis nerw.. I przyszłam się pożalić że na jednej piersi rozlały mi się naczynka, a na drugiej mam 3 czerwone rozstepy :( A tak się cieszyłam że nie mam żadnej skazy.To nie fair!! :(

Jutro mam wizyte u gina i nie moge się doczekać!! W końcu po 3 tyg zobaczę syneczka :) Ależ się stęsknilam za jego mordką kochaną :)
No i niech mi gin powie co z ta nerką. Teraz już chyba nie boli. Wydaje mi się że ból nasila się po wysiłku. A temperatury na dworze masakryczne i ma byc coraz mrozniej. brrr

12 lata 11 miesiąc temu #293230 przez zora85

12 lata 11 miesiąc temu #293409 przez nelka
szorlak to naprawdę masz atrakcji że aż głowa boli ;) nasza sytuacja jest nieporównywalna do twojej ale współczuję tej szarpaniny z urzędami, sądami itp. My przez ponad rok walczyliśmy z deweloperem o mieszkanie, odsetki za opóźnienia i bankiem żeby nam umowy kredytowej nie wypowiedział i na głowę idzie dostać! co jeden biurokrata to mądrzejszy :ohmy:
teraz może być tylko lepiej :lol:

zora ja codziennie rano się oglądam czy jakieś intruzy mi się nie pojawiły, a że po tym jak wstanę mam od duszony np. szew od koszulki to balsamuje się jak głupia na wszelki wypadek gdyby to był rozstęp :huh: popołudniu oczywiście zapomnę sprawdzić czy to rozstęp czy odciśnięta koszulka i kolejnego ranka znowu się nakręcam :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #293431 przez nelka
Karola też chciałam zaproponować żebyście się dziewczyny pochwaliły brzuszkiem i nawet zrobiłam sobie zdjęcie :woohoo: :woohoo: ale nie miałam kiedy wrzucić...

więc proszę oto mój inkubatorek :lol:
[img]http://

12 lata 11 miesiąc temu #293485 przez Karola1990
coś z tymi fotkami jest bo ja wrzucić nie moge :/

Może dlatego że trochę nieaktualne :P
Dziś poproszę tatulka żeby cyknął jakąś fotkę :)

12 lata 11 miesiąc temu #293488 przez kala321
ja pozałatwiałam wszystko,kupiłam sobie ciepły bezrękawnik taki na bluzeczkę,fajnie brzuszek podkreśla;)
zora pamiętaj nam napisać jak maleństwo i co lekarz mówił;)

12 lata 11 miesiąc temu #293543 przez Karola1990
ja już nie mam siły,
poprasowałam wszystkie ciuszki,
poukładałam w komodzie
i jestem troszkę spokojniejsza ale nie do końca.
jutro wypiorę ręczniczki i pościel i będzie wszystko dla małej :)

chyba się obróciła bo nie czuję kopniaków na brzuchu tylko plecy mnie bolą.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka