- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Moja mama ostatni raz kupowała ubranka miliony lat temu i nie było wtedy takiego wyboru, tylko standardowe spioszki, pajacyki itp. Nie kupowała dla nas żadnych spodenek czy rajstopek bo uważa w dalszym ciągu że na takie delikatne ciałeczko to tylko śpioszki i nic co mogłoby uciskać brzuszek.
Za to moja siostra która jest już bardziej współczesną mamą bo ostatnią wyprawkę robiła 5 lat temu twierdzi że rajstopki są dużo lepsze od śpioszków. Wiadomo że parę sztuk trzeba kupić ale nie dużo bo lepiej właśnie rajstopki do tego jakąś bluzeczkę fajną.
I bądź tu mądry ?!
Dziś z mamą jadę po ubranka do sklepu. Zajadę do tesco bo czasami są bardzo fajne ciuszki, Bobasa i hurtowni. Mam nadzieję że szybko się uwiniemy bo szczerze mówiąc męczą mnie te zakupy strasznie
Wczorajsze były super udane. Dostaliśmy wysoki rabat i zamiast 1200 wydaliśmy niecałe 900. Oczywiście łóżeczko skręcone już stoi z zawieszonym baldachimem Nie mogłam sie oprzeć
Co do wózka to znajomy odradził mi zdecydowanie ten wózek co chciałam. Za to kupimy trochę droższy ale za to naprawdę ekstra i nie będzie trzeba ani grama siły zużyć na prowadzenie jego. Powiedział że bardzo ważne są skrętne koła i najlepiej jakby były tez amortyzatory, które pomagają przy krawężnikach. Waży z gondolą chyba z 5kg! Zakochałam się w tym wózku i nieodwołalnie muszę go mieć
Teraz mogę wam powiedzieć z czystym sumieniem że jestem żółtodziobem i dzięki dobremu wujkowi oświeciło mi umysł trochę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i chyba wygodniej maleństwu
mam znajomą która ubiera małą w rajstopki,sukieneczki,albo małe jeansy nawet w domu- i tak ze znajomymi patrzymy i mówimy "mała stara",bo tak naprawdę,ona nie wygląda jak dziecko,tylko jak mini nastolatka. Każdy rodzic zrobi jak uważa,ale dla mnie bez sensu gnieść dziecko w rajstiopkach,jeansach i innych tym podobnych w domu
.rozumiem gdzieś na wyjście,ale ja jestem z typem co uważa ,że niech dziecko leży sobie w pajacyku,czy śpioszkach na macie i się bawi fikając swobodnie nóżkami.
jak chłodniej to ubrać skarpetki i bluzeczkę
po pierwsze łatwiej tobie będzie ubrać śpioszki,czy pajacyki niż rajstopki,jak dziecko ma jeszcze takie mięciutkie te nóżki i rączki,ani ty ani maleństwo się nie umęczycie przy zmianie pampersów;)
ale to tylko moje zdanie i zrobisz jak uważasz;)
ja też mam kilka spodenek,ale więcej mam bodziaków i pajacyków,spodenki chyba bardziej na wyjścia;)
a co do wózków zdania są podzielone,niektórzy lubią skrętne koła,ja się meczyłam i i tak blokowałam,szczególnie na śniegu
ja bardziej z wózka patrzałąm,aby mi się lekko prowadziło i aby miał amortyzatory dobre,bo niestety nasze polskie drogi;)
my dziś mamy lekarza, ciekawa jestem maleństwa
musze pomyśleć o tych majtkach poporodowych,ale nie mam pojęcia co do rozmiaru i pomyśleć o kocyku takim lżejszym do wózka dla małego
bo tego jeszcze nie mam
ostatnio przyszły mi ceratka(taka z jednej strony flanelka z drugiej ceratka do przewijania jak będę u kogoś,2 pieluszki flanelowe,szczoteczka do włosów,szczotka do czyszczenia butelek i smoczków,podkłady porodowe dla mnie,i folia na wózek
miłęgo dnia
musze poszukać jakiegoś spisu,aby zerknąć co jest niezbędne,gdzieś tu był na forum,ale czy znajdę?i sobie odznaczać
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
włączyłam karuzelkę z pozytywką,słodko się czuję-szok to już niedługo;)włąśnie sobie uświadomiłam
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
odnośnie ubranek, śpiochy czy pajacyki są wygodniejsze, zwłaszcza w pierwszych miesiącach życia 3-4; w rajstopkach trudniej dobrać się do pieluszki-a maluchy nie lubią się ubierać poza tym w rajstopkach czy spodenkach nóżki są bliżej siebie niż w śpiochach a to przeszkadza rozwojowi stawów biodrowych, ze względu na profilaktykę dysplazji stawów biodrowych nie powinno się ich zakładać.
byłam dZiś na kontroli, w końcu mogę odetchnąć z ulgą, przynajmniej na razie-wszystko jest dobrze, mogę wrócić do w miarę normalnego trybu życia
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
odebrałam test na glukoze i na czczo miałam 71 a po dwóch godz 127! podejrzane ma wyniki moczu ale zobaczymy co powie doktorek...
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trochę się przeraziłam sumą jaka mi wyszła (niecałe 600zł) no ale trudno sie mówi i tak trzeba by było kupić.
Teraz został mi wózek kosmetyki i rzeczy dla mnie.
Zakupy z mama to jednak był marny pomysł bo poniosło ją i to nieźle! Sama bym chyba mniej kupiła.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nelka, a jakie są normy? ja miałam po 2 godzinach 108
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
dino.sklep.pl/nowy/advanced_search_resul...rch_in_description=7
rewelacja:) na allegro tez sa dostępne ale tańsze i z prezentami np w formie maty edukacyjnej kocyków niani itp:) ja w lutym sie skuszę pozdrawiam kobietki;] madzia
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia