BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #283564 przez Karola1990
ja dziś po wizycie :D
mała - bo już wiadomo na 100% że to dziewczynka - waży 1.200kg i ułożona jest główką do dołu :) pieknie wyglądała nasza mała księżniczka z zaciśniętymi piąstkami. zakochałam się w niej po raz kolejny :)

Strasznie się dziś czuję.. ciśnienie jest okropne.
W nocy męczył mnie koszmar że spuszczają ze mnie krew jacyś babtyści bo wg ich wiary krew kobiety w ciązy odpuszcza grzechy... nie wiem jak mi takie głupoty przychodzą do głowy.
Później spałam od 10 do 12 i teraz znów czuję że muszę się położyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #283584 przez nelka
Karola ty to masz ale sny.... ale fajnie, że twoja córcia jest już taka duża i oby w tej pozycji została do porodu!

a co się dzieje z Moniq? mam nadzieję że się tylko leni i wszytko ok...

KTG trwa tak około 30min.

moja mama panikuję że dziecko mi się przez miednice nie zmieści i będę mieć cesarkę :blink: muszę wypytać doktorka na następnej wizycie jak to widzi bo mi żyć nie da!
mnie zastanawia jak ja tyle godz i przy takim wysiłku wytrzymam bez jedzenia :ohmy: nie będę miała sił i będzie mi się słabo robić jak nie zjem...

12 lata 11 miesiąc temu #283595 przez Karola1990
:D ja bym się bardziej bólem martwiła niż jedzeniem :D uśmiałam się
obiecałam sobie że nie pojadę na porodówkę wcześniej jak moje skurcze nie będą co 3 min. albo i częściej. nie wyobrażam sobie siedzenia tam tyle godzin ze skurczami co 10 min. ale pewnie zacznę panikować i wcześniej pojadę :P napewno będę czekała na mojego mężczyznę a w ile on dojedzie to nie wiem :)

podobno pierworódki rodzą 12h ... masakra!

12 lata 11 miesiąc temu #283639 przez kala321
Karola to jeszcze raz gratuluję córeczki:)

Nelka możesz wziąć sobie orzeszki,mieszankę studencką,wodę lub inną przekąskę-i spokojnie zjeść,wiec nie martw się:) głodem

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283670 przez Karola1990
no to mi narobiłaś smaka! :P
a zjadłabym sobie takiego nerkowca albo pistacje

właśnie złożyłam zamówienie u mojego kochanego tatulka B) będą pistacje :D

12 lata 11 miesiąc temu #283756 przez nelka
bólem oczywiście też się martwię, ale to oczywiste :laugh: nie wiem tylko na jakie znieczulenie się zdecydować...
wczoraj właśnie czytałam o porodzie i nie ma reguły ile będzie trwał jeśli chodzi o pierworódki, a regularne skurcze co 5min powinny już skłonić do wyjazdu na porodówke, więc z racji tego że do szpitala ma 25km to za długo nie mam co czekać w domu. Ciekawe kto mnie zawiezie jak mój M będzie w pracy?! Chyba ustale z sąsiadami dyżury :blink: w moim bloku są 3 ciężarówki i terminy mamy miesiąc po miesiącu więc może hurtem pojedziemy :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #283787 przez Moniq
cześć Mamuśki :)
cieszę się że u was dobrze, Karola, ale masz dużą córcię :)))
mi ciśnienie też dokucza, mam w granicach 80-90/50 i bez kawy nie wyrabiam
teraz mało jestem bo Domi mi gorączkowała przez ostatnie dni, jest ze mną w domku więc czasu na internet zupełnie brak :))) ale wczoraj napędziła nam stracha, miała 39,7 i długo nie moglismy zbić tej temperatury. ale dziś już lepiej, więc mam nadzieję że się poprawia

słyszałam o tej metodzie obliczania porodu z ruchów, ale jakoś marnie to widzę w pierwszej ciąży się nie sprawdziło, bo ruchy czułam ok 16 tyg, a urodziłąm 40+1 dzień.

z tymi skurczami porodowymi różnie bywa, ja miałąm co 5 minut, pojechaliśmy do szpitala, i jak tylko weszłam na izbę przyjęć to się skończyły :)))) gdyby nie to że już odeszły mi wody 4 godziny wcześniej to by odesłali mnie do domku :)))) a rodziłam 2 godziny 50 minut, jak już się zaczęło na serio, więc nie ma reguły że pierworódki rodzą 12 godzin.

ale to chyba taki czas, bo ja ostatnio też myślę intensywnie o porodzie :))) orzeszki moga się kiepsko sprawdzić, ale czakolada albo lizaki sa idealne, szybki zastrzyk energii.
nie pamiętam czy pisałam, ale byłam w poniedziałek byłam u mojej gin i okazało sie że jak byłam na izbie przyjęć to pobrali mi posiew i mam jakąś bakterię i że to ona może byc przyczyną rozmiękania szyjki :/

12 lata 11 miesiąc temu #283812 przez Karola1990
czy to faktycznie dużo jak na 29 tydzień ? zaczynam się trochę bać bo jak będzie wielka to jak ja ją urodzę ? ja miałam 60cm i 4,200 ważyłam więc niezły klocek był ze mnie.

12 lata 11 miesiąc temu #283822 przez Moniq
wydaje mi się że nie jest duża jak na 29 tydzień, ale ogólnie to szybko rosną te maluszki, niedawno miały po 300-400g a teraz juz sa całkiem spore :)))

Karola, to niezły bobas był z Ciebie :))) a jesteś najstarsza?

12 lata 11 miesiąc temu #283841 przez Karola1990
właśnie najmłodsza, przede mną jest tylko siostra :D

12 lata 11 miesiąc temu #283892 przez Moniq
podobno kolejne dzieci są większe :/ mam nadzieję że nie dużo większe, Domi ważyła 3300

12 lata 11 miesiąc temu #284193 przez kala321
witam, miłego dnia mamuśki:)
mam ostatnio lenia, nic mi się nie chce,najlepiej bym siedziała i patrzała przed siebie lub leżała,a praca czeka
może to dlatego,że coś mnie łapie i czuję się jakby mnie walec przejechał

powiedzcie rozmawiacie ze swoimi dziećmi w brzuchu,spiewacie im?

12 lata 11 miesiąc temu #284220 przez Karola1990
ja nie śpiewam ale rozmawiam i bardzo sie to naszej Oleńce podoba bo bryka wtedy jak szalona :)
też mam lenia ale muszę brać się za naukę :P

12 lata 11 miesiąc temu #284279 przez zora85
kala, ja podśpiewuje ale tak szczerz to nie wiem czy dziecku czy tak po prostu mam ochote. Często gladze się po brzuszku i staram sie mówić do niego ale najczęściej jest to; ,,czemu mame tak mocno kopiesz'' lub ,,czemu taki spokojny dzis jestes'' :laugh: Chyba czesciej mówie do zdjęcia z usg :lol: że mam pieknego synka. Męzowi sie nosek nie podoba bo mówi że jest taki płaski, bokserski a ja mu na to że nawet jakby miał 3 noski to i tak jest piekny i go bardzo kocham!! :) Znowu sie nie moge doczekac wizyty, przesunełam ja o tydzień ale i tak dluży mi się do tego 31 stycznia

12 lata 11 miesiąc temu #284303 przez kala321
no ja właśnie zastanawiałam czy jestem wyrodna matka,bo czasem puszczam kołysankę z pozytywki,czasem z neta
a tak właśnie jak ty"kopnij mamusię" zaraz dostaniesz jabłuszko,czekoladkę etc" lub czemu mało kopiesz""tatuś przyszedł " i takie tam,ale np nie siedzę i nie gadam do brzuszka
tylko właśnie tak głaskam, rozmawiam ogólnie;)
ja mam wizytę we wtorek i jestem ciekawa co lekarz mi powie,po tej akcji ze szpitalem,w pon był w szpitalu,więc pewnie tam widizał to ktg i usg,ciekawe co powie
i czy zrobi mi teraz usg,aby mnie uspokoić,czy dopiero w 32 tyg jak było zamierzone

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka