BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 miesiąc temu #281006 przez zora85
edybed, moje wyniki glukozy to:
na czczo: 77 (norma 70-105)
po 2godz: 88 (norma 70-140)

Sama jestem w szoku że takie świetne. Ale morfologia jak zwykle wykazała anemie :(
A Twój wynik, jak tam?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #281007 przez zora85
kala, dzieciaczki wciąż zmieniają pozycje, rozpychaja się, ogólnie ćwiczą mięśnie i kości. Mój też najczęściej podkopuje w podbrzusze ale dziś dostałam boleśnie w biodro! Pierwszy raz mnie zabolało przy kopniaku

13 lata 2 miesiąc temu #281382 przez Karola1990
Dziś to ja odwiedziłam izbę przyjęć :(
Mała nie ruszała się wcale, a wczoraj wieczorem tylko delikatnie. Ruchy robiły się co raz słabsze. Nie pomagało słodkie, ściskanie brzucha itp.
Ważne że z Oleńką wszystko w porządku i lekarz powiedział że to normalne. Czasami dzieci tak mają. A wcześniejsze mocne kopniaki mogły świadczyć że coś jest nie tak jak trzeba.
I bądź tu mądry. Jak nie kopie to źle jak kopie za mocno też źle.

13 lata 2 miesiąc temu #281415 przez Moniq
Karola, dobrze że z Malutką wszystko w porządku.

u mnie lepiej, chociaż jak chodzę to wciąż czuję ból w kroczu, skurcze też miewam, na szczęście Mała kopie jak powinna

na początek bodziaki w rozmiarze 56 lub 62, te 50/56 są malutkie, u nas służyly kilka dni, mimo że Domi urodziła się 53 cm.
jesli mogę się trochę "powymądrzać"- super są bodziaki rozpinane po całości, śpiochy które mają rozpięcie na nóżkach, żeby nie trzeba było przy kazdej zmianie pieluszki ich zdejmować i beznadziejne są pajace zapinane tylko przez jedną nóżkę a nie przez dwie.
ja w tym tygodniu idę na glukozę

13 lata 2 miesiąc temu #281582 przez nelka
też idę w tym tygodniu na glukoze ;) a za tydzień na podglądanko :laugh:

mam dzisaj fatalny humor :dry: zamiast drinka z palemko- mleko z miodem :huh:

13 lata 2 miesiąc temu #281670 przez iwcia
Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj jestem po badaniach, glukoza, krew i mocz. Wyniki mają być jutro, a na wizytę idę w czwartek. Ta glukoza w gruncie rzeczy nie jest taka tragiczna, jedynie zbyt słodka :P po połowie kubka zaczęło mnie mdlić, ale dałam rade wypić do dna bez efektów ubocznych ;)

Moniq ja też czuję taki ból w kroczu, miednicy, biodrach już od paru dni. Najgorzej jest jak trzeba się zgiąć albo wstać, jak siedzę to nie czuję. No i w nocy tragedia, przewrócenie się na drugi bok, to jakaś masakra, wszystko mnie "tam" boli. Niewiem czy to jest spowodowane tym, że może kości się ciut rozchodzą i ciało przygotowuje się do porodu?

Teściowa ostatnio doprowadza mnie do szału i mówi mi że gniotę dziecko. A to dlatego że mój brzuch nie jest okrągły, jak siedzę to robi mi się w granicach pępka takie wklęśnięcie, jak się wyprostuje to jest w miarę jednolity, przynajmniej zaczyna się taki robić. Ma któraś z Was też tak?

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

13 lata 2 miesiąc temu #281671 przez Karola1990
czy wy też tak kiepsko się czujecie? ja jak tylko wstanę z łóżka i pochodzę z 15min robi mi się słabo.
chyba ciśnienie jest do dupy..
byłam na pobraniu krwi i jakaś dziwna pielęgniarka była bo nie mogła znaleźć mi żyły. wbiła mi się w dłoń chyba jakąś wielką igłą bo mam sporą dziurkę :/

13 lata 2 miesiąc temu #281676 przez Karola1990
ja jestem z tych tłustych :P
i taki troche wzgórek mi się robi na granicy pępka. ale nie gniotę dziecka na pewno!
jak bym gniotła to od razu dostałabym kopa :D

ale ciężko to wałkiem nazwać, nawet nie wiem jak :)

ahh ci teście :/

mnie boli kość ogonowa strasznie i krzyż. wczoraj wyłam z bólu bo nie mogłam nogą ruszyć :P

13 lata 2 miesiąc temu #281728 przez nelka
u mnie dzisiaj z ciśnieniem lepiej ale ostatnie dni to była jakaś masakara, zrobiło się biało i od razu lepszy widok za oknem i humorek :laugh:

iwcia każdy brzuszek jest inny, dzieciaczek jest tam dobrze chroniony i napewno go nie gnieciesz! ja mam troszkę dziwny ten brzuszek bo jest bardzo nisko i wyskoczył mi tak bardziej poniżej pępka...

oj te teściowe :S znajomej nie pozwoliła jeść lodów bo twierdziła że dziecko się od nich przeziębi! żeby nie było wątpliwości znajoma była w ciąży....

a wiadać u was krese na brzuszkach? ja mam jak narazie przerywaną :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #281849 przez iwcia
nelka dzięki za pocieszenie :) hehe z lodami to też dobre swoją drogą ;)

U mnie jak narazie nie widzę tej kreski...

Jak u Was z pulsem? U mnie ciśnienie w normie, ale puls mam wysoki 104, raz miałam nawet 110 przy niskim ciśnieniu.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

13 lata 2 miesiąc temu #281917 przez Karola1990
u mnie jest ok. wszystko mam wzorowe :)
jutro się z resztą okaże :D

a jak przygotowania do przyjścia maluszków? coś się zmieniło ?

13 lata 2 miesiąc temu #282010 przez zora85
nelka, ja mam krechę ciemną na brzucholu :)

A u mnie dopiero zakupy ruszą na dniach. Narazie kupiłam dziś bidon do butelki - mój pierwszy zakup :lol: Były tanie i w takie ładne misie. No i oglądałam opakowanie wkładek laktacyjnych ale odłożyłam na półkę bo jakos nie miałam n atchnienia ich dziś kupić :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #282016 przez zora85
Od wczoraj drętwieją mi palce u rąk :( Podobno się zdarza to w ciąży ale przyjemne to nie jest; takie mrowienie, rwanie i uczucie gorąca :( i dzis dopiero sie kapnęłam że położna zamiast za 3tyg to zarejestrowała mnie na za miesiąc. Teraz nie wiem czy przedzwonić i się upomnieć że gin kazał za 3tyg czy może ten tydzień więcej poczekać..

13 lata 2 miesiąc temu #282049 przez Karola1990
jednak mam wizytę w środę ;( na 8:20

13 lata 2 miesiąc temu #282069 przez kala321
Karola rozumiem Cię co musiałaś czuć,jest to jakieś takie przeżycie,jak się czymś martwimy
ja włąsnie też miałam tak dziwnie mało kopniaczków i takich delikatnych-

co do mnie to dla mnie ta glukoza nie byłą za słodka:);P
tylko duzo do wypicia

wkładki laktacyjne, ja mam:)
dla mnie głównym problemem jest smoczek,bo jest tyle rodzajów ,że ja sama nie wiem.Ja jako ja smoczka nie miałam,więc też ciężko mi się przekonać dla dziecka(ale chcę w razie czego kupić jak np babcia weźmie na spacer,aby miała w razie w)

ja bóli teraz nie czuję,ale szybko się męczę,kreskę mam ale taką delikatną na razie-mąż zauważył:P,bo mi ciężko się schylać
właśnie ubieranie butów,czy podnoszenie czegoś z podłogi,schylanie do szuflady-też ciężko;)
dzieci chyba nie idzie zgnieść,przecież one są w łożysku i w wodach,a jak będzie nie wygodnie to kopnie Cię maleństwo i da w ten sposób znać,że mało wygodnie mu:)

ja teraz też już nie mam takiego okrągłego brzucha,tylko zależy jak mały się ułozy tak zmienia się kształt:)
ja najbardziej odczuwam stopy i kręgosłup gdy długo chodze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka