BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #278059 przez kala321
witam, mnie Patryk kopie po żołądku lub przeponie,także mi ciężko oddychać.
A czasami się w poprzek ułoży i wyciąga i wtedy brzuch ma taki śmieszny kształt.
Mi tez podoba się ten czas ciąży,przynajmniej nie słychać płaczu maleństwa i jest zawsze przy mnie:)
a męczę się rzeczywiście szybciej;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #278080 przez Karola1990
moja mała raczkami stuka mnie w pęcherz a czasami nogami kopie mnie koło kregosłupa. wczoraj wieczorem leżała bardzo nisko i jak ja położyłam się na plecy to komicznie to wyglądało. Taka górka na dole brzucha a góra pusta :D

Dziś znów miałam straszny koszmar. Już wiem jak to działa. Dwa dni mam koszmary trzeciego mogę spać normalnie więc najbliższa noc nie będzie przespana ale za to następna będzie spokojna :) Przezemnie mój tatulek tez nie mógł spać i całą noc mnie głaskał żebym się uspokoiła.

jakoś muszę to wytrzymać. Jeszcze tylko 3 m-ce.

Dziś kupiłam słodkie spodenki w serduszka dla naszej Oleńki, patyczki do uszu i termometr do wanienki. Wiem że miałam nic nie kupować ale choć taka małą pierdółkę musiałam. :D

12 lata 11 miesiąc temu #278119 przez Karii
Hajka,
Dziewczyny czy zastanawiałyście się już czy wynajmujecie prywatnie położną do porodu?? Orientujecie się jak mniej więcej jest cena??

12 lata 11 miesiąc temu #278139 przez Karola1990
w Olsztynie to ok 500zł ! więc ja na pewno nie
ale czytałam recenzje w internecie ze szpitala w którym chciałabym rodzic że przez cały czas jaki jest sie w szpitalu zajmuje się tobą tylko i wyłącznie jedna położna i nie trzeba za to płacić.
Moja znajoma chciała wynająć taką położną i dowiedziała się że ona nie zajmowała by się tylko nią ale i innymi kobietami i w zalezności ile by ich było 2,3,5 tyle czasu ci poświęci wiec nie wiem czy jest jakas różnica pomiędzy tym co oferuje szpital który wybrałam.

12 lata 11 miesiąc temu #278151 przez Moniq
cena zależy od miasta i szpitala, w Wawie to od 500 nawet do 1500zł;
ja nie planuję położnej wynajmować, dopóki nie masz skurczy partych to i tak do niczego Ci się położna nie przyda a przy partych i tak musi być przy Tobie;
poza tym szkoda mi pieniążków, wolę je w razie potrzeby wydać na znieczulenie.

chcecie żeby tatusiowie byli przy porodzie?

12 lata 11 miesiąc temu #278161 przez Karola1990
ja tak, ale naczytałam się że później może inaczej na mnie patrzeć po tym co zobaczy :P nie wiem ile w tym prawdy a ile wymysłów gazet
więc decyzję zostawię dla niego.
Choć i tak wiem że jak go poproszę to zostanie żebym się nie bała :) kochany jest i tyle.

Kupiłam sobie krem na rozstępy Pharmaceris ok 40 zł ma in tez likwidować już powstałe. Można go stosować w ciąży i w czasie karmienia.
Załamałam się ceną witamin!
W zeszłym miesiącu płaciłam za nie 40zł a w tym 60! Masakra jakaś jak te ceny poleciały w górę.

12 lata 11 miesiąc temu #278171 przez Moniq
mój mąż był przy porodzie i faktycznie inaczej na mnie potem patrzył ale nie tak jak piszą w gazetach, że się przestraszył albo brzydził. patrzył na mnie z dużo większym szacunkiem, był pełen podziwu. mimo że widział wszystko, bo rodziłam w wannie. poza tym bardzo mi pomógł tym że był ze mną; ale wierzę że są faceci, którzy się do tego nie nadają, wszystko zależy chyba od stopnia dojrzałości faceta.
poważnie witaminy tak podrożały? ja mam jeszcze zapas, bo mam sklerozę i często zapominam brać :/

12 lata 11 miesiąc temu #278176 przez Karola1990
ja specjalnie pojechałam po nie do najtańszej apteki i takie zaskoczenie!
łykam femibion 2 nie wiem jak z innymi

chyba nas bardziej przeraża moment jak zaczne rodzić niż sam poród :P

wszyscy ze zdziwieniem pytają: A CO TY Z NIĄ BĘDZIESZ JAK BĘDZIE RODZIĆ?
Wydaje mi się że to nasze dziecko, razem chodzimy w ciąży i chyba normalne jest że chcielibyśmy być wtedy razem. A czy nasze siły są na tyle wielkie żeby wytrzymać te emocje to się okaże :D

12 lata 11 miesiąc temu #278179 przez Moniq
wydaje mi się że skoro tak do tego podchodzicie, to myślę że dacie radę i będzie to dla Was ppiękne przeżycie :)

12 lata 11 miesiąc temu #278181 przez Karii
My będziemy razem rodzić. Jakoś specjalnie tego nawet nie ustalaliśmy, wszyło samo z siebie jak by to było takie oczywiste.

12 lata 11 miesiąc temu #278184 przez Karola1990
wydaje mi się że czasy się zmieniły i podejście do porodu też. Kiedyś kobiety nawet nie pomyślały o tym żeby mężczyzna był przy porodzie.
Moja mama jak usłyszała że do lekarza razem jeździmy to w szoku była, bo po co razem?
A dla nas to oczywiste.

Moim zdaniem w tej sprawie idziemy w dobrym kierunku.

Może za 20 lat to mężowie będą odbierać poród :P

12 lata 11 miesiąc temu #278187 przez Moniq
coś w tym jest, chociaż kiedyś mężowie nie mieli takiej możliwości, mój tata np zazdrościł mojemu mężowi że był przy porodzie i mówił że gdyby kiedyś można było to on by był

12 lata 11 miesiąc temu #278202 przez kala321
u nas ja na początku nie chciałam,ale mój m. chciał,w końcu mnie przekonał,że będzie w razie czego,żeby mi pomóc,czy podać pić,czy trzymać ze rękę,czy coś innego podać co będę potrzebować,bo żaden lekarz,ani położna przecież tego nie zrobi

no i teraz inaczej na to patrzę i chcę aby był przy porodzie

12 lata 11 miesiąc temu #278464 przez Emi86
Witam

Mam do sprzedania wózek Mutsy Transporter 2011 rok, gondola i spacerówka , kolor Sand, wózek w idealnym stanie, używany jak wiecie od sierpnia, dokładnie od 20. Spacerówka używana od kilku dni. Posiadam w zestawie, 2x folia przeciwdeszczowa, torba, ciepły śpiworek w kolorze wózka, poszewkę do wózka na kołderkę i poduszkę , adaptery na stelaż (na fotelik maxi cosi), gwarancja na 24miesiące od daty 7.07.2011 roku. Cena nowego to 1713zł, ale bez dodatków, z dodatkami ponad 2000zł. Sprzedam za 1200zł + pieluchy Pampers New Baby 2 94 sztuki gratis

Wózek jest leciutki, szybko i łatwo się go składa, jestem zadowolona, ale....już mi się znudził :oops: , mąż trochę wkurzony, ale ja mam tak ze wszystkim, nie ma w nim nic do czego można by się przyczepić.
Jedyny minus to leciutko przetarta rączka, jak wynosiłam wózek po schodach :roll: i folia przeciwdeszczowa na spacerówka rozerwała się lekko, ale właśnie mama ją naprawia
Jeśli ktoś jest zainteresowany , piszcie na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Prześlę zdjęcia i więcej szczegółów

12 lata 11 miesiąc temu #278612 przez nelka
My też będziemy razem rodzić :woohoo: nie wyobrażam sobie żeby było inaczej, żebym sama musiała przez to przechodzić, zresztą to tak ważny moment że nie może go zabraknąć! oczywiście troszkę się boi ale chce być z nami...

W moim mieście położna to koszt od 500 do 1000zł. Ja bym chciała mieć taką położna, która by się z nami spotkała wcześniej, ustaliła plan porodu a potem była przy porodzie i pilnowała wszystkiego... tylko jak to dokładnie wyjdzie to się okaże... Nie wiem jeszcze jak to dokładnie wygląda gdy będę rodzić a umówiona ze mną położna nie będzie miała akurat dyżuru.

Wogle to powiem wam że przerażają mnie szpitale i warunki w jakich się rodzi, wszystko zależy od szczęścia... Zdecydowaliśmy się na duży szpital niestety zwany fabryka, a wybraliśmy go dlatego że mają tam dobrych lekarzy i najlepszy sprzęt. Ale niestety z komfortem rodzenia bywa tam różnie. Podstawa to oczywiście znajomości i kasa...

Karola a u mnie akurat Femibion2 jest tańszy (chyba jakaś promocja) i był za 50zł (poprzednio kosztował 63zł.)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka