- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A czasami się w poprzek ułoży i wyciąga i wtedy brzuch ma taki śmieszny kształt.
Mi tez podoba się ten czas ciąży,przynajmniej nie słychać płaczu maleństwa i jest zawsze przy mnie:)
a męczę się rzeczywiście szybciej;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Dziś znów miałam straszny koszmar. Już wiem jak to działa. Dwa dni mam koszmary trzeciego mogę spać normalnie więc najbliższa noc nie będzie przespana ale za to następna będzie spokojna Przezemnie mój tatulek tez nie mógł spać i całą noc mnie głaskał żebym się uspokoiła.
jakoś muszę to wytrzymać. Jeszcze tylko 3 m-ce.
Dziś kupiłam słodkie spodenki w serduszka dla naszej Oleńki, patyczki do uszu i termometr do wanienki. Wiem że miałam nic nie kupować ale choć taka małą pierdółkę musiałam.
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziewczyny czy zastanawiałyście się już czy wynajmujecie prywatnie położną do porodu?? Orientujecie się jak mniej więcej jest cena??
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale czytałam recenzje w internecie ze szpitala w którym chciałabym rodzic że przez cały czas jaki jest sie w szpitalu zajmuje się tobą tylko i wyłącznie jedna położna i nie trzeba za to płacić.
Moja znajoma chciała wynająć taką położną i dowiedziała się że ona nie zajmowała by się tylko nią ale i innymi kobietami i w zalezności ile by ich było 2,3,5 tyle czasu ci poświęci wiec nie wiem czy jest jakas różnica pomiędzy tym co oferuje szpital który wybrałam.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja nie planuję położnej wynajmować, dopóki nie masz skurczy partych to i tak do niczego Ci się położna nie przyda a przy partych i tak musi być przy Tobie;
poza tym szkoda mi pieniążków, wolę je w razie potrzeby wydać na znieczulenie.
chcecie żeby tatusiowie byli przy porodzie?
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
więc decyzję zostawię dla niego.
Choć i tak wiem że jak go poproszę to zostanie żebym się nie bała kochany jest i tyle.
Kupiłam sobie krem na rozstępy Pharmaceris ok 40 zł ma in tez likwidować już powstałe. Można go stosować w ciąży i w czasie karmienia.
Załamałam się ceną witamin!
W zeszłym miesiącu płaciłam za nie 40zł a w tym 60! Masakra jakaś jak te ceny poleciały w górę.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
poważnie witaminy tak podrożały? ja mam jeszcze zapas, bo mam sklerozę i często zapominam brać :/
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
łykam femibion 2 nie wiem jak z innymi
chyba nas bardziej przeraża moment jak zaczne rodzić niż sam poród
wszyscy ze zdziwieniem pytają: A CO TY Z NIĄ BĘDZIESZ JAK BĘDZIE RODZIĆ?
Wydaje mi się że to nasze dziecko, razem chodzimy w ciąży i chyba normalne jest że chcielibyśmy być wtedy razem. A czy nasze siły są na tyle wielkie żeby wytrzymać te emocje to się okaże
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mama jak usłyszała że do lekarza razem jeździmy to w szoku była, bo po co razem?
A dla nas to oczywiste.
Moim zdaniem w tej sprawie idziemy w dobrym kierunku.
Może za 20 lat to mężowie będą odbierać poród
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no i teraz inaczej na to patrzę i chcę aby był przy porodzie
- Emi86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nasza córeczka jest już z nami - rodzicami :))
Mam do sprzedania wózek Mutsy Transporter 2011 rok, gondola i spacerówka , kolor Sand, wózek w idealnym stanie, używany jak wiecie od sierpnia, dokładnie od 20. Spacerówka używana od kilku dni. Posiadam w zestawie, 2x folia przeciwdeszczowa, torba, ciepły śpiworek w kolorze wózka, poszewkę do wózka na kołderkę i poduszkę , adaptery na stelaż (na fotelik maxi cosi), gwarancja na 24miesiące od daty 7.07.2011 roku. Cena nowego to 1713zł, ale bez dodatków, z dodatkami ponad 2000zł. Sprzedam za 1200zł + pieluchy Pampers New Baby 2 94 sztuki gratis
Wózek jest leciutki, szybko i łatwo się go składa, jestem zadowolona, ale....już mi się znudził :oops: , mąż trochę wkurzony, ale ja mam tak ze wszystkim, nie ma w nim nic do czego można by się przyczepić.
Jedyny minus to leciutko przetarta rączka, jak wynosiłam wózek po schodach :roll: i folia przeciwdeszczowa na spacerówka rozerwała się lekko, ale właśnie mama ją naprawia
Jeśli ktoś jest zainteresowany , piszcie na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Prześlę zdjęcia i więcej szczegółów
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
W moim mieście położna to koszt od 500 do 1000zł. Ja bym chciała mieć taką położna, która by się z nami spotkała wcześniej, ustaliła plan porodu a potem była przy porodzie i pilnowała wszystkiego... tylko jak to dokładnie wyjdzie to się okaże... Nie wiem jeszcze jak to dokładnie wygląda gdy będę rodzić a umówiona ze mną położna nie będzie miała akurat dyżuru.
Wogle to powiem wam że przerażają mnie szpitale i warunki w jakich się rodzi, wszystko zależy od szczęścia... Zdecydowaliśmy się na duży szpital niestety zwany fabryka, a wybraliśmy go dlatego że mają tam dobrych lekarzy i najlepszy sprzęt. Ale niestety z komfortem rodzenia bywa tam różnie. Podstawa to oczywiście znajomości i kasa...
Karola a u mnie akurat Femibion2 jest tańszy (chyba jakaś promocja) i był za 50zł (poprzednio kosztował 63zł.)