- Otrzymane podziękowania: 76
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Strasznie nudny dziś dzień. Sama nie wiem za co się zabrać. Mam do przeczytania książkę ale zawsze po 4 str. jestem tak nią znudzona że nawet nie waham się czy czy dalej ja czytać. Od razu odkładam.
Tak więc już jestem tak zdesperowana dzisiejszą nudą że zrobię sobie maseczkę i zacznę czytać "to coś".
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co u was? nie odzywacie się coś ostatnio.

Ja mam okropne problemy ze snem. Dziś wstałam o 3 rano i to był koniec mojego spania. Czułam się jakbym 12h spała.
No i o 3 rano robiłam sobie herbatę później kanapki i po 6 położyłam się spać.
Przeczytałam parę stron książki.
Mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza.

Strasznie nie wygodnie mi spać na lewym boku. Jak kładę się na prawym albo na plecach mam wyrzuty sumienia że podduszam dziecko. Na następnej wizycie zapytam lekarza czy naprawdę coś się może stać dzieciątku jak będę spała na prawym boku.
jest mi coraz ciężej przy zakładaniu butów, goleniu, zakładaniu skarpetek itp. teraz staram się zrobić pedicure i to jest jakaś masakra! Marzę już o powrocie do poprzedniej kondycji.
Pisałam wam o tym rozstępie. No więc jak narazie staram sie go kilka razy dziennie "pielęgnować" a jak będzie większy przypływ gotówki to kupię sobie krem na rozstępy.
Oglądałam nawet różne rodzaje kremów redukujących rozstępy i chyba zdecyduje się na firme TOŁPA ok 60zł. Ale nie o tym chciałam napisać

Załamałam się jak chciałam go zobaczyć ! Brzuch mi przeszkadza!

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karola ja też mam problemy ze snem

Spać na prawym boku możesz raczej bez wyrzutów sumienia, na plecach odradzam. Zamówiłam sobie tą wielką poduche-fasolke może z nią się jakoś da pospać

ile masz tych rozstępów? jeden? w dobre kremy chyba lepiej zainwestować po porodzie bo skoro zaczęły się te gnidy pojawiać to trzeba tylko pilnować żeby za szybko się nie rozrosnąć i wystarczy pielęgnować skórę zwykłymi środkami żeby się bardziej uelastyczniła, to może uda się zapowiedz następnym.
Nie wiem jak u was ale u mnie brak słońca jest przytłaczający:/ na solarium- mój substytu iść nie można a brak słońca depresyjnie na mnie działa…
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja sobie zwijam kołdrę w takiego rogala i dużo wygodniej się śpi.
ja mojego rozstępa pielęgnuje kremem kilka razy dziennie. straszne jest to w jakim miejscu on cię pojawił. koło pępka! mam inne rozstępy ale to od odchudzania kiedyś i jest ich mniej niż kiedyś.
Ten urwis co mi się zrobił przekroczył wszystkie granice wybierając sobie tak wyraźnie widoczne miejsce.
Znalazłam na stronie internetowej że na moim ulubionym basenie są prowadzone zajęcia aerobiku dla ciężarnych i staruszków. Jutro chyba tam zadzwonię i podpytam co i kiedy. Trwają pół godzinki i to by mi w zupełności starczyło. Zależy też od ceny.
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
rozstępy najlepiej zacząć pielęgnować jak najszybciej, zanim zrobią się białe,to będą mniejsze i mniej widoczne.
u mnie ze spaniem różnie, czasami śpię bez problemu a czasami budzę sięco chwilę, problemy z ułożeniem się też miewam, przeważnie zwijam kołdrę w rogala albo wkładam między nogi dużą poduszkę i śpię głównie na prawym boku bo na lewym mi nie wygodnie i jakoś serce mi wtedy kołacze. i dziś znowu wrócił ból w kroczu, na szczęście jutro mam wizytę
oj mi też marzy się solarium albo chociaż kilka słonecznych dni; a po porodzie dopóki się karmi też nie powinno się chodzić na solarium ani opalać bo zwiększona ilość hormonów w połączeniu ze słońcem może powodować plamy i odbarwienia na skórze :/
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale w czasie karmienia? czemu nie:D moja siostra karmiła i chodziła na solarium. Podobnie z hormonami jest jak się bierze tabletki anty. wtedy też nie można chodzić na sol. albo inne hormony.
Jak brałam duphaston to faktycznie pojawiły mi się plamki jaśniejsze na plecach ale nie jest wykluczone że to było tez od braku barwnika w tych miejscach.
Ja jestem na tak dla opalania po ciąży

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

areobik dla ciężarnych i staruszków jako jedna grupa? ciekawe towarzystwo

z tego co słyszałam to w ciąży teoretycznie też można chodzić na solarium, ale praktycznie jest to niebezpieczne bo ze względu na wzrost temperatury może wzrosnąć ciśnienie a to dla maluszka może być groźne, ja mam bardzo niskie ciśnienie więć może chociaż 4min by mi nie zaszkodziły

u mnie narazie brak rozstępów ale chyba zawału dostane jak jakiegoś zobacze i cały dzień będę się balsamować

- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na początku sniło mi sie że urodziłam. Dzieciątko odebrałam z siostrą i o dziwo umiało juz gawożyc i takie jak kilkumiesięczne było.
Śniło mi sie że karmiłam piersia i tak mi pokarm leciał że palcem musiałam zatykać.
Później jakimś cudem znalazłam się w domu moich dziadków. Ola już umiała chodzić (choć miała tylko kilka tyg.) To mi się nie podobało i powiedziałam swojej teściowej.
Ona na to że: papiery adopcyjne są i wszystko jest ok
Oczywiście zapytałam jakie papiery adopcyjne?! A ona kiwneła ramionami.
Zapytałam w takim razie gdzie moje dziecko. A ona że nie ma!
jak to nie ma przecież rodziłam chodziłam z brzuchem. No i wtedy zrozumiałam że umarło.
A ta głupia baba nie chciała mi powiedzieć gdzie jest pochowane.!
Jezu jak ja ryczałam.
Poźniej znalazłam jakieś listy z Koszalina do mnie ale ona chciała mi je zabrać zaczełam płakać i cała zaryczana się obudziłam. Czułam jakbym miała za chwile się udusić.
I jak ja mam przespać całą noc? Jak się przebudziłam to nawet nie próbowałam dalej leżeć. Wstałam i chciałam szybko zapomnieć co mi sie śniło.
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na szczęście fałszywy alarm:)
ja też mam problemy ze spaniem w nocy,przekręcam się z boku na bok
a jak ubieram kozaki czy skarpetki to wzdycham,aż się mój mąż śmieje:)

ale podoba mi się ten stan,bo poza kilkoma niedogodnościami podoba mi się

jest fajnie:D
ja smaruję się oliwką,ale od przyjaciółki na święta dostałąm"perfekta mama"-dax cosmetics
jest fajny i fajnie się wchłania, może Tobie tez posłuży:)
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
na dniach przyjedzie do nas kołyska
i dziś zadzwonię też w sprawie szkoły rodzenia miałąm dzwonić ok 20-go,ale już nie mogę się doczekać,ciągle się martwię,że miejsc nie bedzie w wieczornej grupie
zaobserwowałąm tez że Patryk bardzo dużo się rusza na dzwonki w kościele:D
- Karii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziewczyny czy wybieracie się może albo już byłyście na USG 3D lub 4 D. Tak się zastanawiamy z mężem czy iść. Oczywiście jest to płatne dlatego chciałabym wiedzieć czy warto??
- zora85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Moniq, a ja myslalam że to czerwone rozstępy są gorsze. To mnie zmartwiłas bo ja mam wlasnie te biale. Ale tylko na udach! Miałam je juz przed ciąża a teraz się paskudztwo rozprzestrzenia

Co do solarium - jestem takiego zdania co Ty.
Karii, ja miewam usg3D co jakiś czas. ale to pewnie dlatego bo chodze prywatnie do gina. Jasne, że warto iśc!! Zdjęcie jest wtedy bardzo wyrazne. Widzisz dokladnie twarzyczkę maleństwa i już możesz gdybać, do kogo jest podobne

Ja też mam problem z założeniem/ściągnięciem butow, schyleniem sie gdy mi cos upadnie i depilacja miejsc intymnych. Paznokcie u nóg jeszcze obetne i wydepiluje nogi ale juz mi coraz bardziej niewygodnie. Jutro mam wizytę u gina