BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 19 godzin temu #265744 przez Karola1990
szczęśliwa mama to leniwa mama. :D

mi grudzień kończy się fatalnie. pomijając już problemy finansowe to jeszcze jakby było tego mało chcieli ukraść nam koła w samochodzie. Za jedno taki złodziej dostał by ok 800zł więc bylibyśmy ponad 3000 w plecy. całe szczęście nie urwało sie w czasie jazdy. bo zauważyliśmy dopiero w domu że nie ma jednej śruby a reszta była odkręcona. Widocznie ktoś musiał wystraszyć złodzieja.

Dziś czuję się fatalnie. Zawsze jak robię wszytko tak jak wcześniej, przed ciążą jak to napisała Moniq "żyć normalnie" to wieczorem i następnego dnia zdycham. jest mi strasznie słabo.

Brzuch mi urósł i nie mogę sie do niego przyzwyczaić. Jak podchodzę do szafki to zawsze nim walne, gotuje to za blisko podchodzę kuchenki itp.
ale mam dziś dzień marudzenia ;(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 19 godzin temu #265770 przez kala321
nika dzięki:) teraz już mam 0-huggisa 1 paczkę i 1-pampersa 1 paczkę,a potem rzeczywiście popatrzę na allegro:)

13 lata 19 godzin temu #265774 przez kala321
edybed5 szkoda,że nie wiesz kogo tam masz,ale pomyśl kiedyś kobiety czekały do porodu,a Ty może dowiesz się już za miesiąc:) najważniejsze,że rośnie i jest wszystko dobrze:)

ja mam hemoglobinę dobrą i mam nadzieję,ze sztucznych wit mi nie bedzie kazał brać, na razie jem warzywa i owoce i jest ok.
Muiałąm ostatnio te pękniecia obok ust,ale za radą dziewczyn zjadłam trochę kapusty kiszonej i przeszło jak na razie
ale zapytam czy mam coś brać,choć wolałąbym nie,bo ja mam sklerozę aby pamiętać o tabletkach;)

13 lata 19 godzin temu #265779 przez kala321
Karola mówisz,że się zderzasz brzuchem:)
ja często się głaszczę po nim i już się przyzwyczajam do wielkości:)
dziwnie jest w łóżku,przy seksie,ale tak jest ok

dziś mamy wizytę u lekarza,musze podpytać jaki długi i jaki ciężki jest Patryk,abym tylko pamiętała;)
potem jedziemy po choinkę i pewnie też wieczorem ją ustroimy
na razie popakowałąm prezenty:D
a wczoraj leżałam po południu i oglądąłm film,wieczorem poczytałąm ksiażkę w łóżku i dziś mam więcej siły,a tak jak zapominam o odpoczynku to też czasem czuję zmęczenie
i zauważam też zadyszkę jak dalej idę na spacer,czy zbyt duże tempo,wcześniej się tak nie meczylam;P;)

13 lata 16 godzin temu - 13 lata 16 godzin temu #265915 przez edybed5
Nelka moj szkrab tak sie ulozyl ze nie bylo mozna nic zobaczyc a na dodatek caly czas fikal i machal raczkami :) .

Kala321 niestety ale zapowiada sie ze za miesiac tez sie nic nie dowiem bo moj gin powiedzial ze nie bede miala USG. Wiec dopiero w lutym ale to juz zostanie dwa miesiace do porodu. Zastanawiam sie czy moze w styczniu pojsc do innego lekarza na usg.

No u mnie stoi juz piekna choinka jutro bede piekla placki. A dzisiaj juz leze i odpoczywam milego wieczorku ;)

12 lata 11 miesiąc temu #266227 przez Karola1990
a ja dziś nie mam ochoty na nic.
ale całe szczęście mój kochany tatulek przyjedzie wcześniej z pracy i mi pomoże.

Ale dziś w nocy miałam okropny sen. Z mojego okna w pokoju widać chodnik i zawsze o 12 idzie nim chmara dzieci ze szkoły. Śniło mi się że jak wyjrzałam przez okno to wszystkie te dzieci były porozcinane. Ręce leżały osobno nogi osobno. U mnie akurat była otwarta brama i też na podwórku leżały czyjeś kawałki.
Tak płakałam że szok. Strasznie bałam się że mało brakowało a ten ktoś mógł wejść do domu i mnie zabić a ja przecież w ciązy jestem, mam już takie duże dziecko w brzuchu. Nie mogłam później zasnąć przez godzinę. cała się trzęsłam.

Chyba przez tego tytanica.

Później zasnełam i oczywiście był dalszy ciąg tego samego snu tyle że już na uczelni mówiłam co się stało. I miałam kolokwium z budowy siedzenia w maluchu :D ale tego to juz wytłumaczyć nie potrafię :D

Mam fantazję co?

12 lata 11 miesiąc temu #266508 przez kala321
ojej co za sen:(

12 lata 11 miesiąc temu #266509 przez kala321
Magia Świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja,

zapach pierników, ciasteczek cynamonowych i pomarańczy,

dzielenie się opłatkiem, rozpakowywanie prezentów pod choinką, śpiewanie kolęd,

rozmowa z bliskimi przy wigilijnym stole.

Tego wszystkiego życzymy Wam

12 lata 11 miesiąc temu #266511 przez kala321
witam,a co u lekarza
nie wiem jaki długi jest Patryk,bo nie miałam usg,wszystko jest dobrze,więc usg zrobimy w 32 tygodniu
przez moment lekarz miał nie tęgą minę,słuchając tętna dziecka,ale za chwilę zaczął się śmiać,bo to tętno co było słychać na początku to moje,a za chwilę znalazł 2 razy szybsze Patryka:)
śmiał się,że tylko przy szczupłych osobach w ten sposób można wyczuć 2 tętna:D
matki i dziecka
trochę już przybrałam,bo wazę 52 kg:)

ja się śmieję,że w kwietniu małemu będę musiała kolędy puszczać,bo teraz często słuchamy,a niby dziecko lubi później wracać do muzyki którą słucha w brzuchu mamy:D

12 lata 11 miesiąc temu #266547 przez nelka
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #266549 przez nelka
wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko jest ok :lol: miałam robione kolejne usg prenatalne i wszystko jest w najepszym porządku, kamień z serca :lol:

Wracając wstąpiliśmy do sklepu z art. dziecięcymi i oszaleć można, tyle tego wszytkiego mają!!! milion smoczków, dwa miliony butelek itp. Zginę w tym świecie :silly: o cenach już nie wspomne...

12 lata 11 miesiąc temu #266816 przez Karola1990
Cześć dziewczyny:)
i po świętach,
w tym roku bez wyrzutów sumienia się opychałam.
Mojej małej też wszystko smakowało bo ruszała się praktycznie cały czas.
teraz parę dni odpoczynku i sylwester.

a jak wam minęły święta ?

12 lata 11 miesiąc temu #266923 przez kala321
Nelka super,że wszystko dobrze,pewnie jesteś spokojniejsza,ja tak mam po lekarzu:)

Karola,święta minęły miło i zdecydowanie za szybko:)
już za kilka dni sylwester i zabawa:D
siedząc tak przed choinką w święta i śpiewając kolędy myślałam ,że już za rok Patryk będzie z nami,że będzie z nami przed choinką:)aż trudno uwierzyć- w ten cud stworzenia
Stwierdziliśmy z J.,że Patryk bardzo lubi dzwonki w kościele,czy jak ktoś dzwoni bombką czy innym dzwoneczkiem-figle wtedy robi i daje znać o sobie:)
miłego dnia:)

12 lata 11 miesiąc temu #266932 przez Karola1990
kala... dokładnie o tym samym całe święta myśleliśmy. już nie mogę się doczekać kiedy nasze maleństwo będzie z nami. Wtedy wszystko będzie inaczej.
No i co najbardziej mnie stresuje? że to juz 7 m-c na samą myśl zabiera mi dech w piersi.

12 lata 11 miesiąc temu #266946 przez nelka
witajcie dziewczyny :lol:

polecam dla wszystkich tatusi którzy nie mieli wcześniej kontaktu z nowordokami (mamusią oczywiście też) książkę L. i J. Borgenicht BOBAS INSTRUKCJA OBSŁUGI :lol: mój M dostał na gwiazdkę od mojej rodzinki wskazówki użytkowania, wykrywane i usuwanie usterek oraz prady serwisowe :silly:

jakieś chorubsko mnie bierze :dry:

ja też nie mogę się doczekać aż Zosia będzie już na świecie, choć tak bardzo jak się cieszę to tak samo bardzo jestem przerażona :ohmy: szczególnie że ostatnio całą noc szaleje a w ciagu dnia jest spokój, chyba za dużo coli w święta wypiłam i spać nie mogła :blink: a tak jak dzidzia w brzuszku ma swoje pory spania i zabawy tak jej potem może zostać po urodzeniu...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka