- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
ja staram się nie pic kolo ale czasami muszę napić się czegoś gazowanego.
Gdzieś przeczytałam że w 7 m-cu a właściwie pod koniec, kształtuje sie u dziecka charakter. Ostrzegłam mojego ukochanego żeby uważał
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- edybed5
- Wylogowany
- gaworzenie
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie wiem co mam kupić pierwsze co później itp.
czy łóżeczko zamawiać z internetu, czy kupować w sklepie.
najpierw kupię sobie rzeczy do szpitala żeby być juz przygotowaną na wszelki wielki.
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ile przytylyście od czasu poczecia dziecka? Ja 8kg
Swieta minęły raz dwa. I nawet gotowanie i pieczenie ciast poszło mi w tym czasie mega szybko
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na razie nie biorę żadnych sztucznych tabletek, na szczęście wyniki dobre
jutro chyba pójdę zrobić tą glukozę,albo pojutrze,zależy jak mi się będzie chciało;)
dziś Patryk znów coś dostał- ogrodniczki z tygryskiem,ale nie mogłam się powstrzymać;P
i w końcu wybrałam też sukienkę jaką ubiorę na sylwestra:D
ale było cięzko:P;)
- edybed5
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja na poczatku schudlam a teraz troche nabralam na wadze ale tylko 3kg. Wizyte mam dopiero 17 st wiec jeszcze napewno troche podskocze do gory. Zora85 ja to biore witaminy i zelazo i po nim mam biegunke a przy tym tak boli mnie brzuch . lekarz mowil zebym starala sie brac 2 razy dziennie ale powiedzial ze moge miec po nim biegunke albo wymioty ibiore po jednej tabletce. A gdzie dziewczynki wybieracie sie na sylwestra? Bo ja to w domu siedze i bede pila picolo
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja biorę witaminy dla kobiet w ciąży, jeśli pamiętam :)ale póki co wyniki mam dobre. a od wagi sprzed ciąży przytyłam 2 kg, ale na początku schudłam 3, więc razem 6
- edybed5
- Wylogowany
- gaworzenie
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zaczęly mi puchnąc nogi ale niezbyt drastycznie. Na pewno zniknely mi z tego powodu kostki. I bardzo szybko cierpna mi całe nogi w nocy - wciąż się musze przewracać z boku na bok.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
a jak dziewczyny wasze brzuszki? twardzieją? mój jest miękki, czasem tylko jest twardzy i ostatnio doktorem mi się o to pytał i jak po dwóch dniach to do mnie dotało (ah te długie przewody myślowe to zaczełam sie zastanawiać czy wszytko jest ok.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
już sobie wypatrzyłam łóżeczko pod kolor mebli za 200zł i do tego chcę kupić kołderkę z ochraniaczem, baldachimem itp. też 200zł albo i lepiej
a tu wstawiam linka wózka jaki sobie wypatrzyłam
allegro.pl/komeko-s-line-nowosc-w-promoc...nie-i2006673259.html
muszę mieć mały żeby mi się do auta zmieścił
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my wózek mamy duży,bo ja chciałam,aby mały mógł jak najdłużej w nim jeździć,a samochód mamy duży więc spoko:)
co robicie w Sylwestra my idziemy do znajomych na domówkę,będzie 14 dorosłych i trochę dzieci co mają u góry swoją imprezkę
mały znów dostał prezent ogrodniczki, nie mogłam się powstrzymać
a miałam sobie coś kupić na sylwka
ale mierzenia ciuchów to masakra jakaś, tyle sukienek w szafie wisi,a nic nie pasuje,ale już mam,tylko muszę jakąś biżuterie zrobić i gotowe:D
mój brzuszek jest bardziej twardy niż miękki:);P
mnie za to nie pokoi gdy mały wieczorem ostatnio mało się rusza, w ciągu dnia się rusza,a zawsze tak fajnie jeszcze przed snem pobrykał,a ostatnio nie chce i musze głaskać brzuch i go prosić,aby chociaż te 10 razy się ruszył,bym spokojnie zasnęła.Ale najczęściej reaguje na taty głaskanie i mówienie do brzuszka, niż na moje prośby;P brojek mały:D
miłego dnia:)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam do was pytanie.
Czy potraficie powiedzieć za każdym razem gdzie jest główka gdzie pupcia waszego dzieciątka?
Ostatnio koleżanka się mnie o to pytała a ja powiedziałam że nie wiem bo nie czuję.
To normalne?
Trochę się zasmuciłam bo przez moją tuszę tatulek słabiej czuje kopniaki. Choć teraz stają się one co raz mocniejsze.
I jeszcze jedno pytanie.
Skąd ja będę miała wiedzieć kiedy nakarmić dziecko ?
Właśnie doczytałam że przez pierwsze 2 tyg nie można obcinać dziecku paznokci?!
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Karola ciężko jest określić gdzie jest główka a gdzie nóżki więc wogle się tym nie przejmuj, szczególnie że nasze dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca więc cały czas tak samo nie są ułożone.
Co do karmienia to napewno będziesz wiedziała kiedy bo przecież dzidzia będzie ci dawać sygnały, płacząc albo np. ruszając ustkami jakby ssała cycka, moja znajoma ma maluszka i podaje mu swój palec do buźki i jak zaczyna go ssać to znaczy że jest głodny a potem jak się poznacie dobrze to będzie miała pewnie swoje stałe pory karmienia.
A o paznokciach pierwsze słysze, z tego co ja wiem to dosyć szybko rosną i trzeba je koniecznie obciąć żeby dziecko się nie zadrapało! Napewno nie można tego robić będąc jeszcze w szpitalu bo w razie ewentualnego skaleczenia może dojść do jakiegoś zakażenia, ze względu na dużą ilość zarazków w szpitalu
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie dopadł ból gardła i odebrało mi mowę :/
ja też nie potrafię określić gdzie jest głowa a gdzie pupa, czasami jak się mocno wypręży to wiem gdzie jest tułów a gdzie nogi.
na pewno będziesz wiedziała że maluch jest głodny, da to znać a potem szybko poznasz kiedy czego potrzebuje
też nie słyszałam o tym że przez 2 tyg nie można obcinać paznokci, ale tak jak pisała nelka nie powinno się obcinać w szpitalu