- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)

a ja mam ostatnio uczulenie na moją teściową. Nie mogę z nią rozmawiać normalnie. Wiadomo ja bym chciała o naszym maleństwu a ona mnie wtedy gasi że mam nie kupować zbędnych rzeczy, że niby skąd mam wiedzieć co dla takiego dziecka kupić, po co wszystko nowe itp. co ją to obchodzi, przecież ani grosika nie dołoży do wyprawki !? głupia nie jestem, wiem ile ręczniczków itd.
A jak pojadę po ubranka to ze swoja mamą bo ona jakoś bardziej się cieszy i jest podekscytowana tą sytuacją.
Ostatnio pokazałam swojej mamie takie krzesełeczko do kąpania, to zapytała czemu już nocnik kupiłam

mimo że tyle lat mineło jakoś bardziej otwarta jest na te wszystkie nowości.
I zauważyłam że bardzo sie z nią zżyta zrobiłam, o wszystko pytam jeżeli muszę podjąć jakąś decyzję. Chyba nadszedł ten czas kiedy naprawdę trzeba dorosnąć i docenić rodziców.
to tyle moich gorzkich żali na dziś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasienka3b
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Na początku: WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU, ŻEBY TEN CUDOWNY DLA NASZ CZAS DOSTARCZAŁ SAMYCH MIŁYCH I NIEZAPOMNIANYCH WSPOMNIEŃ. ROZWIĄZANIA BYŁY SZYBKIE I BEZBOLESNE.
I NAJWAŻNIEJSZE DZIECIACZKI ZDROWE!!!
My sylwestra spędziliśmy w gronie znajomych. Nie było za bardzo jak potańczyć bo mała tak się układała że wbijała mi coś w prawy dolny bok i odejmowało mi nogę. Chyba przeżyła wielki szok że tak długo może być tak głośno. Całą noc dawała o sobie znać a jak wróciliśmy i się położyłam to jeszcze trochę się powierciła.
Wyglądałam jak Rudolf czerwononosy bo mam okropny katar i dosłownie nie ruszam się nigdzie bez chusteczek.
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
my na sylwka byliśmy na domówce i od tych hałasów dzidzia dokazywała jak szalona:) a mój M był wniebowzięty i cały czas kleił się do brzuszka

pisałam wam wcześniej jak się wkurzyłam tym co wiara gadała ale chyba za dużo było złości w moim poście i jakiś dziwny błąd mi wyskoczył i post przepadł

Karola współczuję kataru, ja też się męcze od paru dni ale bardziej tym że nos mam cały zatkany

- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Patryk kopie wieczorami tatę po pleckach;)
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mały też ruszął się duzo i tak jak u ciebie jak wróciliśmy to też jeszcze trochę się powiercił
on uwielbia jabłka i czekoladę,po nich wierci się podwójnie
piękne życzenia,oby się spełniły nam wszystkim:D
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
biedny maluch musi trochę siedzieć więcej ze mną przy kompie jak wpisuje dane
glukozę przeżyłam nawet nie była taka zła
i wyniki mam dobre:D
teraz mamy w styczniu 22 chyba wizytę
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dziś jakoś dziwnie się czuje, brzuch mnie boli.
zauważyłam że od miesiąca jestem strasznie blada i mam zapadnięte oczy... straszne cienie wokół nich.
Mama podejrzewa u mnie anemie ale niedługo mam wizytę to się okaże.
Już nie mogę doczekać się zakupów. Zaplanowałam zakupy na 23 stycznia. Pojedziemy z tatulkiem i kupimy prawie całą wyprawkę i jak starczy może jakieś ciuszki, później tylko wózek.
Zrobiły mi się rozstępy koło pępka i to z tej strony gdzie maleństwo ma coś twardego i zawsze mocno się wym rozpycha. Czasami mam wrażenie że mi brzuch w tym miejscu pęknie.
- iwcia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja ostatnio miałam awarie internetu i nie miałam okazji poczytać co piszecie.
Mam do Was pytanie czy któraś z Was miała może taką sytuacje jak ja. Mianowicie jakoś 2 dni temu około 11 w nocy dostałam takiego jakby skurczu, nie wiem jak to opisać, tak jakby górna część brzucha i klatka piersiowa razem, czułam taki straszny ucisk jakby ktoś mi w środku kiszki wykręcał. Miewałam takie bóle jeszcze wcześniej sporadycznie, ale było to dużo mniej bolesne, teraz to poprostu już mieliśmy jechać na pogotowie, trwało to około 15 minut jednym ciągiem więc to raczej nie był typowy skurcz.
Zastanawiam się czy to po jedzeniu bo w sumie trochę się na noc najadłam :/ czy może moja mała tak się tam gdzieś ułożyła i mi coś ucisnęła. Dziewczyny macie coś takiego czy tylko ze mną jest coś nie tak?
Nasza córeczka Oliwia

- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale męczyłam sie prawie do rana
Karola ja też miałam problem z wchodzeniem na nasz wątek.O widzę ,ze zakupy się szykują

ja obserwuję brzuszek i smaruję obficie oliwką rano i wieczorem i na razie nie ma rozstępów,choć skóa strasznie się napina
- iwcia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja nadal nie wyglądam na 27 tydzień, brzuch mam mały, dopiero jak się najem to cośkolwiek widać :/ wszyscy są w szoku że w kwietniu rodzę.
Z wyprawki mam tylko coś z 3 pary śpiochów, bluzek, jakieś tam kaftaniki, jedne butki- skarpetki

Zaczynam się bać porodu, ostatnio jak miałam te nocne bóle, to stwierdziłam że chyba tego porodu nie wytrzymam. A czas leci, leci, Chcialabym już mieć naszą małą niunie w domu, ale jak pomyśle o porodzie to mam gęsią skórkę

Nasza córeczka Oliwia

- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja za to mam wielki brzuchal

- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nie to ja miałam inny ból nie taki jeden mocny,tylko takie ala duszności i jakby mi coś na żołądek uciskało,może mały,bo teraz już było dobrze.
ja mam ubranka w szafce i 3 pary butków
zastanawiam się nad kupnem nożyczek,szczotki do włosów,szczotki do butelek,butelek i smoczków(chcę karmić naturalnie),ale nie wiem czy się da więc jedną lub 2 chcę kupić w razie w jak co będzie na później.Tylko nie wiem jakie duże czy 125 czy 250 ml i jakiej firmy,zdania są podzielone jak patrze na polecających.Chcę też kupić sobie już podkłady do szpitala,wkładki poporodowe i majtki jednorazowe,nakładki na sedes. A wy już coś z tego macie? co polecacie?
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-