BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 tygodni temu #257070 przez migotka
Witam kwietniowe Mamusie:)

Miło mi do Was dołączyć,moja Córcia ma się urodzić na początku kwietnia:)

pozdrawiam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #257187 przez kala321
Witam:)

kuruj się,a słyszałam że są antybiotyki ,które mogą brać ciężarne kiedy jest to konieczne,może takie Ci zapisali.Zdrowiej nam:)

Dziennik ciężarowca,mam w domu w wydaniu książkowym:) kiedyś czytałam to w gazetowym,co tydzień był odcinek w wysokich obcasach chyba:)

dziś spokojniejszy dzień,ale mam trochę malowania i jedna klientka wpadnie.Wieczorem chcemy iść na takie większe zakupy,ale ogólnie spokojnie:)

pomyślę też może już coś o prezentach

wczoraj wieczorem J. się śmiał,bo mały kopał,a potem połozyliśmy się na boku,tak na łyżeczkę tylko ja z tyłu i brzuchem dotykałam męża,a Patryk tak kopał,że J z przodu się śmiał.:)W końcu mówię spokój chłopaki idziemy spać:D

13 lata 1 tydzień temu #257193 przez Karola1990
Cześć dziewczyny :)
Ja włśnie piję kawę i patrzę jak pięknie pada śnieg. U was też pada?
Mi już chyba powoli przeziębieni mija bo cos gardło mniej boli ale głowa nie przestaje.

13 lata 1 tydzień temu #257366 przez kala321
u nas już pierwszy śnieg był,ale spadł w nocy,a rano pozostałości i szybko stopniał

a teraz sucho
ja lubię też siedzieć w ciepłym domku jak na dworze prószy
ale jeszcze w tym roku nie widziałąm

kupiłam prezent dla teściowej i szwagierki
jeszcze dzieci zostały

13 lata 1 tydzień temu #257437 przez nelka
u mnie anie widu ani słychu zimy i śniegu a szkoda bo ja bardzo lubię jak nas zasypie, przymrozi i najlepiej jak wtedy słonko świeci to jest bajecznie :woohoo:

nie mogłam się dzisiaj wyspać :dry: co chwile się budziłam, nie mogłam sobie znaleź wygodnej pozycji (mój M był na nocce i chyba za dużo miejsca miałam na wyrku;) i ciągle coś mi przeszkadzało a to nogi bolały a to ramie a to stopa i dzisiaj jestem cała połamana :huh:

zora jak tam wizyta?

13 lata 1 tydzień temu #257439 przez kala321
biedna nelka,ja tak miałam kilka dni temu,że nie mogłam znaleźć miejsca
a dziś miałam sen byłam z małym na zakupach w wózku:),ale był już taki jakby za rok przed świętami-śliczny maluch:)obudziłąm się z uśmiecham na ustach-fajne te sny

13 lata 1 tydzień temu #257551 przez zora85
Synek wazy 560g. Za 2 tyg mam darmowa wizyte -sprawdzenie szyjki. A taka zwykłą mam za miesiąc. Gin dał mi spis antybiotyków które moge brać i mam je pokazać laryngologowi we wtorek. To że czuje się fatalnie to już wiecie. Narazie wcinam sinupret i cytryne. Tylko prosze sie nie krzywic bo cytrynka to samo zdrowie. Dostalam zdjecie usg i stwierdzam że synek ma cudny profil :laugh: i zgrabniutki nochalek.

U mnie tylko deszcz. Bez sniegu. Ale może posypie na Wigilię :silly:

migotka, i Ty również spodziewasz się córki? Normalnie się zmówiłyście z tymi dziewuszkami :) W koncu w kobietach sila :woohoo:

13 lata 1 tydzień temu #257581 przez Karola1990
zora a jak lekarz ważył ci dzieciątko?

Dziś czeka mnie jeszcze wyjazd na zakupy. Strasznego mam lenia ale jak chce się jutro mieć dzień wolniejszy trzeba dziś sie przemęczyć. :)
Jutro wielkie sprzątanie świąteczne :) później tylko powierzchowne porządki zostaną.

13 lata 1 tydzień temu #257610 przez kala321
ja też dziś jeszcze na zakupy,też mi się nie chce,ale jutro będzie luźniejszy dzień,też tak podchodzę:)
czekam teraz na J. z obiadkiem i moją mamę

13 lata 1 tydzień temu #257845 przez migotka
Dobry wieczór:)

U mnie też tylko deszcz:( A przez to sennie przez cały dzień.I do tego ból głowy.
Zora wracaj szybciutko do zdrowia.
Dziewczynki miałyście już robioną glukozę na czczo? Mnie czeka to badanie w przyszłym tygodniu i troszkę obawiam się mojej reakcji, mam nadzieję że nie zwrocę ;)
A za niewiele ponad tydzień mam wizytę u pana doktora i zobaczę swoje maleństwo:)

13 lata 1 tydzień temu #257939 przez kala321
ja mam za 12 dni wizytę i znów zobaczę małego Patryka:)
nie miałam jeszcze glukozy robionej,pewnie teraz dostanę skierowanie i na następnej wizycie w styczniu pewnie wyniki do pokazania
dziś mam luźniejszy dzień,trochę pomaluję,odwiedzę klientkę,potem obiadek z mężem,wspólne popołudnie,potem jeszcze do jednej klientki i odwiedziny u teściowej,wieczorek znów w domu

miłego dnia życzę;)

13 lata 1 tydzień temu #258073 przez iwcia
Widze, że się dziewczyny rozpisały ;)

Witam nowe mamusie :)

Ja popadłam w nieustające infekcje. Jakieś 3 tygodnie temu pierwszy raz zachorowałam - zapalenie oskrzeli, tydzień byłam zdrowa a teraz znowu zapalenie górnych dróg odechowych :/ mam pecha czy co?
Znowu dostałam antybiotyki, tym razem Taromentin. Czy ktoras z Was stosowala może ten antybiotyk w ciąży?
Jestem nie zadowolona, boja się że nasza mała na tym ucierpi :(

Wizyte mam w przyszły poniedziałek, niestety pójdę trochę chora, bo nie ma innego wyjścia chyba że mi do tego czasu przejdzie. W końcu zobaczę nasza niunię :) mam nadzieję że wszystko będzie ok. Ciekawa jestem jaka jest długa i ile waży. Ponad miesiąc temu jej główka miałam 4 cm :P. Intensywnie czuje ruchy codziennie, jestem ciekawa co tam wyjdzie na usg.

A i jeszcze pytanie, ostatnio jak byłam u rodzinnego to pytał się czy hartuje brodawki?? Potem poszperałam trochę w necie i okazało się że to już mit, i że od hatowania - pocierania szorstkim ręcznikiem, sutki pękają. Co wy na to? hartować czy nie hartować? słyszałam też o takim kremie czy żeli ktory stosuje się w 9 miesiącu, działa znieczujaląco i przygotowuje skórę do ssania malucha.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

13 lata 1 tydzień temu #258102 przez zora85
iwcia, szczerze to ja pierwszy raz slysze o hartowaniu piersi. Wiem na pewno że nie nalezy ich w ciązy ugniatac itp bo wydzielająca się wtedy okscytocyna powoduje skurcze macicy ktore jak wiadomo moga zaszkodzić.
Ja we wtorek idę do laryngologa i gin dał mi spis antybiotyków które moge brać sa to: -Duomox 1,0 -Zinnat 0,5 -Bioparox. To na to moje zapalenie gardla, zatok, ucha i prawdopodobnie oskrzeli bo miałam lekkie szmery w nich. Na zatoki i górne drogi oddechowe mozesz brac tabletki ziolowe bez recepty Sinuprex (3xdziennie po 2szt) - one na bank sa bezpieczne i można ich uzywać w ciąży.

Karola, gin wazyl synka podczas usg. Nie wiem jak, po prostu w trakcie oglądania go zaczął cos mierzyc, wciskać przyciski na usg i nagle powiedział ze wazy 560g :laugh:

Czuje się nico lepiej. Dużo dał mi dzisiejszy odpoczynek. Ale też dużo winy w tym że choruje ma moja alergia. Caly dzień nie kichnęłam ani razu ale już mnie chyba w nosie kręci bo M skuwa reszte lamperii - obiecal że dziś ostatni dzień wśród kurzu i spokój. A potem tylko kafelki itp i po remoncie.

Mam mega zgage :( Zapomniałam zapytac gina co moge na nia brać..

13 lata 1 tydzień temu #258389 przez Moniq
zora, kawał chłopa :D moja Niunia w 20 tyg ważyła 340g :)))
na zgagę możesz brać rennee i malox albo 20 minut przed jedzeniem albo zaraz po, wiadomość od mojej gin:))
nie hatruje się brodawek, to jakiś pradawny zwyczaj, który nic nie daje a tylko podrażnia i tak bardzo wrażliwe i sucha piersiątka. ja w pierwszej ciąży nie chartowałąm i nie miałam żadnych problemów przy karmieniu, poza tym jest sporo maści które można już po porodzie stosować na skatowane brodawki, jeśli takowe się zrobią.
a słyszałyście o masażu krocza?
mi teraz zaczęła strasznie wysychać skóra na twarzy, smaruję się kremikami ale to tylko na chwilę pomaga, cały ryjek mnie swędzi-taki suchy

13 lata 1 tydzień temu #258451 przez nelka
zora na zgagę dobre jest ciepłe mleko, mi pomoga :) i rzeczywiście dorodnego masz synka bo moja Zosia w 20tc ważyła też tylko 350g.

o hartowaniu brodawek nie słyszałam, wrecz odwrotnie że trzeba się z nimi obchodzić łagodnie... tak się ostatnio zastanawiałam jak to będzie karmić dzidzie piersią bo brodawki mam tak wrażliwe, że chyba oszaleje jak mi mała będzie za nie ciągnąć albo podgryzać itp. zawsze miałam wrażliwe a teraz w ciąży to już wogle :ohmy:

o masażu krocza słyszałam,ale nie wiem czy o tym samym co ty Moniq? o ile dobrze pamiętam od 24tc warto masować krocze oliwką dla dzieci żeby je uelastycznić...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka