BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 tygodni temu #253759 przez natmur11
przeniosłam wątek do mamuś kwietniowych. Witamy na forum:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #253788 przez zora85
Witaj edybed5 :) Termin masz dzien po mnie :laugh:

Karola, mój maly tez milknie gdy jestem przemeczona.

Agna, gratuluje coreczki. Co wy tak pozamawialyście te dziewczynki? hihi :silly:

majeczka, kompletnie nic nie czujesz? Żadnych bulgotków, motylków itp. Myslę że jeszcze do końca 21tc moga się pojawić. Daj znać co Ci gin powie.

A mnie dzis tak strasznie żołądek boli :( Nie wiem od czego. Bolał mnie na czczo więc zjadłam kanapki a ból jak byl tak jest nadal. Wczoraj jadlam pozna kolacje (śledzie) i może ze zmęczenia zle pogryzłam i teraz choruje. Ide zaparzyć mietówkę. Ogólnie u nas ok. Mały kopie ale tak jak pisałam -najwięcej gdy jestem wypoczęta. Dziś tylko 2 razy mnie kopnął w kościele a teraz cisza (nygusowate to po ojcu :silly: ). A gdy długo kopie to M mówi że nadpobudliwy za mna

13 lata 2 tygodni temu #253968 przez Moniq
edybed5 witaj serdecznie :) gratulacje i mamy nadzieję że się tu u nas zadomowisz :)
majeczka, nie martw się, z tym czuciem różnie bywa, niektóre kobietki czują dopiero ok 22 tyg, a już we wtorek zobaczysz maluszka :)
ja jak jestem zmęczona albo zmartwiona to Niunia też się nie odzywa
mój mąż wymyślił że będzie Zuzia, ale mi się nie podoba więc będzie wojna o imię :DDD
mój kot ostatnio uwielbia mój brzuch, jak tylko usiądę gramoli mi się na kolana i układa jak najbliżej brzucha i w nocy kładzie się jak najbliżej brzucha :)

13 lata 2 tygodni temu #254388 przez nelka
witamy edybed5 :)

czy któraś decyduje się na znieczulenie zewnątrzoponowe?
ja tam ciągle myśle o tym porodzie, jak go przetrwać :huh: czytałam, że jest jakiś żel ułatwiający poród, oczywiście na recepte za 400zł!!! napewno bezpieczniejszy niż znieczulenie zewnątrzoponowe....
mam wrażenie, że zostało już bardzo mało czasu i wpadam w panikę :silly:

13 lata 2 tygodni temu #254423 przez Moniq
nelka, nie panikuj, masz jeszcze trochę czasu. poród jest do przeżycia. jest dużo sposobów łagodzenia bólu porodowego; nie słyszałam o tym żelu, więc nie wiem jak ze skutecznością.400zł to trochę sporo. a co smaruje się tym żelem?
mi nie było potrzebne przy pierwszym porodzie więc mam nadzieję że i tym razem obejdzie się bez.

13 lata 2 tygodni temu #254861 przez Karola1990
ja tez jak na razie nie myślę o porodzie. Tyle dzieci się urodziło więc to nie może być aż tak tragiczne przeżycie :)
Mnie niestety nie stać na takie znieczulenie za 400zł i chyba bym wolała wydać je na nasze dzieciątko. :)

wy też tak macie że jak ktoś dotyka brzucha to dzieciątko się nie rusza? Nawet nasza Oleńka nie pozwala tacie się dotknąć. Tylko jak zabierze rękę to znów się rusza. Strasznie jest mu przykro z tego powodu. Czuje jedynie w którym miejscu leży bo tam jest dużo twardszy brzuszek.
Chyba nie lubi nasze dzieciątko jak ktoś poza mamusią je dotyka :) Kochane maleństwo :kiss:

13 lata 2 tygodni temu #254934 przez Moniq
u nas różnie z tym bywa, jak tatuś dotyka to przez chwilę się nie rusza a potem wraca do swoich kopniaczków. mój brzuszek jest coraz większy, już taka spora piłeczka idzie przede mną :)
ginekolog powiedziała mi że na zgagę mogę wziąć mallox albo rennie od razu po posiłku lub 20 minut przed, podobno pomaga.

13 lata 2 tygodni temu #254961 przez Karola1990
na szczęście ja już się ze zgagą nie męczę.

kiedy planujecie przystroić dom?
bo ja już bym przystroiła... tylko muszę poczekać bo znów ściany malujemy i trochę się ubrudzi więc myślę że po jurze już wyjmę świąteczne świeczniki itp. No i te mycie okien ale to już będziemy myć całą rodzinką ;)

13 lata 2 tygodni temu #255148 przez nelka
Poród da się przeżyć ale wychodzę z założenia, że jak można sobie jakoś go ułatwić i zmniejszyć ból to warto w to zainwestować (choć dla mnie 400zł to też to duża kwota).... później podczas porodu i tak najważniejsze będzie nasze dzieciątko ale póki co pomyśle o sobie :blink: ten żel wprowadza położna do dróg rodnych i ma na celu uławienie porodu, żeby dziecko łatwiej się wydostało i chyba zmniejsza ból, jak znajdę w której gazecie to wyczytałam to wam napisze....

Karola mój M też myśli, że go Zosia nie lubi bo jak dotyka brzuszka to przestaje kopać, ale tak robi większość maluszków, niby dlatego, że czuje inny puls itp.

a czy wasze brzuszki są bardziej twarde? bo mój jakoś nie specjalnie, jest okrąglutki ale raczej miękki...

my się nie dawno przeprowadziliśmy i nie mamy żadnych ozdób świątecznych:(

13 lata 2 tygodni temu #255173 przez Karola1990
ja czasem mam twardy tak było np wczoraj i przedwczoraj. jak skała ale to chyba zależy jak sie ułoży. Dziś mam w porównaniu w wczorajszym miększy.
Czasami czuje jakby plecami była przy skórze brzucha a nogami i rekami odpychała się od kregosłupa. Skóra jest wtedy tak napięta jak balon i jakby miała mi zaraz pęknąć.

13 lata 2 tygodni temu #255240 przez kala321
witam :)
jestem w 21 tygodniu ciąży i 5 dniach
mamy termin na 14 kwietnia czy mogę się dołączyć?

13 lata 2 tygodni temu #255245 przez kala321
wiemy,że będziemy mieli synka Patryk Mateusz
jest to nasze pierwsze dziecko
podczytywałam Was czasem,ale jakoś nie mogłam się zdecydować na zalogowanie,potem nie miałąm netu,a teraz spróbowałam ;)
może uda się razem pisać i dzielić podobnymi odczuciami,myślami
teraz cofnę się do tyłu i poczytam trochę,aby Was poznać :laugh:

13 lata 2 tygodni temu #255247 przez kala321
Syśka też tak miałam zaczynałam mdłości rano a kończyłam wieczorem, na szczęście skończyły się wraz z 3 miesiącem :laugh:

13 lata 2 tygodni temu #255256 przez zora85
nelka, teraz to Ty jestes najpiekniejsza ozdobą domu! I to nie tylko świateczną :blink:

Witaj Kala. Przez chwile myslałam że jestes moją znajomą z innego forum ale ona nosi pod serduszkiem dziewczynkę :)

A ja myslę o porodzie. Ale nie o znieczuleniu. Jasne że szkoda kasy ale też niewiadomo czy w ostatniej chwili lekarz nie zdecyduje sie na cc z jakis przyczyn.

Niech juz będzie ten piątek to zobacze synka :)

Karola, ja dom ozdabiałam powoli własnie od Mikołajek ale mam niekończący się remont w kuchni więc narazie nie ma sensu. Tym bardziej że mąż skuwa lamperie więc pyłu mnostwo :angry:

A KTG robia juz przy koncu ciązy czy jakoś teraz?

13 lata 2 tygodni temu #255266 przez kala321
witaj zora:)
czytam Wasze opowieści z wcześniejszych stron,a Patryk kopie mamę ;)
czekam też na męza,aż wróci z pracy i zajadam jabłuszko przy lekturze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka