BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 tygodni temu #255769 przez Moniq
nelka, głowa do góry, ja też miewam zmiany nastrojów, raz jestem pełna energii a raz nie mogę się do niczego zmusić i nic mi nie pasuje, czepiam sie; tylko staram się hamować ze względu na Domi, bo jak ja mam zły humor to ona też jest marudna a wtedy jest nie do zniesienia w domu.
może Mała czuje Twój nastrój i jej też nie chce się ruszać :)
ja nie mam totalnie weny na prezenty, na szczęście w tym roku i my i mój brat wzieliśmy kredyty na mieszkania i nie mamy za bardzo pieniążków więc postanowiliśmy nie robić sobie prezentów tylko upominki dla dzieci, czyli problem z głowy :D
do tego mam ostatnio fazę na słodycze, ciasta, ciasteczka :))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #255781 przez Karola1990
ja już mam pomysły na prezenty. Teraz będę musiała ich tylko poszukać w sklepach.
Największy problem jest z moimi rodzicami bo oni wszystko mają, jak im się coś starzeje to kupują nowe na bieżąco... ale kupili sobie ostatnio super wannę i chyba kupię im ręczniki takie fajniejsze.
Mi się humor poprawia bo nasze mieszkanko już co raz bardziej odczuwa przygotowania na przyjście maluszka.

Ciągle mam wrażenie że to jednak chłopczyk będzie. Więc postaram się kupować rzeczy uniwersalne z ubrankami poczekam na kolejne usg.

13 lata 2 tygodni temu #255859 przez nelka
nie mogę siadać przy kompie bo cały dzień mi gdzieś ucieka ;) za to zamówiłam prezent dla siostrzencą na gwiazdkę a reszcie rodzinki tylko jakiś drobiazg kupimy bo krucho z kasą :huh:

mój M też podejrzewa że może jednak będziemy mieć synka bo ponoć za ładnie wygladam jak na dziewczynke :blink: wiadomo to tylko przesądy, że niby dziewczynka zabiera urodę ale żartuje, że się martwi że może brzydka będzie :silly:

karola zazdroszcze tego przygotowanego mieszkanka w pokoju naszego maluszka jest narazie składzik narzędzi itp., krótko mówiąc nawet nie zaglądam na to wysipisko :angry: ale całą półkę w szafie z ciuszkami już mam :lol:

13 lata 2 tygodni temu #255864 przez kala321
ja zmiany nastrojów też miewam na szczęście rzadko

mały kopie,ale jak wie,że mam dużo pracy,to mi daje trochę odetchnąć

chciałam podpytać,siedzicie w domu czy chodzicie do pracy?

u nas też krucho z pieniążkami ostatnio,wszystko poszło w górę,a jeszcze meble kupiliśmy,więc daje nam się to odczuć. My robimy teściowej i J. sis, mojej mamie,a z mojej strony dzieciom(4 dzieci),siostrom i szwagrom nie robimy w tym roku.No i męzowi mam do zrobienia:)

na razie mam dla mamy
dla dziewczynek pewnie coś zrobię z biżuterii lub szkatułki jeśli zdążę.

a chciałam podpytać w jakim wieku jesteście i czy to Wasze pierwsze smyki?
trochę poczytałam,ale mi się pomieszało

dziś trochę głowa mnie pobolewa, ale ogólnie dobrze się czuję :)

13 lata 2 tygodni temu #255910 przez edybed5
Hej dziewczynki :) jak tam mija dzionek bo ja wlasnie sobie leze i odpoczywam ;) . Co do pracy to ja juz od miesiaca siedze w domu i sie nudze :( . Na poczatku to tak sie zle czulam ze nie dawalam rady w pracy ciagle bylo mi niedobrze czesto wymiotowalam :P i ciagle mialam zly nastroj wszystko mnie draznilo :angry: na szczescie teraz jest juz oki :blink: . A to bedzie moje pierwsze malenstwo jeszcze nie znam plci ale mam pszeczucie ze bedzie to mala smerfetka :) :) 21 mam wizyte wiec mam nadzieje ze moje pszeczucia sie potwirdza :lol:

13 lata 2 tygodni temu #255992 przez zora85
A ja dzis kupilam prezenty dla męża bo potem nie mialabym kiedy. Jak zwykle zestaw perfum itp oraz przyrzady do golenia :lol: Co roku praktycznie mąż dostaje to samo ale takie sobie zawsze zazyczy prezenty. Wiadomo że pewnie chcialby cos jeszcze ale na to co mu sie podoba to mnie nie stać. Ja nie pracuje teraz i przed ciąża tez nie. Zajmuje się domem. My tez kupilismy meble ale kuchenne bo nasze stare (po teściach) pamietaly chyba czasy komuny :silly: Ale same przyznajcie że meble kiedyś robili solidne! Na szczęście mąz zmienił zdanie co do tego łóżeczka turystycznego :side: i kupimy łóżeczko-kołyske które sobie upatrzyłam. Oglądałam wózki u siebie w sklepie - kurde! Ale ceny, jak z kosmosu!! Już lepiej szukac na allegro lub od kogoś odkupić. Tylko mam dylemat bo gdy przystawiałam się do wózkow to niektóre były za niskie dla mnie i teraz nie wiem jaki kupić np.na allegro :angry: bo nie znam wymiarów tego który mi pasował. W ogóle te wszystkie zakupy dla dziecka to dla mnie czarna magia..

Chce piąteczek!! Zobacze synka :laugh:

13 lata 2 tygodni temu #256417 przez kala321
w piątek masz wizytę?:)
ale fajnie daj znać jak tam dzidzia:)
a już macie imię?

ja dziś chce iść kupić dla teściowej prezent
może dla siostrzeńca po drodze

ale się wkurzyłam komp mi padł,coś się ostatnio zawiesza:(
chyba dam go do reklamacji,tylko szkoda mi tych danych,bo oni pewnie wyczyszczą i nowy system wgrają:(

jakieś takie najpotrzebniejsze rzeczy miałam zgrane, ach...szkoda słów

tak stare meble nie do zdarcia były;)

u nas wiercą na potęgę od 7:30 już mam dość
dobrze ,że maleństwo w brzuchu,bo jak bym dopiero go uspała i zaczęli by wiercić to chyba bym oszalała ;) :P

no nic mykam trochę popracować, będę zaglądać:) miłego dnia

13 lata 2 tygodni temu #256423 przez Moniq
cześć Mamuski :D
moja to druga ciąża, z tego co się zorientowałam to chyba jako jedyna, ale może kogoś przeoczyłam?
mam córeczkę i różnica wieku będzie 2,5 roku :)
od miesiąca nie pracuję, już mi trochę ciężko było i pacjenci nieufnie patrzą na rehabilitantki w ciąży; poza tym po całym dniu pracy ledwo powłóczyłam nogami. i na początku ciąży byłam miesiąc na zwolnieniu bo miałam plamienia i gin nie pozwoliła mi pracować, potem wróciłam na 1,5 miesiąca i teraz odpoczywam.
zora, masz jeszcze trochę czasu ale dobrze zacząć się rozglądać, często trzeba czekać na wózek 6-8 tyg. w razie czego służę pomocą, przerabiałam to już raz. mnie nie czekają duże zakupy dla dzidziusia, jeśli faktycznie będzie druga dziewczynka, to mamy mnóstwo ubranek, łóżeczko w super stanie i wózek też się nada.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #256432 przez Karola1990
Cześć dziewczyny :blink:

Ja dzis zabieram się za mycie okien. Podobno ma u nas przymrozić więc wolę zrobić to szybciej.
Moja maleńka zaczyna regularnie się poruszać. rano i wieczorem. Robi to co raz mocniej i jest to bardzo przyjemne. :cheer:

Zastanawiam się co będziemy robić na sylwestra i jak na razie nie mam pomysłów żadnych.

Wczoraj dziadek dał dla naszej maleńkiej pierwszy domek dla lalek więc jak będzie Jacek to będzie się nim bawił :P

Zapomniałam całkiem zapytać..
dziewczyny jak wasze sutki? moje zrobiły się okropnie suche, bolące i ciemna skóra jest wielkości denka od słoika!! to jest straszne. Też tak macie?

13 lata 2 tygodni temu #256455 przez Moniq
moje piersi niewiele się zmieniły, niewiele urosły, tak z rozmiar, sutki są trochę ciemniejsze.posmaruj je jakimś kremem nawilżającym, może przyniesie ulgę

13 lata 2 tygodni temu #256558 przez kala321
powiem Ci Karola ,że mi pomaga smarowanie oliwką,ale rzeczywiście skóra zrobiła się ciemniejsza i bardziej szorstka
znów mnie brzuch dziś swędzi,czyli rośnie

13 lata 2 tygodni temu #256559 przez kala321
fajnie masz,że masz wózek i łóżeczko po swojej pierwszej córeczce,a powiedz mi jak mała reaguje na Twój brzuszek i to że rośnie maleństwo?
Moniq a który ty masz tydzień?że nie wiesz co jeszcze będziesz miała? czy nie chcesz wiedzieć?

13 lata 2 tygodni temu #256568 przez Karola1990
Smaruję cały czas tłustym kremem.
Ja mam pare ciuszków dla dzieciątka po siostrzenicy ale większość będę kupowała nowe bo to jednak pierwsze dziecko. Jakoś damy radę. Moi rodzice na pewno mi pomogą bo na pomoc finansową ze strony teściów nie mogę liczyć.

13 lata 2 tygodni temu #256645 przez Moniq
kala, wiem, będę miała drugą córeczkę ale znam przypadki gdy to siusiaki rosły albo znikały po urodzeniu ;)więc nie przesądzam niczego
Domi jest przeszczęśliwa, póki co, mam nadzieję że to się nie zmieni, gdy Mała się urodzi. dziś rano Domi przyszła do mnie do łóżka, zaczęła się przytulać do brzucha i w pewnym momencie Mała kopnęła. Domi na to "mamusiu siosczyczta do mnie puka" i potem co chwila kładła ręce na brzuchu i bardzo się cieszyła że siostrzyczka kopie.

13 lata 2 tygodni temu #256671 przez kala321
niezłe:) "mamusiu siostrzyczka do mnie puka":D

fajnie:)
a mnie dziś brzuch w nocy bolał i teraz też zaczyna na dole,chyba musze się trochę położyć
a mam trochę malowania,ale trudno

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka