BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 2 miesiąc temu #279086 przez kala321
ja włąsnie zamówiłam,kolejne pieluszki flanelki(wydają mi się milsze niż frote), a także szczotkę do czesania ,do mycia butelek i smoczków,gruszkę(jakoś do fridy nie mam przekonania,choć znajomi bardziej ją polecają.
Kupiłam też taki podkład z ceratką w misie jak będę u znajomych czy gdzieś poza domem,aby małego przewijać(by znajomym nie pomoczyć łóżka,fotela,wózka.).A pod prześcieradła,czy do szpitala kupię zwykłe takie białe.
do bycia ta gąbka do wanienki na które kładziesz dziecko są już po 9,8-9,9 na allegro. a jak myjki takie na rękę to już od 2,9-5 zł.( można je prać)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #279090 przez kala321
nie mogę zdecydować się na smoczek,jestem raczej przeciwna dawania smoczków,ale jak dam babci na spacer,to niech ma w razie czego,ale tego tyle że nie mogę się zdecydować.
Mam tez już masc na sutki pękające(podobno bardzo przydatne w szpitalu).Myśle tez o tym lactacyd płyn do higieny,o tych nakładkach na wc,
wkładki laktacyjne już mam,piżamy-koszule do karmienia do szpitala mam 2 szt,podkłady do szpitala(te duże pieluchy dla mnie na razie mam 1 paczkę,ale chcę kupić ,aby mieć dwie).Kupiłam tez folię do wózka,bo w moim co odkupiłam nie było.-kupiłam uniwersalną mam nadzieję,że będzie pasować:)

13 lata 2 miesiąc temu #279092 przez kala321
mój mały coś dziś spokojny, nie chce kopać,choć głaskam go i zachęcam
trochę popracuję,ale stopy mnie dziś bolą,czuję już słodki ciężar:D
a jak u Was pracujecie jeszcze?

13 lata 2 miesiąc temu #279093 przez Moniq
podobno te gębeczki co się kładzie dziecko i te do mycia też to siedlisko bakterii.
ja mam fride i polecam, lepsza od gruszki,
my mamy nieprzemakalne prześcieradełko, z taką niby gumą od spodu, nie szeleści i się nie przesuwa tak jak te podkłady.
tetry mam 10 i flanelowych 5, w zupełności wystarczy
śpiworki są fajne, pod warunkiem że bobas za mocno się nie wierci, moja córka nie lubiła w nich spać, krępowało jej ruchy i się złościła, budziła się

13 lata 2 miesiąc temu #279095 przez Moniq
kala, kup laktacyd, jeśli teraz też go używasz, najlepiej po porodzie używać takiego płynu do higieny intymnej, jak w ciąży, żeby nie okazało się że inny np podrażnia albo masz uczulenie

13 lata 2 miesiąc temu #279109 przez kala321
teraz nie używam płynu-ale myślałąm że on sprawia,że szybciej się goi,czy się mylę?
wiem,że trzeba je dobrze wysuszaći co jakiś czas zmieniać, i powiem Ci u mojej sis ona stosowała i było super,pamiętam jak myłąm dzieci normalnie na pieluszcze,to ciągle trzeba było dzieckao trzymać i naprawdę wygodniej z tą gąbeczką i chyba bezpieczniej-ja kupię,ale będę wysuszac i zmieniac co jakiś czas

13 lata 2 miesiąc temu #279120 przez nelka
tych prześcieradełek jednak troszkę potrzeba i to w różnych rozmiarach, do łóżeczka , na przewijak, do wózka i u mnie jeszcze do kołyski...

Moniq pisałaś już kiedyś o tych prześcieradełkach ale się tak zastanawiam czy ta warstwa nieprzamakalna pod całym materacykiem to dobra rzecz? czytałam że lepiej żeby pod główką jej nie było żeby była lepsza przepuszczalność powietrza a co za tym idzie żeby się główka nie pociła od tej gumy...

a kosmetyki dla maluszków jakie kupujecie?

13 lata 2 miesiąc temu #279126 przez kala321
Nelka ja mam na razie sudokrem i oliwkę którą sama używam
z kosmetykami czekam ,bo ja jestem alergikiem i nie wiem jak mały,więc zobaczę tak jak koleżanka czego używają w szpitalu i czy nie bedzie miał uczulenia i wtedy podejdę do apteki czy sklepu i zakupię:)

13 lata 2 miesiąc temu #279127 przez Karola1990
ta gąbeczka to właśnie pod dzieciątko.
nie chciałabym kupować za dużo z internetu bo nie wiem jaka jest faktyczna jakość tych rzeczy. wolę sama dotknąć i sprawdzic wszystko.
Szczerze nie wiem co jest w komplecie tej pościeli ale chciałabym żeby ładnie to wyglądało.
BOBAS do najtańszych sklepów w moim mieście nie należy ale jakość produktów jest wysoka i pamiętam jak moja siostra kupowała ręczniczki itp. rzeczy dla swoich dzieci u nich. Ma je do dziś.
Ubranka rosły z dziećmi i nie były ani powyciągane ani sprane.
Ceny są pisane na oko ale podejrzewam że taniej nie będzie.
Choć kolega obiecał nam upust w tym sklepie (ceny hurtowe), choć wiadomo jak to bywa czasami. Umiesz liczyć licz na siebie. Nie nastawiam sie na duże różnice.

moje maleństwo tez coś nie bardzo chce sie ruszać.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #279153 przez Karola1990
z kosmetyków ja na pewno sudocrem, oliwke, mydełko kajtek czy jakoś tak się nazywało (mamy muszę zapytać) krem dla niemowląt do buźki, chusteczki nawilżane, coś do pępuszka ale podobno teraz już nie trzeba tym smarować.

No i jeszcze to coś fioletowego w czym się dziecko na początku kąpie ale też nie pamiętam jak to się nazywa

Sklerozę mam niezłą :D

Już wiem ... piochtanina

13 lata 2 miesiąc temu #279166 przez kala321
fioletowa to gencjana:)
no ja tez te waciki na pępuszek,ale to później chcę kupić,te jałowe
i mydęłko dziecięce i krem do buźki,ale musze podpytać o jakieś hipoalergiczne

13 lata 2 miesiąc temu #279200 przez Karola1990
aktywni.pl/aktualnosci/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/

od jutra rano zaczynam bo na aerobik nie moge sie zapisać bo kobietka nie ma uprawnien

13 lata 2 miesiąc temu #279213 przez nelka
gencjana, pierwsze słysze... ja do kąpania chcę kupić emulsje Oilatum. Mam dylemat jeśli chodzi o krem do buźki jaki wybrać. Do przemywania pępuszka podobno teraz poleca się wodę z mydłem :)

A słyszałyście o tym że tych nawilżonych husteczek przez pierwszy miesiąc nie powinno się używać bo zawierają alkohol, który wysusza skóre, najlepsza przegotowana ciepła woda i gazik.

A zasypke ktoś będzie używał?

13 lata 2 miesiąc temu #279252 przez edybed5
Ja niestety nie mam jeszcze nic dla maluszka :( po za jednymi spioszkami. I jak tak piszecie to az sie boje kiedy ja to wszystko kupie tyle tego jest :huh:
Jest jeszcze troche czasu to mysle ze uda mi sie, jest wiele rzeczy tanszych na allegro ale tez sie troche obawiam bo nie wiadomo jaka jaest tego jakosc :unsure:
Najbarzdiej to sie zastanawiam co i ile zapakowac sobie do szpitala :unsure:

13 lata 2 miesiąc temu #279289 przez Karola1990
spokojnie jeszcze jest czas. :)
ja niektóre rzeczy oglądałam w sklepie a później w internecie, czasami ceny były tesame a czasami się różniły.
ja jednak kupię wszystko na 3 razy. a to że mam body czy śpiworek to tylko dlatego że nie mogłam się oprzeć :) W sumie teraz się cieszę bo nie odczuliśmy tych wydatków choć nie było tego dużo ale jak by zliczyć jednorazowo by się uzbierało. Niestety takie mamy czasy że różnie z pieniędzmi bywa.

ja do szpitala mam jak narazie dla siebie. 6 par majtek, stanik, recznik, koszule,
płyn do higieny intymnej i mydło :D jakoś wolę najpierw dla maluszka kupić :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka