BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #289087 przez nelka
Witaj Madzia, poród co raz bliżej więc przyda się nam silna grupa wsparcia :woohoo:

jestem po wizycie, moja córcia jest śliczna :lol: grzecznie dzisiaj pokazała buźkę i ma nosek po mnie bez wątpienia! jest zdrowa, waży 1,25kg a mierzy około 26cm, hemoglobina mi spadła - niby to normalne w ciąży ale mam brać żelazo i urinal bo mam troszkę bakterii w moczu ;) następna wizyta za miesiąc, wszystko jest ok więc nie ma potrzeby żebyśmy przychodzili częściej.

Karola widzę że lżejszy portfel czyli zakupy były udane :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #289212 przez Karola1990
nelka... zdecydowanie udane. teraz jestem już jakaś spokojniejsza że mam w co ubrać dziecko.

12 lata 11 miesiąc temu #289238 przez szolrak1
To wspaniale bardzo sie ciesze:D najwazniejsze ze malenka zdrowa i ze ma ładna wagę :lol: ja mam w poniedziałek wizyte i na poczatku lutego ostatnie 4 barania prenatalne:) zrobie piekne zdjecie Bruncia i włoże do albumiku :woohoo: jeszcze tylko 2,5 miesiaca:D ściskam !!!!!!!!!!!!!!!! madzia

12 lata 11 miesiąc temu #289245 przez kala321
a mi posta nie wpisało:(
byliśmy wczoraj u lekarza,małego serduszko łądnie biło,nie robiliśmy usg,zrobimy za 3 tyg w 32 tygodniu to ważne usg.
Ważę już 53,5 kg

12 lata 11 miesiąc temu #289290 przez zora85
nelka, kala - fajnie z wszystko w porządku :)

nelka, witaj wśród anemiczek :blink: Ja niemal od początku mam lekką anemie. Samo żelazo na recepte mnie uczula więc biorę tylko to które mam w witaminach dla cięzarnych i staram się jeśc dużo miesa itd.

szolrak, moja wizyta jest we wtorek :) Zaraz po Twojej :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #289363 przez nelka
no nie wiem skąd u mnie ta anemia jak jestem mięskożerna, a ze słodkiego najbardziej lubię słodką bułkę z mięsem :blink: doktorek kazał brać biofer, sprawdziłam tylko na wszelki wypadek czy w tych witaminach co biorę jest żelazo bo wiadomo co za dużo to nie zdrowo!

kala to widzę że ty podobnie mało ważysz jak ja a od początku ciąży ile przebrałaś?

a wogle to u mnie w bloku są 3 ciężarówki i mamy terminy prawie miesiąc po sobie :lol: jedna na marzec, ja na kwiecień a kolejna na maj więc będzie wesoło...

12 lata 11 miesiąc temu #289773 przez Karola1990
ale miałam ciężką noc... 4 razy wstawałam na siku.
Mam takie okropne pragnienie że gasi je tylko pół butelki wody niegazowanej i tak za pół godziny znów mi się chce pić.
Co u was mamuśki? Jak tatusiowie?

12 lata 11 miesiąc temu #289872 przez Moniq
cześć Dziewczyny
kala, to maleństwo z Ciebie. a ile ważyłaś przed ciążą??
ja jestem 5 kg na plusie.

Karola, współczuję nocki, ja mam zawsze butlę wody przy łóżku, bo mam tak sucho w nosie i gardle że bez wody kilka razy w nocy i bez włączonego nawilżacza nie da rady. chociaż jak zaczęłam przed snem robić inhalacje to trochę pomogło, bo piję 2-3 razy po kilka łyków a nie 1,5 litra przez noc.

mi też wyszła lekka anemia, wizytę mam za tydzień. a też jestem mięsożerna :D ale to Niunia wszystko ze mnie wyciąga :)

12 lata 11 miesiąc temu #289973 przez Karola1990
dziewczyny macie już wszystko ? ja zrobiłam ostatnia listę i zostały dosłownie drobiazgi dla Oleńki za to dla mnie trochę więcej. no i wózek.
Zacznę chyba prać ciuszki i prasować. Później może nie będę miała siły.

12 lata 11 miesiąc temu #290035 przez kala321
na pierwszej wizycie w 8 tygodniu ciąży ważyłąm 45,5 kg,teraz mam 53,5 kg,więc 8 kg wychodzi;)

poszłąm wczoraj u nas do sklepu i chciałąm się zorientować w cenie,wkłądek do szpitala,kocyków(bo nie mam takiego lżejszego, i coś jeszcze pytałąm,ale ceny jak z kosmosu.Już wolę mimo przesyłki zamawiać z allegro.
a Kocyk chyba kupię polar i obrąbię i wyhaftuję imię synka;)taki pomysł mi przyszedł;Dco myślicie?
wczoraj J zmontował kołyskę,fajny widok,jak siedział na podłodze rozmawiał przez tel i bezwiednie ją kołysał;)
miłego dnia,muszę odszukać tą listę,którą któraś nie pamiętam która(przepraszam) wkleiła i sobie zacznę odznaczać.
Wczoraj kupiłam smoczek (nie wiedziałam jaki ,jest ich pełno i poprosiłam Panią ,żeby mi dała taki co najczęściej kupują)-zobaczymy może będzie dobrze,zamierzenie jest bez smoczka ale w razie czego, i kupiłam 2 podkłady dla siebie do szpitala,fajne są ,więc jak ich nie użyję to będę miała pod prześcieradło dla dziecka

12 lata 11 miesiąc temu #290047 przez Karola1990
ja za kocyk płaciłam coś ok 40zł za taki cieńszy, ale on w sumie to na zewnętrznej części to wyszywany jest a na odwrocie jakby taka owieczka.

12 lata 11 miesiąc temu #290054 przez Karola1990
allegro.pl/babyono-kocyk-z-mikrofibry-2s...ory-i2053374147.html
cos takiego, ale to nie jest dokładnie ten.

twój pomysł super. Ja nie mam takich zdolności :P a szkoda

12 lata 11 miesiąc temu #290070 przez szolrak1
ja juz ubranka mam wszystkie sliniaczki niedraoki czapeczki. pozostały mi kosmetyki wózek pieluszki no i cała moja wyprawka:) kwoty sa niesamowite wiec staram sie kupować z głową . Mam duże szczeście bo moja przyjaciółka ma 3 latka i trzymała dla mnei wszystkie gadzety typu łózeczko wanienka stojaczki posciele rozki i przewijak( nie mowiac o ciuszkach ) . Jestem ciekawa jak to bedzie:D im wiecej mam rzeczy dla maluszka tym mi sie wydaje ze tyle jeszcze przede mna :laugh: eh zreszta kupowanie dla szkraba to taka radość :lol: . pozdrawiam madzia ;]

12 lata 11 miesiąc temu #290139 przez kala321
super,że miałaś taką możliwość dużo kosztów Ci odeszło i chyba o to chodzi,aby wzajemnie sobie pomagać;)

12 lata 11 miesiąc temu #290450 przez nelka
Karola bardzo fajny ten kocyk, ja mam taki polaroway, który ma zatrzaski i można w niego zrobić coś ala becik. tylko że jest dosyć gruby.

mnie zakupy dopiero czekają, choć biorąc pod uwagę to co dostaliśmy to nie dużo tego zostało kosmetyki, pare akcesoriów do pielęgnacji, materacyk do łóżeczka, zakupy dla mnie i komody na ten dobytek bąbla :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka