BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #327609 przez Elwerka00
Kalus,chyba musi byc naprawde wporzadku,jesli lekarz mowi ze nastepna wizyta za 3 tyg ;) bo niby juz powinni co 2 tyg brac na wizyte,ale w zasadzie to zalezy od lekarza ;p no to teraz czekac na nastepna wizyte Ci zostalo i bedziesz miala juz 38tc. Zazdroszczeeee ;*

Nelus... Zoska ma swietna wage ;D bedzie duza silna dziewczynka ;D i super,co Ci lekarz powiedzial,ze bedziecie dzialac razem... I bedzie przy porodzie! Nie wszyscy sa tacy chetni..;)

Wy juz na koncoweczce... Ale super macie ! ;D ile ja bym dala,zeby byc juz w 36 tc. ;D

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #327613 przez szolrak1
super laseczki!!!!!!!!!!! ciesze sie z wamiiiiii:d jakie juz duze dzieciaczki!!!

z tym pozarem tragedia... instalacja czy ktos spowodował pozar? ehhh przezywałam to najwazniejsze czy mieli ubezpieczenie czesci stałych i ruchomych:/ przykro mi....

12 lata 9 miesiąc temu #327617 przez Elwerka00
macie gotowe juz pokoiki albo kaciki dla maluszkow? Co sadzicie o specjalnych przewijakach ittp? Moim zdaniem to rzecz zbedna bo dzidzie mozna przebierac nawet na lozku..

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #327629 przez nelka
elwerka doktorek tak gada że w razie czego to się umówimy i będziemy rodzić na jego dyżurze ale wiadomo różnie to może wyjść, więc nie trzymam go za słowo, choć fajnie by było trafić na niego bo jest wporządku.

My mamy taki stojak-przewiajk ale tylko ze względu na to że chcę na niego stawiać wanienkę żeby wygodnie mi było kąpać mała i wszystko sobie na nim poukładałam, ale w zupełności wystarczy usztywniany przewijak który można postawić na łóżeczko, dzieciaczki i tak szybko urosną i będą się wiercić więc przewijak może stać się nie wygodny a potem wystarczy kawałek kanapy itp :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #327652 przez Elwerka00
no wlasnie,tez mi sie tak wydaje ;D aa ja mam komode wiec i na komode bede mogla stawiac wanienke ;) ahh jak pomysle myc te malenkie cialko ;D takie delikatne ;D dzidzius bedzie tak raczki wyciagal hiii ;D

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #327667 przez nelka
elwerka wanienke to w razie czego lepiej na jakiś stołek-taboret bo na komodzie nie ma dojścia z każdej strony i ściane sobie pochlapiesz :dry: myć, ubrać w te małe ciszuki itp. to aż nierealne, takie maleństwa :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #327668 przez Elwerka00
moze masz racje ;p
Nooo takie maluszki beda ;D ajjj

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327676 przez Karola1990
Hej mamusie u mnie noc ciężka bardzo.

całe szczęście nie ma aż tak dużych strat jakby mogło się wydawać.
Biedna kobietka w szoku wybiegła po pomoc do sąsiada ale zapomniała całkiem o synu że został w środku. a jak po niego wróciła zamiast po pomoc to uciekała w drugą stronę.
Jak sobie pomyślę to mnie gęsia skórka przechodzi.

Mnie boli brzuch dalej i bardzo dobrze że mam dziś do doktorka to mi powie dlaczego bo nie moge funkcjonować normalnie przez te bóle.
Pewnie powie że to skurcze przepowiadające i nie mam się czym martwic ale lepiej dmuchać na zimne.
Zastanawiam się co przyniesie dzisiejszy dzień. Poniedziałek i wtorek nie był za ciekawy.

Wczoraj wieczorem z moim mężczyzną zajadaliśmy lody w łóżku. Nie wiem co się z nim dzieje ale bardzo mi to odpowiada :) wcześniej nie skusiłby się na lody i to na dodatek w łóżku ! :P a potem miał ochotę na kiełbasę. czasami zastanawiam się czy on też nie jest w ciąży.? bo takie zachcianki ma że ja nawet bym nie pomyślała. :S

12 lata 9 miesiąc temu #327707 przez Moniq
Dzień dobry :)
Karola, odpoczywaj, wyleguj się i nie przemęczaj-badź leniuszkiem lepiej dmuchać na zimne.

jak się dziś czujecie, Kobitki?

ja trochęspałam w nocy, na ile pozwolił mi zatkany nos

szrolak, na pewno zdjęcia będą przepiękne :)
ja mam przewijak taki na łóżeczko, na początku jest przydatny, no i warto zadbać o swoje plecy :)

ja już nie mogę się doczekać córeczki, chociaż wolałabym nie rodzić z takim zatkanym nosem :/

12 lata 9 miesiąc temu #327771 przez kala321
Witam;D
Elwerka jeszcze może się okazać,że nas wyprzedzisz;D

Nelka super,że małą rośnie i wszystko dobrze
my też mieliśmy ktg i zawioząłm wymaz do szpitala,ciekawe czy wszystko dobrze, mówił,ż einfekcji żadnej nie widzi i powinno być dobrze

dziś tylko w nocy miałam mega pobudkę,bo jak wiecie drętwieją mi dłonie i w nocy mi tak ręka zdrętwiałą,że się obudziłam i wystaraszyłąm-dziwne uczucie
J mi rozmasował,aby krew doszł,już taką piłeczką gniotkiem ćwiczę,ale mały efekt
pewnie Patryk na jakiś nerw mi naciska

elwreka my mamy stojak na wanienkę,ale moja sis wanienkę miałą na taborecie,a ręcznik do ubierania na komodzie i tam jej było wygodnie,wszystko miałą pod ręką ciuszki,kosmetyki na tej komodzie

no u nas lekarz powiedział widzimy się za 3 tyg jeśli damy radę, a gdyby nie to życzę powodzenia;D
ale mi sie wydaje,że 3-go jeszcze bedziemy i wtedy zrobi usg
mówię do J,że bym chciała,bo bym małego zobaczyła,a J mi na to a ja wolałbym już na żywo:D
a ja mówię co chcesz,żebym już rodziła;D;D

12 lata 9 miesiąc temu #327791 przez szolrak1
hallo kochane!!!

karolciu ciesze sie ze nie maja wiekszych strat i ze wszyscy cali to njawazniejsze! uwierz mi człowiekw szoku zapomina o wszsytkim . całe szczescie ze w miare ok:)

ja mam wanienke bez stojaka:) zeby było wygodnie wszedzie myc malenkiego, przewijak na łózeczku ruchomy wiec wszedzie mozna tez go przebierac:D i na lezaco i na stojaco:D

spałam super:D

3 zdjecia dostałam i sie zachwyciłam:D

a teraz sniadanko z moja przyjaciołka zaraz bedzie i jemyyyyyyy:D::D:D:D:D:D

dzisiaj szkola rodzenia , potem wybieram sanitariat do mieszkanka i moze film:D mmmmmm

12 lata 9 miesiąc temu #327811 przez kala321
dobra mykam coś popracowac miłego dnia mamuśki i dzieciaczki;)

12 lata 9 miesiąc temu #327825 przez Karola1990
ale mnie lekarz nastraszył
dostałam skierowanie do szpitala
powiedział że moge w każdej chwili urodzić. ale mówił to bardzo poważnie, nie tak jak na ostatniej wizycie.

tak więc czekam na poważne skurcze. jestem zestresowana że szok.

wczoraj miałam takie dwa skurcze z bólem w plecach i powiem wam że nic przyjemnego i jak tak mają wyglądać już te właściwe ale 10x bardziej to chyba nie wytrzymam tego bólu.

A tatulek zadowolony oczywiście bo już nie może doczekać się córci. Zła jestem na niego bo ja tu przestraszona że rodzić a on sie tym nie przejmuje wcale. !!

oby to było tylko takie gadanie i w rzeczywistosci jeszcze 3 tyg wytrzymam.

12 lata 9 miesiąc temu #327847 przez kala321
Karola on też się boi,ale wie,że trzeba urodzić i stara się Ciebie wspierać,pomyśl co by Ci dąło gdyby on co chwile mówił:" Ci boli Cię? ja bym nie dał rady? ale to musi boleć itd itp"

12 lata 9 miesiąc temu #327848 przez Moniq
Karola, nie nakręcaj się, dasz radę!!!
powiedział tak, bo to już 37 tydzień? czy też masz jakieś rozwarcie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka