BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #328169 przez ewelinda83
czesc dziewczyny :) wrocilam :laugh: mam nadzieje ze z tym internetem bedzie juz wszystko ok. caly czas was czytalam wiec jestem na biezaco.
karola ja tez mialam wizyte tydzien temu i moje malenstwo mialo wtedy 2400 kolejne pomiary za tydzien. od soboty tez mam co jakis czas skurcze tzn brzuch mi twardnieje i czasami nam klocia w pipce.
dzisiaj mialam sprawdzane przeplywy krwi i wody i dalej wszystko jest w normie. lekarz chce mnie przetrzymac tak do 38/39 tygodnia a pozniej jak nic sie samo nie wykluje to bedziemy wywolywac.
kurcze to juz u mnie dzisiaj jest 37 tydz. strasznie sie boje a jednoczesnie nie moge sie juz doczekac mojego malenstwa. nawet jak wracalam dzisiaj z L ze szpitala to sie smialam i mowilam do niego tatusiu a on do mnie mamusiu i takie to bylo mile ale jednoczesnie dziwne uczucie - mamusia :)

ja na obiadek robie dzisiaj jajko sadzone bo za dlugo nam zeszlo dzisiaj w szpitalu i za nic innego nie chce mi sie brac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #328173 przez Karola1990
ewelinda :) dokładnie już tak mało czasu zostało żeby nacieszyć się kopniaczkami :)
moja mała wyraźnie mniej się rusza ... może nabrała sadełka trochę :)
moja małą 2.500 ważyła w zeszłym tyg. to nieduża różnica.

Wczoraj rozmawialiśmy z M że już chyba trzeba zacząć okres wstrzemięźliwości w alkoholu bo jak się zacznie to kto mnie zawiezie ?? musi być w pogotowiu :)

12 lata 9 miesiąc temu #328205 przez ewelinda83
ja ci powiem ze sie ucieszylam jak sie dowiedzialam ze moja mala ma juz 2400 po tym jak mi dali te zastrzyki na pluca a pozniej nastraszyli ze zle rosnie. no a jak przeczytalam ze twoja corcia ma 2500 to wiekszosc zmartwien odeszla bo to znaczy ze te nasze dzieciaczki beda troszke mniejsze i tyle :) zreszta moj chrzesniak urodzil sie w 38tyg i wazyl 2700 a teraz w 7 miesiacu to taki fajny juz pulchniutki jest, kawal chlopa z niego ;) :laugh:
ja L tez zrobilam zakaz na alkohol zeby mogl wiez w kazdej chwili hehe

kala slonce zrobilam ci przelew mam nadzieje ze sie polspiesz :) za dwa tygodnie przylatuje moja mamusia do wnusi wiec mam nadzieje ze przywiezie moje blyskotki :silly:
jedna zakladke do ksiazki chce dac siostrze w podziekowaniu za rady i obecnosc przy nadchodzacym wielkimi krokami porodzie

12 lata 9 miesiąc temu #328281 przez iwcia
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj byłam na ktg i usg. Ktg wyszło dobrzem skurczy macicy nie było, tętno małej było średnio 150 na min. Okazało się, że waży 2980,5 :P także prawie 3 kg :) lekarz powiedział, że termin wypada na 3 kwietnia, tak wynika z jego obliczeń. Za tydzień w środę idę jeszcze raz, i odstawiam wtedy też luteinę dopochwową. A wtedy już niech się dzieje wola nieba... hehe

Te badania o których pisałyście, to dzisiaj właśnie odebrałam wyniki i okazało się że jestem czysta, nie ma żadnych bakteri w pochwie :) więc jestem zadowolona.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 9 miesiąc temu #328318 przez Karola1990
iwcia no to super :) 3kg to już dobra waga :)

ja dziś zawiozłam ten wymaz i pojutrze mam odbiór ale przy okazji kiedyśtam odbiore :P
no to zbliża nam się czas porodów. :)
ale superowo :)

12 lata 9 miesiąc temu #328328 przez ewelinda83
iwcia to jest nas trzy ktore mamy prawie tak samo terminy- ty, ja i karola :) ciekawe ktora bedzie pierwsza mama ?
dobrze ze badania wyszly dobrze :) malutka rosnie, duza z niej dziewczynka.

dziewczyny ile placilyscie za sesje brzuszkowa ? my tez taka chcielismy ale babka krzykla nam 400 zl za 10 zdjec wiec zrezygnowalismy :( no a niestety ze w Polsce jestesmy tylko przejazdem wiec i czasu braklo na szukanie innego fotografa :( musimy pocieszyc sie naszymi zwyklymi zdjeciami.

12 lata 9 miesiąc temu #328334 przez Karola1990
heheh śmiałabym się jak my byśmy ostatnie urodziły :D co nie jest wykluczone :P

12 lata 9 miesiąc temu #328355 przez ewelinda83
Tak albo wezmie nas wszystkie trzy w tym samym momencie hehehe

12 lata 9 miesiąc temu #328375 przez Elwerka00
nic nie jest wykluczone,ale jezeli mialybyscie urodzic ostatnie,to napewno do 42 tc musicie.wiec do polowy kwietnia byscie byly juz mamuskami,a ja mam termin pod koniec kwietnia,wiec watpie byscie byly ostatnie;p

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #328389 przez iwcia
W każdym razie już bliżej niż dalej ;) czasami możemy w jednym terminie spędzić dni w szpitalach hehe. Ostatnie raczej nie będziemy ;)

Nasza mała za 3 tygodnie to powinna ważyć jakoś 3300 lub coś koło tego, tak stwierdził mój ginek.

Kupujemy wózek na allegro, z firmy Roan Marita. Ciężko się zdecydować na jakiś kolor. Może któraś z Was miała do czynienia z tym wózkiem?

allegro.pl/roan-marita-wszystkie-kolory-...tis-i2177724701.html

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 9 miesiąc temu #328418 przez kala321
my mamy roana odkupiliśmy od znajomych oni byli bardzo zadowoleni, nam też się spodobał;)

12 lata 9 miesiąc temu #328425 przez nelka
jak dla mnie za duży wybór kolorów :silly: oczoplącu można dostać tyle mi się podoba wzorów:blink: ale wózeczek bardzo fajny i taki w stylu retro, oglądałam taki w sklepie, jedynie co to jak dla mnie za szeroko rozstawione kółka ale wiadomo wszystko to kwestia warunków...

ja dzisiaj przywizołam ostanie pierdołki od siorki i mogę teraz leżeć i pachnieć bo mam już wszystko :lol:
a dziewczyny kupiłyście laktatory?

12 lata 9 miesiąc temu #328491 przez Elwerka00
ja kupilam,z firmy avent. ;)

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #328493 przez Moniq
ja mam z aventu ręczny, byłam z niego zadowolona

no ciekawe, która mamuśka będzie pierwsza :D

ja dziś upichciłam spagetti, pyszne było ale apetyt wciąż mam kiepski więc jak wróbelek podziubałam

12 lata 9 miesiąc temu #328506 przez ewelinda83
ja mam laktator od siostry z tommee tippee, zreszta duzo po niej odziedziczylam ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka