BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #337115 przez nelka
ewelinda rodzi :ohmy: aż zaczełam denerwować za nią :silly: teraz to posypiemy się jedna za drugą ;) jestem przerażona!!!

zbieram się powolutku do doktorka :lol:

rzeczywiście coś było nie tak na forum bo jakiś czas temu mój antywirus szalał jak wchodziłam na naszą stronkę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #337117 przez Karola1990
kala gdzieś w kartonach na strychu mam taki domek ale oczywiście bez tak pięknego rysunku :)

musi poczekać aż wyremontujemy kuchnię i resztę mieszkanka :D

z lasu tez się cieszę bo będę miała gdzie chodzić na spacerki :)
do lasu bezpośrednio nie będę wchodzić bo kleszcze to zmora u nas w domu ale spacer w jego stronkę to oczywiście.

ale się zmachałam .. po schodach weszłam na pietro i myślałam że ducha wyzione:P

12 lata 8 miesiąc temu #337118 przez kala321
ja tez dostałam tego meila

12 lata 8 miesiąc temu #337126 przez Karola1990
a ja chcę już! ;(
Moja mała śni mi się po nocach i już tak bardzo chciałabym dać jej buziaczka. Przytulić do cyca :)
A od kilku dni strasznie leci mi mleko. Muszę uważać bo przecieka przez biustonosz i zostawia ślady na bluzce a rano jak się budzę to mam koszulkę mokrą.

A wy macie te nakładki na sutki? bo gdzieś coś o tym czytałam że niektóre mamuśki właśnie z tymi nakładkami karmią. ale nie wiem o co chodzi dokładnie

12 lata 8 miesiąc temu #337136 przez szolrak1
karolciu mam nakładki silikonowe z aventu .. one sa przeznaczone do karmienia gdy maluszek poranił brodawki i sutki . Nakłada sie je i karmi aby troszke zregenerować Piers do dalszego karmienia:)

12 lata 8 miesiąc temu #337143 przez Karola1990
a są jakieś rozmiary ? nie będę chyba narazie kupowała. ale dobrze wiedzieć

12 lata 8 miesiąc temu #337148 przez kala321
ja też mam te nakłądki,ale jakoś nie mam do nich przekonania
ale w razie czego mam
i mam nadzieję,ze nie trzeba będzie ich używać,że ominie mnie problem z pękającymi brodawkami;P;)

12 lata 8 miesiąc temu #337151 przez Karola1990
już widze jak się nasze maleństwa zasysają jak wampirki :D i kręca główką żeby trafić na kranik z mleczkiem :D
cudowne.
muszę się położyć i sprawdzić czy z Olusią wszystko ok bo cos mało się wierci.

12 lata 8 miesiąc temu #337155 przez kala321
karola są rozmiary;D

12 lata 8 miesiąc temu #337159 przez Moniq
cześć Mamuśki:D
Ewka, rodzi? trzymam kciuki; może uda jej sięjakoś dać nam znać że już po :)

Karola, te nakładki przydają się też gdy kobitka ma wklęsłe brodawki i maluszek ma problem z chwyceniem.

wczoraj tak mnie kłuło w pipce i bolała brzuch że stwierdziłam że ja jednak nie chce rodzić :P

większość nocy nie spałam bo bolał mnie brzuch i miałam skurcze ale nie zbyt regularne i potem przysypiałam na 3o minut czasami na godzinkę i znowu się budziłam. jestem nieprzytomna, jeszcze muszęoponki w aucie wymienić, bo mężulek za późno wraca żeby to zrobić.

teraz też brzuch mnie boli :( może w końcu niech sięzacznie ten poród bo te alarmy już mnie denerwują :P chodzę jak osa

12 lata 8 miesiąc temu #337163 przez Moniq
dziewczyny, może wymienimy się numerami, możemy sobie napisać na prywatną wiadomość, to nie będą widoczne na formu. co Wy na to?

12 lata 8 miesiąc temu #337171 przez szolrak1
mnie dzisiaj boli brzuch jakbym miała dostac okres stulecia. leże zrobie sobie herbatke i sie poloze znowu, najwazniejsze ze synus sie ładnie wierci

12 lata 8 miesiąc temu #337182 przez Karola1990
no a u mnie ola nic.. położyłam się zjadłam i cisza. może się przekręciła i nie czuję. ehhh... nie będę się domyślać. niech się ten poród zacznie do jasnej ciasnej (jeszcze ciasnej :P )

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #337219 przez iwcia
Ewelinda trzymaj się ! ;)

Wyprzedziła nas jednym słowem :P ależ jestem podekscytowana.
Karola u mnie się też nic nie zanosi na poród, miałam być niby pierwsza a czasami mogę być w połowie ;p
Dzisiaj na 14 jadę na ktg do szpitala. Nad ranem poczułam coś jakby skurcz ale potem już się nie powtórzyło, wczoraj wieczorem tak samo.
Ja bym bardzo chciała urodzić 2 kwietnia :D wtedy jest 8 lat jak się z mężem poznaliśmy :) mielibyśmy super prezencik i data dla nas pamiętna.

Też mam te nakładki na brodawki, ale nie mam do nich przekonania i w dodatku kupiłam największe a tu się okazuje że moim sutkom do tego rozmiaru jak stąd do nieba ;) chyba że się zwiększa ogromnie?

Moja mała się dzisiaj prawie wcale nie wierci, dobrze że mam to ktg... zobaczy się co i jak, ale jak dzisiaj znowu trafię na jęczącą kobietą to chyba chęć porodu przejdzie mi tak szybko jak przyszła :P

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka