BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #338866 przez Moniq
och, iwcia, znam ten ból, moja małą funduje mi go ostatnio każdego wieczoru. jakiś meksyk!!!

Karola, jakie Ty masz piękne sny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #338873 przez Karola1990
wczoraj oglądałam program gdzie mówili o bankach mleka kobiecego dla tych matek które nie maja pokarmu. co o tym myślicie? ja chyba bym miała zahamowania żeby dać takie mleko swojemu dziecku ale chętnie bym się podzieliła jakby była taka możliwość.

12 lata 8 miesiąc temu #338875 przez Elwerka00
a mi maluszek slabo sie rusza... zjadlam cukierka,raz sie przekrecil i dalej cisza.. Chyba mu sie nie chce...

Jak u Was pogoda dzis? Bo u mnie sloneczko chociaz czy jest cieplo to nie wiem..

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #338878 przez kala321
Moniq-nie śmiej się;D torbę pakuję:)
muszę iść kupić próbki(takie wyjazdowe małe opakowania szamponu i żelu,szczoteczkę do zębów i chusteczki nawilżające dla mnie)-bo nie chcę brać elektrycznej szczoteczki do zębów do szpitala,a zwykłą boję się ,że zapomnę,więc kupię nową i już wpakuję

no ja kupiłam polar i sama szyłam kocyki 2 takie cieńsze, na jednym wyhaftowałam imię i przyszyłam aplikację i obszyłam w koło,a drugi z atlasowa tasiemką i aplikację, własnie skończyłam

malinki mniam;D

12 lata 8 miesiąc temu #338879 przez Karola1990
u nas pochmurno i wszyscy ciepło poubierani więc chłodno na zewnątrz tak myślę.
Moja Ola standardowo. zaczeła mnie głowa boleć ... idę się położyć żebym mogła prowadzić autko.

12 lata 8 miesiąc temu #338882 przez kala321
u nas słoneczko,ale em mówił że jest chłodno

słyszałąm o tych bankach fajne to jest ale drogie,mleko przebadane i jak najbardziej jestem za tym,aby podawać maluchom bo zdrowsze

kiedyś były mamki i było dobrze,tylko było mniej chorób niż teraz
moja mama miała mało pokarmu i ja miałam podawane przez Panią w szpitalu(bo ona karmiła swoje,dwójkę innych i jeszcze ściągała-tyle miała pokarmu i podobno taki aż żółty),ja czasem się boję ,że będę miała mało pokarmu:(
ale mam nadzieję,że to tylko strach,a pokarm będzie,bo tak bardzo bym chciała karmić maleństwo piersią

12 lata 8 miesiąc temu #338883 przez Moniq
och, Kala, to z sympatii, żeby trochę Cię zmobilizować :)

u mnie pogodataka sobie, trochę pochmurno, czasmi wychodzi na chwilę słońce ale to nie jest ta cudowna pogoda sprzed kilku dni. słyszałyście żema jeszcze padać śnieg???

Elwerka, moja mała w ciągu dnia przeważnie śpi, dopiero wieczorami daje popisy. poszturchaj troszkę to możesię rozkręci:)

12 lata 8 miesiąc temu #338892 przez Moniq
moim zdaniem to super pomysł z tymi bankami mleka;jest sporo kobiet, które mają w nadmiarze; kiedyś było dużo takich banków mleka;

kala,nie martw się; z karmieniem nie zawsze jest łatwo; nie jestem specjalistą ale mogę Wam napisać jak było u mnie; najważniejszy był spokój, bo jak zaczynałam się stresować że mam mało mleka to od razu robiło się jeszcze mniej; musiałam być najedzona, obiad był obowiązkowy no i musiałam być względnie wyspana; ale najważniejsze było nastwienie; gdy przekonałam siebie że dam radęi podeszłam do tego spokojnie to jakoś zaczęło się normować; większość kobiet karmienia też musi się nauczyć, więcnie zniechęcajcie się pierwszymi niepowodzeniami; a i jeszcze do 5 doby od porodu może nie być pokarmu poza siarą; dzidziuś nie potrzebuje dużo- ok łyżeczki na posiłek, bo ma taki maleńki żołądeczek

12 lata 8 miesiąc temu #338893 przez kala321
Moniq:D

12 lata 8 miesiąc temu #338900 przez Elwerka00
to prawda,nie ma sie co przejmowac i zamartwiac,bo roznie bywa ;)

Szturcham i nic sie nie rusza ..;(

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #338903 przez iwcia
Elwerka dzidzia spi, taki dziś dzień że tylko spać, u mnie deszczowo pochmurnie, zaraz sama idę chyba na drzemkę :)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 8 miesiąc temu #338904 przez Karola1990
około łyżeczki ?!!!
matko to ja bym teraz chyba więcej nazbierała. wystarczy jak piersi dotknę. a ostatnio to juz w ogóle masakra bo przez stanik i ubrania przecieka. oby się to nie zmieniło.

12 lata 8 miesiąc temu #338914 przez Moniq
Karola będzie naszym bankiem mleka :P

u mnie nie ma siary, no jak nacisnę brodawkę to odrobina się pojawia. ale o początku produkcji nie ma co mówić

12 lata 8 miesiąc temu #338916 przez Karola1990
z tym że ja nie mam brodawek i będę musiała chyba kupić sobie nakładki ... ale M poproszę jeżeli faktycznie nic się nie zmieni.

12 lata 8 miesiąc temu #338920 przez Moniq
spoko, Oleńka Ci pomoże,"wyciągnie" brodawki, tylko poproś w szpitalu położną żeby pokazała Ci jak poprawnie przystawić dziecko, to bedzie Ci łatwiej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka