- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
ja się golę na raty.
miłej wizyty u fryzjera. ja tez chyba będę musiała się wybrać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie noc wporzadku nawet,ale obudzil mnie bol brzucha.. Ale przeszlo.. Uff..
Karolus,kazda z nas juz by chciala urodzic,lub byc chociaz w Twojej sytulacji bo te pare dni to pikus juz kochana ;D na pocieszenie dodam,ze Ci zazdroszcze,bo mi zostal caly miesiac jeszcze! I co ja mam powiedziec?;p wiec ciesz sie ze dotrwalas do konca cala i zdrowa a porod na dniach przyjdzie nim zdazysz sie obejrzec ;D
Co do kg,to ja mam juz 17 na plusie. mam pelno rozstepow na lydkach,udach,brzuchu,biodrach,piersiach..no wszedzie.. Cala twarz i dekold obsypany krostkami ,wygladam strasznie... A wlosy to ja scinalam rok temu ,ale tak ze lewa strone na lyso,bo bylo tak modnie.teraz mi odrastaja ,ale mam dlugie wlosy i beznadziejne.. Zrobie z soba porzadek jak juz maly sie urodzi i bede bezpieczniej sie czula ;D
Ide na sniadanie,dzis piatek...hm...
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
spakowałam częściowo torbę,dziś spróbuję pokończyć rzeczy co mam zaplanowane aby zdążyć przed porodem
noc ciężka miałam wrażenie ze mały brzuchem chce wyjść,skurcze silniejsze i tak ciężko mi było:(
paznokci to ja już nie sięgam i mnie wkurza,chyba pójde na pedikiur
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
całe szczęście lekarza mam na samym wjeździe do Olsztyna a po drodze szpital więc jak zacznę rodzić to po drodze wszystko
Słaby humor mam dziś...
a zaciełam się jak robiłam sobie stopy tą maszynką do ścinania naskórka.. masakra. nie wiedziałam że w stopach takie ukrwienie jest silne. Ja sobie pomaluje pazurki bo mam metodę
siedząc na łóżku podwijam sobie stopę jak do siedzenia tureckiego i wszystko ładnie widać i brzuch nie przeszkadza spróbujcie
twarz mam całą w krostach i bliznach po nich ... wyglądam strasznie ale mam nadzieję że po porodzie wrócę do normalności bo jak ma mi tak zostać to chyba na operacje zaczne zbierać
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chociaż wolałabym jeszcze kupić wszystko z listy.
obstawiam co mi powie lekarz:
jest pani szczelnie pozamykana i nic nie zapowiada porodu ale trzeba być przygotowanym w każdej chwili
oby tylko pokazał mi moją niunie i powiedział ile waży!
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie w nocy też obudził mój brzuch, adrenalinka podskoczyła ale za chwile ustało i do rana już nie bolało. Wczoraj mieliśmy znajomych, więc dzisiaj nie wyspana jestem, moja prawa noga drętwiejąca co pół godziny, doprowadza mnie do szału.
Ja idę w poniedziałek na wizytę, w sumie tylko dlatego że kończy mi się zwolnienie z pracy i niewiem czy dostanę jakieś przedłużenie czy od razu od 3 wlepi mi już macierzyńskie.
Moczu ani krwi już nie robię, nic mi ginek nie mówił, chyba że może w poniedziałek mi zleci jeszcze jakby się nic nie działo.
Dzisiaj brzuch mam wyżej niż wczoraj, jak to możliwe?
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie standardowo mocz za każdym razem i krew. i ten wymaz ale to już sama wiem że wszystko ok
Ja już wykąpana zaraz zjem coś i o 12:40 wyjadę ... może przyjmie mnie wcześniej parę minut.
Głodna jestem jak wilk
zjadłabym tych naleśników z twarogiem i truskawkami:P
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ten macierzynski to daja na pol roku od razu tak?czy tam pare miesiecy,nawet nie wiem ile dokladnie trwa..
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a pijecie tą herbatkę z liści malin,mi nawet zasmakowałą;D
chciałam iść do fryzjera przed porodem,ale potem stwierdziłam,że wygodniej będzie mi spiąć włosy w czasie porodu,więc do fryzjera pójdę po porodzie;)chwile odpoczynku,relaksu,po dobrze zrobi;D
iwcia"nie znasz dnia ani godziny"-chyba nikt z nas nie zna"
;P
iwcia mały się w nocy przesunął i masz wyżej,albo wyprostował nóżki i tam Ci wypełnia;),bo zszedł niżej i bardziej może się wyprostować?
karola to przyjeżdżaj zrobię Ci naleśników;)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chyba mam ochotę na twaróg. dzis zajadę po kostke i zjem sobie z cukrem pycha.
muszę korzystać bo potem to tylko powąchać mi zostanie
ja nie piję bo powiem wam że o tym zapomniałam.
nawet pomyślałam żeby gumkę do włosów do torby wrzucić na poród własnie. mam długie włosy więc nawet jak podetnę to 5x związać będę mogła ciekawe co będzie po porodzie bo podobno 1/3 włosów wypada!!! w moim przypadku to tragedia... łysa będę !!
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
humorek dziś lepszy, trochę lepiej spałam, chociaż budziła mnie silna potrzeba siusiania i do tego czasami ból brzucha; ale porodu wciąż nie widać zawiozłam Domi do przedszkola, byłam na zakupach, kupiłam jej w końcu prezent od siostrzyczki-zdecydowałam się na rowerek biegowy (taki bez pedałów)
iwcia,możliwe że brzuch po nocy się podniósł, maluch się inaczej ułożył, do tego po nocy mięsnie są wypoczęte.
szolrak, robi się na bóstwo!!! cudownie, może jakieś zdjęcie, żebyśmy mogły popodziwiać????
ja pójdę po porodzie, bo chce móc związać włosy, poza tym choduję włosy, żeby mieć potem większe pole manewru, bo lubie widoczne zmiany na głowie
Karola, wczoraj pytłaś o ubieranie malucha w czasie upałów; zasada jest taka do 6-8 tyg zakładasz dziecku jedną cienką warstwę więcej niż sobie, a potem ubieraszdziecko tak jak siebie, więcjak są upały to spokojnie możeszmalucha ubrać w samo body, byle posmarować kremem i chronićprzed słońcem
już sobbie nas wyobrażam z maluszkami w ciepłe, letnie słoneczne dni jak poprawiamy opaleniznę
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kala!!!! gratulacje!!! trobę zaczęłaś pakować!!!!
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kala - ty też nie znasz dnia ani godziny masz racje tak jak każda z nas
naleśniki mniaaaam, moglabym całą ciążę jeść, ale w tamten piątek robiłam bo mnie strasznie nachodziło i zjadłam chyba ze 3 mega słodkie, z twarożkiem na góre dałam nutelle i jeszcze miałam lody w lodówce to też dołożyłam nie powiem bo dzisiaj też bym zjadła, aleee mój M ma chyba już dość tego dania ;p
nie mam pomysłu na coś nie mięsnego.
Co do macierzyńskiego Elwerciu to ponoć dają odrazu na 20 tygodni, potem możesz sobie jeszcze na życzenie dobrać 4, które też wiem przysługują
Ja u fryzjera byłam jakoś z tydzień temu, skróciłam włosy bo już miałam co bądź na głowie, stwierdziłam że jak urodzę to ciężko będzie mi się wybrać. Nie farbowałam przez całą ciążę, no ale siwych nie mam więc nie muszę
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajne są takie sny I ciągle widzę siebie jak karmię piersią
dobra dziś po raz milionowy spróbuję zrobić naleśniki z twarogiem właśnie i malinami które ukradnę mamie z piwnicy