BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #339689 przez iwcia
A ja dzisiaj nie mam żadnych planów :/ nic mi się nie chce, chyba się zanudzę :P
noga mi drętwieje, chyba mała mi uciska, do terminu 3 dni a tu niiiiiiiiiccccccccc

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #339701 przez kala321
iwcia dzieciaczki uczą nas zawierzenia i cierpliwości;D

12 lata 8 miesiąc temu #339702 przez kala321
Często na kilka dni przed porodem pojawiają się tzw. skurcze przepowiadające. Jednak ich występowanie nie świadczy o tym, że Twoje dziecko urodzi się już za chwilę. Najpewniejszą oznaką rozpoczynającej się akcji porodowej są regularne skurcze, charakteryzujące się wzrastającą intensywnością i częstotliwością. Będą one silniejsze od znanych Ci skurczów Braxtona–Hicksa. Odejście wód płodowych często, ale nie zawsze, towarzyszy rozpoczęciu akcji porodowej. Pęknięcie worka płodowego może zdarzyć się zarówno na wiele godzin przed narodzinami, albo, pomimo mocno zaawansowanej akcji porodowej, nie zdarzyć się wcale. Inne oznaki rozpoczynającego się porodu to tępy ból w okolicach miednicy, odejście czopu śluzowego, czasem wymioty i biegunka.

12 lata 8 miesiąc temu #339717 przez szolrak1
elwi;] to juz tak bedzie kocik czasami poboli czasami kregolek zaskrzypi;] mnie dzisiaj meczy wiązadło lewostronne ajjajjajj;];];] :) ale twój tekst "ti ti ti" hahaha mnie rozsmieszył:D jaka słodka heheheh , az Cie widze jak paluszkiem slodko grozisz hihhii:D

zrobiłam placuszki ziemniaczane i wyprawiłam M do pracy:D siedze z herbatka i ogladam madagaskar:D ahhh blogo:D

ewelindusiek ma teraz duzo robotki i pewnie zmeczone slonko jest:D ale jej zazdroszcze popatrzec jak maluszek spi w lozeczku:D ehhh a ja jutro bede patrzec na tesciowa hehehehe:P:P

dzisiaj plan cudny : filmik i klachy z wami;] potem kawa z kuzynem i jego zona a potem film z m ;]

mam cos przeczucie ze nasza Karolcia rodzi albo ma cesarke. Dzielna dziewuszka!!!!!! mysle o niej ciagle . Eh....

a jak sie maja kolenje mamusie iwcia i Monisia?

12 lata 8 miesiąc temu #339726 przez szolrak1
ojoj ale panie wszystkie zajete:D to tez dobrze:D

12 lata 8 miesiąc temu #339730 przez Elwerka00
Szolraczku bo sie martwilam.. Nie bylo Cie na forum prawie caly dzien ;p wystraszylas mnie ;p

Noo Ewus pewnie patrzy na swojja kruszynke,odpoczywaja razem,ahhh ; )

Wlasnie,tez sie martwie o Karole ; ( ... wierze,ze wszystko wporzadku u niej i dzidziusia ,ale te czekanie na wiesci jakie kolwiek jest stresujace...

Wlasnie,Iwcia ma termin na 3 .;p A Moniq miala pierwsze oznaki,a teraz jej nie ma na forum...hm moze juz cos sie ruszylo?;)

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #339740 przez szolrak1
niesamowite:d hihihi jedna za druga:D ale pieknie:D u mnei oznak nie ma poza skurczami i obnizonym brzuszkiem:D sołlllllll pociagniemy z synkiem max 2 tyg jeszcze:D hihi:D jestes kochana!!!

12 lata 8 miesiąc temu #339748 przez Elwerka00
ahhh kto mnie kocha? Chyba wlasnie tylko rodzice , i ten maluszek ,jesli w ogole wie jak kochac... Ahhh

U mnie snieg pada ... A nawet sypie..masakra..

Ja tez mam brzuch juz miedzy nogami normalnie,do lazienki jjak ide do schylona w pol i trzymam brzuch bo inaczej nie da rady,nacisk taki ze czuje jakby dzidzia miala juz wychodzic.. Koszmar ale mam tak juz od dluzszego czasu wiec to jakby u mnie normalne ;p no i te skurcze... Az tchu brakuje jak zlapia.. Ale to raczej nie sa przepowiadajace porod ;p to cierpliwie je znosze ;D

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #339752 przez szolrak1
ja ja ja ja ja !!!!!! i dzidzia!!!!!!!!!!!! i rodzice!!!!!!! i chlopak tylko udaje twardziela:*

ja tez mam brzuch nisko strasznie:D jeszcze 2tyg a ja juz chceeeeeeeeeeeeeeeee ;];];];] pomyslmy troche tych skurczow teraz , duzo przy porodzie a potem juz nigdy:P:D achhhhhhhhhhhhh miło:D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339755 przez iwcia
No widzicie a ja mam brzuch wysoko, i sama nie wiem od czego to zależy. Kiedyś gdzieś czytałam że brzuch może się obniżyć w dniu samego porodu, a nawet akcji porodowej.

Ja dzisiaj robię ciasto słonecznikowe, bo tak mnie nachodzi na słodkie że hoho, jak coś to zapraszam na degustację :D
a moja mała szaleje :D

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 8 miesiąc temu #339756 przez szolrak1
to dobrze Iwi ze szaleje:D masz racje moze sie obnizyc pozno to roznie bywa:d

12 lata 8 miesiąc temu #339763 przez Moniq
cześć Kochane,ja na chwilkę, spradzwić jak się macie :D

bo ja dziś zDomi i mężulkiem w domu i jak Domi widzi że jestem przy kompie to biegnie i krzyczy że też chce poklikać :D

Iwcia, moja niunia też w nocy szaleje że hoho :) ciaasto słonecznikowe??? hm, nie jadłam ale chętnie bym skosztowała :))ostatnio wszystkiego chętnie kosztuje:D

Elwerko i ja i ja!!!! :))

jawczoraj znowu miałam próbny alarm, trochę to wkurzające, takie niby rodzę a potemsię okazuje że nie :P miałam skurcze co 5-6 minut, poszłam pod prysznic, nieminęły ale nie były zbyt silne, więc położyłam się do łóżka z myślą że przecież porodu nie da się przespać i zasnęłam, mała budziła mnie w nocy ale nic z tego nie wyszło :P

przesyłam całuski, zajrzę wieczorkiem, bo już Domi krzyczy gdzie jest mama:D

12 lata 8 miesiąc temu #339768 przez szolrak1
hehe niezła domi;] oj to faktycznie organizm juz buzuje:D jeszcze troszke:d ale masz racje jest to wielkie oczekiwanie i chciałoby sie juz wiedziec czy to ten moment:D a z 2 str juz masz niezłe symptomy;] ehhh super;]

12 lata 8 miesiąc temu #339772 przez Elwerka00
dziekuje kochane ;* tez Was Kocham! Jak siostry normalnie ;*

Milo mi,gdy z Wami rozmawiam... Tego mi potrzeba po tym wszystkim;*

Tez bym zjadla ciasta takiego,bo nie probowalam ;D

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #339774 przez szolrak1
mua cmok!!!!!;];];];]

ja tez nie jadłam nigdy ale mam slonecznik chociaz heheh

moj bruncio ćwiczy reczna w brzuszku hehhe;];];]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka