BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #340677 przez iwcia
No karola to miałaś przygody! Witaj z powrotem :)

Wiem, że te jęczące kobiety to nic dobrego, masakrycznie to wpływa na samopoczucie.
Też się cieszę że wszystko dobrze, dbaj o siebie.
Ja właśnie się zbieram na ginka.
Do potem.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #340702 przez Elwerka00
musialam odespac,bo spalam tylko 4 godziny ahh..

No ciesze sie,ze wszystko wporzadku ;D
A z Karola,wiedzialam,ze bedzie dobrze ;* i super,ze jestes z Nami kochana juz;)

Szolraczku ;* mi cisnienie juz sie unormowalo,masz racje ;) ustapily dziwne dolegliwosci i jest lepiej ;)

A na ktg moj chlopaczek nie chcial dac sluchac sobie serduszka,mowilam Pani,ze on w prawej stronie brzuszka sie chowa ;D i tam znalazla go ;p ale tak sie krecil ze i tak uciekl od tego koleczka ;p wiec Karolus ;) te dzieciaczki nie lubia tego chyba ;p

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #340729 przez Karola1990
lekarz powiedział że mam bardzo wysoko szyjke...co to znaczy? że nie opadł mi brzuch? czy to że się skróciła? nie wiem o co mu chodziło i nie byłam w stanie po badaniu zapytać o cokolwiek.

powiedział że praktycznie nie widać jej wcale.

12 lata 8 miesiąc temu #340747 przez Elwerka00
jesli nie widac tzn ze sie skrocila,wiec/porod tuz tuz ;D

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #340750 przez Karola1990
ale ja nie chce!
te skurcze na ktg zaczeły mi się wczoraj mam nadzieje że zacznę rodzić 4 tak jak ma być. Niech M się jeszcze nacieszy kopniaczkami w brzuszku ja tez to lubię jak głowę przykłada.
jestem przerażona i mogę jeszcze 2 tyg być w ciąży. No problem.
idę na spacer bo po tym pobycie w szpitalu mam dość 4 ścian.

12 lata 8 miesiąc temu #340755 przez Elwerka00
Karolus,ja od 29tc mam skrocona szyjke i zobacz ile wytrzymalam.. Jesli bedziesz chodzic normalnie funkcjonowac to urodzisz,a gdybys lezala to wiadomo ze ta szyjka mniej sie skracac jeszcze bedzie.ja musialam lezec,bo dzidzius napieral glowka a to skraca ;) wiec w duzej mierze zalezy od Ciebie;) i urodzisz w terminie,wkoncu to 2 dni tylko.tez mialam dosc szpitala,ale pomogli mi,tak jak i Tobie ;) czulas sie bezpieczniej ;) a lezalas u malarkiewicza?

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #340756 przez Karola1990
tak i jestem super zadowolona :) na standard nie ma co narzekać... nawet jak szpital nie wygląda tylko jak biuro. Nie ma tłoku, hałasu. Sale 2 osobowe lub pojedyncze. Czysto i pachnąco. W porównaniu z wojewódzkim to jak niebo a ziemia.

12 lata 8 miesiąc temu #340761 przez ewelinda83
mam problemy z wejsciem na stronke od wczoraj :angry: ale widze ze nie ja sama, wic znowu maja jakas zaraze :dry:

karola dobrze, ze wszystko wrocilo do normy i jestes w domku :) porod do najprzyjemniejszych nie nalezy, jak tylko masz taka mozliwosc to skorzystaj ze znieczulenia zewnatrz oponowego ja bez tego znieczulenia niestety sobie porodu nie wyobrazalam i mialam racje ;) 20 godzin w szpitalu z coraz to mocniejszymi bolami :huh:

u nas coraz lepiej :) Kinia jest slodziutka, kochaniutka i wogole naj naj naj :lol: :lol: :lol: kazda matka to powie :P
uczymy sie dalej, ale mysle ze dajemy rade. karmienia sa najgorsze tzn jak juz sie ten moj maly wampirek dossie to jest ok ale czasami ma problem ze zlapaniem piersi a ja kombiuje jak ja do niej przystawic. cyce mam jak arbuzy, jak cala ciaze mialam rozmiar C tak wczoraj sie okazalo, ze te arbuzy w C nie wchodza :ohmy: ja tu na wizyte do szpitala a nie ma w co cyca zaladowac :huh: naszczescie mama posluzyla pomoca i pozyczyla swoj biustonosz DD :ohmy: :ohmy: :ohmy: do tego bola jak piiiiipppppp !!!!! sa twarde jak kamienie :huh:

12 lata 8 miesiąc temu #340762 przez Elwerka00
ooo to super ;) w miejskim sale sa nawet 4 osobowe.. ;/

Nie wiem jak na porodowce bo nie bylam ani na polozniczym...

Ciesze sie,ze jestes zadowolona ;);* to najwazniejsze ;)

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #340791 przez nelka
witajcie dziewczyny :)

Karola super że u ciebie wszystko dobrze, a jak jesteś umówiona z lekarzami jak nie urodzisz do terminu to będą wywoływać czy czekacie?

Wiki gratulację córeczkie, niech rośnie zdrowa i szczęśliwa :kiss:

ja miałam dzisiaj wizytę i porodu ani widu ani słychu ;) szyjka się skróciła ale innych oznak brak, choć nigdy nie wiadomo i może się zdarzyć w każdej chwili... za to jestem przerażona bo jak moja córcia tak będzie rosła to nie wiem jak dam radę ją urodzić ;) jest 38tc a ona waży ok.3,5kg :ohmy: doktorek mówi że po brzuchu nie wygląda żeby była taka duża więc pomiar może wychodzi na górkę co się zdarza... za tydzień tylko ktg a za dwa kolejna wizyta o ile się nic nie wydarzy to wtedy będziemy się umawiać do szpitala :huh:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #340793 przez iwcia
A ja właśnie niedawno wróciłam z wizyty. Więc sytuacja ma się następująco, szyjka gładka, praktycznie płaska tak stwierdził lekarz i rozwarcie na jeden palec. Mówił, że poród się może zacząć w każdej chwili- masakra ;p hehe ale jakby do środy nic się nie działo to mam przyjść na ktg i zrobi mi wtedy usg jeszcze żeby sprawdzić ile mała podrosła przez miesiąc.

Godzina zero już niedługo! aż mi się wierzyć nie chce :P

A no i dostałam od jutro już zaświadczenie o urlopie macierzyńskim.
Karola u Ciebie szyjka to będzie tak jak u mnie, oni tak to określają jak już całkiem się skróci.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 8 miesiąc temu #340797 przez Elwerka00
Iwciu ; D widzisz,juz coraz blizej rozwiazania ; )

A mnie denerwuje bezczelnosc ludzi..potrafia w ogole sie nie odzywac ,kontaktowo to czesc czesc,i nagle zadzwoni Ci taka jedna z druga i prosto z mostu pytaja,czy to prawda ze jestem w ciazy,albo czy juz urodzilam,kiedy termin itp ;/ szczyt wszystkiego ; / ciekawosc ludzi nie zna granic ;/
Wrrrr...

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #340804 przez Karola1990
Ja trochę pochodziłam i czuję że coś się tam dzieje. Mam tylko nadzieje że nie wróce dziś do szpitala bo chciałam sie jeszcze domem nacieszyć i pranie zrobić.

nelka... nie wiem co jak nie urodzę. muszę jutro umówić się na wizytę. dziś już mi się nie chciało dzwonić. umówię się na środę teraz jak będzie taka możliwość.

Ja się okropnie boję i nie chce rodzić ale nie mogę doczekać się swojego maleństwa kochanego.

12 lata 8 miesiąc temu #340805 przez Karola1990
elwerka... no niektórzy przechodzą sami siebie. znam to z autopsji. ale nie ma co się stresować takimi ludźmi. :D

12 lata 8 miesiąc temu #340825 przez nelka
Iwcia ale masz skurcze? czy tylko rozwarcie? i dlaczego już dostałaś urlop macierzyński? nie powinni ci dać od dnia porodu....

Karola to trzymam kciuki :woohoo:

ja raz jestem przerażona porodem za chwilę nie mogę się doczekać... tak czy siak chyba wolałbym już mieć to za sobą i mieć moją królewne przy sobie... choć dzisiejsze badanie szyjki bolało a co dopiero będzie przy porodzie, jestem mięczakiem :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka