BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #343950 przez kala321
Moniq super miałaś ten poród, ale to drugi,pierwszy też miałaś taki łagodny?

nie czułaś jak Ci się rozwarcie robiło?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #343952 przez kala321
zimno mi i mam dreszcze idę pod koc
wejdę później zobaczyć co u Was
albo mnie coś łąpie,albo nie wiem co

12 lata 8 miesiąc temu #343967 przez szolrak1
kalus a moze ty sie przeziebiłas?:/

odpoczywaj!
ja sobie zamowie jakies krokiety do domku i sałatke nie chcce mis ie gotowac:d oragnełam pokoik:d powiesiłam i przygotowałam wszystko :d juz sie nie bede bała gdybym nagle zaczeła piszczec:P:D

12 lata 8 miesiąc temu #343968 przez Moniq
kala, może to poród się zbliża, czasami tak organizm reaguje jak u Ciebie dziś :)

pierwszy trwał 2 godziny 50 minut od podania oksytocyny, bo odeszły mi wody ale długo nie zaczynała się akcja, ale po podaniu oksytocyny bardziej boli niż naturalnie :/ ale drugi poród to poezja, łatwiej niż za pierwszym razem, chociaż pierwszy też był spoko

a połóg znoszę dobrze, trochę brzuch boli i plecy, to odczucia przy obkurczaniu się macicy, ale mogę normalnie siedzieć na pupie; no i miałam zakwasy przez dwa dni- tak się spinałam że wszystkie mięśnie mnie bolały.

ale żeby nie było tak różowo,wczraj jak wrócilismy do domu, zauważyłam że Domi-strasza córka-ma krostki i niestety ma ospę :(

12 lata 8 miesiąc temu #343972 przez Moniq
kala321 napisał:

nie czułaś jak Ci się rozwarcie robiło?

trochęczułam ale przy tych przepowiadających też miałam taie odczucie jakby mi się robiło; ale jak się robi rozwarcie to często czuje się ból w krzyżu i/albo w okolicy odbytu- coś jakby parcie na kupę

12 lata 8 miesiąc temu #343980 przez szolrak1
wow no to gratuluje predyspozycji;] ciesze sie ze nie muaiałas sie tak meczyc;]

z ta ospa niedobrze:/ mama nadzieje ze malenka sie nie zarazi eh...

Kala faktycznie moze tak jak monisia mowi wkoncu masz 2 dni do terminu;]

ehh powiem Wam ze bardzo bym chciała juz miec Bruncia na rekach ale bedzie mi brakowało tych smyranek raczkami wypychanek nozkami:D

zamowiłam krokiety nalesniki zupke roladki i kapustke hehehe za 33 zł:D wow:D czekammmmm

12 lata 8 miesiąc temu #343984 przez nelka
Moniq to musicie uważać żeby Ewcia się nie zaraziła :ohmy: ale dobrze że wszystko gładko poszło i przynajmien masz teraz więcej siły :lol:

zaraz komuś zrobię krzywdę :huh: jak jeszcze raz ktoś zapyta czy co się zaczyna dziać to oszaleje ;)nie ma co szaleć jeszcze jest czas...
za włosy Zośki nie wyciągne, piję herbatkę, myłam okna, sprzątam, chodzę na spacerki, jeżdże autem po dziurach, denerwuję się i nic :dry: dzisiaj mam dość i sobie odpoczywam więc niech wszyscy spadają na drzewo:woohoo:

12 lata 8 miesiąc temu #343985 przez szolrak1
nelus hahahah "za włosy Zośki nie wyciągne, " jestes boska:D

12 lata 8 miesiąc temu #343989 przez szolrak1
ja od rana dostaje smsy od kolezanek i wszystkim pisze" dam znac.pa." nawet jeszcze terminu nie ma hehe;] ostatnio słyszałam ze moje dzieciaczki z klasy , w ktorej jestem wychowawca chca z rodzicami mnei odwiedzic na porodówce :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: matko!!! prosiłam zastepostwo o wybicie im tego z głowyyyyyy hahah juz sobie wyobazam jak wbija tam 50 ludzi hehe:D dobre:D a ja taka swieza, piekna i niczym anioł:D :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 8 miesiąc temu #343994 przez Elwerka00
Moniś ! Pozazdroscic porodu ; ) ale dobrze,ze sie az tak nie wymeczylas ; **
a ja racja ,dzidziusia donosilam uff ;D tyle strachu bylo,lezenia ale warto ponad wszystko ; )

czekam sobie na porod spokojnie,zadnych oznak rozwarcie na 1,5 .. wiecej sluzu ale tak to nic ;D ale ma maly czas jeszcze ; )

uciekam sie polozyc,bo zoladek mi szwankuje znow wrrr ; (

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #343999 przez szolrak1
elwis jest dzielna kobietka:)

12 lata 8 miesiąc temu #344002 przez Karola1990
a ja jestem zła i chyba nigdy nie urodzę tylko będę siedziała z takimi skurczami bolesnymi w domu!!

Jutro mam się zgłosić na 8:30 naczczo na test oksytocyną. będa mi sprawdzać czy łozysko dobrze pracuje i jak małej się zachce to może wyjdzie.
bardzo bym chciała bo jutro piatek 13 ... moja wymarzona data :) i bardzo szczęśliwa

Położna powiedziała że rozwarcie dalej na 1 palec!! tylko na 1 palec a ja tyle cierpię!!
wkurza mnie to okrpnie i jak mi powiedziała że widocznie taka moja uroda z tymi skurczami... no myślałam że szlak mnie trafi.

Jak jechałam w jedną stronę to 3 razy miałam skurcz. zwolniłam i powolutku się toczyłam całe szczęście nikt za mną nie jechał bo by się wkurzał tylko.
Ja się poddaje ...

do tego ten śluz ...
myślałam że to inaczej będzie wyglądać.

12 lata 8 miesiąc temu #344008 przez szolrak1
karolciu wiem ze Cie to denerwuje i wkurza ... ale mysle , że skoro jutro masz pojechac na czczko to faktycznie po tescie cie ruszy. 3mam mocno kciuki! A moze własnie tak miało byc abys urodziła w piatek 13 - ego jak sobie zyczysz:) byłoby wspaniale ;]

12 lata 8 miesiąc temu #344009 przez nelka
ach do szłu mnie doprowadzają bo zachowują się jakbym specjalnie niechciała urodzić albo boją że nie powiem nikomu że rodzę :silly:

Karola znowu cię odesłali do domu? nic nie mówią że to już tyle dni po terminie? dobrze że chodzisz na jutro jesteś umówiona, może ci wkącu ulżą... dużo masz tego śluzu? to dobry objaw!

12 lata 8 miesiąc temu #344010 przez szolrak1
widzisz to dobrze ze masz tyle sluzu! u mnei sucho jak na saharze! niccccc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka