BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #358088 przez Elwerka00
Olek tez kupki zrobic teraz nie moze,za to rano zdjelam mu pieluszke by wymienic i tak sie zalatwil ze cale nogi mialam w kupie i posciel do wymiany;o

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #358113 przez kala321
ja w szpitalu już pracowałam;P;)
ten miesiąc kiepski, a do jutra zus wiec trzeba

12 lata 7 miesiąc temu #358115 przez kala321
elwerka ale ci zrobił:)
mój za to jak go przebierałam sikał;)

12 lata 7 miesiąc temu #358135 przez Elwerka00
no Kalus,nie dasz sobie odpoczac nawet ;)

No z tymi chlopaczkami to tak jest ;p robia fontanne poza pieluszka zamiast w ;p

Wycieraja sie waszym maluchom wloski na glowie? Bo moj mial takie ladne dlugie a teraz miejscami ma tak powycierane ze dziwnie to wyglada ...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #358142 przez ewelinda83
kala szlona :lol:
elwii moja tez miala takie sliczniutkie czarne te wloski a teraz jej wyjasnialy i zostal irokez :silly: a po boczkach przeswity :) ale to normalne ze te pierwsze wloski sie przecieraja :)
Kinia kiedys taka kupe zrobila ze az w skarpetki polecialo :) dobrze ze tata byl w poblizu to sie zajal ladunkiem :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #358147 przez Elwerka00
hahaha no pamietam Ewus jak pisalas o tym ;D

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #358149 przez Elwerka00
Kalus,dopiero zauwazylam,ze urodzilysmy tego samego dnia ;p

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #358154 przez kala321

12 lata 7 miesiąc temu #358162 przez Karola1990
te kupki to śmieszna sprawa :)
moja mała robi 1 dziennie ale za to jak już zrobi to niewiadomo jak się za to zabrać :D

ale i tak nie zapomnę jak ją pierwszy raz przebierałam z tych pierwszych czarnych kupek... byłam w ciężkim szoku jak ją zobaczyłam :D i chyba szybko tego przeżycia nie zapomnę

dziś chyba musi sobie wczorajszy dzień odbić bo płacze ciągle..a wczoraj tylko spała i jadła.
w nocy zaczyna mi się budzić co 2 godz. a to nie dobrze bo wcześniej spała nieco dłużej.
zanim zaśniemy musimy już wstawać bo przed 12 mała się budzi na karminie potem o 2 4 itd. średnio co 2 godziny. w dzień za to co 3.
Teraz mi na chwilę przysneła a ja siedze i pilnuje żeby smoczek jej nie wypadł bo się przebudzi :D
ma strasznie silną potrzebę ssania i gdyby nie smoczek to by ciągle butelke chciała albo paluszki ssała.

a czy któraś z was zakłada już pampersy rozm. 2?

12 lata 7 miesiąc temu #358189 przez ewelinda83
karola z tym ssaniem to tak jak u mnie :) dajemy smoka ale jak Niunka dobrze zasnie to sama go wypluwa, paluszki tez lubi :blink: juz jak z porodowki mnie wiezli na normalna sale to Kinia ssala paluszki :lol:
probowalas cos dawac regularnie na kolki ?

ja dalej jestem przy 1 wydaje mi sie ze sa jeszcze dobre bo wisza u dolu a zapinam tak ze miedzy rzepami dalej jest miejsce, czasami kupka z nich wyleci ale to raczej przez to ze zle zapne :dry:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358195 przez iwcia
Karola ja my kupujemy już pieluchy 2, dlatego że kupki się nie mieściły w 1, były wszędzie hehe, teraz nosi 2 poza tym nasza mała już waży ponad 4 kg więc są na nią dobre, przynajmniej nic się nie wylewa ani kupka ani siku.

Elwerka to że raz w spaniu czy dwa zapłacze to nic nie jest złego, może poprostu maluchowi coś się przyśniło :) ja czasem niewiem czy już się budzi czy jeszcze śpi bo tak mruczy albo kwili :P

Karola moja też bez smoczka ani rusz! Tylko w nocy, a w dzień mam wrażenie że zjadłaby niewiadomo ile tego mleka :/ na opakowaniu pisze ze ma być 120 na porcje, ona to wsuwa i jeszcze by jadła, a niewiem czy można dać więcej, dopajam ją tą herbatką a potem smoka ssie i jest spokój.

Dzisiaj nasza niunia ma 4 tygodnie :D hurraaa jakoś przeżyliśmy i nawet nie było tak źle ;) byle do przodu :)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 7 miesiąc temu #358226 przez Elwerka00
ja do tej poryy smoczka nie uzywalam,a maly by tylko ssal i ssal. Ciagle przy cycu. Az wkoncu siegnelam po smoczka,daje go czasami ale mimo wszystko nie obylo sie bez niego..

Ja uzywam jedynek jeszcze,ale maly dostaje wysypki jakies przy zapinaniu tych pampersow i dokoncze jeszcze jedna paczke i przechodze na 2. Moj Olek tez ma prawie 4 kg;p na buzi juz grubiutki sie robi ;D

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #358227 przez Karola1990
iwcia ja bym nie dawała... raz dałam więcej i biedna się męczyła bo brzuszek ją strasznie bolał. tak więc nie polecam dawać więcej.

ja espumisan daje 4 razy dziennie do mleka po 5 kropelek i bąki są :)

a co do kuper i fontanny :D
raz moja mała zrobiła kupkę i już byłam w trakcie przebierania i poleciała następna kupa jak fontanna na mnie :/ ... w taki sposób zostałam osrana przez Oleńkę 2 razy pod rząd bo chyba bardzo jej sie spodobało :)

12 lata 7 miesiąc temu #358230 przez kala321
:) Karola:)

12 lata 7 miesiąc temu #358231 przez kala321
chyba zmienię mleko na Bebilon spróbujemy, i tak nan mi się kończy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka