BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #359466 przez nelka
Karola a spróbuj ją we wózku przewieź po wyrtepach, moja też zawsze troszkę marudzi ale jak ją troszkę wytrzęsie to się uspokoja i uwielbia leżeć wtedy na brzuszku :lol:

ile czasu karmicie piersią? przy jednym karmieniu dajecie z jednego cycka czy z dwóch? albo moja jest takim głodomorem albo mam za mało pokarmu :dry: wykończy mnie to karmienie piersią, nie nadaje się do tego chyba pomyśle o butli...

mój M wyjechał na ryby i przyjechała siorka z siostrzeńcem więc Leoś co Zośka zapłacze to podchodzi do kołyski i robi jej gili gili w stópkę albo ją całuję w główkę :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #359470 przez ewelinda83
nelka ale to musi slodko wygladac :kiss: :kiss: :kiss:

ja karmie tak od 10-30 min, to zalezy od Kingi jak ma dosc to sama cyca wypluwa. daje jej tylko jedna piers a na nastepne karmienie druga i tak na zmiane ;) chyba ze podczas drugiego karmienia ta pierwsza nie jest dostatecznie oprozniona to dajej jej ja znowu :)
od paru dni mam wiecej pokarmu, wieczorami mam wieksze piersi i musze spuszczac mleczko bo jak nie spuszcze to samo kapie :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #359476 przez Elwerka00
moj tak samo,tylko na rece i smoka dac...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #359483 przez Elwerka00
Nelus,ja ostatnio tez cos pokarmu mam malo ;(
Daje na zmiane raz ten,raz drugi ,ale zaczely mnie sutki znowu bolec;/ tzn nawet cale piersi;/ a jak jest mi zimno to juz w ogole koszmar;/ a slyszalam,ze mozna sobie piersi przeziebic;/

A karmie tez tak nawet do pol godzinki az maly zaasnie i wypluje..

A potem problem z odbiciem,bo maly placze jak go biore do odbicia i sie budzi;/ wrrr..

Aaa czy wasze dzieci tez gdy zasypiaja zaczynaja machac raczkami prezec wyciagac i zaraz plakac?i tak sie budzi;/

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #359487 przez misia88
Hej kwietniówki :) Chyba zacznę do Was więcej zaglądać, bo tutaj już zapewne wszystkie rozpakowane. Nasze majówki już się rozpakowują :)

Ja karmię piersią. Też miałam z tym troszkę problemów, bo dwa razy zapalenie przeszłam, no i oczywiście poranione brodawki były. Jednak chyba w końcu garnęłam to karmienie. Mała ładnie przybiera. Zazwyczaj ssie cyca ok. 20-30min i zasypia. Nawet do odbicia się nie budzi. :P Robię tak, że daję jej cyca na zmianę, jak przy jednym karmieniu jadła z lewego to przy następnym z prawego. Pokarmu mam dużo, więc odciągam trochę między karmieniami.

Dziewczyny, powiedzcie jak Wy ubieracie swoje maluchy, gdy jest tak ciepło na zewnątrz? Czasem mam wrażenie, że przegrzewam Lilę, bo raz dostała mi potówek :(

12 lata 7 miesiąc temu #359503 przez kala321
misia mój leży w pampersiku i body, a jak jest ciepło,to w koszulce i pampersiku.
Na dwór body i przykrywam kocykiem cieniutkim lub pieluszką i czapeczkę.

zmieniliśmy mleko i dziś mały je i spi,może rzeczywiście byłą to wina mleka
zobaczymy,dziś już 3 karmienie było z nowego mleka, na kolki i wzdęcia Bebilon komfort

nasz też płakał na pierwszym spacerze,ale po chwili się uspokoił i spał

12 lata 7 miesiąc temu #359520 przez Karola1990
heh jak ja karmiłam to zanim mała zasneła to 2 godziny wisiała raz na jednym raz na drugim. kregosłup mnie bolał od siedzenia.
ale przeżyłabym to jakbv się najadała ... tyle że ona po pół godzinie się budziła.
i nie trzymała cyca w buzi tylko ciągle ciągneła i dosłownie pare sekund na odpoczynek sobie robiła.

teraz śpi.
ja w tym czasie u lekarza po wit D byłam i poodkurzałam i prani zebrałam. Chyba zaczynam się w tym wszystkim organizować lepiej :)

12 lata 7 miesiąc temu #359532 przez ewelinda83
a ja chyba za wczesnie sie pochwalilam :(
dzisiejszy spacer to masakra :angry: Kinga ciagle plakala :( minuta spokoju i znowu placz :angry: biedactwo sie prezy, chyba kolka ja dopadla :( a bylo dwa dni spokoju :dry:

wlasnie piore ubranka 0-3 bo z tych najmniejszych juz wyrosla :)

12 lata 7 miesiąc temu #359569 przez szolrak1
moj malenki w nocy budzi sie co godzine:/ a w dzien wcale nie chce chyba ze na spacer jak Kinia zasypia:)

12 lata 7 miesiąc temu #359572 przez Elwerka00
Madziu moj Olek tak samo... Budzi sie ciagle i o spaniu ani mysli. Dzis w dzien plakalam razem z nim.. Czasem juz nie wiem o co mu chodzi;(

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #359577 przez szolrak1
oj ja mam problem z malenkim on tylko chcce byc noszony przy cycu przy mnie ... ani butli ani wozka chyba ze szybko go wytrzesie, ani innych osob jedynie m ale tez czasami. pokazuje ze jest glodny a potem jak mu daje piers to ma za mało mały głodomor.

ubieram dziecko jak kala!

co do piersi!!! karmic sie powinno jedna piersia poniewaz na poczatku przystawienia z piersi wydobywa sie tylko glukoza a dopiero potem przeciwciała i hormony mleko ze słodkiego robi sie słone i wtedy jest najwłasciwsze, słodkie zacheca konczy sie słonym z wszystkimi własciwosciami, jesli dacie od razu 2 piers dziecko znowu pije jedynie glukoze a najwazniejsze składniki zostaja w piersi;]

byłam dzisiaj na zakupach lupilam soebi spodnie oj pupa dalenj z 36 mam 42 nic sie nie zmniejsza miednica poszła w szerz i kupiłam spodnie 42:/ i 3 sukienki w rozmiarze M hehe:D :P motywejszyns 12 kg
ściskam kochane:d

12 lata 7 miesiąc temu #359579 przez szolrak1
ojjjjjj kochana to takie meczace wygladam jak zombi zero snu... dzisiaj m od 6.00 karmil go butla i mnie nie obudził do 8.00 pospałam dwie godziny alleluja....... myszko ufam ze sie to zmieni , musimy wymeczyc spacerami maluchy ja dzisiaj byłam 2h na spacerze padł jak ciapek ale na 30 min w domu hahaha:D łogień

12 lata 7 miesiąc temu #359649 przez misia88
No u nas Mała dzisiaj w nocy też sporo marudziła. Jednak w dzień była już aniołkiem. Nawet po 16 się obudziła, najadła się i leżała w leżaczku chyba z godzinę spokojnie.

szolrak1To zakupy się udały, widzę. Ja jeszcze żadnych ubraniowych zakupów nie robię. Mam ambitny plan schudnąć :P Po porodzie na szczęście jest 1 kg mniej niż przed ciążą, ale jeszcze trzeba zrzucić :P

Kurcze, to ja chyba za ciepło ubieram Małą, bo na podwórko jest ubrana zazwyczaj na długi rękaw, tylko nie przykrywam jej kockykiem wtedy. Oczywiście czapeczka do tego. W domku śpi w bodach i skarpetkach pod kocykiem.

12 lata 7 miesiąc temu #359723 przez szolrak1
jak sa upały 29 stopni to ma body i czapeczke a kocyk tylko na nozki delikatnie a jak troszke wieje to pajacyk czapa kamizeleczka i kocyk polarowy;] i juz dzieki Bogu nie ma potowek bo na poczatku byłam przerazona a teraz sie nauczyłam juz ubierac małego zgodnie z jego zdolnoscia do pocenia sie i temperatury:D najwazniejsze jak dziecko ma ciepły kark!!!! nie patrzac na zimne nogi i rece:) jesli kark am cieply tzn ze jest mu ciepło;] słowa mojej pani doktor;] :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #359729 przez szolrak1
ciesze sie karolciu!!!!!!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka