BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #362200 przez nelka
elwerka musiała byś w dzień karmić go co te 2-3godz w zalezosci jak czesto go karmisz normalnie i nie pozwalac przespac pory karmienia zeby za dlugo w dzien nie drzemał, wieczorem powtarzac ten sam rytuał kapania, karmienia, usypianania zeby załapał ze to noc i tak dzien w dzien... napewno bedzie to trudne i wyczerpujace ale konsekwetne działania powinny go unormowac...

a powiedz mi elwerka tobie ktos przy małym pomaga? czy sama musisz ogarnac go i siebie jedzenie itp?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #362255 przez Elwerka00
Nelus ja go czy w dzien czy w nocy karmie co godzne praktycznie bo ciagle sie ubiega o to.
Ale sprobuje tak jak mowisz;)

Aa w domu do 16 jestem sama z malym,potem mama wraca to bawi sie z malym a ja robie obiad,a w dzien czasem nie mam czasu zjesc,nie wspomne juz o sprzataniu,praniu,wiec jak tylko zasnie maly to biegiem ogarnac dom. Wieczorem jestem padnieta a o spaniu i tak moge zapomniec,eh...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #362262 przez martela89
Ja miałam tak samo,przez pierwsze 3 miesiące mała ciągle na cycu wisiała.
Ale jakoś dawałam radę sobie ze wszystkim,pozytywnie się na wszystko nastawiałam i jakoś to było :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 7 miesiąc temu #362273 przez szolrak1
a u nas biegunka:? zjadlam kefir wczoraj i biedactwo robi sorbet pomaranczowy do pieluszki:/ jesli do jutra nie minie ide do lekarza. nocki co godzine... moj bidulek

12 lata 7 miesiąc temu #362282 przez Karola1990
my tez w domu same siedzimy długo od 6 do 18 albo 19
jakos to stram sie ogarniac a jak obiadu nie zrobie to M na obiad zupche chinska ma albo pulpety ze słoika :D
teraz juz moge zjesc cokolwiek ale wczesniej masakra byla tez nie mialam kiedy.
nauczylam sie w jednym reku mala trzymac a druga cos robic :D
teraz tak pisze a mała śpi na ręku :D muły będziemy niezłe miały :D

szolrak .. biedny dzieciaczek... ale przynajmniej wiesz ze nie mozesz jesc tego wiecej

elwerka a pseudo tatuś się uspokoił troche?

12 lata 7 miesiąc temu #362283 przez Elwerka00
Madzia,a skad wiesz ze to biegunka?moj tez robi zadkie kupki zolte takie... Hm..

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #362314 przez Elwerka00
Karola niby sie uspokoil,ale nie pomaga mi,nawet finansowo,mowi ze za szczepienia mam sobie sama zaplacic ,ogolem chce czerpac z rodzicielstwa same korzysci,ale nie mam sily nawet sie klocic i olewam to...

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #362407 przez ewelinda83
mamuski ale mam ostatnio masakre :( Kini sie cos poprzewracalo i placzliwa sie zrobila, a sapac to tylko u mamusi na cycach ;)

My mamy szczepienie 28 maja :huh: pneumokoki sa u nas darmowe, a na rotawirusy tez bede szczepila zebym pozniej sobie w brode nie plula jak mi mala zachoruje. po szczepionce tez dzieci choruja ale ponoc wtedy duzo lagodniej przechodza chorobe.

Kinia tez robi bardzo rzadkie kupki, dzisiaj juz walnela 4 :ohmy:

Czy wasze szkaraby tez sobie upodobaly jedna pozycje kladzenia glowki ??? moja tesciowa zwrocila mi na to uwage i powiedziala zebym jej ta pozycje zmieniala a najlepiej kladla sie z drugiej strony tak zeby ona sobie sama ta glowke obracala.

12 lata 7 miesiąc temu #362418 przez ewelinda83
obiad udaje mi sie ogarnac czasami na szybko a czasami gotuje cos na dwa dni. pranie czeka na wyprasowanie juz 3 dzien i mocy nabiera :ohmy:

wczoraj zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne ;)

Karola z tym drugim dzidzisuiem to nie tak odrazu, ale napewno chcemy. mysle ze tak za ok 2 lata :blink: ale pod warunkiem ze znowu bede miala zneczulenie - Epidural :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #362490 przez Elwerka00
mi podali znieczulenie jak juz mialam parte skurcze i rodzilam,tak sie pospieszyli ;/ zadzialalo jak mnie zszywali chyba dopiero,a szycie i tak bolalo..

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #362583 przez ewelinda83
elwii ja mialam konsko dawke znieczulenia wiec mnie nic nie bolalo :) nawet nie wiedzialam ze mnie nacinali i szyli ;)

12 lata 7 miesiąc temu #362592 przez martela89
Ja znieczulenia nie miałam tylko miejscowe podczas szycia-nie byłam nacinana(pękłam lekko),a jak mnie szył to sobie z nim żartowałam bo nic nie czułam,także wierzcie mi,ze poród się zapomina juz 1-2mies po ,a 2 lata po to juz się uważa to za całkiem miły ból :blink:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 7 miesiąc temu #362658 przez ewelinda83
martela89 nie dziekuje nie skorzystam ;) skoro sa metody na zwalczenie tego bolu to ja z nich bede korzystac :) przy Kindze mialam ZZO i jestem zadowolona z porodu mimo ze trwal on prawie 20 godzin

12 lata 7 miesiąc temu #362661 przez ewelinda83
u nas nic dzisiejsza przebiegla nawet spokojnie :) raz tylko Kinga sie obudzila z bolem brzuszka :( ale tulenie mamusi i masowanie brzuszka i pleckow pomogly i sloneczko nadal spi od 4 rano :)

dzisiaj sie zapowiada spacerek :) slonka nam przyswieca juz kolejny dzien :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #362764 przez kala321
mały brzdąc zasnął,zsikał mi się 3 razy po same plecy(mimo ściągania siusiaka na dół),potem w końcu zjadł,a potem kupa,potem znów sikanie,teraz śpi słodko a mama pracuje
ale chyba się na chwilę z książką położę, mam pozmywane i ziemniaczki na obiad obrane
martwię się tym pępkiem,bo tam daleko,chyba jednak ten chirurg będzie nas czekał-martwię się tym,bo co on mu zrobi z tym?
kurcze aby odpadł,ale daleka droga jak mu dziś robiłam tym spirytusem,staram się robić przy każdym przewijaniu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka