BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #73592 przez asia26
mnie tez :angry: i takie durne tlumaczenie ze moze temu samodzieln ie nie siada i nie raczkuje bo mleko z cyca ma za malo kalorii i mala nie ma sily wiekszej bzdury nie slyszalam a moze po prostu ma czas na te sprawy kto powiedzial ze tego i tego dnia dane dziecko ma robic to i to :unsure: tacy ludzie maja za ciasny berecik ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #73598 przez martela89
Moja siostra jadła TYLKO cyca do 2 roku życia(bo wszelkie próby podania jej czegoś innego kończyły się pluciem) i była "duzym"dzieckiem ,a teraz jest "dużą"nastolatką :)

Ja byłam na buli bo nie mogłam jeść cyca bo byłam chora i szybko zaczęłam jeść różne inne jedzenie a jestem i zawsze byłam chudzielcem :lol:

Więc to nie jest wcale reguła czym się karmi.

13 lata 9 miesiąc temu #73602 przez martela89
A oto ja i moja malutka siostrzyczka :lol: (ja 3 tyg po porodzie więc jeszcze miałam trochę ciałka)
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #73604 przez asia26
ale z mojej Oliwki nigdy nie bedzie jakis gigant bo ja tez drobna jestem a malzonek tez nie jest jakis smok wiec po kim ma byc duza :) chyba nie po listonoszu :P

13 lata 9 miesiąc temu #73617 przez Rika
Ja nie pakuję wszystkich do jednego worka tylko piszę jak było w moim przypadku i moich znajomych i rodziny... Wy macie dobre doświadczenia ok, ja niestety takich nie mam ze służbą zdrowia. I nie chodzi tylko o poród.

13 lata 9 miesiąc temu #73618 przez piernikarczyk07
Hej ;)
Też uważam, że cycuś górą!!! :lol:

Dziewczyny pomóżcie...moje wargi sromowe opuchły, piecze mnie jak chodzę :(
Miałam robiony posiew moczu wszystko jest ok, podmywam się tylko LAKTACYDEM nie wiem co mogło się stać...
Ostatnio zmieniłam piankę do golenia może to jest przyczyna mojego problemu :unsure:

Lekarza mam dopiero 16 marca (jest na urlopie) :pinch:

13 lata 9 miesiąc temu #73633 przez Green
troszke nam przybylo kolezanek z 'doswiadczeniem' :woohoo: chociaz przyznam szczerze ze cieko sie jest mnie podpiac sie pod wasza rozmowe o karmieniu piersia :huh: aczkolowiek sama mam zamiar karmic wlasnie w taki a nie inny sposob :)

pierniczyk moze odstaw ta pianke na jakis czas , moze faktycznie to z jej powodu 'spuchlas'?
[/size][/i]

13 lata 9 miesiąc temu #73636 przez Green
swoja droga chyba sie zrobilo u nas tez male 'spiecie' miedzy dziewczynami :unsure:
A chyba nie oto tutaj chodzi ?...
[/size][/i]

13 lata 9 miesiąc temu #73638 przez piernikarczyk07
No właśnie raz ją użyłam i w tym samym dniu już zaczęło...spuchłam :(

13 lata 9 miesiąc temu #73649 przez Kamilka24
WITAM Was cieplutko, u nas deszcz... masakra zawsze jak mam wolne z moim misiem to jest brzydka pogoda :angry:

Widzę, że spięcia nie pozostawiają suchej nitki... No tak, ale ja też nie lubię jak "ktoś" wypowiada się na temat, o którym ma niedużo do powiedzenia- a chociaż może coś tam ma to i tak nie powinien mowić w liczbie mnogiej tylko zawsze o SOBIE, ja nie zwracam na takie osoby w ogóle uwagi i omijam je szerokim łukiem. Przypominają mi się moje ciotki co to wszystko wiedzą i są najmądrzejsze we wszystkim, więc do nich nie chodzę :silly: bo mnie wkurzają na maxa.

Dziś idziemy zobaczyć sobie samochodzik, bo chcemy kupić, jak będzie dzidzia to trzeba mieć lepszy, co nie. A na dodatek już tak sobie myślimy o świętach Bożego Narodzenia, że byśmy chcieli jechać do PL z dzidzią samochodem, fajnie by było. Ale to tyle jeszcze czasu...

Piernikarczyk07 współczuję, poważnie. Posmaruj sobie sudocremem też tak kiedyś miałam i mi pomógł złagodzić.

Pozdrowionka

13 lata 9 miesiąc temu #73651 przez masuska
Witajcie, kurcze trochę mnie nie było i musiałam sporo nadrabiać, trochę się wkurzyłam, ale myślę że już wszystko zostało powiedziane na wiadomy temat.
Z drugiej strony jak się narzeka na lekarzy to można ich zmienić, przecież mieszkając pod Warszawą ma się ogromny wybór.

Ja się cieszę że mieszkając w małym miasteczku, mam świetnych lekarzy i super szpital, no, na pewno oddział dziecięcy i położniczo-ginekologiczny. Jakoś nigdy nie trafiłam na zły personel. Tylko jak już to wkurzające są niektóre baby w poczekalniach, które twierdza że im się należy, a co to tylko ich widzimisię.
piekarniczyk07 ja ostatnio miałam wysypkę i obrzęk na piersiach, wytłumaczył mi lekarz że to kwestia hormonów i jak coś to okłady mogę robić z sody, ale myślę że w okolice intymne bym nie ryzykowała. Jak myślisz że to alergiczne to spróbuj wypić wapno nawet podwójne, na uczulenia pomaga, a i szare mydełko najlepsze do higieny intymnej jeśli są jakieś podrażnienia:) A i staraj się żeby obtarć nie było.

Co do cyca to chcę bardzo karmić:) Nawet od 20tc sączy mi się siara, ponoć nie jest to reguła, ale mam nadzieję że będę miała pokarm i wykarmię mojego szkraba:)

A i SUPER te Wasze bejbisie, strasznie Wam zazdroszczę, no ale tylko do terminu 17 tygodni:)

13 lata 9 miesiąc temu #73654 przez masuska
Kamilka24 a u nas mróz i śnieg, już mam dość tej zimy. Fajnie z tym autkiem, też bym chciała nowe, tzn, niech Mąż sobie kupi większe, a ja ogarnę wtedy naszą małą pszczółkę:) uwielbiam ten samochód, ale seicento nie nadaje się na samochód rodzinny.

A i wczoraj zaczęłam czytać na głos dziecku, w sumie to czytałam sobie i trochę Mężowi, bo to książka Cejrowskiego, ale chodzi mi głównie o mój głos:) A i czytam w porze jak wiem że Dzidzia nie śpi:) Jak skończę lekturę dla siebie to biorę się za "baśnie, mity i legendy dalekiego wschodu":)

13 lata 9 miesiąc temu #73663 przez Kamilka24
Hehe ja przeczytałam ostatnio 4-tą część Sagi Zmierzch, uwielbiam ten film a na 4-tą część filmu muszę czekać do następnego roku chyba do grudnia, więc kupiłam książkę i przeczytałam w ciągu paru dni- ale to raczej nie dla dzidzi :laugh: Chyba, że będzie taka jak ja i będzie lubiła romansidła hehe, ale chyba jej się podobała bo skakała jak czytałam :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #73665 przez Rika
Przepraszam, nie chciałam się kłócić z nikim ale chyba po to jest forum żeby wypowiedzieć swoje zdanie a nie tylko słodzić i wszystkim przytakiwać?
Czy jeśli ktoś nie zgadza się z Wami w jakiejś sprawie to od razu może stąd spadać bo tu panują inne zasady? (Pytanie retoryczne, koniec tematu)

13 lata 9 miesiąc temu #73668 przez Green

kamilka tez czytam ta ksiazke , teraz siedzac w domu bede miala wiecej czasu zeby ja dokonczyc :woohoo:
Wlasnie zauwazylam ze moj zasilacz od laptopa 'umarl' chyba tak na 100% wiec jak bateria mi padnie to przez kilka dni bez kompa bede :angry: poprostu mam dosc naszego kompa, najchetniej bym pojechala w niedziel i kupila nowy. MOze tez tak zrobie zaczne marudzic mezowi to w koncu mi ulegnie i kupimy PC jak nie to go chyba udusze :huh:
[/size][/i]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka