- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- Otrzymane podziękowania: 0
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Miałam nadzieję, ze jesli chodzi o podejście w szpitalach też ale po tym co piszesz Rikawidzę, że niekoniecznie.Moje wrazenia i wspomnienia sa niestety bardzo zblizone do Twoich i bardzo boję się jak zostane potraktowana tym razem ale nie chcę się negatywnie nakręcać.
Greensuper, że wszystko poszło po Twojej myśli
Hoborro ile dobrze pamiętam to z tą glukoza jest tak: idziesz rano, pobierają Ci krew do badania wszystkiego co tam masz w skierowaniu, potem wypijasz glukozę, czekasz na miejscu godzinkę i pobierają Ci krew ponownie. Siuśki zostawiasz i tyle Ale czy wyniki są wszystkie razem to nie wiem.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A o oddziale poporodowym już w ogóle nie wspomnę. Cieszę się ze miałam łożysko usuwane ręcznie pod narkozą bo szyją na żywca bez znieczulenia. jak pisałam, znęcanie się i zero zrozumienia dla kobiety rodzącej. A na drugi dzień było 10 porodów z czego 9 cc. A ten 1 co był SN to rodziła kobieta, która rodziła już drugie dziecko... reszta 9 to pierworódki... O opiece nad noworodkami już nawet nie wspomnę. Nie piszę ze ciągle było źle. Akurat na ostatni dzień przed moim wyjściem na noworodkach była fajowa młoda pani, która jako pierwsza mi wszystko wytłumaczyła. A wcześniej dzieci były jak na taśmie. Umyte, następne, umyte, następne itd...
Teraz nie dam się tak potraktować. jeśli trafię na zołzę to też stanę się zołzą i nie dam się szyć bez znieczulenia i nie dam zabrać mid ziecka i nie dam nic zrobić bez mojej zgody itd. Już nie jestem młodziutką głupiutką nastolatką, pierworódką którą można traktować w stylu chciałaś się bzykać to teraz cierp!". Ja jestem kobietą, matka i mam godność. I Wy dziewczyny też o to walczcie! Walczcie o godne traktowanie Was podczas porodu i pobytu w szpitalu.
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- martela89
- Gość
Groszku masz racje Rika uzyla nie milego porownania typu prosiaki ja tez nie fajnie sie z tym czuje. a tak wogole to moze dlatego Cie tak traktowali bo mloda jestes moja stazystka tez tak miala mnie polozna pomimo ze nie bylo tak jak mialo byc traktowala z szacunkiem a Ona miala ta sama polozna co ja tylko jest ode mnie 7 lat mlodsza i szacunku tam nie bylo traktowano ja jak gowniare.
Ja mimo tego,że jestem młoda to miałam świetną opiekę i podchodzili do mnie z szacunkiem.
A trafiłam do szpitala o 24 i wiem,że jedną położna obudziłam bo było po niej widać
Z resztą ja bym sobie nie pozwoliła na złe traktowanie.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MagdaM
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pozatym wiadomo, ze czasem moga komus puscic nerwy jak sie ma taka roszczeniowa pacjentke ktora pozjadala wszystkie rozumy i uwaza sie, za Pania swiata
Aha i w to co czytamy na forach niektorych i wogole w sieci to ja bym dzielila przez milion. Wlasnie ostatnio wyjasnilo sie dzialanie pewnej strony opisujacej lekarzy. Inne pewnie dzialaja podobnie. Zal...
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aha i jeszcze jedno dlaczego piszesz w liczbie mnogiej?? Jesteś jedną matką więc mów za siebie, a nie za cały tłum Szczęśliwych Mamuś
Różyczka dziękuje bardzo Michał jest zwany PREZESUNIEM
Pozdrawiam serdecznie
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martela89
- Gość
Groszku Michal jest jak Prezesunio bo jest swietny tydzien temu jak bylismy u tych naszych znajomych to Oni ciagle ze Oliwka wyglada jak ze 3 miesiace mlaodsza od Wikiego a nie 3 tygodnie bo taka mala i ciagle robili podjazdowki ze ten cyc to jednak nie taki miod i najlepszy dla dziecka bo Oni karmia mm bo nie chcialo sie cycem karmic :/ wiec probuja mi wmowic ze mm jest lepsze a ja mowie ze wiktor ze swoimi 9 kg na mm wzale nie jest taki boss bo ja znam chlopca 3 dni od Oliwci starszego cio jest na cycu i ma 10 kg wiec cyc gora i obrazili sie troche na mnie ale ja nie bede sluchac ze mam jakies niedorozwiniete dziecko bo na piersi je trzymam
Też spotkałam się z takimi opiniami,że cyc to nie jest taki dobry ale mnie tacy ludzie wk....