BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253575 przez takajedna
Dobry ;)

Lucy super ze mleczka juz wiecej i spokojniejsza jestes ;) pytalas o Ade, ale ja tez odpowiem - mojemu Bartkowi sie tak wlosy wytarly, ze szok, a z tylu to az smiesznie wyglada, bo nad karkiem bujne wlosy, a wyzej lysina :side:

Hoborr ja sie na kwiatach nie znam :(

Rika - na koszulach tez nie :(

Rózyczko
mam nadzieje, ze glowa juz nie boli? :laugh:

Masuska fajny domek, zreszta Wasze wszystkie domki fajne
A taka wneka bardzo przydatna, Piter i Bogusia beda sie w niej chowac :silly:

Ewa fajnie, że Atek dobrze zniosl podroz, taki przystojniak to jakby mial nie byc gwiazda wieczoru :blink:

Kasia wiele dzieci tak usypia wlasnie jak pisaly dziewczyny - przy odkurzaczu, suszarce - nie widze w tym powodu do niepokoju, no chyba jedynie to ze na dluzsza mete to moze byc uciazliwe, ale jakczysto bedziecie miec :P

Basba
fajne zdjecie, ale masz pomocnika ;)

Ania i Ty masz widze pomocnika w Szymonku :laugh:

Oposku a na jakim filmie bylas? Ja tez jak gdzies wychodze to tylko mysle o Malym, chociaz o dziwo lepiej sie czuje jak go zostawiam z tata ktory ani razu nie przebral jeszcze Małego, niz np z siostra, ktora corke niedawno "odchowała"

Bartek dzisiaj dostał niedobra dynie z ziemniakami, na poczatku sie krzywil, ale pozniej plakal jak sie skonczylo ;)

Aaaa, no i dzisiaj pierwszy raz odwrocil sie z boku na brzuszek :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #253584 przez aga1040
Masuska domek po prostu wypasik!!!!!!!!!!! Naprawdę bardzo piękny!!!!!
My nawet nie mamy fundamentu :( jak mrozu nie bedzie to cos niecoś zaczniemy w grudniu a reszte jak się ciepełko zrobi.

Lucy to co poskutkowało? sama herbata czy coś odciągałaś i po tym się poprawiło?

Ja dzisiaj wzięłam się za gruntowne sprzątanie na święta. Umyłam okna, podsuwałam wszystkie meble łóżka, nawet sama przemeblowanie zrobiłam i padam na twarz........... :P
Ale satysfakcje mam za to nie ziemską. W sumie do świąt zostały 3 tygodnie. Za tydzień musze wyszorować łazienkę na cycuś glancuś. Jak się obrobie to mamuśce pomogę w sprzątaniu. Tak żebym później mogła na spokojnie zacząć robić pierniczki, pierogi z kapustą i grzybami, musze jakieś ciacha pyszne wymyślieć. Macie jakieś wymyślne ciacha świąteczne??

13 lata 1 miesiąc temu #253594 przez aniaw
A ja się nie odzywam, bo Różyczka napisała, że jej gorzej jak przeczyta moje posty :P

13 lata 1 miesiąc temu #253595 przez hoborr
Lucy pytasz czy Adusi przezedziły się włoski? hmmm

oto odpowiedz:

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #253598 przez hoborr
Kurcze ale Was tu teraz dużo! A ja niestety ide spać - bo padam....
Jutro RÓŻYCZKO pochwalę sie Adusiowymi prezentami:)
I najwidoczniej moje kwiatki padną:(

13 lata 1 miesiąc temu #253599 przez Lucy
Takajedna Olka to ma takie prześwity ze aż mi żal,a z tyłu koło wytarte a nad karkiem taki kocur że zacznę niedługo pleść warkocza jak Ania Szymciowi :S

Aga tak jak pisałam odciągałam raz po 5min ;) hektolitry herbatki i pozytywne nastawienie :) właśnie muszę zaparzyć

A dlaczego mi baba w sklepie mówi że fotelik od 9kg jest od 9-go m-ca?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #253602 przez Lucy
hoborr napisał:

oto odpowiedz:

He he piękne,przecież to było dawno temu!!! a aktualne zdjęcie proszę tak żebym mogła porównać :silly:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253604 przez Rika
:)
Zuzia robi pisi pisi na tablicy

Zuzia podgląda ciocię w łazience

Oleńka

Aniaw o takie zdjęcia Ci chodziło???
Ola na polance :)

Ola na żaglówce :D

Cień Zuzi głaszcze cień Oli po główce :)

13 lata 1 miesiąc temu #253609 przez hoborr
Lucy napisał:

hoborr napisał:

oto odpowiedz:

He he piękne,przecież to było dawno temu!!! a aktualne zdjęcie proszę tak żebym mogła porównać :silly:

No właśnie pokazałam dawne żeby było widac ile miała włosków - w teraz tylko długie z tyłu i na czubku :)
A aktualne to myślałam że te (chyba )wczorajsze wystarczą.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253612 przez hoborr
To dzisiejsze - prawie bez włosków!!!!!

O kurcze musze zmniejszyć - ale dziś już nei bo mnie mąż woła do łóżka!!!

Lece!

Papa

miłej nocki!!!!!!!

13 lata 1 miesiąc temu #253614 przez Lucy
A no faktycznie już widzę!
Tu mi lekarz mówił że do roku dzieci bywają łyse :S

13 lata 1 miesiąc temu #253616 przez Rika
Hoborr jakie śliczne włoski :) moja Zuzia to miała całą główkę łysą jak się urodziła no takie króciutkie miała włoski a z tyłu długie a Ola znowu z tyłu krótki a na czubku irokez :D

13 lata 1 miesiąc temu #253618 przez Lucy
Rika ale fajne te zdjęcia zrobiłaś,super Ci to wyszło!
A u Olci widzę włoski :lol:
Zuzka będzie malarką napewno :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253635 przez aniaw
Dziś mieliśmy mega robotę, bo właścicielka mieszkania zadzwoniła, że jutro są jacyś chętni na oglądanie a my taki burdel naprodukowaliśmy a na dodatek trzeba było nareperować to co popsuliśmy czyli m.in. szuflady w komodzie, szafka w kuchni, drążek od piekarnika, łóżko (bo nie chwaliłam się, ze znów popsuło się co Tomek zrobił i spaliśmy na materacu łóżkowym na ziemi położonym a stelaż od łózka dookoła - tak, że czuliśmy się jak byśmy spali w piaskownicy :laugh: ) i trochę trzeba było przejrzeć rzeczy bo za 2 tyg przeprowadzka ;)
I jutro moja matula znów przyjeżdża :) Aż dziw :)
Za to na święta przyjedzie chyba rodzinka mojego M, ciekawe jak to zorganizujemy w naszej nowej klitce ;)

Czytałam Was ale pisać nie miałam zbytnio ochoty bo zaliczyliśmy jeszcze mega kłótnię z M, teraz jesteśmy już pogodzeni (i to nawet 2 razy :lol: ) ale przemyślenia zostały ;)

Rika fajoska ta Twoja Zuzka i jaka pomocna :) I zdjęcia super, widzę, że inspirowane A.Enersen :laugh: Też się zbieram, żeby coś wykombinować, ale ostatnio veny brak ;)
Rika jak wrócisz z tego Pisza to musimy się jakoś spotkać wreszcie bo przecież daleko nie mamy :P Co Ty na to? :blink:

Masuska pokaż zdjątko w nowym płaszczyku to ocenimy :)
A ja jutro jadę niedaleko nas do babeczki bo ma fajny płaszczyk cubusa używany i może w niego wlizę :P
Domek wyglada obiecująco, zmiany mega, zazrdoszczę :)

Hoborku ładnie to takie wagary sobie robić? :lol:
A Adolinka ma czaderskie te czuprynki na zdjątkach :)
Na kwiatach niezbyt się znam niestety ;)
Mamy obecnie 3: alexa (mega dracena o wdzięcznym imieniu alex :) ), kaktus, który niepodlewany i zapomniany rośnie na potęgę :P i jakiś 3 mały z palmowatych, który trochę usycha, może dlatego, że jest bezimienny :)
A historia alexa jest niesamowita, bo to pierwsza rzecz jaką kupilismy wspólnie w biedronie zaraz po wspólnym zamieszkaniu :) Jest z nami ponad 5 lat i jest naszym pierwszym dzieckiem :) Był już tyle razy przesadzany i wyrósł byczo i obecnie bytuje w największej prawie donicy z ikea :ohmy: Nie wiem jak go przeniesiemy, chyba dzwigiem przez okno :lol:
Ale jest super i może w tym roku będzie robił za choinkę :lol:
pamiętam jak był taki tyciuni i mój m zawsze przed spaniem gadał do niego i spryskiwał go wodą i wsadzał co jakiś czas patyczki z nawozem... Ech wspomnienia jacy kiedyś byliśmy młodzi i beztroscy...

Kasiu dzieciom odkurzacz kojarzy się z odgłosami brzuszkowymi i raczej uspakaja i wycisza, więc się nie martw :)

Lucy super z tym mleczkiem :laugh: A mój też nauczył się ostatnio "pierdzieć" ustami i jest w tym taki zabawny :)
A lekarz nic nie pytał na wizytach o jej umiejętności i to przewracanie na brzuszek i na plecki.
Każde dziecko dochodzi do pewnych umiejętności w swoim czasie a może po prostu jest małym leniuszkiem :silly:

Takajedna gratulacje dla Bartusia :)

Aga też przyłączam się do Twojego pytania o ciacha, bo chciałabym coś upiec, ale sama nie wiem czy się porywać :P

Różyczko ja już tak mam że lubię mnóstwo rzeczy robić i ciągle coś planować :)
Nawet jak nic nie robię to coś robię bo np segreguję zdjęcia czy przeglądam prasę medyczną i zaznaczam sobie artykuły które chcę przeczytać, albo szukam po całym domu czegoś co od dawna gdzieś się zapodziało :)
Nie lubię siedzieć w domu, ale teraz przy dzieciach troszkę się to zmieniło i częściej tu bywam ;) pię też krótko i szybko :)
A to wszystko może dlatego, że próbuję uciec troszkę przed różnymi przemyśleniami i wolę się czymś zając, sama nie wiem....
Nie chciałabym, żebyś źle się czuła przez moje posty :(

Oj super byłoby wreszcie zrobić tez zlot lipcówek, bo bardzo chciałabym Was już wszystkie osobiście poznać :laugh:

Dobrejnocki :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #253637 przez kaska191919
No właśnie się zdziwiłam jak ta koleżanka mi to powiedziała. No a moja Zuzia nie wymaga odemnie usypiania jej przy odkurzaczu non stop, właśnie ją chyba to uspakaja jak sprzątam, ona tak na mnie patrzy że ja tak latam i ten szum i odpływa :)

Lucycieszę się że mleczka przybywa :)
Hoborrwłoski Adusi po urodzeniu boskie :P tak mi się podobają takie dzieci z czuprynką, a moja miała trochę ale takie rzadkie i najpierw miałą koło łyse na górze, później z tyłu się wytarły, ale patzre że już ma na całej gółwe włoski ale taki cienkie strasznie i na zdjęciach wogle nie widać :P :side:
Rikasuper te zdjęcia Oli na polance i żaglówce, bardzo pomysłowe, w wolnej chwili też się w to pobawię :lol:

ja do tej pory sprzatałam, padam na twarz, spokojnej nocki!!!!papapapapap

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka