BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #253060 przez aga1040
Wszystkiego najlepszego dla Bartusia i Filipka :kiss:

Zaraz was nadrobie to coś skrobne :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #253098 przez aga1040
Ja też byłam fanką czarodziejki z księżyca. Kurde świnke też kochałam.... :lol:

Lucy nie wiem po kim ma takie wielkie oczy ale raczej po mnie bo małż ma małe :laugh:
Już jak był w brzuszku to lekarz na USG mówił że ma wielkie oczy :)
A Olusia jaka śliczna księżniczka a jakie minki robi... Słodkości!!!!

Masuska ale podkręciłaś tym Zbuntowanym Aniołem uwielbiałam tego tasiemca :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253100 przez basba
Lucy no piękne z was dziewczyny!!!

Dorotas pisałaś ze siostra zazdrosna o Kubusia... Przykro mi :( A jak konkretnie przejawia swoja zazdrość??? Jak byłaś w ciąży przygotowywałaś ją na rodzeństwo?
Wiesz u nas na szczęście Antoś dałby się pokroić za siostrę ale często mu powtarzam że jest superowym starszym bratem, że bardzo mi pomaga, ze jestem z niego dumna i że siostra bardzo go kocha. Zresztą jak tylko Wiktorka go widzi to ma uśmiech od ucha do ucha- co również często mu podkreślam (np. popatrz Antosiu jak Wikusia się cieszy że cię widzi). Pozwalam roznież pobyć im sam na sam ze sobą (oczywiście mam na nich oko ;) ) i widzę wtedy jak Antoś się nią opiekuje. Siedzi przy niej żeby nie spadła s kanapy albo zabawia ją różnymi zabawkami. Wtedy oczywiście na chwilkę wchodzę i znów go chwalę. Podkreślam również przy innych jakim jest fantastycznym braciszkiem i widze jak rośnie z dumy :laugh: Wydaje mi się że to bardzo wiele daje... moze spróbuj na poczatek małymi kroczkami- choć moze wszystko to juz stosujesz a i tak zazdrość jest.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253124 przez aniaw
Dzień dobry wieczór :laugh:

Oposek a ja chciałam z Tobą do kina a Ty tak beze mnie buuuu :P
A na jaki film wybyłas i jak było? :laugh:
Spóźnione życzonka dla Filipka :kiss:
A z tym wprowadzaniem pokarmów to moim skromnym zdaniem każdy lekarz mówi co innego :P
Mój jadł na razie tylko jabłuszko, które mu Tomek dał i reszta słoiczków czeka na swoją kolej, ale jakoś mi się nie spieszy :P
Może jutro jakieś warzywko mu damy :)
Wczoraj na szczepieniu pytałam się doktorka o wprowadzanie glutenu, według nowych zasad i on twierdzi, że są różne zasady. Ale na razie dziecko musi zacząć inne posiłki jeść, więc jeszcze się tym nie kłpoczę :P

Masuska, ale wspomnienia, ech to były czasy :silly:
A jak tam maraton lekarzowy?
Powodzenia z krzesełkiem, fajniutkie :)
Co do treningów to tam lejemy się na maxa z siorą, aż nieraz nas rozdziela, żebyśmy się nie pozabijały :lol: A jakiego ona ma siniaka na ręku, bo kopniecie technicznie wyszło mi idealnie :P
A miałam już dawno zapytać czy przyszedł do Ciebie ten zamówiony płaszczyk? Jeśli tak to podoba się?

Lucy a Twoja córa z jabłuszkiem poszalała :lol: Mój Szymcio nigdy nie lubił tartego jabłucha i takiego ze słoiczka też nie i tak mu zostało :) Woli gryźć sam :)

Asiu to się nadzwigałaś faktycznie :blink: Ale najważniejsze, że butla jest :)

Różyczka niedługo z Bianką bedziecie expertkami w wyborze dań słoiczkowych :lol:
Ja gerberki najczęściej kupuję i one nawet smakowe :)

Basba super Twoje dzieciaczki, prawdziwe kochające się rodzeństwo :)
U mnie też Szymuś jest już bardzo zainteresowany Dominiczkiem i wyciąga ręcę, że chce go potrzymać i przynosi rózne rzeczy jak go poprosić do pielęgnacji braciszka :) I przytula go i rozśmiesza :) A Mały jak się cieszy na widok starszaka :)
To wszystko tak szybko się zmienia a jeszcze niedawno Szymon tylko zauważał Dominiczka jak ten zaczął płakać :P

Hoborrku zdjęcie pokazywałaś, ale powtórzę, że wygladacie uroczo :)

Dorotas nie pomogę z prezentem, koncepcji brak ;)

Takajedna może śliwki pomogą ;)

A my byliśmy dziś na rehabilitacji i Mały pod koniec już marudził i zaczął płakać, więc trzeba było skończyć wcześniej ;) Może to wczorajszym szczepieniu jeszcze z ranka był taki nieswój ;)

Poza tym miałam dziś akcję handlu i wymiany oraz zakupów przez stronę gumtree :)
Poumawiałam się z różnymi ludzikami, bo był luźniejszy dziś dzień i kupiłam kilka prezencików taniej i sama sobie kilka ciuszków i sprzedałam kilka swoich rzeczy, więc dzień zaliczam do udanych :laugh:

Spokojnej nocki życzę :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #253134 przez Oposek
TakaJedna niby bawiłam się fajnie, ale denerwowałam się i tęskniłam za synkiem :blush: Więc nie wiem, czy gra jest warta świeczki;)

Basba oj tam ostatnia;) Ostatni będą pierwszymi;) No to dobrze, że Malutka tak ładnie je, co ta kaszka:) Filip robi kupki co 4-5 dni, ale lekarz powidział, że tak może być i kazał się nie przejmować. Super, że masz takie fajne rodzeństwo w domu:) Wiktorka na pewno będzie zachwycona bratem.

Hobbor dobre rady zawsze w cenie:) zazwyczaj lepsze od innej mamy, która rozumie niż od kogoś postronnego;) A Wasze zdjęcie nadal cudne:)

Kaśka ja chyba też poczekam, w sumie te kilka tygodni już Filip wytrzyma na tym mleku;)

Ania W a bo dziś z tym kinem to wyszło tak na szybko i niespodziewanie. A z Tobą bardzo chętnie no i mamy się na Szajnochy wybrać:) a jak tam promocje w nowej Biedronce? nasz pediatra mówił, że najpierw gluten, potem stałe pokarmy, każdy co innego... Za to Królik dostał dziś pierwszego w życiu brokuła, a na jutro czeka pierwsza brukselka;)

13 lata 1 miesiąc temu #253182 przez aniaw
Oposku my teraz w najbliższy piątek na 14stą mamy na rehabilitację, więc może się umówimy jakoś po? :laugh:
Przed zajęciami Mały zawsze jest marudny po podróży a zajęcia go wymęczają więc ładnie później śpi na spacerku :)
Jak byłaby ładna pogoda to przecież tam są fajne miejsca do spacerku, park itd i nawet ta restauracja dla mamusiek z dziećmi, znasz ją :)
A Ty w ogóle jesteś z żoliborza? :)
Ja tam mieszkałam jakiś czas temu w okolicach placu inwalidów i teraz strasznie mi się tam tęskni ;)
To Ty masz teraz 2 niemowlaczki w domu, bo i Filipkowi wprowadzasz pokarmy i króloiczkowi - takie same zasady panują przy podawaniu czegoś nowego :)

13 lata 1 miesiąc temu #253188 przez różyczka
elo :)
pierwsza! :laugh:

Oposku a b s o l u t n i e nie poczułam sie krytykowana :) bo dyskutujemy tu przeciez, zastanawiamy sie, to sa ciagłe dylematy rodziców - spać razem nie spac, pierś czy MM, dokarmiać nie dokarmiać, szczepić nie szczepić itp. itd. to sa teraz nasze aktualne problemy :laugh: i super,ze można tutaj powymieniac myśli z kimś kogo ten temat tak samo interesuje jak nas :)
z autopsji tylko powiem, ze im dziecko starsze tym dylematy trudniejsze bo i dziecko zaczyna miec swoje zdanie a w przypadku naszych maluszków to od nas zalezy jak bedzie :laugh:

a kina zazdraszczam okrutnie :side:

Basba no cudne te Twoje dzieciaki :side:
ja to sie niezmiennie wzruszam jak patrze na moje dziewczyny gdy sobie gadają albo sie przytulaja :)

oj Ania pierwsza jednak :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #253189 przez Rika
Dzień dobry :)

Ale pochmurno :(

Właśnie słucham śpiewu Oli i pije poranne KAPUCYNO :D

Miłego dnia, weekendu i w ogóle :D

O kurde Różyczko wyprzedziłaś mnie Ty Pepo jedna :(

13 lata 1 miesiąc temu #253191 przez różyczka
Strasznie żałuje, ze jesteśmy tak roztrzelone po Polsce w tym naszym watku :dry: i fajnie Wam dziewczyny z W-wy i spod W-wy, ze możecie sie zobaczyc, poznac itd.
Ja dziś ide na spotkanie dziewczyn z naszych forumowych staraczek bo sa wśród nich zona mojego kuzyna, z która sie przyjaźnię i serdeczna psiapsiółka i jeszcze 2 inne dziewczyny, które okazało sie, ze blisko mieszkają :)
ale tak naprawde to bym bardzo chciała sie z WAMI zobaczyć kiedyś :side: tak na zywo....a nie na NK tylko :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #253195 przez hoborr
Dzień dobry!

Mam dziś zjazd ale dzidzia koleżanki zachorowała:( i nie pojechałyśmy:)

Jak na raziem mam jedno pytanie! CZY TY OPOSKU WCALE NIE ŚPISZ???????????

Różyczko mi tez szkoda. Ale może któras przyjedzie zobaczyć jak w Sandomierzu kręcą OJCA MATEUSZA ? - to sie zobaczymy:)

13 lata 1 miesiąc temu #253205 przez Rika
Różyczko zawsze mogę z dziewczynkami wpaść do Ciebie na wakacje :D i tak na Mazury nie będę miała po co przyjeżdżać bo wszyscy wyjeżdżają :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #253208 przez masuska
Dzień dobry:)

Takajedna , Hoborrku:) Różyczko, Kasiu:)ja wczoraj byłam sama ze sobą u ogólnego na 17tą i u gina:P na 19 Wszędzie OK, u gina to tylko po receptę na nowy antyk, ale mam brać dopiero jak pojawi mi się @, czyli hmmm.... No a jak na razie to trzeba gumaki zakładać:P

Oposku, jakie piękne mam teraz okna!!!! Normalnie rewelka:) Jak ja chcę tam już mieszkać, no ale to potrwa jeszcze z pół roku:(

Hoborrku, jak oglądałam Saliormoon, to mi Mąż przeszkadzał, gadał cały czas o domu, a ja go uciszałam, w końcu strzelił focha... Jak on mógł mi przerywać i jeszcze się fochać, no ja nie wiem sama:P

Różyczko, ja tak tylko napisze że Piotrowi jabłko nie podchodzi, ja też nie lubię, tylko w ciąży wpierdzielałam:P Ogólnie to jak Piotr dostał Marchewkę z ryżem to wpierdzielił półtora słoiczka. Daję mu jedzonko z takiego malutkiego kubeczka i potrafi zjeść takie dwa, sprawdziłam ile to jest i normalnie szok, 1, słoiczka wlazło jak nic.

Oposku, kilka wyjść i będzie lepiej.też przez to przeszłam.

HOborrku pokazywałaś, ale pochwalę raz jeszcze:) cudne:) dziewuszki:)

Basba
jakie świetne przytulaski:)

Aniu:) przyszedł płaszczyk i mnie się nie podoba, wcale, a wcale, no ale jakoś go zaczęłam nosić to jakoś mnie przekonuje do siebie, więc już został:)
A co do siniaków to też mam takiego fest na kolanie, ale nie powiem dlaczego:P

Rika no jak nie będziesz miała po co na mazury!!! do mnie masz teraz tylko 66 km:P

13 lata 1 miesiąc temu #253211 przez różyczka
Takajedna ale sliczny avatar :)

Rika w wakacje to już koniecznie musimy sie zobaczyc i jestem pewna, ze uda sie wymyślić takie miejsce i taki termin, żeby nawet pracujace mamy mogły sie spotkac :)
a nie mów Rika, ze na Mazury nie bedziesz miała po co bo moze własnie sie okazać, ze na Mazurach bedzie nasz zjazd :lol:
na pewno zrobimy tu głosowanie, każda mama sie wypowie, padnie iels propozycji, łatwo dograc z pewnoscią nie bedzie ale jestem pewna,ze sie uda :lol:

Ide popracować :dry: ale mi sie nie chceeeee :(

13 lata 1 miesiąc temu #253213 przez masuska
A mi Pioter katarzy, wybudzał się w nocy, trochę mu odciągnęłam, zrobiłam "inhalację" i znów to samo:( Poczekam do poniedziałku, bo to tylko katar, a Męża dziś pogonię do apteki, albo lepiej jak sama pojadę:)

13 lata 1 miesiąc temu #253221 przez Rika
No to skoro na Mazurach będzie zjazd to ok :D mi tam termin nie gra roli bo co do pracy mam postanowione :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka