BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253228 przez różyczka
Ach to Ty Masuska byłaś ze sobą? no to jak ok to ok :blink:

AA hoborrku pkazywałaś ale jest tak śliczne, ze mozesz jak dla mnie nawet codziennie na dobranoc tu dodawać :laugh: ale wtedy chyba było bez tego zmiękczenia dookoła wiec sie nie liczy jak takie samo :blink:

Masuska
a jak robiłas tą marchewke z ryzem? gotowałaś razem czy osobno? i jaki ryż? biały? brązowy?
ja też w ciazy szamałam jabłka jak szalona :laugh:

Aniu skad Ty masz tyle energii? masz taki tepmerament czy jak? bo ja chodze zdechla jak kapeć, ciągle zmeczona, płacze z niewyspania, zrzedze itd. i jak czytam Twoje posty to az nie wiem co napisać... :( czuje sie wtedy jeszcze gorzej :( czuję sie taka....beznadziejna, niezorganizowana, rozlazła :( B)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #253236 przez masuska
Marchewka razem z ryżem, białym i to wsio, ale na 2 marcheweczki, łyżeczka ryżu i wsio:) Porcja starczyła n 2 i pół słoiczka:)

13 lata 1 miesiąc temu #253238 przez hoborr
Masuska dawaj zdjecia tych okien:) A mój małż oglądał razem ze mna:) w telenowele tez sie wkrecił:) Ada zreszta tez:)

Ale ztym zdjeciem dałam plame.... musze jakies inne zapodac:)

13 lata 1 miesiąc temu #253269 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 miesiąc temu #253274 przez różyczka
skoro to specjalnie dla Hoborrka to nie wiem czy wszyscy moga ale zakładam, ze po starej znajomosci tak :silly:
ale f a j n y domek o ja cie krece :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #253286 przez masuska
różyczka napisał:

skoro to specjalnie dla Hoborrka to nie wiem czy wszyscy moga ale zakładam, ze po starej znajomosci tak :silly:
ale f a j n y domek o ja cie krece :side:

No to miało być specjalnie na prośbę Hoborrka:)

Nie jest to nic ekstra, tak jak dziewczyny dają projekty, ale własny i przerobiony, będzie piękny, wymarzony:)

13 lata 1 miesiąc temu #253289 przez hoborr
Joł masuska ale wypas:)
A sufit widze że będzie z płyt gipsowych? Taki podwieszany? My mamy strop wylany na całości.
A i u mnie w jednym pokoju na górze tez nie ma okna dachowego - bo ja się boję spać ....

No i widzę że z salonu wyjście duże - to pewnie tarasik tam będzie:) Ja marzę o drewnianych wykończeniach:) A jaki kolor elewacji? Czy będzeicie ocieplać? Czy to juz są podwójne mury? MAsz już pomysł na urządzenie? Jakis motyw przewodni? Bo ja nie mam pojęcia! A moja sis to już wie nawet gdzie co postawi! A dach z blachy czy dachówki? My mamy blache bo nas nie stać na dachówkę i za ciężki by już dom był ...

13 lata 1 miesiąc temu #253292 przez hoborr
Mam problem z kwiatkami. W jednym pokoju na parapecie kwiatki sie zaczynają lepić! I nawet spada na parapet - to coś! Jest jakaś rada ? Czy kwiatki do wyrzucenia?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253298 przez masuska
A od tego zaczęliśmy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hoborrku, co do spraw technicznych to ja nie wiem, bo ja tylko kolor wybieram:). Okna na górze będą w każdym pokoju, nie będzie tylko na korytarzu, przez oszczędności:( No ale o jedno mniej do mycia. A i może nie widać okna są 140 cm długie, a nie standard 98 cm. Dużo światła dają.

Taras będzie, tylko nie wiem jeszcze czy otwarty czy zamknięty, czy na całą długosć domu czy krótszy. No jeszcze się pomyśli.

Elewację chciałam brudny fiolet, ale nie mogę:( więc może jasny zółty, ale nie taki jak żółtko, bardziej cytrynka, ale jasna. Tylko delikatny odcień. Nie przpadam za ciemnymi domami, chociaż widziałam zarąbisty zielony! Zrobię zdjęcie to wam pokażę i ten fioletowy też:)

Dom jest generalnie ciepły, ale już mamy piwnice ocieloną, no i powoli Tata ocieli resztę. Do jesieni sie obrobimy.

Hoborrku, pomysłów mam trochę na łazienkę na pokój dla Piotra i Bogusi, Kącik tv i wstępnie kuchnię z jadalnią, ale wstępnie, bo jeszcze tysiąc pomysów będzie.

A wiesz co? Jak burzyli stary komin i robili mowy to zostało miejsce w ścianie które miało być zamurowane, takie z 40 cm szerokości, prawie na całą wysokość od podłogi do sufitu i dość głębokie, no jak komin i poprosiłam tatę żeby zrobił mi z tego taką ukrytą szafkę na sprzęt do latania:) Mam zamiar zamykaść tą szafkę na szczotki długim lustrem w ramie:) na zawiasie takie drzwiczki, jak nie będzie hajsu na lustro to się zrobi obraz, to wszystko jest na korytarzu głównym:) Fajny pomysł? Ukryta szafka:) A i odkurzacz tam wejdzie:)

13 lata 1 miesiąc temu #253350 przez masuska
Dziewczynki co mają dziewczynki, zobaczcie jakie Sweet i jakie tanie w PEPCO promocja os 02.12 do 08.12

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253363 przez Rika
He he Masuska jak miałam pierwsza tą ulotkę z Pepco :) i nawet wczoraj była Zuzia na zakupach i kupiła sobie kieckę na sylwestra :) miałam się nią chwalić ale wyleciało mi z głowy :dry:
A kupiła właśnie taką różową co jest za 14,99 :) i za zakupy dostała od pani cukierka :D

A to moje myszki dzisiaj rano :)

13 lata 1 miesiąc temu #253378 przez masuska
Hehehe, Zuzka Olę zaciągnęła na bajki:) Świetna jest:)

Różyczko dokopałam się do filmików Oliwki na you tube:) fajnie tak konno pojeździć. Wieki całe nie byłam na koniach.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253405 przez ewitkun
hej kochane :)
byłam od wczoraj u mamy dziś wróciliśmy Antek zniósł drogę 250 km w jedną i w drugą super :) a wczoraj u rodziny był gwiazdą wieczoru, zero strachu, nerwów przed obcymi :)

a więc:
mleko matki trawione jest bardzo szybko chyba nawet w ciągu godziny i nie ma znaczenia czy się je kanapkę czy ciastko, a niestrawione resztki pokarmu są w kupce w postaci takich białych kawałków :)
mnie lekarz mówi aby gluten po 5 miesiącu wprowadzić a stałe warzywa, owoce i inne po 6 miesiącu więc tego się trzymam
a te śpiewaki, które któraś z Was widziała w Kauflandzie są fajne bo mam takiego śpiewaka i na koniec gdy już przestanie śpiewać po czasie mówi night night śmieszne to jest bo zaskakujące gdy człowiek już się niczego nie spodziewa :)

Oposku a wrzucisz link do herbatki bez cukru? dziękuję
idę czytać Was dalej

13 lata 1 miesiąc temu #253444 przez kaska191919
Witajcie :silly:
Masuska to dobrze ze wizyty u lekarzy wyszły Ok, i ob Piotrusiowi przeszedł ten katarek, a domek nie do poznania :woohoo: super, ja na razie moge pomarzyć, ale kto wie może się kiedyś doczekam :P nawet pokoik dla Bogusi jest hehe :)
Rikawidzę że Zuzia się dobrze sprawdza w roli starszej siostry :P :lol:
Różyczko Mazury to i mi pasują :silly: no fajne było by takie spotkanie i z maluszkami , nie złą bandą byśmy się poruszały :silly:

A mam do Was pytanie moja mała zawsze jak odkurzam zasypia, no i koleżanka mi mówiła że to niby źle jak zasypia dziecko przy odkurzaczu że ponoć jest nerwowe??ale na necie nic nie wyczytałam takiego, a po za tym to co mam odkurzac jak ona jest na spacerze czy jak. Po niej widzę że to lubi :cheer:

13 lata 1 miesiąc temu #253450 przez masuska
Hehe, cały dzień siedzę na forum:P

Kasiu, żadne nerwowe! bardzo dużo osób tak usypia swoje dzieci, np. przy suszarce, odkurzaczu, przy włączonej pralce, o albo te dźwięki w zabawkach np. szum morza:) Nie ma się czym martwić. Sama mam w telefonie dźwięk suszarki tak w razie czego. Ale nie zaleca sie tal usypiać bo chodzi o prawidłowe nawyki.

Słyszałam że takie dźwięki działają korzystnie na dziecko które ma kolki, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Nawiasem mówiąc, ja uwielbiam zasypiać jak jest włączona pralka:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka