BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265297 przez Lucy
Agito dzięki trochę mnie uspokoiłaś

Ogólnie nic jej nie dolega,zaparcia nie było,myślę co mogłam zjeść ostatnio :unsure: acha ona jadła fasolkę szparagową w poniedziałek(ok 2 łyżeczki,tutaj jest od 4 m-ca).Zrobiła kupkę małą przed snem ale już bez krwi...

Muszę ochłonąć

Rika dziewczyny jak zwykle słitaśne

Jeszcze chciałam się pochwalić że Ola jak tylko otworzy oczka to od razu hyc na brzuszek :) ciągle się przewraca,ale na plecki to już nie :)

Buraków nie było,kapusty czerwonej też nie buuuuu ;)

Aśka
usunęłaś foty Mikołajka? A ja chciałam obejrzeć jeszcze raz! Dawaj na aguagu ja też mam tam konto :)

Masuska jak robisz takie piękne napisy na zdjęciach zresztą Aśka Ty też :unsure: w photoscape się da? Ale chcę takie jak Wy!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #265300 przez różyczka
Kurde Masuska no tez bym srula miała w przypadku takich drgawek :dry:
Lucy ja też słyszłam,ze to moze być objaw alergii albo pekniete naczynko ale pojechałabym do lekarza i tak...za strachu :dry:

Rika super foty jak zawsze :)

Aska Mikołaj jak...prawdziwy Mikołaj :laugh:
a nie odpowiedziałaś - w przedszkolu z powrotem praca?

no to sucha skórka na buzi mojej Bianki od kilku dni to przy waszych problemach błahostka widze :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265308 przez aska27
Lucy to ja nie wiedziałam ,ze masz na aguagu konto..pokaż mi się.. tzn Oleńkę mi pokaż ;) a zdjęcia juz tam wrzucam. zajrzyj też na NK.
Co do zdjęć. to tak ja mam PhotoScape, Masuska chyba używa Picassa.

Różyczko odpisałam.. do przedszkola juz chyba nie chce wracać,czekam na etat w 1-3, nauczanie wczesnoszkolne to mój główny kierunek i chciałbym spróbować jednak w tym kierunku.

A czym smarujesz Bienkę?

Olka dziękuję i cieszę się,ze świecznik Ci się podoba :) ale nie jest to produkt pepcowy.. kupiłam w sklepie z lampali, zobaczyłam na wystawie i mimo ceny nie potrafiłam się oprzeć! :blink: a żaróweczki już takie były.

13 lata 2 tygodni temu #265406 przez Rika
Różyczko moja Ola też ma jakąś suchą skórę na czole, tzn między brwiami gdzieś tak... nie wiem od czego i dlaczego ale smaruję jej żeby to nawilżyć mleczkiem nivea, czy pomaga nie wiem bo dzisiaj zaczęłam :) Przypomnij mi jak nazywa się ten zabieg na próchnicę zębów mlecznych?

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265465 przez różyczka
Asiu sorry, nie widziałam, ze odpisywałas, czasem przez to edytowanie postów cos sie gubi przy czytaniu albo jestem slepa juz poprostu :laugh: 1-3 super robota :)

ta skóre to moja Mała ma sucha na pysiaku od kilku dni i obserwuje czy to nie ten gluten przypadkiem...
smaruje Bianke generalnie seria Nivea - balsamem do ciałka+krem na wiatr i mróz do buzi, miałam tez przez jakis czas ten nivea krem do twarzy i ciała w niebieskim okragłym pudełku i był superasty i znowu go kupie bo jest nawet fajniejszy niz balsam. no i niczym innym nie smaruje jej, na ciele ma boska skore, pupy tez niczym nie smaruje.

Rika to lapisowanie - zeby zatrzymac próchnice jesli juz jest
bo jest tez lakowanie ale to robi sie profilaktycznie zeby dzieciakom sie ta próchnica nie przypałetała - mojej Oliff robilam lakowanie od zdaje sie 2 r.z. i tylko w 1 mleczaku miala plombe- brokatową rózowa zreszta hehe :laugh:

własnie poczytałam o tym lapisowaniu Rika i to jest nawet refundowane przez NFZ, stosuje sie to na ząbki bardzo zniszczone przez prochnice, zeby nie trzeba bylo ich usuwac i zeby prochnica nie postepowała, bo wtedy jak zaczną jeszcze bolec to dopiero moze byc jazda... :dry:
oby nie.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265478 przez aska27
Różyczko krem NIVEA niebieski jest rewelacyjny, mocno tłusty, fajnie nawilża. Tak sobie myślę,moze ten okres zimowy nie jest najlepszy dla ich delikatnej skórki.

Pisałaś,ze wracasz do pracy w marcu, na pełen etat?
Ja tak się cieszę,ze do czerwca będę na krótko zostawiała Mikołajka...potem 2 miesiące przerwy ,a dalej zobaczymy ;) przyznam,ze byłoby mi strasznie trudno juz w lutym iść do pracy na 8h, no,ale co zrobić jak czasami trzeba. Uważam,ze urlop wychowawczy powinien być w pełni płatny przez 3 lata :silly:

ech..cały czas myślę, co u Oleńki Lucy i jak czuje się Piotruś Masuski!!!

13 lata 2 tygodni temu #265482 przez Rika
Właśnie Różyczko już ją bolą te ząbki :( wcześniej gryzła mnie po kolanach i zgrzytała ząbkami a teraz już tego nie robi :( nawet jak coś je to pcha głębiej do buzi żeby pogryźć trzonowymi bo przednimi nie może :(

13 lata 2 tygodni temu #265497 przez różyczka
Boże biedna Zuzia :(
a co dentysta sadysta Wam powiedział? nic nie zaproponował?

Aska tak ja od 5 marca na caly etat, z tym, ze w szkole cały etat to tak jak pół "normalnego" jesli chodzi o godziny wiec nie jest tak źle, jako pedagog mam 20h+2h te tzw. karciane (robie wtedy zajecia plastyczne z elementami socjoterapii). Czyli srednio na 4h dziennie bede szła. Najgorzej jest mi myslec o tym,ze z Bianusią bedzie jakas obca baba :(
No ale jakoś dam rade mam nadzieje...marzec, kwiecien, maj i czerwiec a potem znowu 2 m-ce wolnego bo wakacje :)

13 lata 2 tygodni temu #265503 przez aska27
no tak, praca w szkole ma swoje plusy :blink: przyznam,ze też się tym troszkę kierowałam,teraz gdy jest Mikołaj duzo się zmieniło, kiedys nawet po 10h dziennie mogłam "siedzieć" w pracy,czasem nawet w sobotę szłam, teraz nie ma takiej opcji.

A z opieką dla Bianki to najlpeiej popytać znajomych i wziąc kogoś z polecenia, bezpieczniej, ale o tym na pewno wiesz :blink:

Bez bicia przyznam się,ze juz się zasiedziałam w domku i troszkę cieżko będzie mi znowu łazić do pracy..no,ale życie. Ewka pisała,ze nie musi .. szcześciara :silly:

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265520 przez różyczka
Aska a jak wigilie spedzacie? z tesciami?

kurde malzon mnie zagadał i nie dokonczylam - co do pracy mi tez bedzie ciezko ale z drugiej strony ja lubie swoja prace i lubie miec swoje pieniadze :) ja wiem,ze w małzeństwie jest wszystko wspólne itd. ale...ja wole mieć swoje konto i swoją kase :blink: :) z różnych powodów...
zreszta już kiedys tu pisałam to :)

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265542 przez ufolka
Hej
mam nadzieję że z dzieciaczkami Lucy i Masuski będzie dobrze.
różyczko moja mała też ma suchą skórę na buzi, na policzkach, też myślałam że ma coś wspólnego z glutenem, bo wcześniej nie miała, muszę poszukać jakiś informacji na ten temat
rika współczuję Twojej Zuzce bólu ząbków;/ qrde takie małe dzieci a już problemy z zębami, skąd to się bierze :ohmy:
aska różyczkazazdroszczę wam tej waszej pracy w szkole :ohmy: ja to zaczynam mieć pikawę jak pomyślę o powrocie do pracy, bo u mnie to ponad 8 h się często gęsto pracuje;/
ale mam nadzieję że wygram w totka i będę mogła siedzieć na wychowawczym 3 lata :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

tak w ogóle to miałam lukrować pierniki, ale jak tylko wybiłam jajko i oddzieliłam białko to mała się obudziła oczywiście ;) i dopiero zasnęła ;) wasze dzieci też robią takie khgraaaa gardłowo?? boję się że może coś ją gardło drapie czy jaki czort, bo tak kracze często. Najpierw się śmiałam a teraz nie wiem co myśleć :)

z tym glutem wyczytałam co następuje, cytuje:
"Dolegliwości związane z uczuleniem na gluten nie różnią się od objawów sygnalizujących inne schorzenia alergiczne. Mogą zatem wystąpić bóle brzuszka, biegunka lub wysypka. Zmiany na skórze to najczęściej suche, łuszczące się zaczerwienienia, które pojawiają się na policzkach, rączkach i nóżkach. Zdarza się też, że malec uczulony na gluten reaguje dusznością lub sapką (zatkaniem noska bez kataru). Co zrobić w takiej sytuacji? Przede wszystkim nie martw się na zapas i nie panikuj. Zgłoś się z dzieckiem do lekarza, który najprawdopodobniej zleci badania krwi wykrywające uczulenie na gluten. Jeżeli alergia ta zostanie potwierdzona – pora na leczenie. Nie jest ono szczególnie skomplikowane. Polega na całkowitym wyeliminowaniu glutenu z diety dziecka. Przekonasz się, że bardzo szybko się tego nauczysz."

qrde nie wiem co robić chyba jutro zadzwonię do pediatry i się zapytam. Najwyżej powie że w gorącej wodzie jestem kąpana :(

13 lata 2 tygodni temu #265554 przez różyczka
Dzień dobry :)

No wlasnie Ufolka u Bianki to nie sa suche zaczerwienione placki na tych polikach tylko jej skórka stala sie delikatnie przesuszona w porownaniu do cialka i chyba skąlniam sie jednak ku mysleniu,ze to taka pora - jak Aska pisala- na dworze mróz, w domu kaloryfery i to chyba bedzie raczej to...
Moja starsza córa miala skaze białkowa i tak sobie z trudem pewnym :laugh: (po kilkunastu latach) przypominam, że to były jednak takie suche zaczerwienienia na skórze i nie tylko twarzy, ale tez innych miejsc, ale jak jestes zaniepokojona no to zawsze lepiej skonsultować

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 tygodni temu #265573 przez masuska
Cześć dziewczynki:)

Jesteście kochane:) Dziekuję za wsparcie. Zaraz podczytam, bo ja tak tylko na sekundke niemalże wlazłam.

Piotrula wyląda że dobrze się czuje i do tej pory żadnych drgawek nie było. Chyba że jak spaliśmy. No ale do jutra rana obserwujemy. Oby się już nic nie powtórzyło:)

Idę po kawke i siadam do Was:)

13 lata 2 tygodni temu #265574 przez MagdaM
Wesolych Swiat mamusie i szczesliwego Nowego Roku :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265581 przez basba
Oooooo.... MagdaM!!!! Co u ciebie Kochana??? Również wszystkiego naj!!!!!!!!!!!

Masuska...jejku współczuje stresu! Ja bym chyba umarła z nerwów!!! :ohmy:

A Oleńka jak sie czuje? Lucy napisz....

Matko dziewczyny ja ale miałam dzisiaj adrenalinę podniesioną z samego rana! ... Odwiozłam Antka do przedszkola i praktycznie już wyjeżdżałam- nagle patrze po drugiej stronie gościu koło 50 leży na chodniku. Wiec myk na druga stronę zaparkowałam i biegiem do gościa!!! Akurat jeszcze jedno auto przy drodze sie zatrzymało i jakiś gościu tez leci! Słuchajcie facet leży ledwo co kontaktuje- blady jak ściana. Podnieśliśmy go tak ze usiadłna chodniku i oparł się o ścianę która była za nim! Ja do tamtego gościa żeby dzwonił napogotowie (ten co leżał że nie chce), w miedzy czasie jeszcze dwóch facetów szło i sie zatrzymali. Ja porazkolejny do tamtego zeby zadzwonił na pogotowie a ten do mnie szeptem że on jest chybanawalony! :ohmy: Kurde guzik prawda!!! Nawalony to on na 200% nie był. Ani alkoholu czuć nie było, mówił też normalnie, oczy miał normalne (nie szkliste ani rozszerzone źrenice)!!! W końcu stanęło na tym że tamten gościu wsadził go do samochodu i zawiózł do domu (mieszkał niedaleko i szedł do sklepu). Ja pierdziu....

Buziaki dla MIKOŁAJKA AMELKI i ANTOSIA wszystkiego naj!!!!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka