BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #92868 przez różyczka
No i znowu nikt z Pomorza :(

No trudno...ale z ato mamy podobny termin bo ja mam na 30 lipca :)

Aska pojechalas z tymi warsztatami :) I jak tu się racjonalnie odzywiac jak sie ma taki apetyt?? :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #92871 przez aska27
dorotas29 witam serdecznie :blink: Gratuluję kolejnego dzidziusia :)

różyczka co do tych zakupów chyba będzimy musiały sie umówić na konkretny dzień i wreszcie coś kupić :blink:

a jak Kochane Wasze brzuszki? :)

13 lata 8 miesiąc temu #92873 przez aska27
różyczka no właśnie te nasze apetyty haha... takie warsztaty to ajna sprawa!!

Moja kuzynka ostatnio mówi do mnie,ze po ostatniej ciąży dużo przytyła ..ważyła 65kg :laugh:
ach.. tam kilogramy.. najważniejsze żeby nasze dzieci były zdrowe!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #92877 przez piernikarczyk07
dorotas29 witamy w naszym gronie i bardzo się cieszymy że do nas dołączyłaś :)
Wiesz już może co nosisz pod serduszkiem??

Jej z moim brzucholkiem chyba wszystko ok, wygrzewaliśmy się dziś przed domem na słoneczku bardzo przyjemnie nam było :blink:

Kurka nie wiem czy coś mi zaszkodziło, czy mały leży mi na wątrobie normalnie boli mnie żołądek :pinch: Wypiłam gorącą mięte i powoli robi mi się coraz lepiej :blink:

A co do wagi to ja przed ciążą ważyłam 55kg a teraz 11kg więcej :S :lol: myślę, że kilka tych kg przyszło mi po rzuceniu papierochów...później będę się nimi martwić ;)

13 lata 8 miesiąc temu #92880 przez różyczka
No tak trzeba będzie zrobić Aska :)

Podjęłam dziś decyzję, że wytrwam jeszcze w pracy ale już niedlugo. Od 21 do 26 mam przerwe świąteczną więc wolne, potem od 27 do 29 jestem na szkoleniu w jakimś ośrodku w lesie :) A potem zaraz jest weekend majowy :) A po weekendzie jakos tak na dniach bede miała wizytę u ginka i biorę już na mur beton L4 i pozostane na nim do dnia porodu.
Czyli do 21 kwietnia mam zamiar wytrzymac ale przyznaje, ze jest mi coraz ciężej.
Aska pytasz o brzuszek - niby nie jest on wielki u mnie ale jakoś tak strasznie szybko sie meczę teraz. Nie mam sily wbiegac po schodach w pracy a latam kilkanaście razy dziennie. Po pracy musze obowiazkowo się polożyć bo inaczej zasne na stojąco. I tak każdego dnia gorzej...

A co to bedzie pod koniec ciązy jak przyjda upaly? :unsure:

Masuska gratuluje wejscia w III trymestr!!! :lol:

13 lata 8 miesiąc temu #92883 przez różyczka
Aska no to rzeczywiscie wielkolud z tej Twojej kuzynki :lol: ja na chwilę obecną ważę 67 kg przy wzroście 164 cm (ciążę zaczynalam z wagą 62 kg)

Dziewczyny czy Wy tez odczuwacie takie ciągle zmęczenie?

13 lata 8 miesiąc temu #92889 przez piernikarczyk07
Nie no ja zmęczenia nie czuję ale niekiedy nic mi się nie chce....normalnie jakby ze mnie ktoś życie wyssał... :dry:

13 lata 8 miesiąc temu #92890 przez aska27
różyczka też mam takie plany,żeby w maju odpocząć.. no i moze jakies zakupy.. wtedy wezmę l4.. w czerwcu wrócę na pożegnanie "moich dzieci" 6-latków no i awans,a potem do porodu chyba znowu l4 :blink:

Pytasz o zmęczenie...a ja własnie dzisiaj narzekałam,ze mogłabym znowu spać i spać.. tak jak było na początku!!!

piernikarczyk07 ja przed ciązą ważyłam 57 ..a teraz 66.. ale nie martwmy się teraz wagą :blink:

13 lata 8 miesiąc temu #92891 przez różyczka
No no no... własnie o to mi chodzi :) Ale ja mam jeszcze do tego taki jakiś brak sił, no....mocy mi brakuje...prądu inaczej hehe :)
A teraz np. leze sobie na lozku w szlafroku i patrze jak mi sie brzuch rusza :laugh: zamiast brać sie za gotowanie obiadu dla męża czy sprzatanie jakieś...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #92896 przez masuska
Witam nową duszyczkę:) Nawet dwie:)

Też tak mam, jakoś mi dobrze tak nie brać się za nic i się relaksować:) Chyba zbieramy siły na później:) Dziś miałam iść na zakupki, ale jak malowałam oko to stwierdziłam że już mi się nie chce:P

Waga się chwalić nie będę, ale przytyłam tyle co Piekarniczyk i też rzuciłam papierochy na 3-4 dni przed owulką. A i najwięcej przytyłam w pierwszym trymestrze.
Różyczko trzeci to ja zacznę za 3 dni, Piekarniczyk jest pierwsza:)

Ech tak sobie myślę o tym weekendzie majowym. To już zaraz!!! tylko miesiąc... do lipca coraz bliżej:) A w maju mamy mieć sesję z brzuszkiem:) Chyba że w kwietniu będzie fajne słoneczko. Jak na razie jest mi zimno.

Ach niech się tylko kwiecień zacznie to będziemy liczyć:
Jeszcze tylko maj, czerwiec i WAKACJE:)
[/color][/b]

13 lata 8 miesiąc temu #92907 przez aska27
ach zapomniałam napisać Wam,że gdy w weekend odwiedziłam rodziców, ciotki itp.. to wszyscy pytali się dlaczego wybraliśmy imię Mikołaj a nie np Jaś, Kaziu, Franek itp.. no przyznam ,ze zatkało mnie,ale moja mama,że to piękne imię i ,że niech już tak zostanie. Odkąd tylko dowiedzieliśmy się,ze będzie synek.. to mówimy do niego Mikołaj, dziwnie byłoby teraz zmieniać :)

masuska jak juz mało zostało... juz niedługo kwiecień..potem maj /i wreszcie wolne/ no i czerwiec :blink: niby 9 miesięcy a jak szybko mija!!!!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #92911 przez różyczka
Ach rzeczywiście Masuska - pisalas, ze w srode zaczynasz :) No to ja trochę wyprzedzilam fakty hehe :)
Patrzcie to:

:lol: :lol: :lol: Biedaczek tez czuje, że sie zbliża ten wielki dzień gdy przestanie być najmłodszym domownikiem i rozpieszczanym pupilkiem :laugh: Korzysta więc poki może heh :)

Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #92922 przez aska27
jak słodko!!!! :laugh:

13 lata 8 miesiąc temu #92923 przez piernikarczyk07
różyczka jakie piękne zdjęcie!!!! Ja mam obsesję na punkcie piesków, ale zdjęcie superaśne :lol:

Ale się najadłam :P sam czosnek hehe :blush:

13 lata 8 miesiąc temu #92926 przez różyczka
Zawsze gdy leży na moim brzuchu to dostaje kopy od Bianki :laugh: i podskakuje mu morda ale twardo się trzyma bo to jego miejsce :laugh: I choć brzuch jest coraz wiekszy on udaje, ze go nie ma hehe :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka