BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #93800 przez masuska
A jednak Bianka:) Obydwa imiona mi się podobają:) Najważniejsze żeby Wam:)

No to pogadam z Mężem o grillu jak wróci, był dziś tylko na obiad a później drzewo rąbie. A ja nawet pomóc nie mam jak:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #93905 przez Rika
A te jak zwykle rozgadane :)
Rany jutro mam badanie na obciążenie glukoza i jak pomyślę to mam ochotę wyhaftować coś ładnego... wcinam wszystko co mi w ręce wpadnie bo badanie ma być na czczo a ja nie wyobrażam sobie pić tego świństwa bez innego posiłku :(

13 lata 8 miesiąc temu #93986 przez Viszka11
dziekuje za Mile przywitanie;) 2-3dni i wpadne w wir tego forum:)

jak narazie bezsennosc mnie lapie..;(

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #94039 przez Rika
Witam z rana...
Całą noc nie spałam bo mała miała gorączkę a zaraz jadę na te badania. I za kilka minut czeka mnie wypicie glukozy. Zjem kanapkę bo nie dam rady tak na pusty żołądek okropnie się czuję, zmęczona jestem. Mała dopiero zasnęła. Złapała ją gorączka 39,8 i marudna jest. Mam nadzieję że to na zęby w końcu i ze nie dopadło ją jakieś choróbsko :(
Biedna, jak ona się męczyła w nocy
Jak wrócę to napiszę co i jak po badaniach, a do ginekologa mam jutro i mam nadzieję że umówimy się na USG...

13 lata 8 miesiąc temu #94042 przez różyczka
Rika nie jedz kanapki bo zafalszuje wynik i potem jeszcze nie daj boże każą Ci robić raz jeszcze!
Biedna ta Twoja malutka :( Podnoć wyrzynanie sie zebow to taki bol, ze dorosły by tego nie zniósł :dry:
Ty też jestes biedna z tym niespaniem Viszka....choc to pewnie nie przez zęby :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu #94043 przez Rika
Za późno, zagryzłam kanapką :) będzie dobrze :)
Kurde aż mnie głowa boli od tego słodkiego :( okropnie się czuję :( tylko żebym nie zwróciła bo nie dam rady drugi raz tego pić :(

13 lata 8 miesiąc temu #94073 przez hoborr
Cześć!

Rika trzymam kciuki przed badaniem. Mi lekarz mówił że można jeść przed badaniem na 50g. Ciekawe jak będzie u Ciebie!? Napisz później. Współczuję Ci nieprzespanej nocy i trzymam kciuki za zdrówko córeczki!

Różyczka ale z Ciebie ranny ptaszek:)

13 lata 8 miesiąc temu #94084 przez Rika
Jestem po badaniu fuuuuuuj :/
Wyniki będą o 16 ale nie wiem czy dzisiaj odbiorę bo nie będę miała z kim małej zostawić a babcia sobie nie poradzi (męża babcia), mąż właśnie do pracy wychodzi i też nie będę jej ciągnąć ze sobą... Kurcze a taka ładna pogoda i nici ze spacerku. Pewnie jutro odbiorę przy okazji wizyty u ginekologa...

13 lata 8 miesiąc temu #94113 przez piernikarczyk07
Hej mamusie :)
A Wy tylko piszecie i piszecie, na jeden dzień Was zostawić a później trzeba nadrabiać :P

Ja piję kawusie tą samą co masuska, jedna bądź dwie filiżaneczki w zależności od sytuacji :blink:

Rika trzymam kciuki za wyniki i przede wszystkim za malutką, żeby lepiej się czuła i nie męczyła się bidulka!

W DDTVN mówią dziś o "jaki jest stereotyp idealnej mamy" i o krytyce matek przez innych np. dlaczego nie karmią piersią...
Najważniejsze jest wsparcie np. partnera! :lol: i rozmowa z innymi mamami na forach :silly: :blink:

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #94116 przez różyczka
Hoborr ja codziennie wstaje baaaardzo wczesnie 5-6, bo mój maż wstaje tak do pracy i córa do szkoły. Oni tak sie kręca, gadają, sluchaja muzy itp.że nie da sie pospac raczej, więc wstaję i gadam z nimi a potem najwyżej dosypiam troche przed wyjsciem do pracy albo obowiązkowo po południu :) Ale dziś nie moglam spać rano bo sie z moim małzem pokłócilismy, nie wstałam więc wypic z nim kawki rano :S ale za to... weszłam sobie na forum :S
W pierwszej chwili chcialam na niego do Was 'nagadac" ale potem pomyslalam sobie - po cholere psuć innym humor z samego rana?

Wiecie co - wieczorem mam zawsze to samo uczucie - że w brzuchu mam wielki...ciezki kamień.... Ciązy mi do dołu i najlepiej mi jak leżę. Dzidzia kopie i lekarz mówi mi, ze wszytko ok ale uczucie jest conajmniej dziwne :)Tak jakby dziecko mialo zaraz wypaść hehe :) choć wiem, ze to wcale nie takie łatwe wbrew pozorom :)
Czy któraś z Was też ma podobnie może?

13 lata 8 miesiąc temu #94125 przez hoborr
Różyczko mam tak samo jak TY! Też wstaję 5-6 rano i wybieram męża do pracy!

A wieczorem mam taki brzuch - wielki, ciężki że boje się że mi dzidzia wyleci. Wczoraj to już normalnie rękami od dołu go podtrzymywałam i szukałam na necie czy są jakieś pasy podtrzymujące i czy to normalne:) hi hi

A poza tym forum jest po to żeby się dzielić też tymi gorszymi rzeczami i się wyżalać! Musimy się wspólnie wspierać i w tych trudniejszych chwilach!

Idę na zakupy:) Piękne słoneczko!

13 lata 8 miesiąc temu #94127 przez różyczka
Hej Piekarniczyk :) własnie to samo ogladalam :)
Ja sie z tym borykałam czesto gęsto - to znaczy z KRYTYKANCTWEM - heh :)zawsze np. wszytkich draznilo, ze wychowuję corkę bez bicia. Spotykalam sie wtedy z tekstami o tzw. 'bezstresowym wychowaniu", które przecież nie istnieje, bo zycie niesie ze sobą mnóstwo stresów i nie da sie ich uniknąć ani ochronić do końca przed stresem swoich dzieci.
Teraz po latach żadna z tych osob nie śmie już komentować mojego stylu i sposobów wychowawczych :) Bo efekty klują ich po oczach :)
Za to często slysze - "ale masz fajną córę, na pewno jesteś z niej bardzo dumna, itp." :lol: JESTEM :lol: :lol:
I przy drugiej córci tez zamierzam słuchac przede wszystkim swojej intuicji. Mysle, ze to najlepszy doradca :)

13 lata 8 miesiąc temu #94132 przez Groszek
Różyczko śliczny masz awatarek :) A co do wychowania to zgadzam się z Tobą :) i cieszę się że masz wspaniałą córeczkę :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #94135 przez różyczka
Dżizassss Hoborku jak Ty napisalaś o tym wspieraniu to ja sie poryczałam normalnie....
Dzięki za slowa otuchy :)
Najlepsze jest to, ze ja czytajac Twoj post przeczytałam, że UBIERASZ męza do pracy hehehe :lol:

Groszku
dzieki serdeczne - znalazłam go przez przypadek w necie i jakoś tak chwycił mnie za serce, a ono w ciązy takie chwytliwe przez te hormony hehe :)

13 lata 8 miesiąc temu #94144 przez Viszka11
różyczka napisał:

Rika nie jedz kanapki bo zafalszuje wynik i potem jeszcze nie daj boże każą Ci robić raz jeszcze!
Biedna ta Twoja malutka :( Podnoć wyrzynanie sie zebow to taki bol, ze dorosły by tego nie zniósł :dry:
Ty też jestes biedna z tym niespaniem Viszka....choc to pewnie nie przez zęby :)

naszczescie nie przez Zeby!!

Hoborr-Trzyma Kciuki za Wizyte;)

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka