BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu #350999 przez hoborr
A moje dziecko dziś zrobiło pa pa mojemu tacie:) I mimo że Wasze dzieci pewnie mają już to dawno za sobą - cieszę sie jak głupia:);):) :lol: :lol:

Aniu napisz co z tym drutem?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #351003 przez masuska
Cześć:)

Dziękuję dziewczyny za komplementy, no i za rady dotyczące sukienki. Zamówiłam BRĄZOWĄ:)

Poszłam też za ciosem i dałam Piotrowi łososia od siebie z talerza. Jajecznicę kiedyś już wcinał ze mną, ale żółtko mu wybierałam.

Aniu co do sukienki to ja też wzięłam drugą. Pierwsza była zamówiona na AMEN, ale bez zaliczki. Pojechałam do Olsztyna i zobaczyłam tą moją jedyną, wymarzoną, 2 razy droższą, ale co tam:) Jak widać prawie każda miała taki problem:)

Rika ja soli nie uważam i mało i rzadko dodaję, więc nie problem dla mnie by Piotrek nie solił. Tak samo z cukrem, chyba że słodycze:P Ale Ci się biznes rozkręca:)

Basba, fajnie z tym Tata:)

Hoborrku co tak wsiąkłaś? Gratuluję Papa:)

Cześć Olka:) fajny pomysł z dżemem.

PS: Znalazłam te soczki Bobovity, w Rossmanie:) A i jestem duma z Piterka bo świetnie sobie daje radę ze słomką:)

12 lata 11 miesiąc temu #351058 przez aniaw
Dzięki babeczki za wsparcie, dobranocki :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #351070 przez Oposek
Rika ale przecież jedzenie dla niemowląt możesz doprawiać, tylko nie solą! Ziołami, przyprawami, mlekiem, warzywami o bardziej wyrazistym smaku:) Wystarczy odrobina chęci;) Super, że biznes się rozkręca:)

Masuska superowo z tymi soczkami :D W Rosmanie fajne rzeczy można kupić, ale nie wpadłabym na to, żeby tam szukać:)

Hoborku o przecież ja Ci pisałam, że moje dziecko papa nie robi:) Gratuacje dla Adusi!!!

Ania dobranocki:)

12 lata 11 miesiąc temu #351077 przez hoborr
Oposku hih nie robi? Ale pływać umie i tu wszystkich pobija!!!;)

A moje dziecię lubi jeśc zupy bez soli bo jeszcze nigdy w zyciu w ustach jej nie miała i nie wie nic o jej istnieniu! Do zupek wrzucam pietuszkę i koperek. Na razie niczym innym nie przyprawiam! A soki to od tygodnia polubiła bo wcześniej piła dwa łykii butelkę opróżniała mama albo tata:) No a teraz wypije polowę przez dzień!

12 lata 11 miesiąc temu #351086 przez Oposek
Hoborku o nie robi papa:) Patrzy się na nas jak na debili;) A z tym pływaniem to dużo powiedziane, że umie, ale wodę bardzo lubi:)
No właśnie część dzieci, jak już spróbuje z solą to nie chce bez. Ale ja w ogóle mało solę, więc takie gotowanie nie jest dla mnie zupełnie kłopotliwe. U nas z koperek/pietruszka obowiązkowo- my trochę, a resztę je Królik:)

12 lata 11 miesiąc temu #351127 przez Rika
Ale ja też daję koperek, pietruszkę, marchew, paprykę, bazylię itp Moje dziewczyny uwielbiają spaghetti i nawet danie chińskie jedzą. Ja nie gotuję obiadów oddzielnie. Dziewczyny jedzą to co my, jedynie jak robię jakieś danie kurczak, kotlety czy coś to wtedy garnek zupy ugotuję bo Zuzia nie je pieczonego kurczaka a same ziemniaki im dawać na obiad... przecież to nie świnie :)
Jedynie na początku jak zaczęłam dawać im obiady to odlewałam im zupy bez śmietany, dopiero po miesiącu było już wszystko.
Nie stosuję się do żadnych głupich schematów żywienia niemowląt. Ale każdy robi jak uważa.
Dobranoc :)

Ooo a co do słomek to moja Zuzia nie umie pić ze słomki a Oli nie dawałam nawet bo ona z butelki nawet nie umie pić :D :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #351168 przez basba
Dzień dobry....

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #351205 przez Oposek
Dzień dobry:)

U nas noc przespana, z jedną pobudką. Filip ma rozwolnienie i śpi jak wczoraj czyli ciągle:)
Zrobiliśmy badania rano, czekamy na wyniki. Przed wyjazdem mamy się jeszcze skonsultować z neurologiem.
Wczoraj byliśmy na spacerze z moją sis i Jej Sykiem, już nie pamiętam, kiedy Filip był taki maleńki.Może w ogóle nie był? ;)

12 lata 11 miesiąc temu #351211 przez aniaw
Dzień dobry :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #351221 przez aniaw
Wreszcie z zaproszeniami dograne i czekamy na przesyłkę, ale jak ten facet coś zchrzani to go zgwałcę :angry: :laugh:

Na 11stą mamy spotkanie z księżulkiem i musimy już dogadać szczegóły co i jak i dowiemy się czy po zapowiedziach nie było żadnego sprzeciwu od wiernych :lol:

Co do słomek Szymcio uwielbia i ostatnio kakao pije z kubeczka słomkowego resztę z niekapka lovi 360stopni lub normalnie ze szklanki :laugh:
Dominis jeszcze słomki nie czai choć wyrywa Szymonowi i gryzie :)
Dominiś papa robi i naśladuje klaskanie :)
Poaza tym potrafi już chwilunię stać bez trzymanek ale boi się pierwszego kroczku :)

Szymon wcina to co my a Małemu dozujemy na razie chociaz on chciałby już wszystko z talerza zgarniać dorosłych :)
Z solą wiadomo ostrożnie :blink: Ja nie lubię zbytnio solić, więc bobasom też to nie przeszkadza :)

Oposek basenu pozazdrościłam i jak mnie mój M nie zabierze w weekend majowy to koniec naszego związku :lol:
Ech mazury i wypad zazdroszczę :laugh:
Ja tylko 1 i 3 mam wolny a 30stego pracuję 8-21 i 2 pracuję 8-21 bo koleżanka wyjeżdża ;)
Ale piątek i sobota i nd wolne :laugh:

Hoborku kochana czekam na Twoją sukienkę i teraz dopiero będę miała zagwozdkę :kiss:

Rika Twoje dziewczyny to lada dzień będą pomagać Tobie przy gotowaniu i robić za Ciebie obiadki a Ty będziesz odpoczywać :lol:

Masuska
musisz koniecznie pokazać się w tej extra kiecce :laugh:

A tu kilka fotek wygrzebanych z albumy z dedykacją dla Oposka :)
Sorki za jakość ale to zdjęcia zdjęć bo skanera nie mam :)
I Dominiś zdjęcie wczorajsze, jak śmiesznie spał :)

[/url

12 lata 11 miesiąc temu #351233 przez masuska
Dzień Dobry:)

Hoborrku Piotrek polubił skrytki, jak Ada kiedyś:)

Oposku wiesz, ja wczoraj patrzyłąm na malucha i mówię, pewnie ze 2-3 miesiące ma, a tu okazuję się że 4 i waży 7 kilo. Już się gubię z dzieciami, najłatwiej poznać jak jest tym samym wieku:)

Z tym Rossmanem to podpowiedziała mi szefowa, że ona tam kupowała dla córki:)

Rika próbuj ze słomką, to łatwiejsze niż butelka, też się ssie jak cyca:)

Dziś Piotrek zjadł jajecznicę z żółtka samego, na wędlinie smażona z odrobiną cebulki, będą gazy:P A zjadł mało, może z pół żółtka, ale:) Nie długo przymierzę się do Danonka:)

Wiecie jak ciężko u mnie dostać zwykłego danonka, tego małego? Graniczy z cudem. W każdym markecie tylko duże, a w osiedlowym sklepiku znalazłam, malutki waniliowy. Masakra w tej mojej mieścinie.

12 lata 11 miesiąc temu #351241 przez Rika
Dzień dobry

O rany Aniaw jakie zdjęcia superaśne!!!! :D

Masuska ja na szczęście nie mam problemu z danonkami :) A co do słomki to nie da rady bo Ola wszystko gryzie, jak dałam jej butelkę to też gryzła i coś tam jej ciekło, ona woli ze szklanki lub łyżeczką.

12 lata 11 miesiąc temu #351252 przez aniaw
Oposek trzymam kciuki za Filipka, żeby wszystko ok :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #351326 przez basba

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka