BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #403604 przez basba
Dziewczyny wybaczcie ale nie dam rady nadrobić :(
Przejrzałam tylko zdjęcia i co by tu dużo mowić wszystkie świetne.

Asiu Mikuś to przystojniacha na maksa... a z tą gołą pupcią the best!!!!

Rózyczko Biancia cudna jak zawsze a na tej chuśtawce to jak na tronie siedzi!
A ty naprawde śliczna babeczka jestes!

Rika twoje dziewczynki zarąbiaszcze po prostu... Zuzia to już taka pannica a jaką fantastyczną fryzurkę miała!!!! Ola też super wuglądała. A zdjęcia kałuzowe jafowe :) Cos czuje ze i moim urwisom taka zabawa by się nieźle spodobała. Wiki od wakacji tylko KAP KAP by robiła!

Masuska a twoich zdjec nie widziałam bo wykasowałaś :angry:

mam nadzieję ze zadne inne mi ni umknęły :)

Hoborrku sliczny suwaczek. Widzę ze nie najlepiej się czujesz. Współczuje kochana... ale pamiętaj najgorsze pierwsze 3 miesiące! :laugh: Trzymam kciuki aby mdłości szybko przeszły. :kiss:

Oposku jak impreza się udała??? Czekam na zdjecia i relacje!!!!

Aniu to fotograf polecial w ... :angry: Przyłóż mu od nas i to konkretnie!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #403621 przez aniaw
Hello :laugh:

U nas weekend pod hasłem odgruzowywania mieszkania :laugh:
Poza tym jakieś problemy miałam z wejściem na ZP ;)

Teraz ponadrabiam:
Rika cudne foty kałużowe widziałam :lol:
Współczuję niezrozumienia w domu ;)
Na mojego jak zimny prysznic działa moje wyjście z domu i zostawienie go samego z bobasami :lol:

Hoborku ale cudna Twoja Adusia :) Współczuję samopoczucia :) Ale jak się to powtórzy to marsz do lekarza! :kiss: Ja mam chustę elastyczną koloru musztardowego, więc jak cosik to daj znać to prześlę Tobie :) I daj proszę znać jak przesyłka sukniowa dojdzie, bo z tą pocztą to nigdy nic niewiadomo ;) I jeszcze raz sorki, że tak długo :kiss:

Rózyczko Ty lepiej daj sygnał jakie ciuszki zabrać dla bobasów na plażę jak będzie taka pogoda jak dziś u nas ;) Jakie fajoche zdjęcia nosidełkowe, jak z reklamy :laugh:

Masuska niezły rysunek :lol:
No ciekawe jaka pogoda będzie ;)
Mam nadzieję, że dasz radę z tym autem pożyczonym :kiss:
A my mamy teraz takie kredki - tzn podobne - zwierzaczki i są super :)
www.smilemakers.com/shop-by-market/educa...crayons/TCH1382.html

Basba extra foty :lol: Jedzenie u nas ostatnio wala się wszędzie jak Dominiś się delektuje nim :lol:

Oposku czekamy na relacje :)

A tu moje małe upiory:
Zdjęcia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #403649 przez Rika
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZKU NASZYM DZISIEJSZYM SOLENIZANTOM :)

Aniaw tekst szefowej porażka ale mój mąż też nie raz takie coś słyszał albo ostatnio np. "po co idziesz na urlop skoro nie wyjeżdżacie nigdzie???"

Moje dzieci potrafią zrobić sajgon w domu ale Twoich chyba nie pobiją :D

Basba super zdjęcia :) moje też lubią razem grać w piłkę.

Jak będę miała czas to napiszę trochę jak nam weekend minął...

12 lata 4 miesiąc temu #403695 przez Oposek
Rika zabawa w kałużach i błotku jest super, my korzystamy, jak tylko jest okazja:) Na Twojego R nie mam też już słów, faktycznie przydałby Mu się kop na rozruch, jak to Różyczka ładnie określiła:)

Masuska my mamy w domu wszystkie, bo prowadziłam kilka lat zajęcia plastyczne dla maluszków od roku (jestem po klasie artystycznej). Potem się urodziła siostra Litka to coś się dokupiło, bo często u nas bywa, teraz Filip korzysta:) Na początek fajne kredki, gdzie można ryzować całą powierzchnią- stożki, takie zwierzątka jak Ania dała, ta kula z 6 kredkami w jednym. Ja bardzo lubię serię crayola mini kids, oni mają rzeczy od roczku do czterech lat- kredki, flamastry, masy plastyczne. Wszystko zmywalne, nietoksyczne, dostosowane od małej rączki.

Różyczka u Ciebie nawet "Szczęść Boże" brzmi jak Ave Satan :lol: Ale dziękujemy bardzo, choć chrzczenie chyba Filipowi niewiele pomogło;)

Hoborku przykro mi, że źle się czujesz :( Mam nadzieję, że wkrótce przestaniesz wymiotować i ciąża będzie już tylko przyjemnością! :kiss: Uważaj na siebie, ja wiem, że przy Adusi to niełatwe, ale może Teściowie by pomogli? jeszcze kilka tygodni, potem już będzie mniejsze zagrożenie przecież :kiss: Adolinka w sukieneczne cudna:)

Ania jasne, szefowa wróciła z urlopu to Ty powinnaś siedzień i pracować. Ech... A rozbójniki Twoje na pewno dogadają się z Filipem, On ma taki burdel w pokoju na bieżąco:)

Kasiorek strasznie fajne i zdrowe dla dzidzi są nosidła ergonomiczne lub mei tai. (pierwsze mają klamerki, drugie wiązane) Ja mam ergo firmy Tula i BARDZO chwalę, można dokupić wkładkę dla maluśkiego dziecka, a potem nosidło Tedler i dosić przez prawie dwa lata :) słyszałam też dobre opinie o firmie Petelka. My mamy mei tai firmy Patchi, robią nosidła na zamówienie, zresztą sama obejrzyj galerię!
pathi.pl/pl/

Basba fajnie, że jesteś! :kiss: Trzymam kciuki za kontrolę, a zdjęcia superanckie, aż chce się mieć drugiego dzieciaczka :)

Magda Mdziękujemy za życzenia :kiss: Super, że Emilka zdrowo rośnie, u Was też roczek niebawem!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #403698 przez Oposek
Przede wszystkim dziękujemy wszystkim kochanym Ciociom za życzenia i przesyłamy całuski :kiss:

Ciocia Masuska Filip by chyba zwariował, jakby zobaczył tyle bułek, poszalałaś :lol:

Ciociu Aniu łał, gdzieś Ty wynalazła taki tort z mamutem???? ja chcę taki na urodziny, śliczny jest :kiss: ! tylko kurcze muszę długo czekać, bo następne dopiero za rok;)

Hoborku dzięki Ci wielkie za wspominki, szczególnie, że teraz przecież źle się czujesz :kiss: Bardzo, bardzo mi miło i aż się wzruszyłam oczywiście!

Ciociu Różyczko dziękujemy za smsa, nie było kiedy odpisać, ale czytalam w Kościele i normalnie łzy mi leciały ze śmiechu w połowie Homili :laugh:

A tak w ogóle to wszystkie Wasze życzenia i torty są już wydrukowane i wklejone razem z kartkami urodzinowymi i chrzcinowymi do albumu Filipa:) Pokażę po latach mojej synowej te wszystkie bułki, ale będzie wiocha :P

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #403725 przez Oposek
Co do imprezy to pogoda dopisała, goście stawili się w komplecie i o dziwo nikt nikogo nie zabił, choć było blisko, bo jedna z moich babć powiedziała, że nie stanie do zdjęcia z moją drugą babcią :cheer:

Na chrzcie Filip nam dał do wiwatu, nie chciał usiedzieć nawet minuty, raczkował z parówką w ręku, turlał po podłodze taśmę klejącą, którą znalazł w wózku ,wlazł na ołtarz i co Go stamtąd zdjęłam to właził znowu, a jak ksiądz w końcu powiedział, że widać dziecko boże chce być blisko Boga i mamy Go na tym ołtarzu zostawić to Mu wlazł pod sutannę i wrzeszczał aku ku :S Przy chrzcie piszczał, bo Mu tata zabrał parówkę i za nic w świecie nie dał się okryć szatką, którą rzucał w księdza, a na końcu się dorwał do dzwonków, którymi dzwonią przy podniesieniu. Wyszłam mokra i zastanawiałam się, co mnie podkusiło, żeby chrzcić tego szatana. :laugh:

Impreza urodzinowa całkiem w porządku- pogoda super, jedzenie świetne, tort rewelacja, myślałam, że będzie tylko ładny, a był też dobry (na Twoim miejscu Aniu kupowałabym tylko tam, bo to cukiernia koło Ciebie) Dzieciaki się wypluskały, wybawiły na placu zabaw, wyskakały na trampolinie, my graliśmy w siatkówkę, badmingtona, a pod koniec już leżakowaliśmy na kocach i leżakach nad wodą, więc zupełnie nie było żadnego nadęcia. Jedyny minus, że przy torcie Filip już był tak zmęczony, że zamiast się cieszyć już marudził. Ożywił się jeszcze na zjedzenie tortu i padł koło 18 (wstał po 6 rano)

Wieczorem wpadliśmy do domu zostawić rzeczy i się przebrać i poszliśmy jeszcze z chrzestnymi, siostrą Litka i szwagrem i moją kuzynką na browar. Filip zasnął koło 23 w wózku, a my wróciliśmy przed 1 też wykończeni. Jestem bardzo zadowolona, ale cieszę się, że to chrzest i roczek w jednym, bo na powtórkę nie miałabym już zdrowia :blush:

Co do przentów to najpopularniejszym rozwiązaniem był prezent na roczek i kasa na chrzest.
Dostał matę wodną, laptopa-zabawkę od roku, pieska co chodzi i szczeka, tablicę magnetyczną, książki, kask na rower, talon na dowolny rowerek biegowy i trzy zestawy duplo, na zabawę którymi sobie jeszcze poczeka:
allegro.pl/klocki-lego-duplo-duze-zoo-zw...osc-i2514102905.html
allegro.pl/klocki-lego-duplo-ville-duza-...awa-i2502298307.html
allegro.pl/lego-duplo-remiza-swiatlo-dzw...wwa-i2486242579.html
Najlepszy numer zrobił mój teść znany z różnych dziwnych prezentów, który kupił Filipowi drewniany jeździk-pchacz straż pożarną, chociaż wie dobrze, że Filip jeździk-pchacz dostał od nas na dzień dziecka. Początkowo mieliśmy zamiar jej w ogóle nie wyjmować i dać jakiemuś dziecku w prezencie albo spredać na all, ale dziadek pokazał Filipowi, Młody się zakochał i chyba zostanie... Od rana nie ruszył żadnej innej zabawki, maszeruje w tą i z powrotem przy pchaczu albo jęczy, żeby Go wsadzić. Nawet na specer musieliśmy z nia iść :cheer:

To tyle. Więcej grzechów nie pamiętam:)

12 lata 4 miesiąc temu #403737 przez masuska
Oposku, super zabawa być musiała. Opis genialny:) Daj linka do tej wodnej maty:)

Promocje:
[/b]
Biedronka,
fajne ręczniki/poncza za 24.99. My mamy Boba budowniczego!!! Nie kupować:P
Promocja jest też na Dady, podwójne opakowanie za 49,99 zł 108 sztuk/ rozm. 4

Intermarche
Mleko następne Nestle Junior - przy zakupie 3 sztuk wychodzi po 9,89 zł - promocja od 02.08

12 lata 4 miesiąc temu #403885 przez olka1730
Witam
Oposku spoznione(za co przepraszam)buziaki dla Filipka,wszystkiego najsłodszego :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #403898 przez olka1730
W imieniu synka dziekuje za zyczenia i pamiec:)bardzo nam milo...

Kurcze dziewczyny jakie wy zorganizowane dobrze jestescie,normalnie mi brakuje ciagle czasu...a wy jeszcze w necie aktywne jestescie...podziwiam,i czola chyle ;)

Stara juz jestem :P

12 lata 4 miesiąc temu #403956 przez Oposek
Dwanaście miesięcy temu urodził się BARTUŚ!

Witam

Ja tylko na chwilę

30 lipca po drugiej kroplówce na wywołanie urodziłam naturalnie synka, ważył 3920, mierzył 58 cm w domu jesteśmy od wtorku ale na nic czasu nie ma oczywiście

Bartusiu w dniu pierwszych urodzinek życzymy Ci beztroskiego dzieciństwa, radosnego łobuziakowania i uśmiechu każdego dnia! :kiss:

TakaJedna oby każdy dzień bycia mamą był tak szczęśliwy, jak ten pierwszy! :kiss:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #403962 przez Oposek
Masuska my mieliśmy taką najprostszą matą, ok 30 zł kosztowała. Teraz mamy trochę inną, tu masz ich cały wybór:
allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=mata+wodna
Ja też polecam ręczniczki- poncho. Mamy z Tesco z rekinem i super się sprawdza na plaży!

Olka dziękujemy za życzenia :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #403996 przez aniaw
Oposku ale ubaw mieliście z Filipka :lol: Ksiądz widać równy gość :lol: Ja właśnie takich numerów obawiałam się na naszym ślubie :silly:

A ja właśnie wróciłam z siorą z biegów :P
Nowy mój rekord 13 minut biegu 2 min przerwy 13 B 2 P i 13 B :S
Ostatni odcinek pokonałam z jęzorem do pasa :S A najlepsze, że myślałam tylko o tym, że w domu są lody manhatana truskawkowo waniliowe :lol:
Beata się ze mnie śmiała, że w takim razie po co się męczę spalaniem kalorii jak zaraz to nadrobię :lol: Stwierdziłam, że może jakoś milutko spalę to noca z moim małżem :silly:
Dobiegłam do chaty a Tomi kamieniem śpi :angry: Więc lody odłożone na jutro :S

Oposku a w jakiej cukierni tort zamawiałaś i w końcu który wybrałaś?
Ta babeczka, u której my zamawialiśmy to spokojnie mamuta by Ci ulepiła :lol:
A bluzeczka na zmianę doszła?

Olka a jak urodzinki u Was minęły??

Przyszła_mama a jak tam sprawa roweryka? I jak u Was imprezka???

Masuska a Ty nadal chodzisz na te chyba środowe o ile dobrze pamiętam wygibasy???

Takajedna buziaki dla Bartusia :kiss: :kiss: :kiss:

Dobra mogę umierać już w spokoju :P

12 lata 4 miesiąc temu #404012 przez olka1730
Anka jutro zgram z karty zdjecia z urodzinek zerkniecie sobie

..urodzinki sie udały,dziekujemy ze pytacie:)bylo ciasto,grill,mlody wybral rozaniec ale upuścił go na ziemie a drugie pieniążki kulał po obrusie...czyzby przyszly ksiadz co kase bedzie liczyl :laugh: czekalismy jeszcze chwilke ale nie byl zainteresowany niczym innym niz kulaniem pieniazka ;) od wczoraj juz stawia samodzielne pierwsze kroczki :lol:

Dziewczyny musze kupic parasolke,macie jakies typy???a moze macie sprawdzony juz ten temat,to chetnie skorzystam z wiedzy i praktycznego wyboru? Powiedzcie korzystacie juz z takich sportowek??czy znowu ostatnia sie obudzialam ;) kupuje ze wzgledu na gabaryty do samochodu,bo Xlander wygodny ale duzo miejsca mi zajmuje w bagazniku i bardzo ciężki :P

Oposku tak podczytalam ze mialas zajecia z dziecmi,co mi proponujesz na prezent dla mojej chrzesnicy na 3 latka...zauwarzylam ze masz super pomysly na prace z maluchami,a moze taka wlasnie mokra mate z flamastrem jak myslisz??

12 lata 4 miesiąc temu #404022 przez natimp1
Witajcie , Witajcie, tak to ja, nikt się nie podszył.. W końcu z kumplem przebiliśmy się przez blokadę założona na fora u nas w firmie :) Pewnie pomyślicie ze mogłam z domu pisać, ale jak już wcześniej informowałam w domu kompa nie odpalam...

Kochane wszystkim naszym cudnym roczniakom składam spóźnione ale mega szczere i życzliwe życzonka: radosnego dzieciństwa , uśmiechu przez całe życie i zdobycia wyznaczonych przez siebie szczytów.
Kurcze generalnie nie wiem nawet co pisać, bo nie jestem pewna czy w ogóle chcecie jeszcze n ze mną gadać co poniektóre.

hmm to tak wstępnie..
Jesteśmy po urlopie nad morzem, było cudownie, pogoda ekstra dzieciaki wyszalane- Matka bez grosza przy dupsku :)
Roczek Jaśka - wypadł super w sobotę mieliśmy imprezę dla rodziny w niedziele dla znajomych,... i to właśnie na tej bibie złamałam sobie palec u nogi - a że to mały palec to zbyt wiele nie można zrobić:(:(

Jeśli chodzi o samego Jacha, to sam jeszcze nie chodzi, tzn zrobi parę kroków, przejdzie np od stołu do mebli, ale to wysiłek 2 /3 kroków, wstaje z kucków pięknie od 2 mcy ale to wszystko, jakoś się przemóc nie może. Jest natomiast bardzo komunikatywny, - wszystko pokaże , przyniesie, nad klockami to siedzieć może do oporu, uwielbia wkładanie przedmiotów w odpowiednie kształty i ciągle gada , po swojemu ale gada gada i gada (- to po tatusiu :) ).
no i zaczynają nam się scesy braci, Maksi się wkurza ze Jachu mu zabiera , Jachu coś sobie u patrzy u Maksa to zaczyna udawać ze placze i tak właśnie mamy wesoło..

no nic pooglądam troszku zdjęcia naszych dzieciaczków

p.s czy jest jeszcze jakieś dziecko które nie umie chodzić prócz Jasiny?????

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #404024 przez basba
Dzień dobry!!!!

Znowu coś z forum się dzieje... wczoraj nie mogłam wejść przed południem.

Jej Ania aż mi szczęka opadła... niezły jubel! Gdzie ty to wszystko chowasz?! Gratki za nowy rekord... ja lubie ćwiczyć ale jakoś tak bieganie mnie nie ciągnie. Smacznego życze w takim razie dziś ;)

Rika czekam na relacje z weekendu :) widzę że czasu nie miałaś wczoraj :laugh:

Oposku kochany ja też się ciesze że jestem :) Nawet nie wiecie jak się cieszylam na poniedziałek - w robocie na spokojnie mam chwilkę żeby do was zerknąć. W domu to tak nie za bardzo, a jak juz jest to net nie działa. Pojutrze dam znać jak po kontroli. Antka myślałam ze uwiąże wczoraj do krzesła. Noż jakie ja boje z nim przechodze. Dobrze ze maż rower schował bo gotów na nim jeździc!
Chrzciny widze mieliście baaaardzo udane! Fajnie ze macie spoko ksiedza :) no i ze imprezka chrzielno-urodzinowa wypaliła tak jak chcieliście. Filipek dostał super prezenty!
A co do kredek... moja bazgroli zwykłymi bambino :)

Masuska ja również polecam ręcznikowe poncho. Super sprawa na plaze. Antoś ma z Zygzakiem mquinem a wiki z myszka minie... oba z tesco

Olka oj tam oj tam... od razu że stara! No nie przesadzaj! Czekamy na zdjecia!

EDIT:

NIE WIERZE!!!!!!!!!!! Natimp!!!! Ty zyjesz kobieto!!!!!!!!!!!!! Jej, jak się cieszę ze jesteś :kiss: Dobrze ze udało ci się obejść te zabezpieczenia. Nie wiem czy widziałaś ale na fb składałam Jasiowi życzonka urodzinowe! No to wesoło macie z chłopakami. Moi póki co jeszcze się nie "leją " ;) heheh...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka