- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Nie bylo mnie wczoraj wieczorem...bo Mateuszek dostal goraczki 38stopni i tak przez cala nocke mu sie wachala od 37.5 do 38.5 Jestem wykonczona...
Jestem spiaca...i nie w humorku...
zaraz ide was nadrobic
ja szczepilam Matiego i Kasie tez zaszczepie;)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Dodam że zmienił mi się jadłospis, nie jem już prawie wcale mięcha. Staram się żeby ze 2 razy w tygodniu coś było. A tak to głównie ryby i nabiał, a i ziarna w postaci musli i ciemnego pieczywa.
Żeby mi tak po ciąży zostało.
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kiedyś tu już pisałam, podczytuję Was od czasu do czasu, bo też jestem "lipcówką"
Mam pytanie: jaka jest norma przy krzywej cukrowej po 50 glukozy? Pewnie też już miałyście takie badanie, ja wizytę mam za tydzień, pani z laboratorium stwierdziła, ze mam nieco za wysoki cukier (142, na czczo w normie), ale jak czytam w internecie to normy są różnie podawane - raz jest to 140, raz 130... I teraz sie zastanawiam która z nich się sugerować
Pozdrawiam
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mama przyjechała i tak nie bardzo mam czas.
Nie będę się rozpisywać na ten temat szczepień. Ja nie szczepię i np jestem świadoma tego wyboru tak jak powinny być świadome wyboru osoby, które szczepią.
Chodzi oczywiście o zdrowie i życie dzieci i nie jest to jakaś nowa moda tylko nowe badania i ukrywane fakty.
Nie tyle chodzi o rtęć jak o sens szczepień. Ja mam zamiar małą zaszczepić jak zacznie sama chodzić, mówić itd czyli jak cały układ neurologiczny i immunologiczny będzie już wykształcony.
Warto zapoznać się z dobrą i złą stroną szczepień a nie iść w ciemno "bo wszyscy szczepią, bo zawsze się szczepiło". Niech to będzie Wasza świadoma decyzja
Ja zaszczepię małą na tężca (jeszcze się zastanawiam) i żółtaczkę, szczepionkami, które sama kupię i w wieku 12-13 (jeśli do tego czasu nie zachoruje) to na różyczkę.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Mój lekarz przyjmuje norma do 140 po 50g glukozy! Mi wyszło 150 i miałam robiony drugi raz test na 75g glukozy i potem wyszło w normie! Także nie ma się co martwić tylko czekać co powie lekarz. Wydaje mi się że wyśle na powtórzenie badania.
mamuska ja obżeram się lodami! I to już dobrych kilka dni. Dziś jadłam pyszne gałki truskawkowo - śmietankowo - nutellowe! Zimno , deszcz, wiatr a ja z lodami! Wyglądałam jak wariatka - ale co mi tam!
ps. ale jakoś cicho na forum ostatnio.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Pozdrawiam
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
My na pewno będziemy szczepić malutką, to co będzie niezbędne i będą robić w szpitalu czy przychodni i to tylko te obowiązkowe, bo do innych to powiem Wam szczerze, że nie mam jeszcze pojęcia na co się szczepi i kiedy dzieci
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A słuchajta mnie baby Jak wiecie, moja mama przyjechała i pokazałam jej ten filmik co tak brzuch się rusza (mama ma 3 kochane, wspaniałe i jedyne w swoim rodzaju córeczki ) i zapytałam czy tak miała. I... miała nie aż tak mocno jak jest pokazane w końcówce i nie ciągle ale czasem właśnie tak bywało. Pod koniec ciąży jak się przeciągałyśmy albo coś
Agusiak ja w pierwszej ciąży miałam badanie na 50 g glukozy i wyszło OK i zdziwiona byłam że ten lekarz teraz mimo dobrych wyników skierował mnie na 75 g glukozy :/ na szczęście mam to już za sobą
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kamilka - ubranka Amelki ślicznosci
Hoborr ja dziś mam tak samo - LODY mniaaaam
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O dodatkowych szczepionkach nawet nie wspomnę
M.in. do poczytania dla zainteresowanych tematem
dziecisawazne.pl/popularne-szczepionki-2/
dziecisawazne.pl/czy-szczepic-dzieci/
www.we-dwoje.pl/nie;truj;dziecka;szczepi...mi,artykul,4839.html
To są złe strony szczepienia. Dobre na pewno znacie.
Ale mam ochotę na spaghetti
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Kamilka-sliczne ciuszki dla coreczki!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Rika serdeczne dzięki za te linki, poczytałam i jedno co mogę powiedziec na tą chwile to, że artykuły te niestety nie sa poparte wystarczającymi dowodami. No bo jak mozna traktować powaznie zdanie cyt.:" W dobrze udokumentowanych badaniach indyjskich odnotowano więcej przypadków gruźlicy w populacji szczepionej, niż w nieszczepionej".
Wydaje mi się, że jesli szczepienia byłyby groźniejsze dla dzieci niż same te choroby to przeciez nie byłyby obowiązkowe chyba, tak jak szczepienie na grypę np.?
Wiem, ze pisałaś, że nie chcesz wywolywac dyskusji ale zaciekawił mnie ten temat bo nie interesowałam sie tym wczesniej ani wogóle nawet na ten temat nic nie słyszałam.
Akto w Twoim domu zachorowal na krztusiec jesli można spytać? I czy to było bez szczepienia czy po?
A tak z innej beczki to fatalnie mi sie śpi, normalnie coraz gorzej...chyba w nocy brzuch mi rosnie
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- anaan
- Wylogowany
- gaworzenie
To znowu ja z prośbą o głos w konkursie. Odstajemy bardzo od pierwszego, wymarzonego miejsca, dlatego uprzejmie proszę o klikanie: pl.lennylamb.com/user/show_photo/3224
Bardzo dziękuję.