BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #101314 przez Viszka11
witajcie;)

Dzis Mateuszek juz mniejsza goraczke miał....ale nadal taki bidusiek z Niego

Rozyczka-ja jak narazie dobrze spie...ale z czasem zapewne sie to zmieni

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #101327 przez Rika
Viszka11 ja wiem, że każda mama ma swój rozum i jest odpowiedzialna za swoje dziecko i nikogo nie namawiam do nieszczepienia ani też nie potępiam za to. Zapytałam tylko a że Różyczka zapytała więc odpowiadam.

Różyczka masz rację że akurat w tych artykułach nie ma badań ale zapewne każda zna list profesor Majewskiej i tam jest wiele wiele badań i dowodów :)
Polecam też książkę "szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty" Ian Sinclair.
Co do krztuśca to mam w rodzinie maluszka (2 latka) zachorował na koklusz na dzień po szczepieniu. Nie wiedzieli co mu jest i 2 tygodnie leżał pod kroplówkami w szpitalu z podejrzeniem zapalenia płuc, bo jak to możliwe po szczepieniu? Niestety namęczył się biedaczek i okazało się ze to krztusiec. Młodzi lekarze już na studiach mają wpajane ochy i achy szczepień. A małego zobaczył i zdiagnozował lekarz starszej daty, na emeryturze. Ospy, odry, szkarlatyny lekarze też nie rozpoznają niestety...

Miałam dzisiaj egzaminy :( nie zaliczyłam matmy i babsztyl powiedział że mnie nie przepuści do matury i mogę się pożegnać :( Jeszcze za tydzień spróbuję, może się uda...
Angielski, polski zaliczony. Za tydzień jeszcze WOS i historia... no i ta matma :(
Ehh zła jestem :(

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #101384 przez mYSZA
PROSZĘ NIE SPAMOWAĆ, TEMAT Z PROŚBĄ ZOSTAŁ UTWORZONY TUTAJ: www.zapytajpolozna.pl/forum/zdrowie-kobi...e-mezatek.html#96199 ^^ MODERATOR

Janek z nami!

13 lata 8 miesiąc temu #101420 przez Groszek
Rika ja szczepiłam Miśka... no ale szanuję zdanie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 8 miesiąc temu #101462 przez masuska
ech, nawet podyskutować nie dadzą!

Co tam Dziewczynki, jak samopoczucie:) Dziś się nie ruszam z domu, trochę posprzątam i sobie odpocznę. Myślę też o długiej kąpieli:)
Wlazłam dziś na wagę i oczom nie wierzę:) Schudłam sobie troszkę. tzn mam wagę w normie, cieszę się:) A przeczytałam dziś o żywieniu w 29 tygodniu i na śniadanie zjadłam wszystko co powinnam dostarczyć synkowi, warto słuchać organizmu, jak widać samo przyszło. Właśnie ostatnio jem prawie same ryby, chyba że mam salami, a tak to łosoś, śledź wędzony, makrela itd.
Zaczynają mi dokuczać bóle pleców i męczę się, kurczę nie podoba mi się że jestem taka ociężała, ja lubię być w ruchu. Strasznie tęsknię za bieganiem, mam plan, że jak będzie mąż w domu w weekend, to zostawię mu Piotrusia rano i pobiegam sobie z pół godzinki, jak będę miała siłę i będę mogła.

Pochwalę się na koniec że prace w moim domku przyśpieszyły. Mam wylane schody, zburzone zbędne ściany, wyznaczone pomieszczenia i przeniesione okna:) Teraz najgorsze, komin, centralne, przestawienie ściany zewnętrznej, przeciągnięcie rur i kabli, podłogi, ściany i mogę się wprowadzać:) Hehe, według obliczeń pewnie na jesień:) Szkoda że nie zdążymy.

Ale się wyżaliłam, Dziękuję:)

13 lata 8 miesiąc temu #101541 przez Green
czesc dziewczyny :laugh:
Mialam taki plan przeczytac wpierw wszystkie zalegle strony ,ale ze jest ich az tyle(4o str.) to narazie sobie podaruje bo bym musiala spedzic pol dnia przed monitorem.
Na ktorej stronie zauwazylam ze jest jakas tabelka,przez kogos prowadzona? Masuska sie juz niezajmuje lista?
W koncu wiem kto jest u mnie w brzuszku jeszcze nie tak na 100% bo maluszek niechcial sie zbytnio pokazac ale prawdopodobnie bedzie dziewczynka :woohoo: wga byla okolo 887g i jakies 35 cm dluga ,ale to info prawie z przed 3 tyg wiec teraz juz pewnie wieksza jest :blush:
[/color][/i]

13 lata 8 miesiąc temu #101561 przez Green
a w srode do poloznej mam nadzieje ze niebedzie zle bo to 13 bedzie :dry:
Tak jakos mi sie cos rzucilo w oczy przegladajac net www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,3354086.html
co o tym myslicie? Do porodu coraz to blizej ,a ta sprawa mnie dosc interesuje, osobiscie niechcialabym byc nacinana zregoly dziewczyny chyba dluzej dochodza do siebie?
[/color][/i]

13 lata 8 miesiąc temu #101612 przez masuska
Witaj Green stwierdziłam że jak jestem jedna z pierwszych do rozpakowania to i prowadzenie listy będzie dość kłopotliwe, więc oddałam w dobre ręce.

O tym nacięciu krocza to bywa różnie, wiem że u mnie w szpitalu nie robią tego rutynowo, a raczej rzadko szczególnie przy kolejnym porodzie, ale moja koleżanka np. popękała przy drugim dziecku.
Zapytam teraz położnej na szkole rodzenia jak to wygląda.

Tak słyszałam, że akcje porodowe mogą być podobne jak u matek, przyszłych matek. Podpytałam mamę jak to u niej było i pierwsza córka urodziła się 3 dni przed terminem, a ja 4 dni po. Za to pierwszy i drugi poród trwał około 4-3 godziny, no i rodziłyśmy się w nocy. Tylko że siostra rodziła syna 8 godzin i 11 dni po terminie. Jak widać może być różnie:)

13 lata 8 miesiąc temu #101629 przez basba
Cześć Dziewczynki!

Pochwalę się a co! Ja dzisiaj świętuję 100-dniówkę! Juz teraz tylko odliczam hehe...
Kurcze z jednej strony nie mogę się już doczekać naszej córeczki a z drugiej czas tak szybko leci a my mamy jeszcze tyle do zrobienia w domu przed jej narodzinami! W środę idę do lekarza... Mam nadzieję że wszystko OK.

13 lata 8 miesiąc temu #101649 przez masuska
Gratki basba, fajnie tak odliczać:)

Nie dawno ja się darłam na forum że to już 100-dniówka, a teraz to 82 dni do terminu:)

13 lata 8 miesiąc temu #101812 przez Rika
Green jeśli chodzi o nacięcie to np tutaj nacinają KAŻDĄ pierworódkę. Ja nie zdążyłam zareagować bo nie chciałam być nacinana. Poza tym mała była mała i sama bym dałą sobie radę. A nacięła mnie tak, ze wszystko czułam :(

Teraz się nie dam naciąć. Jeśli o to chodzi, to jak masz pęknąć to i tak pękniesz i nieraz było tak, ze dziewczyny były nacięte a i tak pękły. Nacięcie szybciej się goi niż np jak samo się poszarpie... ale szybciej dojdziesz do siebie bez nacięcia i bez szwów :( bo będzie tylko opuchlizna która nie przeszkadza w niczym a szwy uwierają w żywą ranę a siedzieć przecież jakoś trzeba...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #101822 przez Viszka11
Ritka-rozumiem kazdy wyraza swe zdanie;)

Basbe-gratki za 100dniowke!! :lol: :lol:

niestety Mati ma zapalenie Gardla:( i dostaje leki i moze miec jeszcze goraczke:(

ja dzis jakas spiaca jestem:( i marudna glowa mnie boli:(

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #101850 przez Rika
Taki dzień dzisiaj chyba :( u mnie ciągle pada i to już któryś dzień z kolei :(

13 lata 8 miesiąc temu #101852 przez martela89
Ja pękłam ale nie czułam tego,a nawet nie nazwali tego pęknięciem tylko otarciem. Miałam 4 szwy i bardzo szybko sie zagoiło. Zaraz po porodzie wszystko robiłam przy małej i nic mnie nie bolało.

13 lata 8 miesiąc temu #101975 przez aska27
Hej mamuśki!!!
Właśnie wróciłam od lekarza... Mikołaj waży juz 900g :) wszystko podobno jest dobrze :blink:

ach tylko moje samopoczucie kiepsko ostatnio.. taki płaczek ze mnie.. ach szkoda słów!!!

Jak Wasze przygotowania do porodu i przyjęcia maluszków?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka