BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu #439524 przez natimp1
Oposku a mi panie kazały 2,5 ml dawać , aMaksiemu bo powyżej 3 roku 5 ml... a skąd wiesz że 5?
A Masuska Ty ile dajesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439525 przez aniaw
Hello :laugh:

Wiecie że ja wstałam wczoraj o 11stej i wyrobić się z niczym nie mogłam :ohmy: Nawet dzieci spały do 11.30 aż szok :ohmy: Wczoraj miałam taki zapiernicz w pracy, że nawet nie miałam kiedy sie zwami przywitac :blush:
Dziś też od rana dyzur i zaraz jakąś świnke będe pozbawiac jajek, więc tak na szybko :laugh:

Rika ja po wtorkowym wypadzie też wróciłam do szarej rzeczywistości, ale mi się to podoba :laugh:
My w obecnym mieszkanku mamy białe ściany z akcentami Szymonowej twórczości i jest git :lol:

Oposek no Twój królik jak sie patrzy :lol: A chcesz drugiego??? Bo mamy do adopcji :S
Tusia biało czarny baranek, superowa :lol: Czy Twój uszal nie szuka narzeczonej???
A jak dziś Wasze zdrówko?

Martuś fajne kombinezony i dzieki za namiary na Winiary :woohoo:
A z ostawieniem małego to odwazna jesteś.
Super fota :) A myślisz, że ja nie wyżywam się na moim małzu w nocy??? :silly:

Nati jak się czujesz?
Dzis mam dzień dobroci dla Ciebie, bo wieczorem idę się wyżyć na treningu więc juz Tobie odpuszczę :P Współczuje przeżyć u gina ;)
A Twój Tomi nie wspominał nigdy o miłych przedszkolankach? :blink:

Masuska fajne sanki :) Moje stoją w garazu z zeszłego roku jeszcze dziewicze i niecierpliwie wypatrujemy śniegu :lol:
Nad tranem się właśnie zastanawiam.
A niezły spust ma Twój Piter :blink:

Różyczko jak to nie masz neta??? ;) :( :kiss:

Basba a Twójemu M nie przeszkadzaja Twoi "klienci"? :lol:

Przyszła_mama gdybyśmy mieli piwnice Tomi na pewno tam byłby za karę :lol:
Ale fajna stronke zapodałas :laugh:
A widziałyście te pomysły na jesienne dekoracje:
www.tipy.pl/artykul_11778,jak-zrobic-roze-z-lisci.html
www.tipy.pl/artykul_11028,jak-zrobic-kwiaty-z-lisci.html
www.tipy.pl/artykul_11710,jak-zrobic-wianek-z-zoledzi.html

Później dokończe.

edit. wieczorem mykam na trening samoobrony + sztuki walki filipińskie - niby trener ponawia próbę ruszenia w Ząbkach z zajeciami i zobaczymy ile tym razem osób przybedzie :S
Ale idę potłuc się z siora, więc fajnie i za darmo pierwsze zajęcia - 1,5godz- fajnie :lol:

Oposku chyba skocze oblukac lidla o ile cos zostało, ale wydawac kasy juz nie mogę ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439527 przez masuska
Nati ja nie miałam znieczulenia, bo to bezbolesne, poza tym jestem uczulona na to znieczulenie miejscowe właśnie i przez to mnie nie cieli jak rodziłam, co by nie szyć.
No najważniejsze że tran, a ja się nie znam, bo to mój pierwszy zakup:)
Edit: tranu daję 2 krople.

Pizza została, zjadłam kawałek na śniadanie i jeszcze będzie na obiad:)

Ha a ja nadal chudnę:P

Cześć Aniu:)

A z tym obżarstwem Pita, to tak jednorazowo mu wyszło:) żeby nie było:)

Od jutra nowa gazetka w Pepco i już pierwsza strona mi się podoba:)
www.pepco.pl/a/gazetka

Oposku śniegowce będą:)

12 lata 2 miesiąc temu #439529 przez natimp1
Masuska .. świnko nie chudnij objadając się pizzą.. powariowałaś? :):)

Anka ja dziś juz z lepszym samopoczuciem to się nie dam..... :)
Mojego Tomka to generalnie wszystkie Panie z peselem zaczynającym sie między 5 a 6 uwielbiają:)
A ja dzis miałam kontrole z inspekcji pracy... zostawiła liste która nalezy przygotować i za tydzień nas nawiedzi..

12 lata 2 miesiąc temu #439532 przez aniaw
Masuska o tam sniegowce widzę w pepco :)
Gratki chudnięcia :)

A u mnie chłopaki w miarę tzn Dominik z temp w garnicach 37,1 i już bez leków a innych objawów brak.
Szymi jakies delikatne krosteczki jeszcze ma ;)

12 lata 2 miesiąc temu #439553 przez Oposek
Masuska, Ania fajne te śniegowce i pasowałyby mi super do kombinezonu. Tylko o ile dobrze widzę to są tylko do numeru 21 :( Ta stacja z samochodzikiem mi się podoba, moze na gwiazdkę...

Natimp ja tranu jeszcze nie podaję, bo Młody zakatarzony i już wystarczajaco się muszę nagłówkować, jak Mu wcisnąć syrop na kaszel, którym prycha na całą kuchnię. Wydaje mi się, że przeczytałam te 5 ml na opakowaniu, zaraz sprawdzę jeszcze raz i napiszę.

Ania ja już od dawna jęczę o drugiego królika, ale mąż by mnie zabił, szczególnie że to samiczka :blink: Usiłuję sobie wmówić, że kupiłam tyle ciuchów, bo jestem oszczedna ;) Ale idź, zobacz, może Ci się nic nie spodoba! superancko, że są te treningi znowu, baw się dobrze! :)

12 lata 2 miesiąc temu #439561 przez masuska
Oposku w pepco jest zaniżona rozmiarówka, ale 21 to mało. Trzeba zobaczyć:)

A mnie się w Pepco podoba płaszczyk żółty:) i kurtka, a że musze kupić, bo nie mam na zimę nic pasującego:)

Dałam Piotrowi Bakusia, bo danonków nie było;) no i co jak zjadł, to czytam na opakowaniu że dla dzieci od 3 roku życia;P

12 lata 2 miesiąc temu #439585 przez Rika
Oposek ja mam zamiar puścić Zuzię do przedszkola czy tam żłobka dopiero jak skończy mi się urlop, wcześniej nie widzę sensu skoro i tak siedzę w domu... ale zobaczymy jak to będzie :)

12 lata 2 miesiąc temu #439589 przez różyczka
A ja dam Bianusie chyba od wrzesnia do przedszkola a tran czy cos takiego co smierdzi rybą daje w kapsułkach i to jest z alg :)
dziekuje za uwage :)
(net mam tylko z doskoku w pracy a,ze piszecie jak nakrecone to chyba nigdy nie nadrobie co u Was)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu #439593 przez masuska
a ja puszczę Pita do 3 latków dopiero, na razie ma babcie:) Chcę też żeby był na tyle samodzielny, co bu mu nikt nie musiał pomagać w kibelku, lub przy jedzeniu.

Różyczko dziś promocje w Lidl a jutro fajne rzeczy t Pepco, tak w skrócie:) A jak remont?

12 lata 2 miesiąc temu #439606 przez basba
Czesc Baby!

Wczoraj wróciłam po 22 normalnie masakra jakas... :dry: jeszcze Wiki noc wczesniej dała czadu więc jak spałam 2-3 godziny to był huk! a o 5 pobudka... A jak wróciłam do domu to Antoś zacząl kaszlec a w nocy dostał gorączki tak więc dzisiaj jestem z dziecmi w domu.

Masuska jak to wchodzisz do wyrka Pita??? Takiego ze szczebelkami??? Szalona kobieto! Ja rozumiem że jest nieco wieksze niz standardowe ale na pomysł bym nie wpadła zeby do niego włazić... :cheer: :lol: chciałabym to widzieć !!!! :laugh:
A lizaczek synusiowi smakował??? Moja jest zawsze cała oklejona!!!! :cheer: Masuska tran jak najbardziej mozesz dawać. Ja dawałam Antosiowi. Wiki teraz pije Sanostol, a potem tez bede tran podawac.

hoborrku no i znowu mnie olałaś! Prosiłam o fotkę brzucholka a ty nic...Oj popraw się, poraw!!!

Aniu super że wieczorek się udał a ten cały Ozdoba jakoś mnie nie rzuca na kolana... wogóle nie przepadam za takimi "przedstawieniami" ;) A jak chłopaki twoje co??? I ty proszę więcej już nie łaź na te striptisowe zloty bo potem ci sie klienci moi śnią :P i masz sprośne skojarzenia, o!!!!

Natka... jak samopoczucie??? I proszę sobie z koleżanki nie żartować! Objazd to objazd i tyle - bez dziwnych skojarzeń!!! No i współczuje ci tego stresu u gina no i po... Ściskam :kiss: a nie zastanawiałaś się nad spiralą??? Polecam, wiem że to wydatek no ale jakby policzyc inne metody "chemiczne" to w końcu przez 5 lat też się nazbiera.

Rika a nie pomyślałaś ze twój sie tak zachowuje bo wkurza go ta cała sytuacja z "kochankiem"???
Rika brudna biel/przełamana biel- my np. mamy cały salon, kuchnie i korytarze w takim kolorze, nam bardzo odpowiada, ale zależy kto co lubi ;)
Przyszła_mamo dziękuję :kiss: Napisz jak goloneczka sie udała :lol:

Rózyczko no jak to nie masz internetu??? czy to oznacza ze zadziej nas bedziesz nawiedzać????

Oposku... jestem już jestem :woohoo: Jak Filipek się czuje? Lepiej mu choć troszkę? Świetne buciorki na zimę znalazłaś!

Martus dziekuje za komplementy.... sesyjke taką zimową planuje po połowie grudnia jeszcze ale to już w studio.:) Matuś... sorki ale ja też nie zostawiłabym dzieci samych bez opieki - nawet gdyby były przypiete do krzeselka.. Ja też nie mam z kim zostawić dwójki dzieci więc targam ich wszedzie za mną- kosztuje mnie to nieco wysiłku i zachodu ale trudno się mówi... W samochodzie też ich nie zostawaim samych nawet jeżeli parkuje pod sklepem a zakupy trwają max 2 minuty... mam przed oczami nagłówki z gazet jak rodzeństwo zapaliło się w aucie! Przemyśl to, ot taka mała sugestia od koleżanki :kiss:
A synek jako prosiaczek musi świetnie wyglądać! śliczny ten twój synek- mały fan motoryzacji hehehe!!!!!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #439607 przez natimp1
Róża a u Was od 2 latków przyjmuja czy do prywatnego dasz?

u nas tak od 2,5 przyjmują i Maksi tak szedł, nasze dzieciaki skończą 2,5 w czasie roku szkolnego wiec nie bardzo chce dawać w połowie sezonu..
Ja muszę gdzieę upchnąć bratanka od wrzesnia do przedszkola to wtedy Janek przejdzie do mojej mamy i nie będzie trzeba niani płacić:)tylko ze teraz z tymi przedszkolami masakra u nas... Maksi był po znajomości zamataczony :) ale ta dyrektorka ostatni rok jest .

Róża a jak remoncik.. pięknie będziesz teraz miała.

12 lata 2 miesiąc temu #439609 przez różyczka
Remontu zadnego nie ma narazie, rozpierducha jest na maksa ale beton w ogóle nie schnie :( wiec jestem bez podłog, meble na srodku mieszkania,nie ma jak sie poruszac swobodnie nawet, na lidla nie mam czasu, bo wywiady u podopiecznych musze dzis porobic po pracy, sprawozdania do sądu napisac i zawiezc i wieczór juz bedzie, a jutro eks kupouje mieszkanie i tez musze byc u notariusza wyrazic mu zgode i szkolenie mam i prace i k... zakupy, pranie ech :dry: i wszystko ciągle sama :( bo babci żadnej nie mam do pomocy niestety...
Młoda budzi sie ciagle i ciagle a od 3 do 5 dzis w nocy miała w ogóle przerwe, ledwo chodze :(
ogólnie dolina na maksa no :(

12 lata 2 miesiąc temu #439612 przez natimp1
Basba u mnie problem o tyle, ze nie moge nic co powoduje krzępnięcie przez te moje skłonnosci do zylaków własnie... wiec polecał kształtke niby 600 zł + 400 załozenie. jest to pewnie opłacalne, ale teraz szkoda mi tysiaka, bo nie wiem kiedy Tomek zacznie jakąś prace.. ale potem na bank pomyslę..

Buziole dl Antiego.. a moja synówka zdrowa? pewnie ząbki je wychodzą co. Kurcze nie moge nagrać krakowiaka bo sie kaseta skończyła w kamerze , od wczoraj znów jachu chodzi z dinozaurami i straszy .. hehehe śmieszny ten mój ufoludek się robi..
a juz nie napisze jak zasypia co by nie zapeszyć

12 lata 2 miesiąc temu #439618 przez różyczka
Nati mam obok siebie prywatne przedszkole, utworzyli grupe 2-latków, koszt około 350 zł m-cznie, a niania ponad 7 stów mnie kosztuje i to 5,5 godz. dziennie a tam w razie czego nawet do 17 gdybym cos musiała załatwic to moge zostawic za ta kase

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka