BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439265 przez masuska
Widziałyście?
www.ofeminin.pl/styl-gwiazd/malgorzata-r...tmorfozy-d42244.html
ALe chirurgia może cuda zdziałać:)

Martuś a ja kupiłam dziś ten:
www.aptekasupervita.pl/product-pol-1155-...-10&utm_content=1155
Działkę już wziął i jakoś się nie skrzywił, może dlatego że łososia jadł wcześniej. Co do apetytu to my nie potrzebujemy. Ostatnio tak się przejadł. O napiszę co jadł.
Rosół
Zupę ogórkową
Kisiel
ziemniaki
ciasto - kremówkę papieską.
To wszystko w ciągu 2 godzin i to w sporych ilościach, a mówił ciągle "niam niam". Jak go brałam na ręce to bekał, a po kąpieli była mega kupa w pampersie i tak samo rano dnia następnego:P

Ale od wczoraj już nie chce jeść za bardzo.

Edit: Znalazłam taki tekst odnośnie tego tranu co kupiłam: Zamiast drogiego Mollera, polecam tańszy, aczkolwiek bardzo skuteczny i wydajny tran z firmy Gal - a dokładniej Tran norweski o smaku cytrynowym

PS: Jak w tym tranie jest już witamina D to mam dawać witaminę D3? Pediatra kazała dawać na jesień i mam, a teraz ten tran i co?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #439341 przez Rika
Martus nie pisałas że był przypiety ale mimo wszystko... Gaz, pożar przez 20 minut może stać się dużo rzeczy i nie koniecznie z winy dziecka. Ja tam dzieci samych nie zostawiam w ogóle. Jak muszę wyjść do kibla to zamykam drzwi i wszystko na szybko a zanim one kapną się że mnie nie ma i przyjdą otworzyć drzwi to ja już jestem spowrotem... Ale każdy robi jak chce.

Masuska tydzień tylko nas nie było ale teraz żałuję bo jakbym wiedziała że ta przeprowadzka się tak przesunie to bym została bo i tak tu nic nie mam teraz do roboty.

Przyszla_mamo zobacz gazetkę carrefoura i tam przez cały miesiąc są produkty że drugi za 1gr.

JAK MYŚLICIE SALON POMALOWANY NA JASNO JAKOŚ BRUDNa biel czy coś ładnie będzie? Dzisiaj znów wychodzę

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439349 przez Oposek
Martuś ja się niestety zgodzę z Riką. Wytarczy, że zamek się zatnie albo mlody śliną zakrztusi. Niejedna taka historia była, nie wszystko da się przewidzieć. My zmieniliśmy wózek "na szybko", bo Filip nauczył się pięciostopniowe pasy rozpinać. I też jednego dnia nie umiał i siedział grzecznie, a drugiego już był w stanie sam wyjść. Ja wiem Kochana, że Ci trudno, jak nie masz z kim malucha zostawić. Ja też wszędzie ze swoim, nawet do lekarza, to wiem, co to znaczy...

Hoborku co tam u Ciebie?

Masuska a nie podzieliłabyś się linkiem do tych upatrzonych śniegowców, co? :blush: Bo ja szukam i szukam... To ma Piterek apetyt widzę:) Ja też kupiłam tran, na razie leży w szafce. Witaminy D już się wtedy nie podaje.

Rika powiem Ci, że taka złamana biel jest SUPER. Jasno, pokój wygląda na większy, a nie jest śnieżnobiało jak w szpitalu. Tylko warto kupić farbę zmywalną, szczególnie przy małych dzieciach :blink:

Aniu jak się macie? zdrówka dla Chłopaków :kiss:

Natiwspółczuję przeżyć i stresu:( A powiedz idziesz terazna usg, żeby obejrzeć jajniki, czy co dalej? ściskam mocno i mam nadzieje, że tylko na stresie się skończy :kiss:

PrzyszłaMamo nie mam chybażadnych aktualnych zdjęć królika, ale tu są jakieś:
www.facebook.com/photo.php?fbid=31038861...96791&type=1&theater

Basba wracaj, bo brak tu Ciebie strasznie!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439361 przez przyszla_mama
Nie dziwie sie Martus, ciezko tak samemu, sama operacja wyjscia ubierania itd zajmuje wiecej czasu niz zalatwienie czegos

Masuska - punkty mozesz przelac tam u nich w tym punkcie informacyjnym, tylko niestety musi byc ta druga osoba ktorej punkty beda przelewane, i trzeba miec z soba dowody osobiste. Ja tak wlasnie zrobilam

mam konto na fb, musze cie namierzyc :)

kombinezonik bardzo ladny, i w rewelacyjnej cenie znalazlas

ja golonki tez nie lubie, ale dla meza sie poswiece i upitrasze, a dziekuje za rade, w zyciu bym nie wpadla na to ze w tylniej jest wiecej miesa :)

i sanki super wybralas, musze sobie zapisac, oby sie przydaly w tym roku

menu Piotrusia to niesamowite, niezly z niego zawodnik :P :P

co do paczek winiar to chyba jest to co napisalam, bo jak czytalam informacje to wszystkie paczki sa takie same

sos salsa , pomysł na ... makaronowa patelnia, przyprawa jarzynka
zupka błyskawiczna, Danie z woreczka - soczysty gulasz, kostki rosołowe
sos pieczeniowo - kremowy, pomysł na .... karkówka z grilla w marynacie pikantno-ziołowej

co do tranu niestety nie doradze :(

Rika - moze bardzo ladnie taki kolorek wygladac chociaz ja wole kolory pastelowe

Oposku - o ja Cie... ale czadowy Wasz bazyl !! :laugh: :laugh: :laugh: taki misiek ogromniasty!! :):) pozwolilam sobie obejrzec reszte waszych zdjec - Filipek cudo!!! i w ogole superowe macie zdjecia, naprawde sama bym chciala takie miec :)A to w lodowce to tez Twoje malenstwo?:):):)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439362 przez przyszla_mama

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439364 przez Oposek
Przyszła Mamo no moje dziecię, moje. Teraz już by się chyba nie zmieścił do lodówki;) Zaproś mnie do znajomych, jeśli chcesz, bo ja Ciebie znaleźć nie mogę. Mam w znajomych Masuskę naszą kochaną, to możesz sobie namierzyć, ale na żywo jeszcze ładniejsza :P Weź nie pisz, że nasz królik ogromniasty, bo Ania naśle na nas Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami, że zwierzę utuczyliśmy. U nas to po prostu rodzinne- mamy grube kości i puchate futerko ;)

12 lata 2 miesiąc temu #439372 przez Rika
No właśnie dziewczyny my mamy małe pomieszczenia i np sypialnia jest najmniejsza a pomalowalismy ją połowę na ciemny fiolet bo nam się tak spodobał ale teraz optycznie zrobiła się jeszcze mnijesza a salon miał być w połowie ciemnobrązowy ale wiem że to nie wypali bo będzie mniejszy i mimo że będą jasne meble itd... po prostu u nas się to nie sprawdzi dlatego kombinujemy cos zjasnymi kolorami byle nie czysty biały...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439373 przez Oposek
Rika a wiesz, my też mamy malutką sypialnię, niecałe 10 metrów kwadratowych ma i na jednej ścianie też jest fiolet:) A te szafy co kiedys pokazywałaś (pod skosami) będą w sypialni właśnie? Lustra bardzo powiększają optycznie wnętrze, może drzwi od szafy z lustrami? Dobrze w takich wnętrzach wyglądają wszelkie jasne kolory ziemi- popiele, beże.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439386 przez przyszla_mama
Bry! :) :) :)

Oposku, nie pozwole na to Ani, ja to sie w Bazylu zakochalam :) :) tak bym go wysciskala jakbym mogla :P chociaz pewnie na codzien to sciska go ma maksa Twoj synek :)

ja to sie Rika kompletnie nie znam na doborze kolorystyki, zawsze intuicyjnie dobieram.
ale znalazlam cos takiego:

Jasne barwy ścian oddalają je od siebie i odbijają więcej światła, co sprawia, że aranżacja wnętrza nabiera przestronności. Dlatego neutralne kolory ścian warto stosować w małych pokojach, szczególnie wtedy, gdy zależy nam, aby je optycznie powiększyć. Do wnętrz niedoświetlonych, z małymi oknami lub usytuowanymi od północy warto wprowadzić jasne barwy – najlepiej biele, złamane odcieniem wanilii lub kremu, które dodadzą wnętrzu brakującego światła. Największą właściwość rozjaśniania i wywoływania złudzenia przestronności ma kolor biały, zwłaszcza jeśli w jego gamie będzie utrzymany cały wystrój wnętrza.

a to zupelnie przeczy temu co powyzej napisane:

www.tipy.pl/artykul_11874,jak-wybrac-kol...ych-pomieszczen.html

Martuś - DZIĘKUJE CI B A R D Z O ZA linka do kombinezoników :kiss: :kiss: kupujemy taki sam z tej aukcji !!! :) :) zaoszczedzilas mi duzo szukania, bo ja juz siedze i siedze od 2 miesiecy i nic nie moglam znalezc.

12 lata 2 miesiąc temu #439399 przez natimp1
hej laseczki...
Masuska ja daję tran mollera nawet chyba był w promocji za 25 zł, chłopaki wcinają bez mrugnięcia
Oposku generalnie to pewnie w przyszłym tyg zrobię bete jeszcze , z tym usg nie wiem bo nie zawsze tak 3 dni bolą przy jajeczkowaniu .. ale beta ponizej 0,1 no to chyba opcji ciąży ne ma co ?

dzis się już lepiej czuję więc mam nadzieję, że podgonie się domowo, ostatnio obiady olewawcze byly bo na nic siły nie miałam , dom tez raczej od muzeum odbiega .. plus taki ze powyciagałam swoje letnie ciuchy , wiec dzis piwnica...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439418 przez masuska
Przyszła_mamo www.facebook.com/media/set/?set=a.470253...0000306574564&type=1

Nati o no i potwierdza isę to co napisałam o tym tranie co kupiłam, jest tańszy. Czytałam też że ma lepszy skład od mollera, no ale ja nie wiem, bo nie sprawdzałam. No to dobrze z tym tranem wymyśliłam:)

Oposku już nie dam wit D. A te śniegowce to już dawałam linka z tym że jedziemy do Olsztyna w niedzielę i tam na spokojnie poszukam w sklepach może jakieś konkretne będą:)
allegro.pl/sniegowce-wew-futerko-z-owcze...-23-i2674058227.html

Piotrkowe śniadanie? Owsianka na mleku:)

12 lata 2 miesiąc temu #439442 przez Rika
Przyszla_mamo ja z doświadczenia wiem że ciemne kolory optycznie zmniejszają pomieszczenie, a na prezciwko okna jest jasny kolor żeby bardziej odbijało się swiatło :) tak mamy w sypialni :)

Oposek a rersztę na jako macie sypialnię pomalowana?

Czy tylko ja nie daję żadnych witamin dzieciom??? :D

Nati a Ty chora??

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439490 przez Oposek
Ja też mam ten tran Mollera, zamierzam dawać, jak się Młodemu katar skończy. Wyliczyłam, że jedna butelka na 50 dni starczy, po 5 ml dziennie, jak w zaleceniu.

Wszystkim, którzy potrzebują ubranek dziecięcych i nastawiali się na LIDLA przypominam, że kolekcja dziecięca od dziś i bardzo polecam. U nas wszystkiego jakoś wyjątkowo dużo, mogę komuś coś kupić i wysłać, jak będzie. Bluzy/pajacyki polarowe dość cienkie, ale miłe puszyste, sweterki tanie i ciepłe, ogrodniczki superowe. Są jeszcze dresiki welurowe,fajne za niecałe 30 zł, skarpetki z ABS, rajstopki z ABS i fajne piżamy damskie. Kupiliśmy spodenki, bluzę, sweter i pajaca. Dobrze, że nas ojciec nie widział z tą siatą ciuchów, bo by na zawał zszedł ;)

Rika u nas jedna ściana fioletowa, na niej półki wiszą, a reszta złamana biel. Ale my kochamy kolorowe dodatki i mamy wieczny bałagan na półkach, więc w sumie kolor nie ma znaczenia;) Ja witamin teraz też nie daję, ale powiem Ci, że jakbyś pracowała, Twoje córeczki byłyby w żłobku czy przedszkolu, a Ty musiałabyś ciągle szukać Im opieki, bo chore to pewnie zmieniłabyś zdanie... A Twoja Zuzia pójdzie za rok do przedszkola?

Przyszła Mama fajnie, że kupiłaś kombinezon i masz z głowy:) Trzymam kciuki, żeby był dobry i fajny, pochwal się, jak przyjdzie! Filip codziennie ściska królika, ale powiem Ci, że to niemały problem, bo Bazyl jest na maksa spokojny i łagodny, daje ze sobą zrobić wszystko, a Filip nie jest zbyt delikatny.

Masuska superowe te buciki, kurcze muszę się zastanowić... A śniadanko smakowite:)

Nati wydaje mi się, że to zupełnie wyklucza ciążę. Mnie jajniki też bolą przy jajeczkowaniu, choć już jakoś zapomniałam, jak to jest- od dwóch lat nie mam okresu.... Jeszcze się okaże, że mój wielki bęben to nie pozostłość nocengo jedzenia a trzydziestotygodniowa ciąża :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #439498 przez masuska
Oposku ja już mam skarpetki i bluzę:) bluza jeszcze do odebrania została:) Skarpetek u nas mało dali, ale za to rajstop multum, a i dresów sporo jest, bluzy rozszabrowali:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #439521 przez natimp1
Masuska a miałaś znieczulenie?
ja miałam przy żylakach znieczulenie i nie dostawałam 2 tygi, chodziłam bokiem normalnie.. ale potem doczytałam ze po znieczuleniu może tak być/.

a widzisz mi w aptece polecali mollera , ze jest lepszy a Twój też w aptece był... zwal jak zwal ważne ze tran jest i tyle, witamin to sie mój głodomorek nawcina za dnia...:)
Masuska a pizzy nic nie zostało:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka