BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu #484251 przez Rika
Nati dużo dużo zdrówka dla Jasia, co on taj choruje? :( Moja Zuzia miała ostatnio problemy z oczkiem, nie wiem zatarła sobie albo dziobnęła czymś, już jest lepiej ale przez 2 dni rano nie mogła oczka otwierać bez pomocy wody :(

Hoborr na wsi to zawsze wesoło...

Ma któraś maszynę do szycia???

Aniaw moja Zuzia zna się na zegarku :) zapytaj ją która godzina to pokaże Ci gdzie jest zegarek żebyś mogła sprawdzić :D

Chyba pora spać...

W piątek imprezaaaaaaaaaaaaa :D

Hoborr, jeszcze kilka dni a bym napisała że razem będziemy sobie w ciąży chodzić :ohmy: :huh: :angry: :dry: :unsure: B) :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #484290 przez hoborr
PIERWSZA!!!!!!!

Rika Ja mam maszynę. O elektryczną i taką starą nożną zabytkową:)

A my dziś ruzamy na miasto na zakupy z aduisą:)

12 lata 1 miesiąc temu #484319 przez masuska
Dzień dobry:)

Teraz ja po 4 miesiącach dostała dziś okres:) a ma ginekologa na 10:P I tak idę po krążek:)

Hoborrku, ja mam łazienkę gotową, nie kuchnię:). Jak już będzie pomyte to Wam pokarzę:)

Nati w niedzielę będę mieć gości z Warszwy i z nimi pogadam, jak nie dadzą rady to się chętnie do Ciebie odezwę:) Zdrówka dla Jacha:) A skąd ta angina?

12 lata 1 miesiąc temu #484332 przez różyczka
Oposku, Masusko gratuluje odzyskania kobiecości :)
lazienka moze byc nawet niepomyta :blink:

a ja wiem,ze to zaden hit wsród Waszych szkrabów ale Biance wyszły dolne dwójki :laugh: zauwazyłam dzis rano przez przypadek jak sie szczerzyła,zeby dac jej kawki :laugh:
ona kocha pic kawe :S

Natimp no kurcze jeszcze jakby bylo mało wszystkiego :( :kiss: zdrówka przesyłamy z Bianuskiem :kiss:

Hoborrku no to macie akcje jak z filmu widze :cheer:
u nasniby grasuje morderca i zabija dziewczyny na narządy B) ale w tvn-ie nic nie gadali to nie wierze :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #484339 przez różyczka
Rika juz wszystko kumam :)

Nati no teksty pielegniarek to by mozna w jakas ksiazke zebrac normalnie :S

Aniu dzieki za gratki, odczekam teraz m-c aż zakwasy odejda w niepamiec i znowu sie przebiegne....do sklepu np. :silly: :lol:
a tak serio to nie poddam sie tak łatwo-jak tylko ustapi deszcz (potem ponoc ma spasc snieg), wiatr itp. to wychodze powalczyc...czyli to jakos na wiosne pewnie przypadnie heheh :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #484345 przez basba
Dzień dobry...

U nas leje :angry: na dworze ciemno jak by co najlniej 14 była! A głowa to mi pęka :dry: Żłoie kawe wiec mam nadzieje ze bedzie lepsiej ;)

Nati kurcze strasznie mi przykro ze mój Jasinek się tak pochorował. A baba jakaś upośledzona! Boże skąd tacy ludzie sie biorą :angry: B) Dobrze ze wyniki moczu OK... A twój czemu te badania genetyczne robił???

Masusko wczoraj byłam w smyku jak masz w okolicy to weź sie przejdź. Mają mega promocje - nawet na niektórych zabawkach do 100 zl taniej. A w garnuszkach to się tam zakochałam - takie są podobne do tych z IKEI. Promocje do 4 grudnia /wyczerpania zapasów.
Super że łazieneczka ukończona... :)

Oposku bardzo dziękuje za rzepis. W przyszłym tygodniu spróbujemy :) Niezły ten twój mlekopij 13 kg! Nasz sasiad jak miał 2,5 roku tyle ważył (straaaaaaasznie chudy był)! Wiki 11,700 ma też niezły z niej klocek ;)

Różyczko jutro dam znać czy placek wyszedł jak należy - wizualnie jest OK ale zobaczymy czy bedzie równie dobrze smakował :) Mąż ma dzisiaj imieniny więc wczoraj dwa plaki upiekłam + udka, pulpeciki i schabowe. Do tego fasolka o bretońsku jakieś sałatki które musze dzisiaj po rzyjeździe z racy szybko sklecić i gotowe :)
W pracy masz widzę niezłe jazdy! U nas ostatnio jakiegoś gościa w rowie nieżywego znaleźli! Badaja czy morderstwo czy wypadek... :S

Anuska my co roku robimy dla racowników paczki swiateczne-słodycze, kawy, herbata + alkohol :) Hmmm... sprawdzałam listę pracowników i jakoś cie nie widzę :P Mój Antek ma 4 lata i na zegarku jeszcze sie nie zna ;) tak wiec marne pocieszenie bo jeszcze trochę możesz poczekać :lol:

Rika rozumiem że andrzejki robisz w piątek (czy parapetówe?) Ja z dzieciakami w piątek do pizzy hut się wybieram - mają być jakieś fajne atrakcje dla maluchów :)
Fajnie że dziewczyny przestawiły sie na szybsze chodzenie spać.:)

Hoborrku... moja babcia też ten nutridrink piła.. Kochana wiem że to strasznie przykre. Ja w tym roku niestety babcie pochowałam. Trzymam kciuki żeby dziadek żył jak najdłuzej :kiss:
A na wsi to zawsze sie coś dzieje :) A jakie zakuki dzisiaj robisz? Koniecznie napisz potem coś kupiła :)

12 lata 1 miesiąc temu #484355 przez Rika
Dzień dobry :) Zaraz nadrobię.

12 lata 1 miesiąc temu #484490 przez Oposek
Dzień dobry:)

12 lata 1 miesiąc temu #484498 przez Rika
Hoborr a możesz pokazać mi jaką maszynę masz? Mi marzy się taka: allegro.pl/maszyna-do-szycia-lucznik-zof...zja-i2814223283.html ale nie wiem czy będę potrafiła... a nie chcę też kupować najtańszej i najprostszej, nawet nie wiem czy na początek nie kupić używanej...

Basba andrzejki mamy w piątek bo męża tata ma imieniny of kors i szykuje się impreza meeeega, później w sobotę druga impreza też z okazji imienin tylko że druga część rodziny będzie :) i weekend już zaplanowany... :)

Mam tu blisko pizza hut tylko kasy brak Ooo jak rymuję od rana :D

A tak serio to mąż dopiero jutro dostanie wypłatę a tu tylko 3 pieluchy zostały... :(

Dzień dobry Oposku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484502 przez aniaw
Witam :laugh:

Chciałabym oficjalnie przez portal ZP podziękować panom robotnikom z balkonu, którzy prawie przez godzinę zajęli uwagę Dominika i przestał marudzić obudzony o swicie i jak ta sroka wpatrywał się w okno a matka mogła jeszcze pospać :laugh:
Jednocześnie nie umniejsza to faktu, że powinni mnie wcześniej poinformować o tym, że od świtu będą tam buszować :ohmy: Przynajmniej założyłabym sexowniejszą piżamkę :lol: :S

A teraz biorę się za szukanie informacji o tym co mogę podać śwince morskiej na infekcję układu oddechowego jak ona jest w ciązy :S Na 13stą mam konsultację u koleżanki w lecznicy a potem do swojej pracy :S

Nadrobię później niestety a tymczasem przesyłam buziaki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #484517 przez Rika
AniaW haha niezła jesteś :D seksowną piżamkę albo w ogóle bez piżamki :D

12 lata 1 miesiąc temu #484632 przez hoborr
A na zakupach to tylka kasy natraciłam i tyle:) Jedyny fajne zakup to 3 patelnie z tefala w tym jedna z przykrywką:) Ale dostałam na konto kasę talonową ze szkoły to mi wpadło 410zł) Do tego pianki do montażu i przednie rzeczy i poszło się dymać 600zł! ech!

Rika ta maszyna którą mam to też firmy łucznik. POtem dokładnie sprawdzę jaki model bo teraz nie mam czasu. Teściowa na niej szyje i ponoć jest dobra:) Ale ja to sie za bardzo nei znam:) Kiedyś sobie spódnice uszyłam i to wszytko:) Mam ciotkę krawcową to jak coś to ona nam przeszywa poprawia itd:)

Aniu ale śmiesznik z Ciebie:) I wiadomo lepiej był na golaska spać:)

Kurcze to Ada jest najlżejsza?? Niecałe 10 kilo waży! Rika jak twoje dziewczyny ważą??

Oposku dobry!

12 lata 1 miesiąc temu #484665 przez Rika
Hoborr chyba wszystkie moje ciotki są krawcowymi :) a ja chcę wszystko sama :) tu teściowa ma jakąś maszynę ale ja ciągle zapominam zapytać czy jest sprawna, szukam też takiej maszyny której nie trzeba będzie często a jak się da to w ogóle nastawiać. O tych tanich maszynach czytałam opinie że ciągle się rozstrajają... po co mi taka :(

Ola właśnie zasnęła a ja muszę zjeść śniadanie...

Hoborr moja Ola waży też coś ok 9 kg. Zaraz mniej więcej sprawdzę bo z tego co pamiętam to ostatnio była ważona mniej więcej w tym czasie co Ada i ważyły chyba tyle samo. Zaraz zobaczę.

o ho ho Hoborr jak Ola miała 10 miesięcy to ważyła 7,300 kg :D

A ja ostatnio robiłam jajka na twardo w kształcie serca dla męża ale byłam taka głodna że sama wszystkie pożarłam (były 3 jaja calusieńkie) :D i jemu nawet nic nie wspomniałam o tym :D

12 lata 1 miesiąc temu #484702 przez hoborr
Rika ja się na maszynach nie znam:)
Ada waży 10 kilo bez paru deka - ale w butach i ubraniu. Myślę że w sam raz...

A ta babka się jednak utopiła - ponoć samobójstwo popełniła... Bo buty nad rzeką zostawiła i jedną kulę.

Ide piec rogaliki. Ciasto juz 30 minut w lodówce także lecę:) mniam mniam

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484781 przez masuska
Piotrek a trochę ponad 11:) tak myślę.

Za tydzień idziemy do ortopedy na kontrole, a 20 grudnia szczepienie. Ja za to mam w styczniu stawić się na kontrolę u ginekologa. Wiecie koleś mnie poznał mimo iż nie byłam u niego prawie 1,5 roku:) i oczywiście od razu brechy sobie robiliśmy:)

Pytałam już o pomysł na ciastka na choinkę? Jak a któraś jakiś przepis to chętnie przytulę:)

Hoborrku, a jak pojedziecie kupić np. panele? To dopiero się rozejdzie:) nie teraz czeka kupno gniazdek:)

Aniu, to od dziś na golaska prosze spać:) co by nie było zaskoczenia:)

Basbo, smyka mam za jakieś 50 km:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka