BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483664 przez Oposek
Dzień dobry:)

Przedostatnia:) (skoro Różyczki jeszcze nie było :blink: )

Masuska, Basba ja też dziennie trzy kawy, miałam ograniczać, ale nie chce być inaczej;)

Masuska Trzeba to lej, jak wyjścia nie ma! Wasz domek i ma być tak, jak chcecie! my mamy najprostsze zabawkowe garnki z IKEA. Kupiłam je dlatego, że wyglądają jak normalne (a nie plastikowe), bo bałam się, że Filip z kolorowymi zrobi to, co z zabawkowym laptopem- oleje:) Te spełniają swoją funkcję, misie obiadek jedzą codziennie, a ja nie szukam po całym domu swoich rondelków i pokrywek:) Co więcej są stalowe, więc można w nich jakieś drobne rzeczy podgrzać, czekoladę rozpuścić, czy masło. O takie mamy:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00130167/

Basba ja już od dawna korzystam z tego przepisu i zawsze wychodzi. Zazwyczaj jeszcze na wierzch wrzucam serek śmietankowy, tak jak przy cieście marchewkowym, ale i bez jest dobre:)
www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_dyniowe/przepis.html

Nati cieszę się, że latarka się spodobała- ona świeci i ryczy:) Ciałka ketonowe są podwyższone też na czczo, jak dziecko długo nie jadło albo mało jadło w ostatnich dniach, więc nie ma co się martwić:) Dobrze, że mocz okey, to super wiadomość!

Hoborku wiesz co Kochana w takich sytuacjach nigdy nie ma reguły... To od wielu czynników zależy. Polecam nutridrinki, poczytaj sobie, naprawdę warto. I jak możecie to skontaktujcie się z Hospicjum Domowym, a jeśli nie ma blisko to z przychodnią kontroli bólu, jest przy każdym większym szpitalu powiatowym. Oni Wam pomogą we wszystkim, poradzą, pożyczą sprzęt. Mamy 21 wiek, nikt nie powinien odchodzić w bólu. Mój dziadek umarł na raka płuc, miał guzy, przerzuty, a mimo to żył jeszcze prawie rok od ostatecznej diagnozy. Nie cierpiał. Podawaliśmy Mu leki, przyklejaliśmy plastry z morfiną. Doczekał się prawnuka, zdążył Go poznać i pokochać. Pod koniec tylko na widok Filipa się uśmiechał, do Niego powiedział ostatnie słowa. Jakbym w czymkolwiek mogła Ci pomóc to pisz tu, na prive, dzwoń. :kiss:

Rika kreatywna pisownia trzeba przyznać;) Fajnie, że dziewczyny lepiej śpią!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #483672 przez Oposek
Filip zaszczepiony, waży prawie 13 kg! Jedyne pocieszenie jest takie, że zarówno wzrost, jak i waga na 90 centylu, czyli jest też wysoki. Dobre i to ;) Płaczu nie było, objawów ubocznych- póki co- też nie.
Badanie moczu wyszło w normie u Filipa, u mnie bakterie. Mam powtórzyć za dwa tygodnie brania leków, objawów jakichkolwiek brak.
A i dostałam po 25 miesiącach okres :)

12 lata 1 miesiąc temu #483745 przez hoborr
o OPOSKU ale fajne gary! Może takich bym nie przypalała! :S

12 lata 1 miesiąc temu #483763 przez Rika
Oposek ale fajowe te zestawy :)

Masuska jak chcesz to mogę pokazać Ci jaką kuchnię kupujemy dziewczynkom.

Ja dzisiaj mam cały dzień otwarte okna w całym mieszkaniu i biegam w bluzce na ramiączka tak mamy ciepło w mieszkaniu a nie jest palone w piecu. Byłam z dziewczynami półtorej godziny na podwórku ale musiałam wracać bo Ola chciała spać.

Oposek co do okresu to widzisz, mnie wszyscy się czepiali że jak ja mogłam nie wiedzieć o drugiej ciąży, że karmienie piersią nie zabezpiecza itd. Ja dużo czytałam że zdarza się że okres po porodzie i karmieniu może pojawić się dopiero np po odstawieniu dziecka od piersi itd, dlatego brakiem okresu się nie przejmowałam a wyszło na to ze po 3-4 miesiącach dostałabym okres ale zaszłam w ciążę. A znów po drugim porodzie okres dostałam dopiero dokładnie po 6 miesiącach od porodu, więc każdy człowiek inny i po każdej ciąży organizm też inaczej reaguje. I wkurzało mnie to że każdy mi tak gadał itd...

Ostatnio przez ten tydzień byłam w depresji właśnie z powodu okresu a raczej jego brakiem... :ohmy:

Zapomniałam pochwalić się, że dziewczynki kładą się spać ok 21 i śpią same w swoim pokoju :) przez 2 pierwsze noce nie dość że miałam otwarte drzwi w sypialni i u nich to jeszcze włączoną nianię na cały głośnik :)ciężko mi było odzwyczaić się od stękania w nocy :D a teraz już śpimy bez niani, Ola budzi się ok 2.30 na cycy, biorę ją na te 5 minut, possie i dalej idzie spać do swojego łóżeczka :) jest boskoooo :)
I jeszcze jedną rzeczą muszę się pochwalić, Zuzia coraz więcej mówi :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483772 przez różyczka
Pierwsza :lol:
w kategorii po 17-stej :silly: :lol:

Nati po pierwsze primo ja nie pije, niech Oposek potwierdzi :lol:

Basba masaże sa relaksacyjne całego ciała (nawet stopy i twarz)-pisałam w pażdzierniku,ze eks mi serie 10 na urodziny podarował no a,ze nie mam kiedy to tak raz w tyg. srednio ide i wykorzystałam dopiero 5 :)
jest cieplutko, leże w blasku Świec i mam odlot zazwyczaj :side:

Aniu ale słitbracia :)

Rika nadrobiłas? bo sprawdzian wiedzy zrobimy zaraz :blink:

Masusko dzieki,ze o mnie pamietasz :kiss:

Oposku
no kawał chłopaka trzeba przyznac :)
mi tez w badaniach pracowniczych wyszły jakies straszne rzeczy jakis czas temu ale ja jak to ja wrzuciłam za szafe i staram sie nie pamietac :blink:
a to ciasto wyglada na bardzo mało slodkie czy sie myle?

Hoborrku :kiss: :kiss: :kiss: ściskam Cie mocno...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #483782 przez różyczka
Rika no to gratki dla dziewczyn! super :)
a z tym okresem to wy sie zabezpieczaliście i mimo to zaszłas w ciąże i dlatego nie przypuszczałaś,ze mozesz w niej być?

ja dzis miałam wariacki dzien i padam na twarz doslownie, jeden po dopalaczach spadł ze schodów i rozbił głowe, innego przykleili tasma do krzesła (obwiązali jak porwanego na filamch), odbyłam chyba z milion rozmów ....łep mi pęka :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #483787 przez Rika
Różyczko nie bardzo mam czas nadrobić :) codo okresu i drugiej ciąży to nie zabezpieczaliśmy się bo nie było takiej potrzeby :) ja chciałam drugie dziecko a mąż postawił na to, że co ma być to będzie :) jedyny szok był taki, że tak szybko i że już połowa ciąży :D

12 lata 1 miesiąc temu #483836 przez hoborr
Oposku a PO co z Hospicjum Domowym ? Kurcze boje się że będzie cierpiał. JAkoś nei mogę cały czas w to uwierzyć.... Morfina, plastry . - to wszystko brzmi jak jakis koszmar w którym nie powinnam się znaleźć :(

A i Oposku szkoda że dostałaś okres:):) Byłoby mi raźniej mieć tu druhgą ciężąrówkę:) Choć oczywiście wszyzstki e mnie fajowo wspieracie i nawet nie zaglądam do marcówek:)

Rika ale super że małe już same sobie spią:) To zasługa ich nowego pokoju:) Ale się cieszą:)

Różyczko zjedz loda:) Mi to ostatnio pomaga:)

12 lata 1 miesiąc temu #483877 przez masuska
Oposku, teraz kto będzie na tyle życzliwy żeby mi kupić i dostarczyć te garnki z ikei:) Najfajniejsze z tych wszystkich:) A ja nie mam 4 miesiące okresu i to nie dzidzia:P

Hoborrku też chcę lody:)

Rika mi tylko garnki potrzebne, kuchnią się nie interesuje

Różyczko o Tobie zawsze:)

Wszystko dopilnowałam, łazienka jest cudna:)

12 lata 1 miesiąc temu #483931 przez aniaw
A o mnie to zapomniały :(
OSTATNIA :P :P :P

Oposek ja to chetnie bym do Ciebie wpadła z bobasami - zobaczyyłabyc co moje chłopaki potrafią i że w druzynie siła :lol: Ale czasu brak ;)
Wielki ten Filipo to i zdrowy:) I jaki dzielny :) A Ty tyle badań więc nie dziw się że cos Tobie znajdą :lol: :P :kiss:
Dzięki za linki :kiss: Extra te latarki tylko potrzebuję przedświątecznego sponsora :lol:
Zmiotka i szczotka taka dziecieca 1/3 normalnej, że tak powiem :)

Basba
a jakie paczki robisz dla pracowników? Czy ja przypadkiem nie jestem na liścuie twoich pracowników? :lol: :lol: :lol:

Masuska super, że łazienka gra :) A mocno trzeba było lac??? :lol:
Gratki dla Pita :kiss:

Rika z gołymi tyłkami powiadasz :lol: Podoba mi się :lol: Fajnie, że dziewczynki same śpiochaja :)

Nati też współczuje moim chłapakom żę maja taka matke, ale skora ja juz tyle ze soba wytrzymuje to one też się przyzwyczają :lol: Buziole dla Jacha :kiss:

Różyk matko ty to masz prace ;) Ech marzy mi się taki masaż, więc chyba zaraz skrobne do mikołaja list :lol: A zapomniałam pogratulowac 15 min biegu :)

Hoborku do porodu masz jeszcze trochę więc nie forsuj się :lol: :kiss:

Kto mi powie od kiedy dzieci zaczynaja znac się na zegarku???
No jak mówię do południa mi nie przeszkaszkadzać bo śpie a Domik po 7mej wstaje to chyba znaczy, że jeszcze się nie zna cooo??? :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #484038 przez hoborr
MAsuska no to czemu się nie chwalisz gotową kuchnią?? Ładnie to tak - trzymać koleżanki w niepewności? A może ja coś odgapie?

Aniu a gdzieś była cały dzień?

12 lata 1 miesiąc temu #484048 przez natimp1
hej.. U nas Angina ropna, generalnie ie widać migdałków tylko białe kule... dostał augmentin.. oczywiście plucie masakryczne, jutro na lek musi przyjść opiekunka bo samemu nie da tomek rady, tzn da ale na ile Jachu to połknie to nie wiem .
Maksi u babci,... a mi się tęskni.... nie wiem jask ja jutro w robocie wytrzyma.. jachu goraczka w okolicach 39 .. no i musi czopki dostawać zeby nie obciążać żołądka.. bałam się a przeszło bez echa,... szkoda ze antybiotyku w czopkach nie ma:)

masuska ja mogę kupić gary w Ikei i wysłać... z tym ze w sobotę dopiero jeśli Cię to urządza..a wysłać z pracy w poniedziałek

oczywiście w przychodni nie obyło sie bez jakieś styki mojej.. hmm juz zaczynam podejrzewać że może ta ja jakaś dziwna jestem..
no wiec Jasinek taki biedny z gorączka zmasakrowany, wystraszony przez jakieś inne wrzeszczące dziecko jest u mnie na rekach i pokazuje ze chce dydusia, wiec mu dałam co by lekarka była w stanie go prawidłowo osłuchać....
podchodzi pielęgniara i się pyta .. on tak zawsze ma.... no wiec ja ze tak .. bardzo pilnuje żeby miał ciągle smoczek a jak mu w nocy wypadnie to go wybudzam... spojrzała na mnie jak na głupią, pokiwała głową i powiedziała ze to nie modne teraz.... ze ja zawsze wydawałam się wzorem w wychowaniu bo maksi taki samodzielny, NIEUZALEŻNIONY .... ja pierdole myślałam ze zejdę.. na szczęście była moja kolej.... a jak wychodziłam.. Jachu juz bez smoka, bo sie uspokoił ton po co... a ona taka dumna mówi... super ze pani zrozumiał.... ja perdol.... muszę sprawdzić czy w tych smoczkach jakąś kokaine wsadzają albo inne dragi bop przecież wiarze odpierdziela..... a ja może nie wiem i faszeruje dzieciaka

12 lata 1 miesiąc temu #484223 przez hoborr
Natimp współczuje problemów zdrowotnych :kiss: A baba w przychodni - to widać że jakaś upośledzona! Nie wie co to sarkazm?

Kurde krzyż mnie boli B) :( :ohmy: :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #484226 przez hoborr
A u nas wielke zamieszanie na wsi! Mnóstwo policji , strazy , ludzi... Ponoć jakaś babcia zaginęła. Nie było jej w domu juz kilkanaście godzin. A jej laska i buty znaleziono bnad brzegiem rzeki... I szukają ciała.. Ale babcia ponoć coś z głową miała... B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka