- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Przedostatnia:) (skoro Różyczki jeszcze nie było )
Masuska, Basba ja też dziennie trzy kawy, miałam ograniczać, ale nie chce być inaczej;)
Masuska Trzeba to lej, jak wyjścia nie ma! Wasz domek i ma być tak, jak chcecie! my mamy najprostsze zabawkowe garnki z IKEA. Kupiłam je dlatego, że wyglądają jak normalne (a nie plastikowe), bo bałam się, że Filip z kolorowymi zrobi to, co z zabawkowym laptopem- oleje:) Te spełniają swoją funkcję, misie obiadek jedzą codziennie, a ja nie szukam po całym domu swoich rondelków i pokrywek:) Co więcej są stalowe, więc można w nich jakieś drobne rzeczy podgrzać, czekoladę rozpuścić, czy masło. O takie mamy:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00130167/
Basba ja już od dawna korzystam z tego przepisu i zawsze wychodzi. Zazwyczaj jeszcze na wierzch wrzucam serek śmietankowy, tak jak przy cieście marchewkowym, ale i bez jest dobre:)
www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_dyniowe/przepis.html
Nati cieszę się, że latarka się spodobała- ona świeci i ryczy:) Ciałka ketonowe są podwyższone też na czczo, jak dziecko długo nie jadło albo mało jadło w ostatnich dniach, więc nie ma co się martwić Dobrze, że mocz okey, to super wiadomość!
Hoborku wiesz co Kochana w takich sytuacjach nigdy nie ma reguły... To od wielu czynników zależy. Polecam nutridrinki, poczytaj sobie, naprawdę warto. I jak możecie to skontaktujcie się z Hospicjum Domowym, a jeśli nie ma blisko to z przychodnią kontroli bólu, jest przy każdym większym szpitalu powiatowym. Oni Wam pomogą we wszystkim, poradzą, pożyczą sprzęt. Mamy 21 wiek, nikt nie powinien odchodzić w bólu. Mój dziadek umarł na raka płuc, miał guzy, przerzuty, a mimo to żył jeszcze prawie rok od ostatecznej diagnozy. Nie cierpiał. Podawaliśmy Mu leki, przyklejaliśmy plastry z morfiną. Doczekał się prawnuka, zdążył Go poznać i pokochać. Pod koniec tylko na widok Filipa się uśmiechał, do Niego powiedział ostatnie słowa. Jakbym w czymkolwiek mogła Ci pomóc to pisz tu, na prive, dzwoń.
Rika kreatywna pisownia trzeba przyznać Fajnie, że dziewczyny lepiej śpią!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Badanie moczu wyszło w normie u Filipa, u mnie bakterie. Mam powtórzyć za dwa tygodnie brania leków, objawów jakichkolwiek brak.
A i dostałam po 25 miesiącach okres
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/kuchenka-garnki-naczynia-owoc...lem-i2800850064.html
allegro.pl/zestaw-garnki-patelnia-lyzki-...nia-i2807422749.html
allegro.pl/garnki-dla-malej-kucharki-cud...199-i2819331899.html
allegro.pl/zestaw-kuchenny-garnki-naczyn...zen-i2804315654.html
allegro.pl/naczynia-w-koszyczku-garnki-k...ory-i2805260351.html
allegro.pl/garnki-w-nowym-stylu-srebrno-...nka-i2783689983.html
allegro.pl/zestaw-naczyn-kuchennych-garn...ent-i2791612398.html
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska jak chcesz to mogę pokazać Ci jaką kuchnię kupujemy dziewczynkom.
Ja dzisiaj mam cały dzień otwarte okna w całym mieszkaniu i biegam w bluzce na ramiączka tak mamy ciepło w mieszkaniu a nie jest palone w piecu. Byłam z dziewczynami półtorej godziny na podwórku ale musiałam wracać bo Ola chciała spać.
Oposek co do okresu to widzisz, mnie wszyscy się czepiali że jak ja mogłam nie wiedzieć o drugiej ciąży, że karmienie piersią nie zabezpiecza itd. Ja dużo czytałam że zdarza się że okres po porodzie i karmieniu może pojawić się dopiero np po odstawieniu dziecka od piersi itd, dlatego brakiem okresu się nie przejmowałam a wyszło na to ze po 3-4 miesiącach dostałabym okres ale zaszłam w ciążę. A znów po drugim porodzie okres dostałam dopiero dokładnie po 6 miesiącach od porodu, więc każdy człowiek inny i po każdej ciąży organizm też inaczej reaguje. I wkurzało mnie to że każdy mi tak gadał itd...
Ostatnio przez ten tydzień byłam w depresji właśnie z powodu okresu a raczej jego brakiem...
Zapomniałam pochwalić się, że dziewczynki kładą się spać ok 21 i śpią same w swoim pokoju przez 2 pierwsze noce nie dość że miałam otwarte drzwi w sypialni i u nich to jeszcze włączoną nianię na cały głośnik :)ciężko mi było odzwyczaić się od stękania w nocy a teraz już śpimy bez niani, Ola budzi się ok 2.30 na cycy, biorę ją na te 5 minut, possie i dalej idzie spać do swojego łóżeczka jest boskoooo
I jeszcze jedną rzeczą muszę się pochwalić, Zuzia coraz więcej mówi
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
w kategorii po 17-stej
Nati po pierwsze primo ja nie pije, niech Oposek potwierdzi
Basba masaże sa relaksacyjne całego ciała (nawet stopy i twarz)-pisałam w pażdzierniku,ze eks mi serie 10 na urodziny podarował no a,ze nie mam kiedy to tak raz w tyg. srednio ide i wykorzystałam dopiero 5
jest cieplutko, leże w blasku Świec i mam odlot zazwyczaj
Aniu ale słitbracia
Rika nadrobiłas? bo sprawdzian wiedzy zrobimy zaraz
Masusko dzieki,ze o mnie pamietasz
Oposku no kawał chłopaka trzeba przyznac
mi tez w badaniach pracowniczych wyszły jakies straszne rzeczy jakis czas temu ale ja jak to ja wrzuciłam za szafe i staram sie nie pamietac
a to ciasto wyglada na bardzo mało slodkie czy sie myle?
Hoborrku ściskam Cie mocno...
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
a z tym okresem to wy sie zabezpieczaliście i mimo to zaszłas w ciąże i dlatego nie przypuszczałaś,ze mozesz w niej być?
ja dzis miałam wariacki dzien i padam na twarz doslownie, jeden po dopalaczach spadł ze schodów i rozbił głowe, innego przykleili tasma do krzesła (obwiązali jak porwanego na filamch), odbyłam chyba z milion rozmów ....łep mi pęka
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A i Oposku szkoda że dostałaś okres:) Byłoby mi raźniej mieć tu druhgą ciężąrówkę Choć oczywiście wszyzstki e mnie fajowo wspieracie i nawet nie zaglądam do marcówek:)
Rika ale super że małe już same sobie spią To zasługa ich nowego pokoju:) Ale się cieszą
Różyczko zjedz loda:) Mi to ostatnio pomaga:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Hoborrku też chcę lody:)
Rika mi tylko garnki potrzebne, kuchnią się nie interesuje
Różyczko o Tobie zawsze:)
Wszystko dopilnowałam, łazienka jest cudna:)
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
OSTATNIA
Oposek ja to chetnie bym do Ciebie wpadła z bobasami - zobaczyyłabyc co moje chłopaki potrafią i że w druzynie siła Ale czasu brak
Wielki ten Filipo to i zdrowy:) I jaki dzielny A Ty tyle badań więc nie dziw się że cos Tobie znajdą
Dzięki za linki Extra te latarki tylko potrzebuję przedświątecznego sponsora
Zmiotka i szczotka taka dziecieca 1/3 normalnej, że tak powiem
Basba a jakie paczki robisz dla pracowników? Czy ja przypadkiem nie jestem na liścuie twoich pracowników?
Masuska super, że łazienka gra A mocno trzeba było lac???
Gratki dla Pita
Rika z gołymi tyłkami powiadasz Podoba mi się Fajnie, że dziewczynki same śpiochaja
Nati też współczuje moim chłapakom żę maja taka matke, ale skora ja juz tyle ze soba wytrzymuje to one też się przyzwyczają Buziole dla Jacha
Różyk matko ty to masz prace Ech marzy mi się taki masaż, więc chyba zaraz skrobne do mikołaja list A zapomniałam pogratulowac 15 min biegu
Hoborku do porodu masz jeszcze trochę więc nie forsuj się
Kto mi powie od kiedy dzieci zaczynaja znac się na zegarku???
No jak mówię do południa mi nie przeszkaszkadzać bo śpie a Domik po 7mej wstaje to chyba znaczy, że jeszcze się nie zna cooo???
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aniu a gdzieś była cały dzień?
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maksi u babci,... a mi się tęskni.... nie wiem jask ja jutro w robocie wytrzyma.. jachu goraczka w okolicach 39 .. no i musi czopki dostawać zeby nie obciążać żołądka.. bałam się a przeszło bez echa,... szkoda ze antybiotyku w czopkach nie ma:)
masuska ja mogę kupić gary w Ikei i wysłać... z tym ze w sobotę dopiero jeśli Cię to urządza..a wysłać z pracy w poniedziałek
oczywiście w przychodni nie obyło sie bez jakieś styki mojej.. hmm juz zaczynam podejrzewać że może ta ja jakaś dziwna jestem..
no wiec Jasinek taki biedny z gorączka zmasakrowany, wystraszony przez jakieś inne wrzeszczące dziecko jest u mnie na rekach i pokazuje ze chce dydusia, wiec mu dałam co by lekarka była w stanie go prawidłowo osłuchać....
podchodzi pielęgniara i się pyta .. on tak zawsze ma.... no wiec ja ze tak .. bardzo pilnuje żeby miał ciągle smoczek a jak mu w nocy wypadnie to go wybudzam... spojrzała na mnie jak na głupią, pokiwała głową i powiedziała ze to nie modne teraz.... ze ja zawsze wydawałam się wzorem w wychowaniu bo maksi taki samodzielny, NIEUZALEŻNIONY .... ja pierdole myślałam ze zejdę.. na szczęście była moja kolej.... a jak wychodziłam.. Jachu juz bez smoka, bo sie uspokoił ton po co... a ona taka dumna mówi... super ze pani zrozumiał.... ja perdol.... muszę sprawdzić czy w tych smoczkach jakąś kokaine wsadzają albo inne dragi bop przecież wiarze odpierdziela..... a ja może nie wiem i faszeruje dzieciaka
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde krzyż mnie boli
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa