- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wykorzystując chwilę piszę co u Nas..
Generalnie -ZARĄB - wybór szkoły , porąbane zasady rekrutacji do przedszkola, dołączając kolejne zapalenie nerwu w głowie i inne takie wyprowadza mnie z równowagi.
Nie wiem co za Łochy wymyśliły sposób rekrutacji w tym roku, i chyba żaden z nich nie wziął pod uwagę, że można mieć dwójkę dzieci , i np jedno wysłać do oddziału sportowego w szkole, no ale ok...
Mam mega dylemat , do piątku trzeba złożyć papiery do przedszkola , a Maksi ma w sobotę egzamin do podstawówki... i generalnie od tego czy się dostanie do szkoły zależałby mój wybór przedszkola, a tak du... kwaśna... nie wyobrażam sobie sytuacji w której maksi sie nie dostanie do szkoły tej sportowej a Jachu będzie miał wybrane przedszkole w jej rejonie i się dostanie, wtedy Maksi gdzie indziej do szkoły i jachu do przedszkola...
no nic dzis idziemy jeszcze na drzwi otwarte do przedszkola i Jaska decyzja do którego w pobliżu potencjalnej szkoły Maksa chce chodzić... póki co do żadnego , nawet Babcie polubił
generalnie dziewczyny Maksi jest tak okropny ostatnio ze ja nie wiem czy to u wszystkich 6 latków czy w niego taki diabeł wcielony wstąpił..... Jachu do tego przez zmianę tej pogody nie do ujechania jest , chyba tylko ja mogłam trafić na dwulatka meteopatę...w sobotę jak było takie ciśnienie i wiatr to normalnie jęczał , mędził i zrzędził , no ale ok rozumiem bo mnie tez głowa boli na zmianę pogody
Poza tym super , broi tak słodko że aż się chce patrzeć, z bratem sie tak kłócą, ze tylko czekam aż policja przyjdzie, ale później znów sie tak bawią ze miło popatrzeć.
gdyby nie ta moja boląca łepetynka to całkiem spoko by było....a tak zmęczona jestem ciągle, i ból mnie rozwala , musiałam przestać ćwiczyć by odciążyć organizm i strasznie mi tego brakuje... ale pokonałam swoje magiczne 3 kilo, jescze 2 i będę Lalunia;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Natimp- nie zazdroszczę... a ty na tej tomografii w końcu byłas czy nie? Chyba pytam za każdym razem- ale jakoś odpowiedzi nie doczytałam.
Co do dzieciaczków- no cóz- tak chyba wszędzie jest ze raz się leją a raz darzą milością braterską. U nas podobnie, z tym ze Antek Wiki jeszcze nie tknął palcem- to ona taka raczej mała zaraza- idzie, popchnie, klepnie, a Antek raczej pod włos ja bierze- daje zabawke a za chwilke jednak stwierdza ze on się nią pobawi i zabiera
Co do szkoły- to u nas tez jest niezły Meksyk! Dzieci z obrębu raczej bez problemu przyjmują ale te spoza to już jest większy kłopot. Pisałam już chyba ze prawie w każdej szkole jest po 7-8 klas. Ja się ciesze ze Antek jeszcze nie idzie. Za to mam nadzieje ze Wikuska się dostanie- zobaczymy.
Gratki za 3 kilo! Ćwiczysz? Czy tylko na diecie jesteś? Ja ostatnio wzięłam się za siebie i codziennie (od pon-pt) ćwiczę godzinę. Pół godzinki biegne na orbitreku a pół cwicze - step, kakanka, hula hop no i na macie jakieś bruszki, tyłek. Od razu lepiej się czuje.
Przyszła_mamo... dotarła ta paczka z płytkami czy nie... napisz bo denerwuje się ze gdzies się zagubiła! A maż dłgo tak jeszcze wyjeżdżać ci będzie? Fajnie że takiego masz powera na te dietetyczne dania i chudniecie.
Masuska no dawaj... jaki ten tort zrobisz na 3 urodzinki!? A bajkę możesz urywki odtworzyć z Pitem na youtube www.youtube.com/results?search_query=kli...%C5%82e+odcinki&sm=3
polecam Nie wiem czemu nie ma całych odcinków!
U nas weekend minął za szybko. Sobota u rodziców niedziela u sąsiadów więc weekend imienionowo-urodzinowo ale jutro już środa.... połowa tygodnia w d..ie
Jutro może poznam dziewczyne mojego młodszego brata. Kurka musze coś na obiad wymyśleć. Normalnie się denerwuje jakby synową co najmniej miała poznać No ale w sumie mój brat 10 lat młodszy ode mnie to mam prawo tak się czuć. W końcu pieluchy mu zieniałam co nie
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas Maksi tez z tego co pamiętam nie walnął Janka, a jedynie się tak przepycha czy coś, ale na ostro, ale czasem ma takie zachowania ze nie pytaj..
w kwestii wagi to staram sie co 2 dzień ćwiczyć Chodakowską a w kwestii jedzenia to zmieniłam nawyki, te 3 kilo dla jednego nic dla mnie jak wygranie w lotka, nie mogłam tej wagi magicznej przekroczyć....
W kwestii przedszkola też nie wiem czy się Jachu dostanie do tego co chcemy.. wczorajsze przedszkole wygrało , ale kurcze na naszym osiedlu są trzy wiec chyba trzody nie będzie i do któregoś się dostanie !!!!! Chciałabym by dostał się do tego z pierwszej preferencji bo w tym jest szansa ze przestanie ryczeć w 5 latkach albo chcociaż jak na basen kulkowy będą chodzić
No nic zobaczymy .. może mnie zaskoczy ..licze
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Basbo tort wymyśliłam taki
www.mojewypieki.com/posty/3
z barwnikiem zielonym, piętrowy, a na szczycie traktor:) albo Betoniarka:) Zamówię cukrowy u takiej naszej fajnej Pani:)
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masusko szacun za napisanie tutaj postu! Idę w twoje ślady! Może to zmotywuje inne dziewczyny
Co do tortu to który to konkretnie? Jakies ciasteczka mi wyskoczyły, potem kilka serników, babeczki i tort konfetti... to ten ostatni?
Ja będę do Wiki musiała pomyśleć co z tą Dośką a Antek zakochany nadal w zygzaku -chyba ze mu przejdzie Do września wszystko możliwe
Nati no właśnie skad u ciebie te ogniska niedokrwienia? Jak to leczyc??? Mam nadzieję ze leki pomogą. Przecież z wiecznie bolącą głową to szału idzie dostać! Współczuje kochana!
Jeszcze odnośnie przedszkola - ostatnio rozmawiałam z babką Antka. Powiedziała ze prawdopodobnie dwie grupy maluszków otworzą. Poza tym rodzeństwo dzieci które chodzą do przedszkola mają pierwszeństwo. A jakby co to pani Beata powiedziała ze załatwi... no zobaczymy
A ty tak na Jacha nie gadaj bo on dzielny chłopak jest- jeszcze cie zaskoczy... pozytywnie oczywiście! Wiesz moja Wiki tak drze teraz do przedszkola ale nie mam pewności czy jak przyjdzie co do czego to czy będzie chciała chodzić.
BABY POBUDKA!!!!!! PISAĆ!!!!!!!! Oposek, Ania! a wy to już wcale się nie udzielacie!
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
No ja się zbieram od tygodnia ale czas mi ucieka jak zwykle
W pracy mamy miesiąc akcji kastracji i sterylizacji, więc codziennie stoję za stołem operacyjnym i już mi się krojenie po nocach śni
Poza tym jestem zachwycona moim smartfonikiem i cykam fotki pacjentów i operacji i chłopaki najchętniej te krwawe chcą przeglądać w domku
My też złożyliśmy papiery do przedszkoli i czekamy co w tym roku uda nam się zdziałać
Masuska super łoże
Ty na pewno coś fajoskiego upichcisz na Pitera urodzinki, może też się sprężę i pomyślę nad tortem bo teraz to poszłam na łatwiznę
Basba oj każdy musi kombinować kurka takie życie
U nas Szymi wierny też zygzakowi
Nati współczuję główkowania z przedszkolem i tych bóli nawet Tobie
Przyszła_mama ja też nie wyobrażam sobie męża wyjazdowego
Aruś przesłodki w tym powitaniu taty
Gratki za dalsze walki dietowe Ja też nie odpuszczam
Ostatnio wychodząc z autobusu zaczepił mnie koleś:
On: cześć Dominika co u Ciebie słychać
Ja: Jestem Ania... (i tak zastanawiam się skąd znam gościa..)
On: Cześć Ania co u Ciebie słychać?
Ja: (skapłam się, że to gość który czasem przychodzi do mnie z psem ) mówię, że chyba mnie Pan z kimś myli bo ja z przychodni wtererynaryjnej jestem
On: (mina bezcenna) O Pani z Feniksa (brnie dalej) Co tam słychać?
No był taki później zmieszany jak sobie pogadaliśmy i zastanawiam się czy nie będzie teraz się wstydził do mnie przyjść
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Buziaki
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A chłopaki to ja ci powiem ze jak blizniaki normalnie wyglądają Super zdjęcia! A ty obu chłopców daje do przedszkola? Bo ostatnio coś czytałam albo mi się wydawało ze młodszy jest za mały jeszcze
Ty to masz przeboje z tymi ludzmi z przychodni...
Uściski dla was!!!!!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anula fajosko że się pojawiłaś. Tez skożystałam z tej akcji sterylizacji i Raulek jest bez jajek już 1,5 tygodnia:)
Jaki piękny wóz strażacki, mój na 2 latka się chowa. Widzę żę nie tylko Twoje chłopaki podobne do siebie jak dwie krople wody.
Może tak na zachętę pokaże się Wam i ja co? Czy reszta babulców się wystraszy?
Pracuję nad kurtką, zostało mi jeszcze ćwieki doczepić. Mój stary Levis...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
najpierw co u nas
nie chce zapeszac i wykrakac, ale siwterdzam iz Arek w dzien w konco ODPIELUCHOWANY!
po kazdym jego siusianiu musze spiewac piosenke ktora wymyslilismy, STRAZ POZARNA STRAZ POZARNA GASI POZAR, STRAZ POZARNA STRAZ POZARNA GASI POZAR juz mam chrype na maksa, bo w tym tyg spiewalam w przedszkol piosenke o raczkach i o kreceniu jak baczek z 30 razy do tego masa tradycyjnych lekcji a w domu STRAZ POZARNA, STRAZ POZARNA no ale nic to, wazne ze dziala, matka glos odzyska
co jeszcze
to bylismy w srode na zajeciach pierwszy raz w bibliotece, na tym klubie maluszka, mlody nie bral udzialu w zajeciach, w zasadzie sie przygladal, ale chodzil po bibliotece, ogladal ksiazki, bawil sie zabawkami, pisal po tablicy, rozmawial z biblioterkami,
a co najwazniejsze:
nic nie zdemolowal
wielkiego przypalu matce nie narobil
zadnego dziecka nie uszkodzil
wiec wypad uwazam za udany
w srode idziemy znowu i planuje juz chodzic regularnie w kazda srode.
co wiecej
mama Kasia juz lzejsza o prawie 7 kg
czuje sie o niebo lepiej, jem smacznie zdrowo, mysle ze w wakacje jeszcze lepiej bedzie szlo bo teraz nie mam czasu chodzic na fitness, w wakacje mam zamiar wykupic karnet jakis otwarty i poszalec z wszystkimi zajeciami taki urok pracy w zawodzie nauczyciela, jeden z plusow ze w wakacje mozna odbic sobie cala orke roczna
ale ale doszlam do wniosku ze musze chodzic przynajmniej raz na 2 tyg na masaz wyszczuplajacy.. przy takim chudnieciu jest ryzyko, ze bedzie niefajnie, a samo smarowanie moze nie wystarczyc
zreszta chodzilam kiedys na takie masaze jak duzo chudlam, i tak pieknie skora mi sie zbiegala razem "ze mna" jedrne cialo mialam i teraz bedzie trzeba chodzic chociaz raz na czas...
Natimp – bardzo mi przykro ze tak z zdrowkiem tyle problemów..
3mam kciuki żebys niebawem odetchnęła i żebyś bez leków mogla funkcjonowac bez meczacego bólu..
I tak Cie podziwiam, ze tak dzielnie się trzymasz i do wszystkiego w taki sposób podchodzisz
Iiiiii gratuluje utraty 3 kg!! To bardzo duzo!! Ale się ciesze! Ta pierwsza utrata za Toba
Zdradz co zmienilas i co działasz, Chodakowska i jesz dietkowo jakos specjalnie? Może masz jakies przepisy, potrawy smaczne do sprzedania
Basba – jak się udaly odwiedziny brata i jego dziewczyny? Co zaserwowałaś? Wyobrazam sobie już ta uczte
Rano wyslalam długaśnego maila to nie będę wiecej tu pisac
Ania – ale się uśmiałam z rozmowy z tym Panem! Od dzisiaj będę do Ciebie się zwracac.. Dominika
Zdjęcia superowe!
Jacy chłopcy duzi! I jaki tort swietny, kto robil? Bo cos mówiłaś ze ktos ma robic
U Arka ostatnio tez faza na straz pozarna
Masuska – alez Ty jestes sliczna laseczka no nie mogę i jeszcze uzdolniona artystycznie i kulinarnie, nie wiem jak to zabrzmi ale jak bym była facetem to taka zone bym chciala mieć
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
To absolutnie nie jest narzucanie przeze mnie niczego ani nie chce zebyscie jakos tego zle odebraly
ale co Wy na to zebysmy mialy naszego wspolnego maila, na ktorego bedziemy wysylalaly jakies materialy, muzyke dla dzieci, ksiazki itp itd
na studiach tak robilismy i zauwazylam ze niektore grupy mam na naszym forum takiego maila maja (a moze my juz takiego mamy tylko nie wiem? )
i tak pomyslalam, ze fajnie by bylo miec takiego wspolnego maila poniewaz:
1) np teraz mialam rozsylac piosenki dla dzieciakow, ich jest strasznie duzo, okolo 70, mialam wyslac kilku osobom, to zajmuje duzo czasu, a tak naprawde mozna przeslac na jednego miala, a kto zainteresowany bedzie sobie pobieral
2) druga sprawa, czesto jak tak ze cos sie gdzies zawierusza, byla mowa pozniej nie mozna odnalezc, albo gdzies przepadnie, fajnie miec jest to w takim pewnym miejscu, gdzie zawsze mozna zajrzec i pobrac jeszcze raz
3) po trzecie teraz na swiezo jeszcze pamietamy wszystko, ale ja nie wykluczam, ze np za kilka lat zdecyduje sie na braciszka Arusiowego czy siostrzyczke na dzien dzisiejszy nie planuje, ale jesli to duzo czasu zajmuej dochodzenie do wszystkiego po raz drugi, przewertowanie forum, bo jak piszemy ciezko sie cofac, a moglybysmy miec takiego maila na ktorego wysylamy naistotniejsze rzeczy
ten mail nie sluzylby rozmowom itd ale gromadzeniem najfajniejszych rzeczy w jednym miejscu
po 4 - ja bym mogla byc moderatorem
tzn tworzyc foldery zeby byl porzadek i zeby bylo przejrzyscie
moglyby byc tam rzeczy typu: muzyka, ksiazki, adresy istotne, czy nawet namiary na miejsce wakacyjne, telefony, czy nawet pomysly na prezenty, tak zeby wejsc w folder np namiary wakacyjne - i mozna bylo przejrzec spradzone przez nas miejsca
co wy na to?
jezeli nie przypadnie Wam ten pomysl do gustu to oczywiscie zrozumiem! nic nie chce narzucac, a moze juz cos takiego funkcjonuje a do mnie nie dotarlo
ja w kazdym badz razie zalozylam takiego maila, bo chcialam sobie ulatwic zycie z przesylaniem piosenek
przeslalam tam
1) kołysanki
2) płyte figle muzyczne - koniecznie przesluchajcie piosenke numer 9, gimnastyka raczek arek ja uwielbia
3) kolejna płyta to hop, siup, dana dana - to płyta z kawalkami dobranymi przeze mnie
bardzo mi sie podoba, szczegolnie piosenka hop, siup dana dana taniec pieska i kotka, tupu tup po sniegu (czy jakos tak i duzo innych
4) i jeszcze ta plyta faceci dzieciiom, o ktorej Nati mówila. Pierwszy mail to wersja piosenek tradycyjne, druga instrumentalna, z sama melodia
i dwie ksiazki Tracy Hogg, juz my mamy przeczytane, ale moze a noz sie przyda w przyszlosci komus
nie wiem co Ty na to, cieszylabym sie gdyby cos takiego dzialalo, jezeli nie - ja bede przesylala rzeczy ktorymi chce sie z Wami podzielic, a nie mam mozliwosci przesylania na x maili
to tyle ogłoszen czekam na wypowiedzi co o tym myslicie, czy ma sens cos takiego
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gratuluję bardzo tych 7 kilo. Ja też chcę tak z 7 zgubić. A Chodakowska wymiata:) Co nie Nati?
Dziękuję za miłe słowa:)
Fajnie wychodzi ta kurtka? Boję się że skończy się klapą, a to moja stara ulubiona była.
Dziewczyny macie jakiś sprawdzony pomysł na ciasto z kaszą manną? Mam ochotę wielką na takowe. Właśnie piekę kokosowe, ale to takie całkiem przypadkiem znalezione w necie.
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
a moze Ty kiedys cos cennego dorzucisz
ja wlasnie dodalam namiary na bałtów - bez lania wody sama esencje - cenniki, noclegi, atrakcje, gdzie zjesc itd, z doswiadczenia z naszych wyjazdow
byc moze ktoras z Was bedzie miala sie kiedys chec wybrac
ja szukam teraz pomyslu na nastepny wyjazd..
Masuska - pewnie, ze moge, na razie przeslalam na maila to co wkleilam wam kilka miesiecy temu na forum, jak mialam z 2 kg na minusie w zasadzie tam rozpisalam wszystkie zasady ktorymi sie kieruje, co jem, przepisy, jakie produkty itp itd
nie widze przeszkod zeby byla rowniez zakładka dieta
a wiecej odezwe sie do Ciebie na priwa
a moge zapytac Ciebie ile wazysz? jezeli nie chcesz absolutnie nie mow, bo ja wam nie powiem, umarlabym predzej ale pytam bo powiem ci ze glowna tajemnica mojego chudniecie twki w tym, ze .... mam duzo do stracenia... dlatego sa efekty takie.. ty naprawde jestes zgrabniutka i w moim wykonaniu dlatego to tak wyglada...
a ja za jakis czas jak sie ogarne zaloze watek - angielski skoro juz tyle slecze nad materialami i sciagam, to pozamieszczam, a noz wam sie przyda w przyszlosci beda tam kolorowanki, fajne skoczne piosenki, zadania
przerabiam to w grupach - trzylatkow, czterolatkow i pieciolatkow, wiec mysle ze akurat dla nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie no znowu ruch na fb a tutaj cisza i spokoj!
Przyszla mamo jak juz pisalam ci osobiscie pomysl mialas genialny. Dorzucilam co nie co i bede dorzucac na pewno
Masuska Chodakowska powiadasz... A mnie ona mega nudzi. Moze i sa jej cwiczenia efektywne ale dla mnie za spokojne. Ja cwicze sama od poniedzialku do piatku po godzince przy szybkiej muzyce. 30 minut poswiecam na orbitreka tez raczej nie biegne truchcikiem tylko pot sie leje ;- 20 minut to step skakanka (100 przeskokow obunoz w szybkim tempie, potem 100 skretow w skoku - nie wiem jak to wytlumaczyc skrecam kolanami przy podkokach w prawo i lewo, potem 100 na skakance wypychajac kolana do przodu naprzemiennie i znow 100 skretow w podskoku) i hula hop (100 w prawo i 100 w lewo) no i pozostaje mi jakies 10-15 min. Na brzuchy, posladki. Wychodze totalnie wykonczona ale zarabiaszcza sie czujac ja musze miec mega tempo
Kurciocha super... Zazdroszcze talentu