- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oposku póki maz w domu to jakoś działamy wspólnie zastanawiam się tylko jak to bedize gdy zostanę z moimi Sakrbami sama.. no nic, muszę dać radę
Niestety Sara ma zatkany nosek, dopadł ja katar i biedulka się męczy, czyszczę jej, podje wit C, ale krzyku przy tym, żal mi jej. W domu jednak wirusy szaleją, Mikołaj też podciąga noskiem, maż i moja mama. Oby małej szybko przeszło.
Przyszła mamo jak tylko zrobię jakieś zdjecia podzielę się z Wami
Co do diety to i mi by się przydała
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas weekend przeleciał niesamowicie , w sobotę byliśmy na otwarciu nowego placu zabaw.. nawet nie będę opisywać co Jachu wyprawiał, bo jak na dziecko z niedawną nadwrażliwością to generalnie - DZIKUS BEZ ZAHAMOWAŃ.
Oczywiście jak co weekend zaliczyłam regeneracyjne drzemki z Jankiem, które odbierając mi każdego dnia 2h , zablokowały możliwość prasowania;) wiec weekend jak widzicie udany
Kurcze jak mi się uda wgram filmik jak Jachu podaje ze mna Chodakowską, jest bezbłędny ...sikać i kwiczeć na każde ćwiczenie twardo podchodzi i woła o nie to ciężko po czym siad i mi krzesła pilnuje ... sportowiec po tatusiu
P>S MASUSKO PRZYSZŁA MAMO- gratki za zgubienie kilogramów, u mnie nadal nic.. niby cm ale kilogramy uparte na całego
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
tak Nati, wszystkie te bajki oglada ja wiem ze dzieciaki teraz bardzo pojetne i ze mega szybka lapia, sama to widze po moich przedszkolakach ale wiesz jakos nie zdawalam sobie sprawy ze mlody tez bedzie tak pojetny i ze bez wysilku przyswajac bedzie takie rzeczy bez mojej ingerencji i bedzie stosowal je jeszcze w adekwatnym momencie
w ogole wszystkie nasze dzieci forumowe sa madre i fantastyczne
Arek tak ladnie juz konstrukcje fajne zaczal stosowac, mamo te samochody musza byc ulozone w ten sposob
to musi byc mamo tak zrobione!
a dzisiaj mówi: mamo, zmartwilas mnie, jestem naprawde zasmucony!
ja wczoraj mialam urodziny i biesiadowalam, szkoda ze bez meza, ale nic to, odliczam dni i godziny do jego powrotu, strasznie sie stesknilam
juz planuje jaka uczte zrobie mu dietetyczna po powrocie
pokaz Nati koniecznie filmik, pokaz ciesze sie, ze weekend udany
Asiu - zdrowka dla Sary, oby katarek minal jak najszybciej
Nati - cm o wiele wazniejszy niz kg. a poza tym Tobie moze byc o wiele ciezej bo Ty nie masz duzo do zrzucenia, a wbrew pozorom im mniej do zgubienia tym ciezej
trzymam za Ciebie kciuki
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
pisze od wyjazdu meza, pisze, spakowalam go, on wyjechal, nie bylo go tydzien, wrocił a ja dalej pisze sama do siebie
dziołchy, wracac mi tu tutaj
no wlasnie maz wrocil, jak wam powiem jakie prezenty przywiózł to padniecie wybralam sobie fajne naczynia do gotowania super jakosci, dokladne nazwy spisalam mu w realu, baaaa nawet indeksy produktu, a przywiózl mi takie rzeczy ze dobrze ze go za drzwi nie wystawilam
no ale dobrze ze jest
dzisiaj na obiad robie uwaga uwaga: pstrągi nadziewane pieczarkami!
nic dziwnego ze spadek wagi mi sie zatrzymal
no to tyle, wiecej nie bede pisac bo zaraz bedzie ze prowadze swoj blog
całuje Was i ściskam
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jak tam maluchy nasze.. nic nie piszecie.... pisać pisać.. przedszkola już wybrane? kurcze dobrze ze tu decyzja podjęta przynajmniej w moim przypadku bo ta podstawówka mnie wykańcza , juz nie wiem czy ja przewrażliwiona jestem , czy inni mają zlewkęz otoczenia..
Ja na serio nie moge podjąc decyzji, jeszce mało tego wczoraj byli w tej podstawówce na osiedlu na jakiś "sprawdzeniach " czy coś, i Maksi przyszedł z kartką ze mam rozważyć klasę sportowa z piłką nożną.. mega dziwne bo maksi raczej mega średni w nogę jest , zresztą nawet nie lubi zbyt grać, wiec jak dla mnie temat skończony no ale jest jeszcze ojciec dziecka który sie wtrąca i każe podjąc decyzję Maksiemu heheheheheheh no ale ok... tak jak wiem ze ten basen ok, bo lubi itp i byłby zangazowany tak raczej do tej klasy chce iśc bo wybrali tez kolege jego....
póki co trwa debata , wyjaśnienia i argumenty .. najbardziej mnie rozwalił teks jednego członka rodziny który stwierdził, ze najwyżej się mu zwolnienei z wf załatwi..
to ja tu k.. probuję nauczyć systematyczności, rozważania wszytskich za i przeciw Maksa, nie podniecania się o byle co.... i zeby zdawał sobie sprawe z podejmowanych dezyzji ( oczywiscie w miarę możliwości 6 latka ) a ty taki pikuś , załatwimy zwolnieni i spoko, nie bedzie się męczył- ja to jednak taka chyba zbyt głupia jestem na te czasy :)_
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
U nas ostatnio czasu mało na wszystko, bo ja dwa ostatnie tygodnie na rozmowach, dniach próbnych i negocjacjach... No ale wreszcie, dzięki Bogu, o ile mnie tramwaj nie przejedzie od poniedziałku idę do pracy. Muszę jeszcze tylko dziś do 20 podjąć decyzję do której z dwóch wybranych i dylemat mam nieziemski...
Poza tym wszyscy zdrowi, przynajmniej fizycznie
Buziaki zostawiamy i życzymy miłego weekendu
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Bo Oposka post nie zabrzmial, jakby miala pojawic sie do poniedziałku
Oposku, gratuluje pracy!!!!! a mozesz zdradzic gdzie, co i jak?
super, ze bylas tak wytrwala 3mam mocno kciuki aby wszystko poszlo po Twojej mysli i zebys miala prace, ktora pozwoli ci sie w pelni spelnic, pokazac Twoja mega wiedze i fantastyczne podejscie, a co równie wazne - da spelnienie finansowe, AMEN!
Nati - jesli chodzi o przedszkole to ja mlodego raczej jeszcze nie puszczam, mamy mozliwosci w domu, wiec poki co mlody bedzie chowany w warunkach domowych, a raz lub dwa razy w tygodniu bedziemy jezdzili z nim na zajecia z dzieciakami - plastyczno - ruchowo - anglojezyczne itp itd
ale gdybym miala puszczac mlodego od wrzesnia, nie mialabym zadnych oporow puscic go do mojego przedszkola
co do Maksiego to kurcze, wydaje sie ze to taka mala sprawa, a przeciez dla Maksiego i dla Was wielka
najwyżej się mu zwolnienei z wf załatwi..
haha ale sie usmialam to ma isc do klasy sportowej, a potem zalatwic zwolnienie? dobre
na pewno podejmiecie decyzje najlepsza z mozliwych
trzymam kciuki
wlasnie robie salatke, dietetyczna i pyszna, makaron durum, kurczak z kurkuma, ogorek, koperek, kukurydza - ale kurka felek zmuszona jestem majonezu dodac nieco, zla jestem
w ogole to musze sobie radyjko do kuchni sprawic, bo nudno mi tak pichcic bez zadnego grajka
piszcie dziewczyny, piszcieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Nati, ratuj
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
ODKAD pamietam zbieralam sie zeby isc do jakiejs brafitterki, ktora mnie wymierzy, sprawdzi, podpowie,no i otworzyli u nas dwa miejsca w ktorym pracuja fajne panie - profesjonalistki z prawdziwego zdarzenia
dziewczynyyyyy wiedzialam ze nosze beznadziejne dobrane staniki, ale zeby az tak?
obowod oczywiscie byl za duzy, miseczki za male o jakies dwa albo trzy rozmiary
no teraz nie chwalac sie moje piersi wygladaja calkiem hmmm.. fajnie zostalam wymierzona, obejrzana, obmacana zostawilam gotowki sporo ale stwierdzam, iz bylo warto
ps. Sałatka jak to mówi Arek - PYCHOTA
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Czasem wchodzę i czytam.
Teraz robimy smakołyki na tłusty czwartek:) ciasto wyrasta więc zerkam na chwilę.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
No czas ratować forum
Ja jak zwykle zabiegana, więc zanudzać nie bede...
Że drua lecznica, że w domu jestem gościem, że zaczęłam ostro ćwiczyć (dopiero 4kg mniej ale 2cm w obwodzie tez w dół ) - dopiero 1,5mca ale walczę dalej Głównie praiwe codziennie rowerek 30km very późnym wieczorem czyli po 22 a czasem po 23 Przy tv najczęściej więc jestem z programem tv zaznajomiona
najgorsze jak zaczne jakis ciekawy film ogladać i skończe trening to muszę go dokończyć a później idę po 1szej spać A o 5.45 pobudka
Staram się ograniczać słodycze, ale dziś robilismy z dzieciakami to:
pyszne.blox.pl/2013/10/Dietetyczne-ciasteczka-owsiane.html
a jutro robimy to:
smak-zdrowia.blogspot.com/2012/02/faworki-dietetyczne.html
Moje urwisy są nieziemskie Śmiesznie ze sobą gadają Fajnie ich czasem posłuchać
Teraz przygotowujemy się do 4urodzinek Szymona Robiliśmy wspólnie zaproszenia i w przyszła sobotę będziemy robić małą imprezkę
Jak się pytaliśmy Sz co chce na urodziny to on, że tylko tort i świeczki Ale wymyślam i szukam różnych pomysłów a tu ciągle czas mnie goni
No i basen wreszcie nam otworzyli blisko nas i byliśmy w nd i całkiem fajnie Może uda się chociaż co weekend tam zajrzeć
Oposku i jak tam w pracy???
Masuska jakie pyszności robisz???
A co do przepisów czy polecisz coś fajnego ze szpinaku? Bo Ty takie rózne wymyśle potrawy przyrządzasz zawsze bo jeszcze nigdy nie robiłam nic a chciałabym zrobić cos dla dzieciaków.
Pzyszła_mama fajnie, że masz dobrany biuston Mi też otworzyli niedaleko fajny salon ale ciagle jakoś kiasy nie moge na to profesjonalne macanie znaleźć
Ty też fajoskie przepisy zapodajesz i gratki silnej woli
Bardzo lubię czytać Twoje posty więc pisz pisz
O matko przegapiłam Twoje urodziny
Bardzo spóźnione ale bardzo szczere życzonka wszystkiego co naj, wytrwałości w postanowieniach i spełnienia marzeń
Asiu ja tam radzisz sobie z dwójką bobasów??? Jak zdrówka Sary??
Czekamy z utęsknieniem na fotki
I jeszcze spóźnione życzonka urodzinowe Tobie przesyłam Mnóstwo buziaków i samych cudownych chwil ze swoimi szkrabami
Nati Ty to masz przerzycia z tymi swoimi facetami
My tylko z Szymin będziemy próbować do przedszkola go posłac a Dominis jeszcze sobie poczeka bo on przecioeż jeszcze taki malutki
Basba, Hoborku, Rose co u Was?????
Ło matko musiałam wymienić sobie tel na smartfona i teraz czuje się jak człowiek z epoki kamienia łupanego i uczę się o co kaman Ech starośc nie radośc
Buziaczki przesyłam i czekam na poooosciki Wasze
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
z Masuski wejscia oczywiscie tak samo OGROMNIE sie ciesze, ale cos ten post taki nie za bogaty, wiecej bysmy chcieli co u Ciebie i Piotrusia cudnego
Ania, ja powtarzam, Ty jestes ninja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
praca, lecznica, 4 kg w poltora miesiaca!! i jeszcze w miedzyczasie, jezdzac na rowerze, druga reka klepiesz ciasteczka owsiane
Anula, jestes NIESAMOWITA
Aniu, jaki tort robisz Szymusiowi? Dalej chłopaki ubustwiaja dinozaury?
moze cos z dinozaurami
Dziekuje pieknie za zyczenia
Masuska - a co u Piotrusia?
Aniu - jesli chodzi o szpinak, masuska na pewno zarzuci zaraz super pomyslami
Ja na pierwszy raz chlopakom, jesli jeszcze nie jedli nigdy, polecalabym cos takiego delikatnego, bez szalenstwa
np:
makaron ze szpinakiem, albo makaron ze szpinakiem i kurczakiem, to juz taki konkretny obiadziorek bedziecie mieli
www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-z...-dzieci-z-kurczakiem
www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-z...aign=podobneprzepisy
albo po prostu nalesniki ze szpinakiem
www.familie.pl/przepis/634/Nalesniki-ze-szpinakiem
Pozniej to bedziesz mogla zapodawac i z serem feta i z pomidorami i na tysiac sposobow a na razie rozsmakuj im i najwazniejsze zeby dobrze przyprawic szpinak i czosnku dodac odpowiednia ilosc - to klucz do sukcesu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A Reszta dziewczyn?
A oposek codziennie jest na fb! na forum zajrzec nie tak daleko
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Tyle u nas
Przyszła Mamo ja też pracuję na fejsie, więc bywam często, zresztą kocham ten portal, bo większość w tym samym miejscu
Masuska a co pysznego robiliście na tłusty czwartek? Ja rok temu smażyłam z Młodym faworki, więc w tym się skusiłam na pączki z serka, ale to dopiero po południu...
Ania mam ten sam problem co Ty- kładę się o 1, a potem o 5 pobudka Ja ze szpinakiem robię naleśniki,tarty, lasagne i makaron w rozmaitych postaciach w sensie dodaję co tam mam- serek, śmietanę, pomidory, pieczarki... A Wy naprawdę nie macie w planach posłania w tym roku Dominisia do przedszkola?
Pozdrowienia zostawiamy