BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #151865 przez kaska191919
Różyczko, Kamilkaśliczne brzuszki!!!! zgrabne i macie tylko piłeczki, żadnych tłuzczyków nie widać!
Greenostro, ta końcówka jest dobijająca, dni wolno płyną i nic się nie rusza, a wizja chodzenia jeszcze przez dodatkowo 1,5 tygodnia (tak jak i Masuska ma już pare po)jest dołująca, ja już bym chciała urodzić, a jak pomyślę że mogę jeszcze czekać do końca lipca to oooooooooooooooo :P
Masuska, Rózyczkadzięki, fajnie że awatarek się podoba, szczerze to ja go jeszcze nie widzę :ohmy: tylko stary, normalnie te forum ma takie ruchy że szok, i te errory :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #151907 przez aska27
Gosia napisał:

Asiu wiem i to nie od dziś, że 16 lipca rodzą się dobrzy ludzie :laugh: :laugh: :laugh:

Gosia wierzę mna słowo :blink: :)

Green to ja juz ściskam kciuki,zebyś nie musiała czekać do niedzieli.. moze jednak ten masaż coś zdziała :)

13 lata 5 miesiąc temu #151908 przez Oposek
U nas nadal ciszaaaaaaa. Dzisiaj nawet większa niż zazwyczaj, bo młody nie za bardzo ma ochotę się ruszać i co jakiś czas ruszam brzuszyskiem na wszystkie strony, żeby się choć trochę odezwał. Mam nadzieję, że po prostu ma jakiś bardziej leniwy dzień, ja zresztą też tylko bym spała...

Różyczko, Kamilka brzuszki piękne:) faktycznie laski z Was takie dziewczyny, że szok:)

Green no właśnie słyszałam, że masaż szyjki nieprzyjemny, brrr- współczuję. Ale jeśli ma pomóc, to może warto było. Trzymam kciuki zatem, żebyś urodziła bez wywoływania!

Agito trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie! i mam nadzieję, że jak najszybciej będziesz tuliła swoją dzidzię!

Masusko jakiś koszmar z tym lekarzem, burak jeden! ja też mam zwolnienie do dnia terminu i lekarz mnie straszył, że potem już macierzyński. Zgadzam się z Różyczką- podobno mamy państwo prorodzinne, ciągle marudzą, że za mało dzieci się rodzi, a jak przyjdzie co do czego to tylko wyyślają, jak ciężarnym i matkom życie skomplikować...

13 lata 5 miesiąc temu #151912 przez hoborr
Dziewczynki Kochane
Ja już jestem w domku z córeczką Adusią:) Urodzona 1 lipca o 9:15 przez cesarskie cięcie. 3200g, 54 długość.

Jutro napiszę więcej, pozdro dla wszsytkich!
Pa

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151916 przez Oposek
Hoborrku kochany! serdeczne gratulacje! Cieszę się bardzo, że już jesteś w domku i że z Córeczką wszystko w porządku. No i czekam na relację z porodu i oczywiście zdjęcia Maleństwa!

13 lata 5 miesiąc temu #151932 przez Rika
BABY!!! Jakie Wy macie śliczne brzuszki :) ja patrzę na Wasze zdjęcia i wydaje mi się że mój był ogromny!!!

Hoborr gratuluję córeczki :) Czekamy na więcej informacji :)

Aniaw my oficjalnie leżymy w szpitalu, jak pisałam miało być na 24 godziny a wyszło jak widać...
W każdym razie dzisiaj USG wyszło w porządku. Jutro mamy ważenie i kończę z tym.

13 lata 5 miesiąc temu #151944 przez masuska
Jej, mamy pierwszego oficjalnie w lipcu urodzonego dzieciaczka. Gratuluję Hoborrku:) Mogę którąś prosic o przesłanie mi info na PW, bo jestem poza domem i nie moge dodac do tabelki, a tak mi wsiąknie.

Hoborr Ada 01.07.2011 CC 3200 54 dł:) Dokładnie to potrzebuję:) DZięki

Rika z tymi szpitalami jest tak że najlepiej jak trzymają pacjenta conajmniej 3 dni bo mają wtedy jakoś lepiej płacone z NFZtu:)

No to superwieści dziś. Bużka:)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151947 przez aska27
hoborr GRATULUJĘ!!! :laugh:

Kurcze trochę się boję jutrzejszego badania ... oby było ok!

13 lata 5 miesiąc temu #151954 przez Oposek
Masuskawysłałam Ci dane o Adusi na pw:)

Dziewczyny, czy któraś z Was miała robione badanie na antygen HBs?
wyszedł mi wynik ujemny, 0,26 S/CO i zupełnie nie wiem, czy to dobrze, czy źle...

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151963 przez różyczka
Hobborrku! SERDECZNE GRATULACJE :lol: :lol: :lol: Pokaż nam jak najszybciej tą swoją Adusię plisssssssss :)

Ja nie miałam tego badania :huh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #151964 przez aska27
Oposek z tego co się orientuję... jeśli wynik jest ujemny to wszystko jest ok.

13 lata 5 miesiąc temu #151986 przez dorotas29
Hoborr- serdeczne gratulacje!!!!

Jak się już ze wszystkim ogarniesz, to czekamy na szczegółowy raport.

Ale u mnie dzisiaj upał, masakra...
Kubuś coś mało aktywny jest...

13 lata 5 miesiąc temu #151998 przez Oposek
aska27 trzymam mocno kciuki, żeby badanie wyszło ok!

A ja Wam napiszę, że im bliżej terminu porodu tym bardziej czuję się nieprzygotowana do porodu. Z jednej strony chciałabym, żeby już było po wszystkim, z drugiej strony każdego wieczoru mam nadzieję, że to jeszcze nie dziś.

W szpitalu, w którym chcę rodzić jest 6 sal pojedynczych i jedna podwójna. Niby dużo, ale codziennie na stronie piszą, ile danego dnia urodziło się dzieci i lipiec pod tym względem wygląda rekordowo- 12-15 maluszków na dobę. Trochę się denerwuję, żeby mnie nie odesłali...

13 lata 5 miesiąc temu #152026 przez Green
Oposku podobno dzieciaczki robia sie spokojniejsze tuz przed samym porodem , podobno (?)

Hoborku GRATULACJE i czekamy na I foteczki Adusi :woohoo:

A moja niunia zrobila sie bardzo ruchliwa po tym masazu :P Wyczytalam tez ze taki masaz niby moze przyspieszyc akcje o 48h, no zobaczymy czy cos przyspieszy :unsure: poki co poskakalam troszke na tej pilce ze az w glowie sie mi zaczelo krecic :blush: A mezu moj wymyslil ze nawet fajnie by teraz bylo jakbym wytrzymala 2w1 do tego 17 bo mialby wtedy ponad 3 tyg wolnego, faceci najpierw chce juz potem ze jeszcze nie juz,ehhh... W dodatku dzis mi sie przyznal ze on 100x bardziej sie deneruje odemnie ,spac po nocach niemoze budzi sie co chwile w pracy non-stop mysli zastanawia sie i martwi czy zdaze po niego zadzwonic :woohoo:

13 lata 5 miesiąc temu #152063 przez SISUNIA88
Witamy kolejną mamusie :) i czekamy na następne szczęśliwe kobietki :) trzymam mocno kciuki :)

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka