BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #152081 przez aniaw
Hoborr GRATULACJE !!!!!!!!!!!!:laugh:
Super, że już jesteś z córcią w domku i czekamy na dalsze wieści :)

W wiecie mój Men jak wraca z pracy to pierwsze co się pyta to "Co tam u dziewczyn z forum?" :laugh: Słodziutki jest :blink:

A my mieliśmy dziś śmieszną przygodę przy kąpieli bobasów :laugh:
Tomek rozbierał do kąpieli Dominika w łazience na przewijaku, który leży na pralce. I Maluszek zaczął siusiać fontanną, jak to często bywa u maluszków po zdjęciu pieluchy :) I on nasiusiał centralnie na głowę Szymusia, który stał obok pralki :lol: Widok nieziemski a zdziwiona mina Szymusia bezcenna :lol:

Poza tym Dominiczkowi odpadł dziś kikut pępowinki i tęraz pępuszek wygląda superaśno :)

A ciekawe co tam u Lucy?
A Iwanek jak tam sobie radzisz?

Uciekam do wyrka póki Maluchy śpią, więc trzymajcie się cieplutko :)
Do jutra :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #152096 przez Rika
Oposek ja miałam robione to badanie w obydwu ciążach. To jest badanie na żółtaczkę. Musisz mieć ten wynik w innych badaniach które bierzesz do porodu. Jeśli jest ujemny to jesteś zdrowa :)

Aniaw ale się uśmiałam z Waszej przygody :D

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152105 przez różyczka
Rika no a jesli moj gin nie zlecil mi tego badania, tak jak i wymazu zreszta na paciorkowce i robiłam z własnej inicjatywy, to co wtedy?

Aniuw no to macie wesolo teraz w domku :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #152110 przez Oposek
Aśka27, Rika dzięki za wyjaśnienie, to chyba mogę spać spokojnie;)

Różyczka to chyba zależy od wymagań w Twoim szpitalu. U mnie jest lista badań i dokumentów, które masz posiadać przy przyjęciu. Może zadzwoń i zapytaj?

Dziewczyny, kiedy najlepiej jechać do szpitala? jeśli odejdą wody to od razu, a tak jeśli skurcze będą regularnie co 5 min?
może to głupie pytanie, ale wolę się upewnić;)

13 lata 5 miesiąc temu #152112 przez różyczka
Kurde to mam problem bo jesli bedzie ta cc u mnie ( a tak jednak wszysko na to wskazuje) to rodze w szpitalu, w którym pracuje mój gin i tam chyba nic nie wymagają bo on nie zleca mi nic prócz zwyklego badania krwi i moczu raz na 2 m-ce :dry:
A jesli natomiast jakims cudem Niunia sie odwróci to zamierzam rodzić SN w zupełnie innym szpitalu a tam może się okazać, ze sa wymagane jakies badania których nie mam zrobionych :huh: o kurdeee, nie myślalam o tym wczesniej ale teraz jak czytam co Wy robicie za badania to zaczęłma sie martwić :( I tak już z wlasnej inicjatywy poprosiłam o pobranie tego cholernego wymazu na paciorki, no ale co jeszcze w takim razie?

13 lata 5 miesiąc temu #152118 przez różyczka
Oposku dokladnie tak jak napisalas - jak odejda wody to od razu a jak bóle to gdy będa regularnie co 5 min, no jeszcze zalezy oczywiście kto ile km ma do szpitala :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #152128 przez Oposek
Różyczko nie denerwuj się! U mnie nie wymagają tych badań znowu tak dużo, na pewno jeszcze zdążysz zrobić. Grupę krwi masz pewnie oznaczoną, bo i do cesarki jest potrzebna, usg robiłaś, aktualne badanie moczu i krwi też, o posiew upomniałaś się sama. Brakuje Ci, jakby co, właśnie badania na żółtaczkę i kiłę.
A nawet jakbyś nie miała, to pewnie nie będzie problemu. Do tego dowód osobisty, ubezpieczenie i karta ciąży.
Nie będzie tak źle, jak zaczniesz rodzić to przecież Cię nie odeślą, bo nie masz jakiegoś jednego wyniku!

* grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
* HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
* badanie GBS zrobione w trakcie ciąży (to jest ten posiew)
* odczyn WR - badanie w kierunku kiły
* wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania)
* ostatnia morfologia i badanie moczu

13 lata 5 miesiąc temu #152130 przez różyczka
Oposek dzieki serdeczne za ten spis badan, czyli nie mam kily i żółtaczki jeszcze, no bo reszte mam a grupe krwi to w ogóle jakoś tak na samym poczatku robilam i wsio juz spakowane w torbie :)

olka widze, ze czytasz....skrobnij pare slów chociaz...jak sie czujesz itp. :)pozdrówka

13 lata 5 miesiąc temu #152131 przez Rika
Różyczka u mnie szpital wymaga to badanie i lekarz szczególnie na nie naciskał. Inne badania jakie miałam to tak jak Oposek napisała
WR, ostatnie wyniki moczu i morfologii, HBS,posiew i koniecznie grupa krwi. Nie miałam posiewu bo nie zdążyliśmy z tym. Ale jak nie masz to profilaktycznie podadzą antybiotyk. Mi nie zdążyli podać :/

13 lata 5 miesiąc temu #152132 przez olka1730
Witam,podczytuje i przybieram śmiało ciało w każdej pozycji dogodnej do czytania Was ;)
U Mnie bez zmian,dzisiaj odhaczone dwa tel,czy aby już :P .....kurcze wiecie co,córka mi jedzie na kolonie w piątek i jak do piątku sie nie ruszy to Ja chyba ruszę hehe,na trampolinę poskakać :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #152133 przez olka1730
A co tam u Was???

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152139 przez przyszla_mama
hej laseczki :*

sluchajcie, alez mialam wczoraj dobry dzien,.. bylam na miesiec, spotykalam duzo duzo osob i kazdy mi mowil jak ladnie wygladam, ze tylko brzuszek mi wyskoczyl pileczka, i ze tak na twarzy ladnie. Ludzie obcy sie do mnie usmiechali zyczliwie, przepuszczali w kolejkach, no szok :):):) uskrzydlilo mnie to normalnie :):):) no i bylam na pizzy z boczkiem ogromnej, tak sie najadlam, ze jak orka sie jeszcze dzisiaj czuje :) sporo spraw pozalatwialam i dzisiaj ciag dalszy, musze wykorzystac jeszcze czas poki Arus w brzuszku grzecznie siedzi..

green, rozyczka, kamilka - jakie wy slicznie macie brzuszki!!! i w ogole nie widze u was ani jednego rozstepu!!!!! u mnie to kurcze tak na brzuszku jakos na dole z dwoch bokow powyskakiwaly :dry: :dry: ,rownolegle z jednej i z drugiej sporo krotkich ale widocznych, niby da sie jeszcze przezyc, ale mam nadzieje ze na tym sie zatrzyma.... no nic, po ciazy bede sie martwila

Rika napisala

Przyszla_mama dzisiaj w nocy Zuza tak mi dała popalić że szok :/ zęby
A Oli nic nie robi, rozumie że muszę ją nakarmić i wykąpać i kąpie ją razem ze mną podaje ubranka, czapeczki czasem to aż się łezka zakręci jaka jest kochana i pomocna i chętna w ogóle do pomocy.

Rika, to na pewno Ty potrafisz tak pogodzic wszystko, ze Zuzia nie czuje sie zazdrosna. Jestem pewna, ze to nie samo z siebie tylko z madrej milosci mamy wynika :)

Dorota napisala:

Przyszla mamo- teoretycznie moja mama pytała,czego potrzeba Kubusiowi,ale ja nie za bardzo chcę obciążać ją takimi wydatkami,wiadomo,dla jednych 150 zl to mało, dla innych majątek, a pozostali pewnie przyniosą po grzechotce,tak jak bylo przy Julce...Chyba,że sama wygram jakąś aukcję, zobaczymy....Przyszla mamo- teoretycznie moja mama pytała,czego potrzeba Kubusiowi,ale ja nie za bardzo chcę obciążać ją takimi wydatkami,wiadomo,dla jednych 150 zl to mało, dla innych majątek, a pozostali pewnie przyniosą po grzechotce,tak jak bylo przy Julce...Chyba,że sama wygram jakąś aukcję, zobaczymy....

oj no tak Dorotko, rozumiem, tzn karuzele sa tak naprawde w cenach przeroznych, jak z lozeczkami, wanienkami i wozkami, da sie kupic za juz od 40 zł spokojnie, a i sa duzo duzo drozsze, wlasnie jak te firmowe z bajerami to wlasnie za okolo 140 i pewnie taka bys chciala miec. wiec rozumiem, ze nei chcesz obciazac mamy.

Różyczko, alez sie rozesmialam jak przeczytalam poczatek Twojej wypowiedzi :):)

Oposek dzieki serdeczne za ten spis badan, czyli nie mam kily i żółtaczki jeszcze, no bo reszte mam...

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

wybacz kochana, ale w ciazy czlowiek chyba glupieje :):):) :*:*

milego dzionka dziewuszki, ja zaraz rzucam sie w wir zajec, bo mam dzisiaj do wyrobienia 150% normy :)

13 lata 5 miesiąc temu #152140 przez Hania
Gratuluję kolejnej rozpakowanej mamusi:D
Czekamy na następne lipcóweczki:D

13 lata 5 miesiąc temu #152149 przez dorotas29
Witam w czwartek!!!

Olka-ja też już dziś odebrałam dwa telefony,czy ....już....i jak się czuję... :woohoo:

Dziewczyny, brzuszki macie prześliczne!!!

Oposku- z tym odejściem wód ,to też różnie bywa, niektórzy każą jechać od razu, jak odejdą zielone wody,a w przypadku przezroczystych ,trzeba stawić sie w ciągu 6 godzin, ze skurczami tak co 7-5 min.
Ale lepiej zadzwoń i podpytaj, bo co szpital, to inne zasady...w tym przypadku,jak i w pielęgnacji pępka,czy innych sprawach...

13 lata 5 miesiąc temu #152154 przez dorotas29
AniaW- świetna historia,a mina Starszaka bezcenna... :)
Ja ostatnio uprzedzałam Julkę, że Kubusiowi też może się zdarzyć obsiusiać ją lub kogoś innego, to śmiała się niesamowicie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka