BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #166479 przez różyczka
Iwanekmoja Mala zasypia w locie doslownie w kazdej pozycji, a w nocy jak się rozbudzi podczas zmiany pieluchy to po odlożeniu jej do lózeczka delikatnie nim kołysze (mam lozeczko z opcja kolysania - ale nie jest to kołyska typowa tylko normalne łozeczko)i ona natychmiast odjeżdża zanim jeszcze dojde do swojego, w dodatku fajne jest to, ze jak Mala sie czasem kręci to kolysze się sama tak delikatnie :)

Masusko jak ja Ci zazdroszcze tego wyjścia z domu :( ja narazie czuje sie jak więzień, od soboty tak jak wrócilismy ze szpitala snuję sie po domu w koszuli nocnej i nie wyszlam nawet do ogródka. Mam jakis dziwny opór i lęk przed wyjsciem na dwór a z drugiej strony jak patrze przez okno na swoje auto to mam nieodparta chęć wsiąść za kierownice i pojechać dziekolwiek. Tylko, ze nie wiem kiedy po cc mozna prowadzić auto? :unsure: bo jednak do naciskania pedalow angazuje sie mieśnie brzucha a ja ich tak jakby nie mam, tzn. nie działaja :dry:
Druga sprawa jest taka, ze jutro wyjśc musze bo idziemy do pediatry na kontrole a ja nie mam sie w co ubrać, kompletnie zadnej rozpinanej bluzki żeby w razie czego w poczekalni nakarmić Bianeczkę...no nic :ohmy:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #166570 przez Oposek
Ale cisza:) Skończyły się czasy pogaduch na forum, traz wszyscy lulają, kąpią i przewijają:)
Mam nadzieję, że niebawem dołączę! Miłego dnia, Dziewczynki!

13 lata 4 miesiąc temu #166574 przez Lucy
Rozyczko ja jak gdzies jade z mala to biore jej herbatke z kopru wloskiego,a w auto wsiadlam szybko chyba jakis tydz po CC

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166612 przez różyczka
Lucy a nic sie nie stanie jak jej podam tą herbatkę? Bo niby przy karmieniu piersią tylko cyc i wiecej nic :silly: Muszę kupić, bo póki co mam tylko herbatke na lakatcje z Hippa w domu.
Dzięki, ze to napisałas o tym aucie. Do weekendu musze spróbować bo inaczej zwariuję. Dziś minąl tydzień więc skoro Ty jeździłas to i ja dam rade :)

Oposku dołączaj jak najpredzej :)

13 lata 4 miesiąc temu #166618 przez Oposek
[bRóżyczko[/b] a jak Twoja starsza Córa zareagowała na narodziny Bianeczki? Cieszy się i pomaga, czy jest trochę zazdrosna?
Mam nadzieję, że dołączę jak najszybciej;)

13 lata 4 miesiąc temu #166619 przez Green
masuska daga moze niewyglada na terrorystke ale nia jest , w dodatku umie to maskowac :P
Dzis znow zaczelo sie jej ulewac dosc mocno naszczescie to niewymioty :huh: w zamian za to pojawila sie dzis 2-krotnie zielona kupka :unsure:
a TAK Z MILSZYCH RZECZ TO DZIS ZROBILYSMY SOBIE 2,5 GODZ SPACER BO LADNA POGODA BYLA NAWET RAMIONA LEKKO SIE MI opalily nmiestety go domu wracalysmy taxi bo zaczselo padac :angry: ale dzieki spacerkowi mala spi prawie non-stop od 14 przerwy sa krotkie tylko na pieluche i jedzonko :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #166629 przez aniaw
Witamy.
Ania niestety nadal w szpitalu z Dominikiem. Czują się dobrze. Mały ma ciągle badania.
Pozdrawiamy.

P.s Faktycznie tu trochę pustawo. Ale dzieci są najważniejsze.

13 lata 4 miesiąc temu #166632 przez Edyta
Masuska :) dzieki za slowa otuchy odrazu lepiej obawy juz troche minely no bo kto ma sobie poradzic z tym wszystkim jak nie my... :silly: wiec uszy do gory i czekam na swoja kolejek do rodzenia a pozniej mam nadzieje slodkie macierzynstwo :) Milego Dnia dziewczyny dzieciaki macie sliczne czytam wsa czesto poniewaz niebawem i mnie to czeka :) a mozna wiel rad zaczerpnac fajnie ze jestescie pozdrawiam wszystkie Mamusie :)

13 lata 4 miesiąc temu #166641 przez różyczka
Oposku moja starsza córka okazala sie być bardzo czułą siostra, zachwyca sie Małą, całuje ja, nie boi się brać na rece itd. ale z drugiej strony częściej niż wczesniej wychodzi z domu, wyszukuje preteksty żeby nie być z nami, np. jeździ na konie i spedza calusieńki dzień w stadninie, nawet gdy pada, sprzata smierdzace boksy końskie a mnie to szokuje bo wydaje mi się, ze nie ma nic fajniejszego przeciez niż gapienie się na takiego noworodka słodziutkiego :S tymczasem ona woli cos skrajnie odmiennego :dry:
ale jak juz jest w domu to bardzo mi pomaga, jest praktycznie na każde zawołanie wiec wiem, ze musze tez dać jej odetchnąć.
Staram sie tez czesto jej mówić rozne miłe rzeczy :) wspominać to jak ona była taka mała, opowiadać jej- i wtedy ona mówi np.:NAPRAWDĘ MIAŁAM TAKIE MALE STOPY ?! :laugh:
Dużo tez gada teraz o swoim obozie końskim, na który wyjeżdża za 2 tyg., próbuje tez tym zwrócić moją uwage i skierować z Bianki na siebie : ciągle rozszerza listę zakupów przedwyjazdowych np. :blink:
bardzo się denerwuje gdy widzi, ze ja płacze- a płacze często gesto- i mówi wtedy: czy to na pewno tylko ta burza hormonalna?

Biedna Aniaw :(

Edytkozobaczysz jak to szybko pojdzie - najpierw jedna sie rozpakuje potem druga...zreszta 1 już u Was urodziła co nie? :) zanim się obejrzysz bedziesz tulić Sylwię w ramionach :side:

Green a u nas leje cały czas i nie wiem kiedy uda mi się iść na spacer w ogole, bo patrzyłam na pogode i ma być tam do polowy sierpnia :(

Co do ubierania dzidzi - pytalam o to bo u nas niby termometr pokazuje 23 stopnie w pokoju ale Młoda ciągle kicha i ma zimne ręce(wiem, ze to norma u noworodka) i czesto nózki, wiec ubieramy ją w dwa długie rekawy tzn. nap. body dł.rek. +pajac +kocyk a jak spi to i rożek nawet do tego kocyka jeszcze. Sprawdzam jej kark i nigdy nie jest gorący ani spocony, nie ma tez zadnych potówek. Wyglada wiec na to, że chyba jest jej okay ale w porównaniu z tym jak Wy ubieracie swoje dzieci (np. samo body+spiochy) to wychodzi na to, ze my zeschizowani jacys jestesmy :S
Bożeeeee jaka ja czuję sie zagubionaaaaaaaaaaa :cheer:

13 lata 4 miesiąc temu #166643 przez Edyta
Rozyczka tak unas pierwsza sierpnioweczka rozpakowana :) fakt ze prze cc ale zawsze to juz dzidzzius na swiecie jest :lol: z tego co piszesz masz bardzo madra i fajna corcie wiec Gratuluje a co do ubierania niemowlakow no to dojdziesz do wprawy napewno dziewczyny cos poradza albo sam bedziesz wiedziec z czasem jak ubierac wiec sie nie martw na zapas jak sie nie poci ani nie ma potowek i temperatura cialka jest ok to wszystko gra przy okzaji wizyty u lekarza poprostu spytaj jak to jest z tym ubieraniem powodzonka :)

13 lata 4 miesiąc temu #166677 przez Lucy
Różyczko ja mam herbatke z HIPPA ona jest od 1 tyg zycia,mi polozna polecila ja na upaly,ale ja zawsze ja zabieram w trase bo ciezkomi sciagnac pokarm

13 lata 4 miesiąc temu #166692 przez hoborr
CZeść!

Różyczko ja ubieram Adę w sam pajacyk. A i tak jej chyba gorąco. A i mi położna mówła że to kichanie to normalka u takich maluców. Ale mam inny problem. Mała dostała paskudnej wysypki. Na główce, buzi, i szyjce. Boje sie ze to alergia na białko. a masz lekarz wyjechał na wakacje, a połozna dostała opryszczke na wardze i nie przyjdzie zeby jr\ej nie zarazic...
i na dodatek zaczeła spac mi tylko po 2,5 - 3h. niepotrzebnie budziłam ja do karmienia....

no i kolor kupek - cos taki zielonkawy! A jak u was?

13 lata 4 miesiąc temu #166703 przez hoborr
Rika dzięki za linka:)

Cóż można się zatrwożyć! Ale masz fajnego męża:)

13 lata 4 miesiąc temu #166740 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Aniu- przesyłam pozytywne fluidy i życzę Dominiczkowi dużo zdrówka!!!

Jutro teoretycznie rodzę :laugh: ,hahah,śmieszne,bo objawy wszystkie ustąpiły,jak ręką odjął :laugh:

Oposku- masz rację- cisza,jak makiem zasiał...
Różyczka- to kichanie to norma u niemowlaczków,nie musi zwiastować niczego złego.

13 lata 4 miesiąc temu #166750 przez Lucy
AniaW wracajcie szybciutko do NAS!!!
    A tak w ogole po czym poznac zapalenie pluc?
    Nam dzis mija 3 tyg i odpadl Oli pepuszek!!!
[/ul][/ul]
Dorotas wspolczuje bidulko ze jeszcze sie musisz meczyc,ale pomysl ile masz za soba i jeszcze tylko troszeczke :lol: mniej jak wiecej[/ol]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka