BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #370809 przez saiko
anszka - pytałaś o te koszule nocne, ktore zamowilam - przyszły i cą bardzo fajne, polecam fajnie sie cyca wywala ;)
nie mam jeszcze stanikow i bluzek do karmienia, łaziłam dzis po centrum handlowym ale w zadnym sklepie nie widzialam rozpinanych t-shirtow

mama mi powiedziala, ze ja sie urodzialam 10 dni przed terminem a bylam pierwszym dzieckiem wiec nadzeija na szybsze rozwiazanie jest :D

Szymus cały czas aktywny, nie dał mi pospać w autobusie. :D Niestety kość łonowa bardzo mnie boli momentami i spać nie daje

chlopek - myslalam, ze jak wroce po 3 dniach to Ty juz rozpakowana bedziesz ;)

Kamyczka - mi tez popekały naczynka koło nosa (ale to juz dosyc dawno) i bede musiala cos z nimi zrobic

przechodze na diete - tesciowa jest kochana i dobrze gotuje ale strasznie mnie pasie :( kiepsko sie z tym czuje bo ona czesto przynosi slodkosci jak wraca z pracy o 21. Do końca ciazy zadnych slodkosci, smazonych potraw, białego pieczywa, jutro lece odebrac parowar (mam nadzieje, ze nadal na mnie czeka) i bede sama sobie gotowac

a wczoraj sie obżarłam truskawkami pierwszy raz w tym roku i dostałam uczuleniowej chrypki od nich :(

Anna77 - Ty z Poznania? kiedys czesto tam bywałam - kochałam sie w jednym takim ;)

doszłam do strony 666 i nie dam rady wiecej :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370810 przez Anna77
Maksiu mi też podoba się ta druga blond fryzurka. Jest mocno wycieniowana i można z nią trochę pokombinować. Pierwsza też fajna, ale by ładnie wyglądała trzeba by często chodzić do fryzjera. Trzecia mi w ogóle nie podchodzi.

Anszka również dzięki za troskę :kiss: :kiss:

Kamyczka dobrze, ale leżę. Z chodzeniem jest ciężko. Dzięki

Jutro Kubę mój B zawiezie do babci. Mam na 14.30 ktg i nie wiem jak będzie z moim chodzeniem i nie wiem czy zdążę po niego do przedszkola. Od rana więc leżenie - n :kiss: :kiss: o bo co innego mi zostało. Potem badanie i może uda mi się pogadać z ginem.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370816 przez anszka
Też się właśnie zastanawiam, gdzie m_m się zapodziała.
Kamyczka - Ty obżarta jak "maciora", ja cały dzień przy korycie - coś nas łączy :silly:
Saiko - to podeślij raz jeszcze link z tymi koszulami, bo ja właśnie widzę, że nie zapisałam.
Nie bądź tak rygorystyczna z tą dietą, małe obżarstwo od czasu do czasu dodaje energii :)
Anna - to może jutro weź apap, żeby jakoś funkcjonować, mnie boli od samego czytania :(

12 lata 7 miesiąc temu #370818 przez Anna77
A ja miałam taką ochotę na truskawki, ale nie byłam w stanie dojść do sklepu :( Jutro na bank się uda :woohoo: Albo może naleśniki z truskawkami, hmmmm

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370825 przez mloda_mamuska
HEJ dziewczyny

Misiek dzisiaj ma wolne to od rana razem przyjemnie dzien spędzaliśy. Pojechalismy do centrum i ogladalismy rzeczy dla Malego i do mieszkania.
kupilam sobie spodenki,bo w te ktore mam nie wchodze w moim brzusiem.a znalazlam fajne na gumce. ;) Chcialam kremowe,ale Misiek stwierdził,że ludzie będą myśleli,że nie mam nic wlozonego..bo cieliste nie wyroniaja sie z daleko.. i kupil mi różowe ,ale tez fajnie wygladaja. kupilam sobie kilka sukienek,ale spodenki tez sie przydadza ;)

chlopek... NA ZGAGE
dzisiaj mi Misiek znalazl SWIETNY przepis...
pol szklanki cieplej wody,lyzeczka sody ,lyzeczka cukru -my zrobilismy bez cukru za to dodalismy cytryny troszke wszystko wymieszac dobrze i wypić i działa !!!!!!

ja od 7 miesiaca dzien w dzien mam zgage i to okropna... a dzisiaj nie mialam migdałów i Mężulek szukal pomyslu jak zwalczyc zgage w ciazy i to znalazl.... naprawde dziala.bo wypila to rano i do teraz nie mialam zgagi !!!

Olga Mój Oliwier chyba rzadko ma czkawke..nie wiem od czego to zalezy.

chlopek jak tam Twoje zdjecia z sesji? dalej nie masz?

Kamyczka piekna pogoda to i wybyłam,ale juz się MELDUJE :lol:

maksiu mi sie te dwie fryzurki podobaja,ktore razem wstawilas.ta pierwsz(babka w brązie) jakos nie podoba mi sie ta fryzura,moze dlatego,ze kiedys fryzjerka tak mnie ściela..a mi w ogole nie pasowal taki fryz ;)

chlopek ale masz super suwaczek ! :kiss: gotowa na porod? ;))

Wy dzisiaj objadacie sie truskawkami,a ja wczoraj sie objadlam..a dzisiaj zjadlam z 6 brzoskwin pysznych ;) Bałam sie,ze jakies bez smaku beda a byly bardzo soczyste i strasznie pyszne !

12 lata 7 miesiąc temu #370828 przez Kamyczka
Anna to leż ile możesz,dobrze,że masz jutro wizytę to wypytasz lekarza o wszystko :)
Saiko,ja się dziś obżarłam truskawkami-aż strach!a naczynka pozamykam po porodzie i okresie karmienia,bo kremiki nie pomogą chyba.Mam maseczkę z czerwonej glinki,zrobię w tyg to zobaczę czy to cos daje.Moja teściowa też mnie pasła jak u niej chwilę mieszkaliśmy,przytylam wtedy sporo :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #370835 przez Kamyczka
MM tak czułam,że z męzem pomykasz gdzieś po mieście. :) ja zgagi nie miewam póki co :blink: a mój Dominiś ma czkawkę tak co drugi dzień,też nie wiem skąd ona się bierze :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #370838 przez anszka
Wojtuś też ma czasem czkawkę, za to ja nie :)
Zmykam kochaniutkie, poczytam książkę, bo dziś większość dnia przed kompem przesiedziałam.
Dobrej nocy :)

12 lata 7 miesiąc temu #370845 przez mloda_mamuska
Kamyczka czytalam,ze ta czkawka to nic zlego,ze maluszek wtedy cos tam cwiczy.

a jeszcze o czkawce:

Skąd się ona bierze? Wszystko przez płyn owodniowy. Dziecko go połyka i, jeśli robi to łapczywie, może dostać czkawki. Mija ona po kilku-, kilkunastu minutach.

widocznie mój Oliwierek malo łapczywie łyka;)

anszka dobranoc ;*

12 lata 7 miesiąc temu #370847 przez Olga
Dziewczynki ta moja znajoma całkiem dobrze się czuje,jak na pierwistkę to super sobie radzi,karmi małego piersią.Mówi,że ją nacięła położna i ją trochę szczypie,ale to jak mówi,że trochę,to chyba tak źle nie jest.Wyjdzie w czwartek,o ile mały nie będzie miał żółtaczki.Może nie byłoby tak źle z tym porodem,gdyby to się w nocy nie działo,bo wybudziła położną,to ta nie miała humoru i sie na niej wyżywała,a ostatnia faza porodu to raptem 5 min.trwała.Dlatego ja zawsze mówiłam,że nie chcę w nocy rodzić :) :) :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370848 przez Kamyczka
Anszka przyjemnej lektury :) ja tez nie mam czkawki,ale trochę szkoda mi maluszka,mimo że czytałam że dzidzi to nie przeszkadza-a wręcz w ten sposób trenuje oddychanie :blink:
Tez uciekam może usnę,chociaż czuję się jak słonica po tym obżarstwie :blink:
śpijcie słodko mamusie :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #370892 przez Anna77
Też uciekam. Dobranoc Mamuśki, spokojnej nocki :)

12 lata 7 miesiąc temu #370910 przez Majowka
Czesc dziewczynki,

Ja juz po kolacji, troche sie nastalam...kurcze to twardnienie nie chce minac...jutro musze sobie zrobic lajtowy dzien...czyzby nadszedl kres mojej aktywnosci?!? :ohmy: ...a tu tyle rzeczy jeszcze do kupienia.....
Ciekawe co jutro gin na to...

Anszka, powodzenia jutro u Gina! Daj znac jak Wojtus! :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #370933 przez mloda_mamuska
Majowka zawsze bedziesz mogla kupowac przez internet ;) chociaz to juz nie to samo;)

dobranoc Mamusieee :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #370948 przez bidol
Ok
ja dzieś PIERWSZA :lol: zdziwko co ;)
jece na badania i melduję że większość dnia mnie pewnie nie będzie

więc co złego to nie ja :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka