BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #371097 przez Kamyczka
Daners mmmm pychotka,ja muszę "zawiesić" truskawkowy szał chociaż na 2 dni :( smacznego :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #371100 przez maksiu
Hejka witam sie i ja dzis:) zupka ugotowana:) ja zaraz tez mykam sie szykowac bo lece na ten wymaz i na 14,30 mam wizyte u fryzjera robie jednak ta mocno pocieniowana
ciekawe jakie polozne maja dyzur na oddziale:) bo jedna to juz jest taka wredna ze szok normlalne az strach jechac do tej jedzy:P
Bidol koniecznie daj znac co i jak po badaniach no i reszta mamusiek ktore maja wizyte tez:)
saiko pociesze cie bardzo ze ja mam prawie 20kg na przodzie:)
Chlopek ja tez nie moglam spac w nocy:) jak bedzie jakas fajna polozna to jej powiem o tej szysjce moze lekarza wezwei niech zbada a jak bedzie tamta to wyutrzymam bo codziennie mnie nie kuje tylko od czasu do czasu

Mamusie bo nie wiem ktora pisala o zdjeciu napewno postaram sie wrzucic :)
Moje dziecko juz 2 razy na nocniku dzis siedzialo i teraz jak wstanie tez go posadze tyle ze on placze jak by go nocnik mial pogryzc ale musze go w koncu oduczyc bo szlak mnie trafai

12 lata 7 miesiąc temu #371101 przez Anna77
A do mnie właśnie zadzwonili koledzy z pracy, że szef przyjechał (tak się składa, że w poznańskim biurze trzech chłopów i ja, a szef z regionu w Gdańsku dojeżdża czasem) i mam wpaść na kawkę, bo się stęsknili. No i co ja mam teraz zrobić. Chyba pojadę, bo w końcu i tak muszę wyjść z domu. :cheer:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371103 przez Olga
Ja zaraz wstawię wodę na makaron,bo mamusia juz dzwoniła,że idzie z truskawkami,to też zrobię :laugh: Kurde,musiałam wydać 35zl.na spray do nosa,tak nie lubię wydawać kasy na leki,a u mnie dużo tego wszystkiego trzeba kupować,jak nie szczepionka odczulająca to zawsze coś.
Dziewczyny,a co wy sądzicie o szczepieniach dodatkowych dla maluszków,będziecie kupowały dodatkowe szczepionki,czy może w ogóle nie szczepicie.Ja Oldze 10 lat taemu dokupowalam,ale wiem,że teraz jest o wiele więcej tego i nie wiem,czy się połapie w tym wszystkim.Jak kiedyś siedziałam do lekarz ogólnego,to taka młoda mamusia się rozgadała,urodziła wcześniaka i mówila,że na szczepienia dodatkowe wydal przeszło 1 tys.czy to normalne?

maksiu,a o jakim wy wymazie mówicie,że to położna musi być,bo nie wiem o co chodzi?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #371105 przez Kamyczka
Maksiu to powodzenia-obyś nie trafiła na tą "jędzę"-daj znac po :)
Anna-jedź spokojnie i uważaj na siebie.A boli nadal?

12 lata 7 miesiąc temu #371107 przez maksiu
Olga normalne normalne tyle teraz kosztuja mnie tez namawiali ale ja nie szczepilam i szczepic nie bede bo moim zdaniem co ma byc to bedzie owszem szczepionka ochroni ale na ile?? na rok dwa a potem i tak dziecko moze zachorowac
Ale mi ochote na te truskawki robicie kurde mam nadzieje ze w miescie beda to kupie sobie tez

A mnie maluch dzis bombarduje kopniakami i przeciaganiem

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371114 przez Olga
maksiu,ale w ogóle nie szczepisz,czy tymi obowiązkowymi szczepisz? Bo wiem,że są rodzice,którzy nie szczepią dzieci wcale. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #371115 przez maksiu
Ok kochane uciekam sie szykowac bo ta godzina to chwila moment mi zleci buziaki odezwe sie jak wroce nie naskrobcie za duzo

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371123 przez chłopek
olga a maksiu pisala o wymazie a paciorkowca,
ja szczepiłąm tylko tymi obowiążkowymi szczepieniami,i zawsze po 3 kucia byyło nie wykupowałam zeby były 3 w 1

Moja siostrzenica z Ksawciem
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #371128 przez anszka
Olga- ja mam taką książeczkę o pielęgnacji dziecka i tam też jest o szczepieniach, zaraz z ciekawości podliczę, ile te dodatkowe kosztują.

12 lata 7 miesiąc temu #371129 przez Kamyczka
Olga-ja się nie znam na szczepieniach :( ale tez muszę się powoli zainteresować
Chłopek-słodkie dzieciaczki,jak aniołki :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371130 przez Majowka
Ja juz po sniadanku :)
Jak na razie wszystko dobrze, tzn jak zawsze, nic nie twardnieje. Jade wiec na starowke, musze spodnie miska oddac do skrocenia i przy okazji kupie taka starodawna grzechotke :laugh: Kiedys ja widzialam w takim sklepie z rzeczami z minionej epoki :laugh: Moze jeszcze bedzie!!!
Pozniej zrobie fotke!

Chlopek, Ksawcio uroczy!!!! :kiss: :kiss: :kiss: juz widzialam na poprzedniej fotce! Tez chce takiego! :laugh: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371132 przez anszka
Podliczyłam - wszystkie zalecane i kompletne dawki (czasem po 4.) wyniosły nieco ponad 2000 zł, a dodam, że książeczka jest z 2008 r. :cheer:
Bezpłatne szczepienia: gruźlica, zapalenie wątroby typu B, błonica, tężec, krztusiec, pałeczka hemofilna typu b, wirusowe porażenie dziecięce, odra, świnka, różyczka.
Zalecane: pneumokoki, rotawirusy, meningokoki, grypa, ospa wietrzna, zapalenie wątroby typu A

Dziś lub za tydzień mam w szkole rodzenia o szczepieniach, to Wam napiszę, co babki mówiły.

Anna - jedź, ja też kiedyś pracowałam w firmie i byłam sama w biurze z pięcioma facetami i to był najwspanialszy okres zawodowy w moim życiu :)

Chłopek
- ale urocza fotka :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371134 przez agnesssa
Hej dziewczyny :woohoo:

Dobrze, że ja przed praca skoczyłam po truskawki, bo by mi język do D uciekł czytając wasze posty :silly: :woohoo:

Dziewczyny powodzenia na wizytach :woohoo: Jaaaa wy już kolejne macie, a ja ciągle czekam na moją, ale juz za tydzień :woohoo:

Majówka
mam nadzieję, ze Cię te straszliwe remonty ominą, bo aż się przeraziłam :ohmy: No i odpoczywaj więcej :kiss:

Chłopek super zdjęcie :lol:

Olga ciekawy temat poruszyłaś, ja słyszałam, że za te wszystkie szczepienia to i nawet koło 3000zł można wydać :ohmy: :huh: I że lekarze naciągają, w sensie opowiadają mamą, że sa konieczne, a potem korzyści czerpią, że taka pacjenta wykupiła :angry: :angry: No i też się zastanawiałam nad tym, które są potrzebne a które nie.

Anszka super, może powiedzą Wam coś sensownego :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #371163 przez saiko
ale u mnie ulewa, ledwo dało mi się część prania zebrać

Olga - ja jestem zdecydowana na te szczepienia 6w1 tylko jeszcze nie wiem czy to trzeba wcześniej gdzieś kupić?
Korzyść jest taka, ze jest więcej szczepień a mniej kują bobaska

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka