BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #371260 przez Kamyczka
Olga-Ciebie też boli?Bo serio ja aż czasami tracę oddech jak mi wpycha nóżki pod żebra
Mój mąż też lubi się bawić w podłączanie itp ale ten etap mamy już za sobą,nawet łóżeczko skręcil już :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371261 przez chłopek
tak piszecie o sprzetach ja mam mikrofale w realu kupiona "alaska" juz 3 lata ja mamy,jestm z niej zadowolona. zmywarke mam od mamy bosha tez bedzie miała kolo 3 lat. tv kupilismy sobie rok temu na raty oczywiscie szwagier twierdzi ze beznadziejny bo plazmowy, ale jest super.

mój za skrecanie łóżeczka wezmie sie jutro :)

12 lata 7 miesiąc temu #371276 przez martadam23
chyba powinnam się już jakoś dawno tu zalogować do was ale ciągle cioś :P
terminek się zmienia ale nie zmienia faktu to, że to lipiec będzie i jakoś w połowie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 7 miesiąc temu #371277 przez chłopek
martadam z sierpnia na lipiec:)

12 lata 7 miesiąc temu #371279 przez Olga
martadam witaj u nas,mamy podobne terminy :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #371292 przez mloda_mamuska
Hej Dziewczyny, ostatnio ciągle coś mnie zajmuje i ciężko jest mi wejść tutaj ;P

teraz szukam na szybko wszystkiego dla Małego. Jutro rano położna będzie do mnie szwoniła,bo chce przyjść do Nas do mieszkania i będzie uczyła mnie karmić piersią.. :ohmy:

U Nas dzisiaj cieplo,ale chłodniej..wieje super wiaterek...od razu lepiej się czuję.wczoraj było tak goraco..nawet wieczorem..że ledwo oddychałam..

dzisiaj mnie krocze boli :(

Olga zakupy są super :lol:
Moi rodzice mieli telwizor..juz naprawde wiele lat i ani razu się nie popsuł... a kiedys pomysleli,ze juz jest za stary i wymienili go na niby lepszy,nowszy,wypasiony... a po pł roku ciągle się psuł... tak samo z mikrofalą. mieli starą dużą,służyła dzielnie przez wiele lat,raz tylko jakas tam częśc wymienili,bo po ilus latach sie wymienia.a ostatnio robili remont całej kuchni i stara wywalili a kupili taką do zabudowy z jakimis funkcjami gotowania na parze i innymi bajerami...miesiac nie minął i już reklamowali.
Ale moja babcia kupiła plazmę w realu w promocji z 2,5tys. byla promocja na tysiąc zł... I tylko 100sztuk było..babcia od samego rana w kolejce do sklepu stała ;P ... podobno ludzie to sie bili o te telewizory..ale babci udało się wywalczyc i jest bardzo zadowolona. a telewizor super sie sprawuje :) wiec nie ma reguły :))

Majowka
no jeszcze troszkę nam zostało . pampersy,patyczki,waciki... no i takie dodatkowe jak tak puffa dla małego,termometr do czoła.... mam juz taki normalny z tommee tippee ale Misiek chce kupic jeszcze ten do czoła;)

ide ogarnac mieszkanie. wczoraj Misiek mial wolne i narobil mi balaganu...
trzeba cos na obiad zrobić...

Mieliśmy dzisiaj mieszkania oglądac,ale ta znajoma jechała do lekarza się zarejstrować,bo jest w 14 tygodniu a jeszcze nie była u gina tutaj....a powinna,bo jest w grupie ryzyka,bo juz raz poroniła i to niedawno.
no i Mój Misiek musiał jechać z Nią ,bo jej partner nie dogada się po angielsku....
I Tak byliśmy źle,ze Nas wrobili w te wizyty z nią.... lekarz pytał się czy Ona chce tłumacza,a ona,ze nie ,ze Mój Mąż będzie z Nią chodzil i będzie tłumaczył... kurdę... jeszcze do ginekologa będzie mi Męża zabierała........ :angry: :angry: :angry: :angry:
Porąbane.... ale dzisiaj z Miśkiem rozmawialiśmy i powiedział,że na pierwszej wizycie powie położnej,żeby Jej przydzielili tłumacza,bo nie może z Nią na wizyty chodzić... On ma swoją żonę...już pomijając fakt,że zaraz rodzę i będzie mi potrzebny a nie ,zeby latac z jakąś babą do ginekologa.... :dry: :dry: :dry:

martadam23 witaj wśród Nas ;))

12 lata 7 miesiąc temu #371294 przez chłopek
ja spakowalam torbe to teraz mnie nie ruszy :) i urodze po terminie

12 lata 7 miesiąc temu #371302 przez Daria23
Martadam23- witaj wsrod nas:)
Chłopek - bardzo dobrze ze sie spakowałaś dziewczyny dadza ci spokój:)

Ja mam doła moj Mis mi zadzwonil ze dłuzej w pracy bedzie :(:( meczy mnie czasem ta samotnosc tu

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371309 przez bidol
Olga - ja właśnie te 3w1 kupowałam - w aptece - trzeba szukać bo różnica między jedną apteką a drugą to nawet 50zł :ohmy: zamawiasz wcześniej i w dniu szcepienia odbierasz ( musisz mieć przy sobie termos) i idziesz szczepić - minus taki że często szczepionek nie można dostać - ba jak już pierwszą szczepisz danej firmy to i reszta musi być taka- a bywa tak że nie mają ich na stanie i trzeba czekać nawet do kilku tygodni :dry: ale Seba super je przechodził- nigdy gorączki nie miał i innych objawów poszczepiennych :)
Co do płatnych - to Sebek miał Pneumokokowe zapalenie płóc i lekarze namawiali żeby zaszczepić przeciw pneumokokom - ale często są straszne powikłania. Więc nie ryzykowaliśmy - poza tym miał jeszcze 3 zapalenia płóc i żadne nie było już pneumokokowe - gdybyśmy zaszczepili go to pewnie gadała bym że to dzięki szczepiące :silly:

A na rotawirusy - nie szczepcie dziewczyny- to bujda na resorach - 1 na 1000 dzieci może złapać rotawirusa- reszta podobnych to poprostu grypa jelitówka i szczepionka przeciw rotawirusom nic na to nie pomoże :dry:

To samo z ospą wietrzną - po zaszczepieniu -na ospę nie zachorujemy, ale na półpaśca już tak :dry:

Kamyczka - wyniki - ??? - jakaś tragedia :angry: moje zdrowe odżywianie nic nie daje :angry:

hemoglobina - ok 12 - norma od 12- 16 :)
hematokryty - 35,9 - norma od 38-45
RDW-CV -współcz. zmienności - 14,1 norma od - 11,5 -14
neutrocyty - 71,7 norma od 50 -70
limfocyty - 21,3 norma od 25 - 45
bazocyty - 0,01 norma od 0,05 - 1,95

wiem że małe wahania- ale troszkę tego jest

Martadam - to gdzie się podziewałaś do tej pory :unsure: :lol:

Daria - ja lubię ciszę i spokuj w domku :)

Chłopek - a chcesz już urodzić??

M_M - głupia ta pinda :dry:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #371310 przez chłopek
bidol jeszcze moze nie ale nie chciala bym przenosic
ostatnio siostrzenica meza miala półpaśća
bidol a o których ty szczepionkach piszesz ze sie w aptece kupuje ?

12 lata 7 miesiąc temu #371316 przez saiko
MM - az mi się nie chce wierzyć jak piszesz o tych znajomych. Dawno bym takich pogoniła

12 lata 7 miesiąc temu #371319 przez bidol
chłopek napisał:

bidol jeszcze moze nie ale nie chciala bym przenosic
ostatnio siostrzenica meza miala półpaśća
bidol a o których ty szczepionkach piszesz ze sie w aptece kupuje ?

szczepionki 3w1 - lekarz piszę recepte i samemu się wykupuje :)

nie strasz - ja też nie chcę przenosić :huh:

12 lata 7 miesiąc temu #371321 przez martadam23
bidol na sierpniówkach się siedziało ale czas chyba zamienić forum :D hah a:D
kochane moje ...
termin terminem w gruncie rzeczy zostało max 8 tygodni ale ...
torba nie spakowana :)CHŁOPEK podziwiam :P bo ja za torbę się nie mogę zabrać haha:D
poza tym ...
jeku... Julek kopie że szok :) a ja już nie mogę się doczekać :) bo czasem mam już dość ;/
po drodze czeka mnie ślub jeszcze i mam nadzieję, że do ślubu Julek wytrzyma nie chciała bym ślub na porodówce brać haha ...

widze rozmowa o sprzętach....- na to chyba nie ma reguły ?:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 7 miesiąc temu #371333 przez bidol
martadam23 napisał:

bidol na sierpniówkach się siedziało ale czas chyba zamienić forum :D hah a:D
kochane moje ...
termin terminem w gruncie rzeczy zostało max 8 tygodni ale ...
torba nie spakowana :)CHŁOPEK podziwiam :P bo ja za torbę się nie mogę zabrać haha:D
poza tym ...
jeku... Julek kopie że szok :) a ja już nie mogę się doczekać :) bo czasem mam już dość ;/
po drodze czeka mnie ślub jeszcze i mam nadzieję, że do ślubu Julek wytrzyma nie chciała bym ślub na porodówce brać haha ...

widze rozmowa o sprzętach....- na to chyba nie ma reguły ?:)

martadam - ok - to zostałaś oficjalnie przyjęta na Lipcówki :kiss: :kiss: :kiss:
co do terminu, to może nie takie 8 bo może 6 tygodni :)
a kiedy ślub ???
co do podziwu - to chłopek chyba nie jest najlepszym przykładem :silly:
Ona jest z czerwcówek i 38 tc jej już leci i za chny nie chciało jej się torby spakować :lol: wiesz lie musiałyśmy się na nią nawydzierać :lol: ale jak widać pomogło :lol: :lol: :lol:

to ja oficjalnie dopisuję Cię do listy - tylko więcej danych proszę :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #371337 przez mloda_mamuska
saiko no dlatego chcemy jak najszybciej sie od nich wyprowadzić...
Oni Nam właśnie zaproponowali,żebysmy razem z duzym domku jednorodzinnym zamieszkali,ale My już chyba nigdy więcej nei zdecydujemy się na mieszkanie z kims..a zwlaszcza z Nimi...
Zaczęliśmy doceniać zycie tylko we dwoje..no już niedlugo we troje :kiss: i chyba nie moglibysmy zyć jak studenci ze znajomymi...zbyt wiele zeczy Nam przeszkadza ... a sami to jednak sami. . . ;)

bidol
kompletna kretynka z niej...co mnie interesuje,ze Ona bedzie sie wstydziła przy kimś innym chodzić do położnej..mogla znaleźć sobie takiego faceta,który potrafi angielski albo sama mogla sie uczyć jak tu siedzi ponad pół roku a nic nie potrafi powiedzieć sama...

martadam23 kurde tak późno slub ??? a nie lepiej było wziąć już po porodzie?? :)
Też kiedyś myślałam,ze bede miała synka Julka;)) ale kuzynka rok temu urodziła i tak nazwała..więc odpuściłam sobie ;) Ale imie śliczne;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka